X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabraniaja jedzenia na wypadek nieplanowanej cesarki, u mnie w szpitalu napewno mozna ten miod I jakies suche owoce czy batoniki musli, a co wiecej I czy cos wiecej to nie wiem. Pamietam ze soki kolorowe mialam ze soba w torbie I batoniki jakies tez. Wszystko zalezy od szpitala.

Zawalu bym dzis dostala przez jasia. Co rano starszak go budzi tym swoim - asio atutu! A tym razem pospalismy dluzej I chlopaki poszli prosto do mycia. Budze jasia, glaskam, przemawiam a on ani drgnie I tak 5min, 10, 15... zawsze reagowal natychmiast. Wystraszylam sie. Wolam meza. Synek tez sie przejal I tym swoim "jasio akuku" od razu maluszka obudzil! Ufff... zestresowalam sie na serio.

• Babydream Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakoś moja Pola jest spokojniejsza w ty m tygodniu, w nocy kiedy leżę w ogóle nie czuję ruchów, dopiero rano kiedy zsunie się na dół, ale też spokojnie. A jak u Was z ruchami?

Jeszcze jedno pytanko: po ostatnich badaniach moczu leukocyty wyszły mi 50 przy normie do 20. To chyba infekcja? Wizytę mam dopiero w połowie stycznia i nie wiem czy przyśpieszać, i nie jechać jeszcze dziś do gina.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly raczej nadal bardzo ruchliwy, moze rzeczywiscie ciut mniej niz wczesniej ale nadal potrafi dac czadu, no I zawsze reaguje na podrapanie czy poglaskanie brzucha. Dzis pierwszy raz bylo tak ze spal I mial w nosie moje zaczepki. To co mnie niepokoi to ze jego ruchy sa czesto bolesne dla mnie I nie wiem czy wod mam mniej czy na tym etapie to juz tak jest. Kompletnie nie pamietam jak mialam wczesniej.

• Krystyna Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Młoda dokazuje najczęściej rano i wieczorem- siłę dziewczyna ma :), przez dzień raczej jest wyciszona.

A wracając do pogody to u nas nawet z domu nie chce się wychodzić - tyle śniegu i delikatny mróz, chociaż na jutro zapowiadają -13 st.

• vitoria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli oprócz leukocytów są bakterie i inne gadżety to raczej jest to infekcja. Ja bym kupiła żurawinę na początek i piła kwaśne, po tygodniu skontrolowałabym mocz i jeśli nie byłoby lepiej to poszłabym do dr szybciej. Dr mówiła mi kiedyś że też można brać urosept jeśli żurawina nie pomaga.

U mnie mocz i morfologia w normie, hemoglobina 12,0, krwinek czerwonych lekko poniżej normy - 3,63 przy normie do 4, ale wcześniej też już tak było. Cieszę się...

• livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod koniec ciąży ruchów jest mniej bo dziecko już miejsca nie ma a jak są to mogą być bolesne. Mój wiercipiętek nogami buszuje ciągle bo czuję je z prawej strony na górze ale czasem jak łapką przywali z dołu to aż podskoczę ;-)

U nas w szpitalu na porodówce można mieć co najwyżej wodę. Żadnego jedzenia. Po ostatniej cesarce o 9 rano przez cały dzień nie mogłam nic jeść, obiecali nam kolację ale oczywiście zapomnieli o nas i dostałam dopiero śniadanie. Miałam ze sobą batonika musli ale powiem szczerze, że nawet nie chciało mi się go jeść ;-) A jeśli chodzi o poród sn to jak byłam oglądać porodówkę i wtedy jeszcze o CC nie myślałam, to również jedynie o wodzie położna mówiła. W każdym szpitalu inne zasady ale ja chyba nawet bym jeść nie chciała i nie potrafiła nic przełknąć. Jak przypomnę sobie swój pierwszy poród sn to ostatnią rzeczą o jakiej myślałam to było jedzenie ;-)

U nas też sypie w końcu śnieg! Wreszcie będzie można na sanki wyjść z synem bo czekają od zeszłego roku ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 13:07

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W moczu miałam ostatnio bakterie - ginka zaleciła mi urosept 3x2 i pić minimum litr wody dziennie. Po tygodniu zrobiłam powtórne badanie moczu i było czysto więc warto spróbować ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała nadal bardzo ruchliwa a najbardziej między 23 a 1 w nocy. Dziś próbowałam spać na pół siedząco bo taka miałam zgagę, jeszcze wydaje mi się, że mała jest teraz wysoko (a raczej cały czas była nisko) w brzuchu i mi kopie po żołądku tak,że aż mnie na wymioty zbiera i ta okropna zgaga, ani sekundy nie spalam.

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Papcia Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym jedzeniem podczas porodu to zależy od porodówki. Ja mogłam jeść w całej 1. fazie, nawet mnie do tego położne zachęcały. Miałam ze sobą wafle ryżowe, jakieś herbatniki, a pod koniec położne namówiły mnie, żebym jeszcze zupę pomidorową z ryżem zjadła, załapałam się normalnie na obiad szpitalny, a o 15:40 urodziłam :P przyjęli mnie do szpitala jakoś po 4. rano z regularnymi skurczami, ale na początku bardzo słabo się akcja rozkręcała, więc bym chyba z głodu padła, bo od kolacji dzień wcześniej nie jadłam... jeśli któraś mieszka w Krakowie, to polecam Szpital Uniwersytecki przy Kopernika, można jeść, respektują plan porodu (najlepiej przyjść z własnym, podpisanym na każdej stronie) i opiekę podczas porodu bardzo dobrze wspominam, mają III stopień referencyjności :)

Teraz będę rodzić w Bielsku, bo do Krakowa za daleko, i na stronie szpitala też mają napisane, żeby do porodu zabrać wodę i przekąski: suszone owoce, pieczywo chrupkie, ciastka owsiane. O wodzie z dzióbkiem szt. co najmniej 4 na pewno nie zapomnę, bo miałam chyba 2 butelki 0,7l, a i tak nam szwagier dowiózł w trakcie 2 duże wody, bo bałam się, że zabraknie...

Kanapki i woda dla męża/osoby towarzyszącej to też ważna sprawa, szczególnie, że chyba każda z nas wie, jaki jest głodny mężczyzna ;)

A co do ruchów dziecka, to ja mam wrażenie, że im Mała ma mniej miejsca, tym bardziej się rozpycha i wierci... co bywa nawet bolesne ;/ wcześniej była spokojna raczej, teraz wariuje w brzuchu, zupełnie odwrotnie niż jej starszy brat, który szalał w brzuchu póki miał miejsce, a później spokojnie czekał na wyjście, przez co zdarzyło mi się nawet pojechać na IP :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Papcia a w którym szpitalu będziesz rodziła? Na Wyspiańskiego czy w Wojewódzkim?

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Wojewódzkim, mam wstępnie umówioną położną tam, poza tym znajoma pracuje na neonatologii :) słyszy się różne opinie, ale ostatnio coraz więcej tych pozytywnych ;) od Wyspiańskiego skutecznie odwiodła mnie postać ordynatora, u którego byłam na prywatnej wizycie - badaniu prenatalnym i bardzo niemiło wspominam :P

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do niego chodzę cała ciążę, jest baaardzo specyficzną osobą, ale mnie wcześniej koleżanka nastawiła, a poza tym z każdą wizytą się lepiej poznajemy :)
    Ale mi najbardziej spokój ducha zapewnia to że też mam swoją położną.

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak w temacie ruchów macie czasem takie jakby pulsowanie w dole brzucha? Ja tak mam czasem jak leże na boku i nie wiem co to, troche mnie to stresuje. Tak już myślałam że to może jak mały ma czkawkę ale sama nie wiem a zapomniałam zapytać moją gin.

w4sqvfxmck01v371.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pewnie czkawka, mój też często miewa. Nie ma się czym martwić - wg mojej gin to objaw, że dziecko jest zdrowe ;-)

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dzieki livia pocieszyłaś mnie. Bo to takie dziwne uczucie. ja już ostatnio nie umiem sobie znaleźć dogodnej pozycji czasem ani na leżąco ani na siedząco mi nie wygodnie a jak chodze to brzuch twardnie i mi ciąży. Chyba chciałabym już urodzić :)

w4sqvfxmck01v371.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique wg mnie to czkawka :D

3i499vvjnklbrqeo.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pulsowanie tez mam czesto, wiem ze to czkawka ale dla mnie to niemile odczucie I tylko wyczekuje az sie skonczy. Dobrze ze chociaz dla maluszka to nie jest meczace.

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem uczucie drgan, wibracji i to napewno nie czkawka polozna mowila ze Mlody sie pepowina moze bawi i ona obija o scianki stad takie dziwne uczucie...

W nocy mam skurcze B-H ale od dwoch dni co jakis czas czuje bol okresowy ale taki delikatny plus uczucie ciagniecia w dol z takimi pradzikami mam nadzieje ze to tylko macica cwiczy i nic sie tam nie rozwiera zbyt wczesnie... ma ktoras podobne uczucie wiecie cos o tym??

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka ja mam od kilku dni w nocy bóle jak na okres ale nie bardzo mocne plus stawianie się macicy, we wtorek idę na wizytę to zobaczymy jak się sprawy mają ;)

3i499vvjnklbrqeo.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka takie drgania to właśnie zabawa pępowiną. Też miałam i to w trakcie wizyty jak lekarz mi usg robił więc nawet widziałam co łobuziak wyczyniał tą pępowiną :D

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
‹‹ 450 451 452 453 454 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ