Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny... Ja dzisiaj odsniezylam chodnik I podjazd przed domem ... mieszkamy przy ulicy I mamy chodznik I.sciezke rowerowa I kazdy " swoj" kawalek musi odsniezyc. Maz od 4 w pracy wiec nie mial jak tego zrobic ale jak zobaczyl ze odsniezam ( przejezdzal autobusem) to dzwonil ze zjebka ale tel.mialam w domu I dopiero.po fakcie mi sie oberwalo. Potem do pracy z l4, zusu, sklep zakupy.itp.padam juz dzisiaj na pyszczek dopiero usiadlam od 7 rano. Odpoczywam. Zima zuper. Wczoraj troche corke na sanki wzielam...MATKA 2:0
Ola 17.02.2011
Martynka 02.02.2017 -
ja drugie dziecko i boję się porodu jak nie wiem... mimo że pierwszy bez komplikacji (na oxytocynie) sprawdzałam dziś kalendarz księżycowy bo na porodówkach przepełnienie jest w pełnię - potwierdzają to położne - szykujcie się na 11.02-12.02
http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca -
Mnie bardzo bolą pachwiny rano jak wstaje z łóżka. Potem jak się rozchodzę to jest ok. Nie mogę też za dużo chodzić, dziś i wczoraj trochę jeździmy i robimy zakupy, dużo chodzenia a ja mogę jedynie się wlec w żółwim tempie bo tak mi ciężko i tak ciąży brzuch.
Vriola nawet nie strasz tą pełnią mój mąż jedzie do pracy 9 stycznia do 20 stycznia ale w każdej chwili wróci jak dam znać choć podróż zajmie mu ok 10godzin. Mam nadzieje, ze jednak w tym czasie nie zacznę rodzic i na spokojnie przyjedzie 20stego. 10 stycznia mam lekarza i jak powie, że coś jest na rzeczy to najwyżej od razu będzie wracałWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:46
Nasze największe Szczęście
-
mi też położne mówiły, że jak jest pełnia to naprawdę jest wysyp rodzących:) więc chyba coś w tym jest:)
piszecie że męczy was bezsenność, ja mam dokładnie na odwrót mogłabym spać i spać i spać np zasypiam ok 22 wstaje o 7 szykuje dzieci do przedszkola, od niedawna mąż je prowadzi i odbiera, więc czasami po ich wyjsciu wracam do wyra i do 10 a czasem do 11 spie:) albo zamiast tego po południu na 2 h idę spać nigdy tyle nie spałam co teraz, zasypiam w sekundę i mam takie sny, że z powodzeniem scenariusze do filmów mogłabym pisać
badania dziś zrobiłam, jutro wizyta u gina wg moich obliczeń mała waży 2300-2400 zobaczymy czy tak będzie:)
mama przywiozła mi dziś całe pudło ubranek dla córci poprane i wyprasowane i chwała jej za to!! zaraz powkładam do komody:)
od wczoraj mam gotowe łóżeczko z kołderkami itp. przykryje czymś żeby się nie kurzyło i niech czeka:)
byłam dziś w mama i ja i kupiłam: przewijak, nozki do wanienki, lezaczek, smoczki, 2 butelki, pampersy, wkladki laktacyjne, majty siatkowe, bella mama, nozyczki dla malej, szczotke do wloskow, szczotke do mycia butli, waciki do mycia,
muszę jeszcze odwiedzić aptekę po sudocrem, linomag, oliwkę, coś do kapieli
i chyba będzie WSZYSTKO! SZOK
Laktator mam sprzed 7 lat avent elektryczny, niestety nie działa nie wiem czemu, mozna go rónież uzywać jako laktator ręczny, bo ma takie końcówki, ale nigdy nie używałam, jakoś nie mam do tego przekoniania, wczoraj przystawiłam na sekundę do piersi i coś tam ciągnie, narazie nie kupuje innego...
Brunetka, Papcia lubią tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
u mnie też atak zimy, ale mam gdzieś odśnieżanie, bo mieszkam na odludziu przeszłam się dziś do sąsiadki po pocztę, bo do mnie listonosz nie dojechał, wróciłam cała jak bałwanek, a potem jak się wzięłam za prasowanie ubranek małej to wyłączyli prąd. przyjemności mieszkania na wsi daje czas zimie do końca stycznia, bo nie mam zamiaru ze skurczami z łopatą biegać, żeby do szpitala dojechać
-
Cześć dziewczyny
Aguśka i dzidziol jesteście już pod kontrolą także będzie dobrze. Trzymam kciuki.
A u mnie załamka... Miałam rodzić w Bródnowskim bo mam blisko, już się nastawiłam a tu remont i nie przyjmują. I już nie wiem co robić i gdzie lecieć z tym moim nadciśnieniem. Praski, Inflancka? Masakra. -
My dzisiaj też po wizycie u lekarza, zastanawiam się czy w 33 tc waga Małej nie jest trochę za niska,bo 1960 g?
A do tego mąż zrobił mi potworną awanturę, ponieważ zdecydowałam się na poród ze zzo a on się nie zgadza - przy porodzie nie chce być a tu mi się wpiernicza, szkoda gadać -
Dziewczyny, a czy któraś was "odnawiała" łóżeczko dla dziecka? Dostałam od znajomych i chciałam je przemalować na biało, może polecicie jakieś farby?
mmonis, może z nadciśnieniem to najlepiej do tych szpitali z 3 stopniem referencyjności? Karowa, albo Bielański?
Ja planuję rodzić na Inflanckiej, jeśli nic nie wyskoczy nagłego, ale gdyby były jakieś trudności/wskazania wybrałabym Karową albo Wołoską właśnie ze względu na ten 3 stopień -
Krystyna chyba zartujesz jak to maz sie nie zgadza na znieczulenie przeciez to on bedzie cierpial przy porodzie !!! Jak to arumentuje? I jeszcze go przy tym nie bedzie no nie moge wspolczuje kochana i zycze duzo cierpliwosci do meza... ja jak powiedzialam o mich obawach bo jestem bardzo waska w biodrach ze dziecko tam moze utknac i byc niedotlenione to powiedzial ze jak cos sam mi cesarke zalatwi ale nie bylo zadnego problemu i mam planowane cc
-
Mysle ze waga jest jak najbardziej ok to prawie 2 kg a do porodu ile Ci zostalo kiedy termin? Moj maly wazyl w 31 tyg 1800 gr ale chyba wiesz ze w tym okresie dzieci rosna jak chca jedne urodza sie 2500gr a drugie 4 kg i obydwie wagi sa wporzadku takze tym sie nie przejmuj.
Krystyna lubi tę wiadomość
-
Mila123 wrote:Krystyna chyba zartujesz jak to maz sie nie zgadza na znieczulenie przeciez to on bedzie cierpial przy porodzie !!! Jak to arumentuje? I jeszcze go przy tym nie bedzie no nie moge wspolczuje kochana i zycze duzo cierpliwosci do meza...
Argument jest tylko jeden - żeby dziecka chemią nie truć, nic na ten temat nie poczytał, nikogo z tematu nie zapytał, tylko jedzie na babcinych zabobonach.
Ale nie zwraca uwagi na to, że teraz doprowadza mnie do szału i to się na dziecku odbija
-
Krystyna wrote:Argument jest tylko jeden - żeby dziecka chemią nie truć, nic na ten temat nie poczytał, nikogo z tematu nie zapytał, tylko jedzie na babcinych zabobonach.
Ale nie zwraca uwagi na to, że teraz doprowadza mnie do szału i to się na dziecku odbija