Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny... Ja dzisiaj odsniezylam chodnik I podjazd przed domem ... mieszkamy przy ulicy I mamy chodznik I.sciezke rowerowa I kazdy " swoj" kawalek musi odsniezyc. Maz od 4 w pracy wiec nie mial jak tego zrobic ale jak zobaczyl ze odsniezam ( przejezdzal autobusem) to dzwonil ze zjebka ale tel.mialam w domu I dopiero.po fakcie mi sie oberwalo. Potem do pracy z l4, zusu, sklep zakupy.itp.padam juz dzisiaj na pyszczek dopiero usiadlam od 7 rano. Odpoczywam. Zima zuper. Wczoraj troche corke na sanki wzielam...

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • Vriola Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja drugie dziecko i boję się porodu jak nie wiem... mimo że pierwszy bez komplikacji (na oxytocynie) sprawdzałam dziś kalendarz księżycowy bo na porodówkach przepełnienie jest w pełnię - potwierdzają to położne - szykujcie się na 11.02-12.02 :)
    http://www.kalbi.pl/kalendarz-faz-ksiezyca

• vitoria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jeszcze sanek nie mamy :-) myslalam ze w tym roku jeszcze sie tak nie przydadza a teraz zaluje ze nie kupilismy.
    Agatka nogi do gory I sie relaksuj :-)
    Ja wlasnie obiad sobie odgrzewam, zjem I moze tez jeszcze zdarze z pol godzinki polezec.

• Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też spojenie boli i pachwiny. Ledwo chodzę, brzuch się napina, obym wytrzymała do jutra bo mąż dziś na służbie. Miałam prasować ale chyba sobie odpuszczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 18:32

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo bolą pachwiny rano jak wstaje z łóżka. Potem jak się rozchodzę to jest ok. Nie mogę też za dużo chodzić, dziś i wczoraj trochę jeździmy i robimy zakupy, dużo chodzenia a ja mogę jedynie się wlec w żółwim tempie bo tak mi ciężko i tak ciąży brzuch.

Vriola nawet nie strasz tą pełnią :D mój mąż jedzie do pracy 9 stycznia do 20 stycznia ale w każdej chwili wróci jak dam znać choć podróż zajmie mu ok 10godzin. Mam nadzieje, ze jednak w tym czasie nie zacznę rodzic i na spokojnie przyjedzie 20stego. 10 stycznia mam lekarza i jak powie, że coś jest na rzeczy to najwyżej od razu będzie wracał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:46

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Agatka_46 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ta pelnia to w Lutym takze wroci :D

MATKA 2:0 <3
    Ola 17.02.2011
    Martynka 02.02.2017
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka pomieszałam i myślałam, że styczeń ale jak luty to ja juz pewnie będę po :D

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pelnia jest rowniez 12 stycznia...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Goździk89 Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To już za kilka dni :o

wff2px9ic3z4rjen.png
    [*] 7.01.2014
    [*] 21.09.2015
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też położne mówiły, że jak jest pełnia to naprawdę jest wysyp rodzących:) więc chyba coś w tym jest:)

piszecie że męczy was bezsenność, ja mam dokładnie na odwrót mogłabym spać i spać i spać:) np zasypiam ok 22 wstaje o 7 szykuje dzieci do przedszkola, od niedawna mąż je prowadzi i odbiera, więc czasami po ich wyjsciu wracam do wyra i do 10 a czasem do 11 spie:) albo zamiast tego po południu na 2 h idę spać nigdy tyle nie spałam co teraz, zasypiam w sekundę i mam takie sny, że z powodzeniem scenariusze do filmów mogłabym pisać:)

badania dziś zrobiłam, jutro wizyta u gina wg moich obliczeń mała waży 2300-2400 zobaczymy czy tak będzie:)

mama przywiozła mi dziś całe pudło ubranek dla córci poprane i wyprasowane i chwała jej za to!! zaraz powkładam do komody:)

od wczoraj mam gotowe łóżeczko z kołderkami itp. przykryje czymś żeby się nie kurzyło i niech czeka:)

byłam dziś w mama i ja i kupiłam: przewijak, nozki do wanienki, lezaczek, smoczki, 2 butelki, pampersy, wkladki laktacyjne, majty siatkowe, bella mama, nozyczki dla malej, szczotke do wloskow, szczotke do mycia butli, waciki do mycia,

muszę jeszcze odwiedzić aptekę po sudocrem, linomag, oliwkę, coś do kapieli
    i chyba będzie WSZYSTKO! SZOK

Laktator mam sprzed 7 lat avent elektryczny, niestety nie działa nie wiem czemu, mozna go rónież uzywać jako laktator ręczny, bo ma takie końcówki, ale nigdy nie używałam, jakoś nie mam do tego przekoniania, wczoraj przystawiłam na sekundę do piersi i coś tam ciągnie, narazie nie kupuje innego...

Brunetka, Papcia lubią tę wiadomość

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też atak zimy, ale mam gdzieś odśnieżanie, bo mieszkam na odludziu ;) przeszłam się dziś do sąsiadki po pocztę, bo do mnie listonosz nie dojechał, wróciłam cała jak bałwanek, a potem jak się wzięłam za prasowanie ubranek małej to wyłączyli prąd. przyjemności mieszkania na wsi ;) daje czas zimie do końca stycznia, bo nie mam zamiaru ze skurczami z łopatą biegać, żeby do szpitala dojechać :)

• MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas zero zimy. Kilka płatków dzisiaj spadło ale zaraz zniknęły. Ale zapowiadaja ze juz niedlugo i do tromjasta zima dotrze. Dzieci czekaja ja niekoniecznie;)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas dziewczynki tyle sniegu nasypalo ze za kostke siega i ciagle sypie i to tak porzadnie ale zima ochrzcilismy wielkim balwanem razem z mezem i synem bylo duzo frajdy i radochy :-)

Papcia lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny
    Aguśka i dzidziol jesteście już pod kontrolą także będzie dobrze. Trzymam kciuki.
    A u mnie załamka... Miałam rodzić w Bródnowskim bo mam blisko, już się nastawiłam a tu remont i nie przyjmują. I już nie wiem co robić i gdzie lecieć z tym moim nadciśnieniem. Praski, Inflancka? Masakra.

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj też po wizycie u lekarza, zastanawiam się czy w 33 tc waga Małej nie jest trochę za niska,bo 1960 g?
    A do tego mąż zrobił mi potworną awanturę, ponieważ zdecydowałam się na poród ze zzo a on się nie zgadza - przy porodzie nie chce być a tu mi się wpiernicza, szkoda gadać

• bebag Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a czy któraś was "odnawiała" łóżeczko dla dziecka? Dostałam od znajomych i chciałam je przemalować na biało, może polecicie jakieś farby? :)

mmonis, może z nadciśnieniem to najlepiej do tych szpitali z 3 stopniem referencyjności? Karowa, albo Bielański?
    Ja planuję rodzić na Inflanckiej, jeśli nic nie wyskoczy nagłego, ale gdyby były jakieś trudności/wskazania wybrałabym Karową albo Wołoską właśnie ze względu na ten 3 stopień :)

age.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna chyba zartujesz jak to maz sie nie zgadza na znieczulenie przeciez to on bedzie cierpial przy porodzie !!! Jak to arumentuje? I jeszcze go przy tym nie bedzie no nie moge wspolczuje kochana i zycze duzo cierpliwosci do meza... ja jak powiedzialam o mich obawach bo jestem bardzo waska w biodrach ze dziecko tam moze utknac i byc niedotlenione to powiedzial ze jak cos sam mi cesarke zalatwi ale nie bylo zadnego problemu i mam planowane cc

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysle ze waga jest jak najbardziej ok to prawie 2 kg a do porodu ile Ci zostalo kiedy termin? Moj maly wazyl w 31 tyg 1800 gr ale chyba wiesz ze w tym okresie dzieci rosna jak chca jedne urodza sie 2500gr a drugie 4 kg i obydwie wagi sa wporzadku takze tym sie nie przejmuj.

Krystyna lubi tę wiadomość

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Krystyna chyba zartujesz jak to maz sie nie zgadza na znieczulenie przeciez to on bedzie cierpial przy porodzie !!! Jak to arumentuje? I jeszcze go przy tym nie bedzie no nie moge wspolczuje kochana i zycze duzo cierpliwosci do meza...

Argument jest tylko jeden - żeby dziecka chemią nie truć, nic na ten temat nie poczytał, nikogo z tematu nie zapytał, tylko jedzie na babcinych zabobonach.
    Ale nie zwraca uwagi na to, że teraz doprowadza mnie do szału i to się na dziecku odbija :/

• vitoria Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krystyna wrote:
    Argument jest tylko jeden - żeby dziecka chemią nie truć, nic na ten temat nie poczytał, nikogo z tematu nie zapytał, tylko jedzie na babcinych zabobonach.
    Ale nie zwraca uwagi na to, że teraz doprowadza mnie do szału i to się na dziecku odbija :/
    Zatłukłabym deską!

‹‹ 448 449 450 451 452 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ