X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Czy bierzecie progesteron ?

Ja biorę duphaston 2x1

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Ja ide jutro robić drugą Bete ..niby nie muszę ale jednak tak z ciekawości a może obawy jednak zrobię. Termin do lekarza dopiero 29 ale pójdę 20go i poproszę żeby mnie przyjęła... bo potem mam znowu w pracy nocki których wolę juz nie robić i tak wystarczy mi że siedzę w pracy 12h. A u nas napięta atmosfera bo teraz urlopy , co chwile zmienia się obsada recepcji ahhh.
    Dziewczyny czy wy przed wizytą pierwszą bierzecie coś poza kwasem foliowym tak na własną rękę?

Szczerze to ja żałuję ze powtarzałam betę..pisalam tu o sytuacji ze druga beta wyszla za mala jak na normy ale przyrost byl jak najbardziej ok.. Położna stwierdziła ze według norm wątpi ze cos z tego będzie, przeryczalam pol dnia. Na drugi dzień na wizycie u Gina dowiedziałam sie ze ciąża młodsza niż od OM i wszystko jest jak najbardziej w porządku na wynikach:) wiec beta tylko mi nerwów naszarpała:p
    Ale wiem jak to jest, ciekawość czy beta wzrasta bierze gore :p wiec jesli chcesz to dla własnego spokoju powtórz :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rano niby ok było. Potem jakieś takie dziwne uczucie miałam w tym brzuchu. Nie ból, ale tak jakby... zmęczone mięsnie? Jakbym ze 100 brzuszków zrobiła. Dziwne. A potem z mężem się pokłóciłam i mnie zaczął boleć znowu...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Dziewczyny w jakich miastach wy robicie te badania na bete że takie ceregiele z wynikami? Ja wczoraj robiłam o 11:30 i o 15:00 miałam wyniki przez internet. A tak z ciekawości ile płacicie u was za te badania? Ja 28zł

26 zl :) wyniki niekiedy okolo 18-stej do odebrania w przychodni, niekiedy na drugi dzień :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cierpię na bol głowy.. No i wstalam o 9-tej a spanie mnie juz bierze :/ chyba cos z ciśnieniem nie halo dzisiaj..a wy nie macie żadnych dolegliwości dzis ciśnieniowych? Tylko ja taki wyjątek?:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Szczerze to ja żałuję ze powtarzałam betę..pisalam tu o sytuacji ze druga beta wyszla za mala jak na normy ale przyrost byl jak najbardziej ok.. Położna stwierdziła ze według norm wątpi ze cos z tego będzie, przeryczalam pol dnia. Na drugi dzień na wizycie u Gina dowiedziałam sie ze ciąża młodsza niż od OM i wszystko jest jak najbardziej w porządku na wynikach:) wiec beta tylko mi nerwów naszarpała:p
    Ale wiem jak to jest, ciekawość czy beta wzrasta bierze gore :p wiec jesli chcesz to dla własnego spokoju powtórz :D
    Sama nie wiem właściwie to ta pierwsza jest podobno dość wysoka, ale ja chyba bardziej z tej niecierpliwości czekania na pierwszą wizytę bym chciała coś wiedzieć. hehe ( nie należę do cierpliwych)
    Ale może macie rację że w sumie to mogę się na niepotrzebny stres narazić.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w sumie mega spanie nie lamie ale generalnie mogłabym uciąć drzemkę :D

ja mam jutro wizytę, zastanawiam się o co popytac lekarza :)
    w polowie lipca jedziemy na wakacje nad morze, zastanawiam się jak to jest? mam kompletnie unikac slonca? czy w takim lżejszym słońcu już po 16-17 mozna posiedziec?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Sama nie wiem właściwie to ta pierwsza jest podobno dość wysoka, ale ja chyba bardziej z tej niecierpliwości czekania na pierwszą wizytę bym chciała coś wiedzieć. hehe ( nie należę do cierpliwych)
    Ale może macie rację że w sumie to mogę się na niepotrzebny stres narazić.

No ja sama wiem po sobie ze się stresowałam niepotrzebnie:p no ale tez sama wiem po sobie ze jak bym nie powtorzyla bety to pewnie caly czas bym się zastanawiała czy wszystko jest ok :D wiec tak zle, tak nie dobrze:p rob to co uważasz za słuszne :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    mnie w sumie mega spanie nie lamie ale generalnie mogłabym uciąć drzemkę :D

ja mam jutro wizytę, zastanawiam się o co popytac lekarza :)
    w polowie lipca jedziemy na wakacje nad morze, zastanawiam się jak to jest? mam kompletnie unikac slonca? czy w takim lżejszym słońcu już po 16-17 mozna posiedziec?

Ja miałam przygotowane pytania na wczoraj.. Z wrażenia zapomniałam o co mam zapytać i nie zapytałam o nic :D pierwsza wizyta , tyle wrażeń i po prostu zapomniałam :D

Co do przebywania na słońcu czytałam ze nie można przegrzewać zbytnio organizmu. Najlepiej nie wystawiać sie na słońce w tych szczytowych godzinach i miec zakryty brzuszek :) ale i tak najlepiej zapytaj gina :):)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapytam :) oprocz tego idziemy na wesle niedlugo mam nadzieje ze mozna bez problemu potanczyc :)
    a o co chcialas zapytac? moze akurat cos mi sie przypomni :D
    ja jeszcze chce sie dowiedziec ogolnie co moge brac w razie jakiegos przeziebienia albo mega ostrego bolu glowy czy cos jest czy trzeba przeczekac

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    no zapytam :) oprocz tego idziemy na wesle niedlugo mam nadzieje ze mozna bez problemu potanczyc :)
    a o co chcialas zapytac? moze akurat cos mi sie przypomni :D
    ja jeszcze chce sie dowiedziec ogolnie co moge brac w razie jakiegos przeziebienia albo mega ostrego bolu glowy czy cos jest czy trzeba przeczekac

M.in. O kawę właśnie.. O plewienie w ogródku:D o mycie środkami dezynfekującymi:D takie pierdoly :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o tabletki to mam zwykly szlaban od mamy :D chyba ze ewentualnie baardzo by mnie bolał zab którego mam do leczenia ale dalam sobie spokój na razie w tym pierwszym trymestrze.. Ale tylko apap o na prawdę w skrajnych przypadkach:D

Jesli chodzi o choroby to dzis właśnie czytałam bo mnie gardło pobolewa.. No i jesli masz zwykle przeziębienie i boli gardło to spróbować domowymi sposobami :) chyba ze jej wysoka goraczka i zapowiada siencos gorszego to trzeba do lekarza a on przepisze leki nie zagrażające ciąży :) no ale tak jak pisałam wcześniej i tak lepiej spytac gina bo w tych internetach to różnie piszą :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zwariować idzie co strona to co innego :)
    podobno nawet krople do nosa moga być niebezpieczne ale to juz chyba przesada :D

ja wlasnie teraz zmagam się z katarem i lekkim kaszlem, póki co biorę syrop domowy z mleczu, popijam herbatę z lipy z miodkiem i tyle :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już z wynikami i usg :)

Beta pięknie sobie urosła pierwsza109,4 druga juz 295,9 :)

5tydzień i 1dzień wita nas :)
    maluszek ma 3,7mm .mieszkanko po prawej stronie ma :)
    tak jak przeczuwałam bo boli jak leże na tym boczku już wiem dlaczego,Nie mogę się napatrzeć na to zdj :) taka kropunia malutka
    DObra tyle tego słodzenia,już się uspokajam :)
    a zapomniałam wizyte dopiero mam 30 czerwca gdzie ja do tego czasu wytrzymam :(

Agula82, gosia86, Katjaa lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jestem już z wynikami i usg :)

Beta pięknie sobie urosła pierwsza109,4 druga juz 295,9 :)

5tydzień i 1dzień wita nas :)
    maluszek ma 3,7mm .mieszkanko po prawej stronie ma :)
    tak jak przeczuwałam bo boli jak leże na tym boczku już wiem dlaczego,Nie mogę się napatrzeć na to zdj :) taka kropunia malutka
    DObra tyle tego słodzenia,już się uspokajam :)
    a zapomniałam wizyte dopiero mam 30 czerwca gdzie ja do tego czasu wytrzymam :(

Super!!
    5t na usg czy według OM?:)
    U mnie mieszkanko po lewej stronie :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    no zwariować idzie co strona to co innego :)
    podobno nawet krople do nosa moga być niebezpieczne ale to juz chyba przesada :D

ja wlasnie teraz zmagam się z katarem i lekkim kaszlem, póki co biorę syrop domowy z mleczu, popijam herbatę z lipy z miodkiem i tyle :)

Ja właśnie zbieram sie chyba od pol godziny żeby sobie mleko zagotować z czosnkiem haha :D i sie zebrac nie mogę :p no i syrop z cebuli będę tworzyć jak nabiorę chęci :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od ost miesiaczki 5 tydzien :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys to wspaniałe wiadomości :)
    ciekawe czy u mnie coś w ogole jutro zobaczy, to czy zobaczy cos na usg zalezy tez od tego jaka beta?
    u mnie wczoraj było 428

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    ciekawe czy u mnie coś w ogole jutro zobaczy, to czy zobaczy cos na usg zalezy tez od tego jaka beta?
    u mnie wczoraj było 428

Chyba bardziej od sprzętu i wieku ciąży :) u niektórych nic niebwidac nawet w 5tc takze spokojnie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    u mnie wczoraj było 428

To pewnie zobaczysz jakies ziarenko jak u mnie z beta 295 byla kropunia 3,7mm to u ciebie tym bardziej moze cos widac

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ