X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kis wrote:
    Czy bierzecie progesteron ?

Ja biorę duphaston 2x1

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Ja ide jutro robić drugą Bete ..niby nie muszę ale jednak tak z ciekawości a może obawy jednak zrobię. Termin do lekarza dopiero 29 ale pójdę 20go i poproszę żeby mnie przyjęła... bo potem mam znowu w pracy nocki których wolę juz nie robić i tak wystarczy mi że siedzę w pracy 12h. A u nas napięta atmosfera bo teraz urlopy , co chwile zmienia się obsada recepcji ahhh.
    Dziewczyny czy wy przed wizytą pierwszą bierzecie coś poza kwasem foliowym tak na własną rękę?

Szczerze to ja żałuję ze powtarzałam betę..pisalam tu o sytuacji ze druga beta wyszla za mala jak na normy ale przyrost byl jak najbardziej ok.. Położna stwierdziła ze według norm wątpi ze cos z tego będzie, przeryczalam pol dnia. Na drugi dzień na wizycie u Gina dowiedziałam sie ze ciąża młodsza niż od OM i wszystko jest jak najbardziej w porządku na wynikach:) wiec beta tylko mi nerwów naszarpała:p
    Ale wiem jak to jest, ciekawość czy beta wzrasta bierze gore :p wiec jesli chcesz to dla własnego spokoju powtórz :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

02.02.2017 - Błażejek <3 3080 g i 54 cm do kochania <3
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia rano niby ok było. Potem jakieś takie dziwne uczucie miałam w tym brzuchu. Nie ból, ale tak jakby... zmęczone mięsnie? Jakbym ze 100 brzuszków zrobiła. Dziwne. A potem z mężem się pokłóciłam i mnie zaczął boleć znowu...

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Dziewczyny w jakich miastach wy robicie te badania na bete że takie ceregiele z wynikami? Ja wczoraj robiłam o 11:30 i o 15:00 miałam wyniki przez internet. A tak z ciekawości ile płacicie u was za te badania? Ja 28zł

26 zl :) wyniki niekiedy okolo 18-stej do odebrania w przychodni, niekiedy na drugi dzień :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis cierpię na bol głowy.. No i wstalam o 9-tej a spanie mnie juz bierze :/ chyba cos z ciśnieniem nie halo dzisiaj..a wy nie macie żadnych dolegliwości dzis ciśnieniowych? Tylko ja taki wyjątek?:D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• moniqe1985 Ekspertka

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrula wrote:
    Szczerze to ja żałuję ze powtarzałam betę..pisalam tu o sytuacji ze druga beta wyszla za mala jak na normy ale przyrost byl jak najbardziej ok.. Położna stwierdziła ze według norm wątpi ze cos z tego będzie, przeryczalam pol dnia. Na drugi dzień na wizycie u Gina dowiedziałam sie ze ciąża młodsza niż od OM i wszystko jest jak najbardziej w porządku na wynikach:) wiec beta tylko mi nerwów naszarpała:p
    Ale wiem jak to jest, ciekawość czy beta wzrasta bierze gore :p wiec jesli chcesz to dla własnego spokoju powtórz :D
    Sama nie wiem właściwie to ta pierwsza jest podobno dość wysoka, ale ja chyba bardziej z tej niecierpliwości czekania na pierwszą wizytę bym chciała coś wiedzieć. hehe ( nie należę do cierpliwych)
    Ale może macie rację że w sumie to mogę się na niepotrzebny stres narazić.

w4sqvfxmck01v371.png
  • Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie w sumie mega spanie nie lamie ale generalnie mogłabym uciąć drzemkę :D

ja mam jutro wizytę, zastanawiam się o co popytac lekarza :)
    w polowie lipca jedziemy na wakacje nad morze, zastanawiam się jak to jest? mam kompletnie unikac slonca? czy w takim lżejszym słońcu już po 16-17 mozna posiedziec?

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniqe1985 wrote:
    Sama nie wiem właściwie to ta pierwsza jest podobno dość wysoka, ale ja chyba bardziej z tej niecierpliwości czekania na pierwszą wizytę bym chciała coś wiedzieć. hehe ( nie należę do cierpliwych)
    Ale może macie rację że w sumie to mogę się na niepotrzebny stres narazić.

No ja sama wiem po sobie ze się stresowałam niepotrzebnie:p no ale tez sama wiem po sobie ze jak bym nie powtorzyla bety to pewnie caly czas bym się zastanawiała czy wszystko jest ok :D wiec tak zle, tak nie dobrze:p rob to co uważasz za słuszne :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    mnie w sumie mega spanie nie lamie ale generalnie mogłabym uciąć drzemkę :D

ja mam jutro wizytę, zastanawiam się o co popytac lekarza :)
    w polowie lipca jedziemy na wakacje nad morze, zastanawiam się jak to jest? mam kompletnie unikac slonca? czy w takim lżejszym słońcu już po 16-17 mozna posiedziec?

Ja miałam przygotowane pytania na wczoraj.. Z wrażenia zapomniałam o co mam zapytać i nie zapytałam o nic :D pierwsza wizyta , tyle wrażeń i po prostu zapomniałam :D

Co do przebywania na słońcu czytałam ze nie można przegrzewać zbytnio organizmu. Najlepiej nie wystawiać sie na słońce w tych szczytowych godzinach i miec zakryty brzuszek :) ale i tak najlepiej zapytaj gina :):)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zapytam :) oprocz tego idziemy na wesle niedlugo mam nadzieje ze mozna bez problemu potanczyc :)
    a o co chcialas zapytac? moze akurat cos mi sie przypomni :D
    ja jeszcze chce sie dowiedziec ogolnie co moge brac w razie jakiegos przeziebienia albo mega ostrego bolu glowy czy cos jest czy trzeba przeczekac

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    no zapytam :) oprocz tego idziemy na wesle niedlugo mam nadzieje ze mozna bez problemu potanczyc :)
    a o co chcialas zapytac? moze akurat cos mi sie przypomni :D
    ja jeszcze chce sie dowiedziec ogolnie co moge brac w razie jakiegos przeziebienia albo mega ostrego bolu glowy czy cos jest czy trzeba przeczekac

M.in. O kawę właśnie.. O plewienie w ogródku:D o mycie środkami dezynfekującymi:D takie pierdoly :p

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o tabletki to mam zwykly szlaban od mamy :D chyba ze ewentualnie baardzo by mnie bolał zab którego mam do leczenia ale dalam sobie spokój na razie w tym pierwszym trymestrze.. Ale tylko apap o na prawdę w skrajnych przypadkach:D

Jesli chodzi o choroby to dzis właśnie czytałam bo mnie gardło pobolewa.. No i jesli masz zwykle przeziębienie i boli gardło to spróbować domowymi sposobami :) chyba ze jej wysoka goraczka i zapowiada siencos gorszego to trzeba do lekarza a on przepisze leki nie zagrażające ciąży :) no ale tak jak pisałam wcześniej i tak lepiej spytac gina bo w tych internetach to różnie piszą :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no zwariować idzie co strona to co innego :)
    podobno nawet krople do nosa moga być niebezpieczne ale to juz chyba przesada :D

ja wlasnie teraz zmagam się z katarem i lekkim kaszlem, póki co biorę syrop domowy z mleczu, popijam herbatę z lipy z miodkiem i tyle :)

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już z wynikami i usg :)

Beta pięknie sobie urosła pierwsza109,4 druga juz 295,9 :)

5tydzień i 1dzień wita nas :)
    maluszek ma 3,7mm .mieszkanko po prawej stronie ma :)
    tak jak przeczuwałam bo boli jak leże na tym boczku już wiem dlaczego,Nie mogę się napatrzeć na to zdj :) taka kropunia malutka
    DObra tyle tego słodzenia,już się uspokajam :)
    a zapomniałam wizyte dopiero mam 30 czerwca gdzie ja do tego czasu wytrzymam :(

Agula82, gosia86, Katjaa lubią tę wiadomość

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KlaudyŚ wrote:
    Jestem już z wynikami i usg :)

Beta pięknie sobie urosła pierwsza109,4 druga juz 295,9 :)

5tydzień i 1dzień wita nas :)
    maluszek ma 3,7mm .mieszkanko po prawej stronie ma :)
    tak jak przeczuwałam bo boli jak leże na tym boczku już wiem dlaczego,Nie mogę się napatrzeć na to zdj :) taka kropunia malutka
    DObra tyle tego słodzenia,już się uspokajam :)
    a zapomniałam wizyte dopiero mam 30 czerwca gdzie ja do tego czasu wytrzymam :(

Super!!
    5t na usg czy według OM?:)
    U mnie mieszkanko po lewej stronie :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    no zwariować idzie co strona to co innego :)
    podobno nawet krople do nosa moga być niebezpieczne ale to juz chyba przesada :D

ja wlasnie teraz zmagam się z katarem i lekkim kaszlem, póki co biorę syrop domowy z mleczu, popijam herbatę z lipy z miodkiem i tyle :)

Ja właśnie zbieram sie chyba od pol godziny żeby sobie mleko zagotować z czosnkiem haha :D i sie zebrac nie mogę :p no i syrop z cebuli będę tworzyć jak nabiorę chęci :D

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od ost miesiaczki 5 tydzien :)

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

• Helmi Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudys to wspaniałe wiadomości :)
    ciekawe czy u mnie coś w ogole jutro zobaczy, to czy zobaczy cos na usg zalezy tez od tego jaka beta?
    u mnie wczoraj było 428

7v8r3e3k6t0s43kt.png
  • sandrula Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    ciekawe czy u mnie coś w ogole jutro zobaczy, to czy zobaczy cos na usg zalezy tez od tego jaka beta?
    u mnie wczoraj było 428

Chyba bardziej od sprzętu i wieku ciąży :) u niektórych nic niebwidac nawet w 5tc takze spokojnie :)

il5hxzdv1dlz2zbx.png

• KlaudyŚ Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2016, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helmi wrote:
    u mnie wczoraj było 428

To pewnie zobaczysz jakies ziarenko jak u mnie z beta 295 byla kropunia 3,7mm to u ciebie tym bardziej moze cos widac

p19uskjonvbututx.png

relgwn15ul8mpggj.png

‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ