Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
moniqe1985 wrote:Ja ide jutro robić drugą Bete ..niby nie muszę ale jednak tak z ciekawości a może obawy jednak zrobię. Termin do lekarza dopiero 29 ale pójdę 20go i poproszę żeby mnie przyjęła... bo potem mam znowu w pracy nocki których wolę juz nie robić i tak wystarczy mi że siedzę w pracy 12h. A u nas napięta atmosfera bo teraz urlopy , co chwile zmienia się obsada recepcji ahhh.
Dziewczyny czy wy przed wizytą pierwszą bierzecie coś poza kwasem foliowym tak na własną rękę?
Szczerze to ja żałuję ze powtarzałam betę..pisalam tu o sytuacji ze druga beta wyszla za mala jak na normy ale przyrost byl jak najbardziej ok.. Położna stwierdziła ze według norm wątpi ze cos z tego będzie, przeryczalam pol dnia. Na drugi dzień na wizycie u Gina dowiedziałam sie ze ciąża młodsza niż od OM i wszystko jest jak najbardziej w porządku na wynikach:) wiec beta tylko mi nerwów naszarpała:p
Ale wiem jak to jest, ciekawość czy beta wzrasta bierze gore :p wiec jesli chcesz to dla własnego spokoju powtórz
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
Gosia rano niby ok było. Potem jakieś takie dziwne uczucie miałam w tym brzuchu. Nie ból, ale tak jakby... zmęczone mięsnie? Jakbym ze 100 brzuszków zrobiła. Dziwne. A potem z mężem się pokłóciłam i mnie zaczął boleć znowu...
-
moniqe1985 wrote:Dziewczyny w jakich miastach wy robicie te badania na bete że takie ceregiele z wynikami? Ja wczoraj robiłam o 11:30 i o 15:00 miałam wyniki przez internet. A tak z ciekawości ile płacicie u was za te badania? Ja 28zł
26 zl wyniki niekiedy okolo 18-stej do odebrania w przychodni, niekiedy na drugi dzień
-
sandrula wrote:Szczerze to ja żałuję ze powtarzałam betę..pisalam tu o sytuacji ze druga beta wyszla za mala jak na normy ale przyrost byl jak najbardziej ok.. Położna stwierdziła ze według norm wątpi ze cos z tego będzie, przeryczalam pol dnia. Na drugi dzień na wizycie u Gina dowiedziałam sie ze ciąża młodsza niż od OM i wszystko jest jak najbardziej w porządku na wynikach:) wiec beta tylko mi nerwów naszarpała:p
Ale wiem jak to jest, ciekawość czy beta wzrasta bierze gore :p wiec jesli chcesz to dla własnego spokoju powtórz
Ale może macie rację że w sumie to mogę się na niepotrzebny stres narazić. -
mnie w sumie mega spanie nie lamie ale generalnie mogłabym uciąć drzemkę
ja mam jutro wizytę, zastanawiam się o co popytac lekarza
w polowie lipca jedziemy na wakacje nad morze, zastanawiam się jak to jest? mam kompletnie unikac slonca? czy w takim lżejszym słońcu już po 16-17 mozna posiedziec? -
moniqe1985 wrote:Sama nie wiem właściwie to ta pierwsza jest podobno dość wysoka, ale ja chyba bardziej z tej niecierpliwości czekania na pierwszą wizytę bym chciała coś wiedzieć. hehe ( nie należę do cierpliwych)
Ale może macie rację że w sumie to mogę się na niepotrzebny stres narazić.
No ja sama wiem po sobie ze się stresowałam niepotrzebnie:p no ale tez sama wiem po sobie ze jak bym nie powtorzyla bety to pewnie caly czas bym się zastanawiała czy wszystko jest ok wiec tak zle, tak nie dobrze:p rob to co uważasz za słuszne
-
Helmi wrote:mnie w sumie mega spanie nie lamie ale generalnie mogłabym uciąć drzemkę
ja mam jutro wizytę, zastanawiam się o co popytac lekarza
w polowie lipca jedziemy na wakacje nad morze, zastanawiam się jak to jest? mam kompletnie unikac slonca? czy w takim lżejszym słońcu już po 16-17 mozna posiedziec?
Ja miałam przygotowane pytania na wczoraj.. Z wrażenia zapomniałam o co mam zapytać i nie zapytałam o nic pierwsza wizyta , tyle wrażeń i po prostu zapomniałam
Co do przebywania na słońcu czytałam ze nie można przegrzewać zbytnio organizmu. Najlepiej nie wystawiać sie na słońce w tych szczytowych godzinach i miec zakryty brzuszek ale i tak najlepiej zapytaj gina
-
no zapytam oprocz tego idziemy na wesle niedlugo mam nadzieje ze mozna bez problemu potanczyc
a o co chcialas zapytac? moze akurat cos mi sie przypomni
ja jeszcze chce sie dowiedziec ogolnie co moge brac w razie jakiegos przeziebienia albo mega ostrego bolu glowy czy cos jest czy trzeba przeczekac -
Helmi wrote:no zapytam oprocz tego idziemy na wesle niedlugo mam nadzieje ze mozna bez problemu potanczyc
a o co chcialas zapytac? moze akurat cos mi sie przypomni
ja jeszcze chce sie dowiedziec ogolnie co moge brac w razie jakiegos przeziebienia albo mega ostrego bolu glowy czy cos jest czy trzeba przeczekac
M.in. O kawę właśnie.. O plewienie w ogródku:D o mycie środkami dezynfekującymi:D takie pierdoly :p
-
Jesli chodzi o tabletki to mam zwykly szlaban od mamy chyba ze ewentualnie baardzo by mnie bolał zab którego mam do leczenia ale dalam sobie spokój na razie w tym pierwszym trymestrze.. Ale tylko apap o na prawdę w skrajnych przypadkach:D
Jesli chodzi o choroby to dzis właśnie czytałam bo mnie gardło pobolewa.. No i jesli masz zwykle przeziębienie i boli gardło to spróbować domowymi sposobami chyba ze jej wysoka goraczka i zapowiada siencos gorszego to trzeba do lekarza a on przepisze leki nie zagrażające ciąży no ale tak jak pisałam wcześniej i tak lepiej spytac gina bo w tych internetach to różnie piszą
-
no zwariować idzie co strona to co innego
podobno nawet krople do nosa moga być niebezpieczne ale to juz chyba przesada
ja wlasnie teraz zmagam się z katarem i lekkim kaszlem, póki co biorę syrop domowy z mleczu, popijam herbatę z lipy z miodkiem i tyle -
Jestem już z wynikami i usg
Beta pięknie sobie urosła pierwsza109,4 druga juz 295,9
5tydzień i 1dzień wita nas
maluszek ma 3,7mm .mieszkanko po prawej stronie ma
tak jak przeczuwałam bo boli jak leże na tym boczku już wiem dlaczego,Nie mogę się napatrzeć na to zdj taka kropunia malutka
DObra tyle tego słodzenia,już się uspokajam
a zapomniałam wizyte dopiero mam 30 czerwca gdzie ja do tego czasu wytrzymamAgula82, gosia86, Katjaa lubią tę wiadomość
-
KlaudyŚ wrote:Jestem już z wynikami i usg
Beta pięknie sobie urosła pierwsza109,4 druga juz 295,9
5tydzień i 1dzień wita nas
maluszek ma 3,7mm .mieszkanko po prawej stronie ma
tak jak przeczuwałam bo boli jak leże na tym boczku już wiem dlaczego,Nie mogę się napatrzeć na to zdj taka kropunia malutka
DObra tyle tego słodzenia,już się uspokajam
a zapomniałam wizyte dopiero mam 30 czerwca gdzie ja do tego czasu wytrzymam
Super!!
5t na usg czy według OM?
U mnie mieszkanko po lewej stronie
-
Helmi wrote:no zwariować idzie co strona to co innego
podobno nawet krople do nosa moga być niebezpieczne ale to juz chyba przesada
ja wlasnie teraz zmagam się z katarem i lekkim kaszlem, póki co biorę syrop domowy z mleczu, popijam herbatę z lipy z miodkiem i tyle
Ja właśnie zbieram sie chyba od pol godziny żeby sobie mleko zagotować z czosnkiem haha i sie zebrac nie mogę :p no i syrop z cebuli będę tworzyć jak nabiorę chęci
-
Helmi wrote:Klaudys to wspaniałe wiadomości
ciekawe czy u mnie coś w ogole jutro zobaczy, to czy zobaczy cos na usg zalezy tez od tego jaka beta?
u mnie wczoraj było 428
Chyba bardziej od sprzętu i wieku ciąży u niektórych nic niebwidac nawet w 5tc takze spokojnie
-
Helmi wrote:Klaudys to wspaniałe wiadomości
ciekawe czy u mnie coś w ogole jutro zobaczy, to czy zobaczy cos na usg zalezy tez od tego jaka beta?
u mnie wczoraj było 428
To pewnie zobaczysz jakies ziarenko jak u mnie z beta 295 byla kropunia 3,7mm to u ciebie tym bardziej moze cos widac