Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Zbikowa, cieszę się, że Ci pomogli w szpitalu i ciśnienie już pod kontrolą.
Co do usg to ja mam co wizytę wraz z tymi parametrami, które wymieniła Lilu.
Prasuję i układam ciuszki dla Frania i wydaje mi się że niektóre rozm. 68 są identyczne jak te rozm. 62... No nic, zobaczę jak będę już ubierać Maluszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 16:06
-
Ja mam robione USG na każdej wizycie, ale dokładny opis i parametry dostałam tylko 3 razy - na USG I trymestru, połówkowym i w 31 tygodniu A tak poza tym to nawet nie dostaję zdjęć, tylko lekarka mówi co słychać u maluszka
Do szpitala zamierzam zabrać wszystkie badania z czasu ciąży, najwyżej na izbie przyjęć będę pomiędzy skurczami wyszukiwać co trzeba
-
Ja mam z badaniami tak jak Lilu napisala - usg na każdej wizycie i dr podaje wszystkie wymiary i mam je też na wydruku razem z info któremu tygodniowi odpowiadają. I mam stertę cała już tych wydruków muszę je przesegregowac bo do szpitala mam mieć po jednym wydruku usg z każdego trymestru a jak na razie mam wszystko razem w portfelu przemieszane.
AleAleksandra ja tez jak ogarnialam ciuszki to zauważyłam że różne rozmiary a wielkość jednakowa, zapewne producenci z taką fantazja szyją, ja też raz noszę rozm M a raz S a tyłek niby ten sam
Któraś z Was pytała to USG z trzeciego trymestru - u mnie w szpitalu tez niby wymagaja, ale wiem, że jak przyjdzie się "z ulicy" bez żadnych wyników to i tak robią raz dwa badania i tyle. -
Mmonis to widze ze mamy taki sam gust co do imion bo kornel i kordian a do tego tymon byly na liscie ostatecznej ale zostal marcel choc ja bym jeszcze to mogla zmienic to maz z synem nie bardzo. Czyli tak juz zostanie . Ja dzis po wizycie maluszek wazy 2600 (36+6) wszystko wporzadku mamy ustalona kolejna wizyte na 15 lutego ( 16 lutego ok 16.00 mam sie zglosic do szpitala a rano 17 mam miec cc) ale jesli zacznie sie wczesniej mam ja powiadomic i spotkamy sie w szpitalu takze pozostalo tylko czekanie musze sie wziac za ta torbe w koncu
Monique czekamy na wiesci a wszystkim naszym lutowym mamusiom i sobie zycze szybkiego i szczesliwego rozwiazania i zdrowych dzieciaczkow
-
Dzięki dziewczyny za gratulacje
U nas narazie wszystko ok, tylko mały ma rumień noworodkowy ale ponoć to normalne. Ssak z niego straszny, w nocy non stop wisiał na piersi.
To teraz wam opowiem o porodzie
Jak zajechałam na porodówkę przed 7 to miałam już 7 cm rozwarcia, za chwilę zrobiło się 8 i 9 cm, wszyscy szczęśliwi że szybko pójdzie no ale nie mogło być tak pięknie. Skurcze zrobiły się trochę rzadsze i rozwarcie nie postepowało, wody też nie odchodziły. O 9:25 podali mi oksytocynę żeby rozbujac te skurcze. Były już bardzo bolesne a nic się nie zmieniało więc lekarz zdecydował żeby przebić pęcherz płodowy. No i to był już hardcore 2 skurcze i pełne rozwarcie, kolejne 2 i mały już był na świecie. Urodził się o 10:25, 3300g 55cm. Położna mówiła że obyłoby się bez nacięcia ale ja chyba za słabo parłam. Nie wiem czemu strasznie ciężko mi się parło, przy córce było jakoś lżej. Chyba byłam zmęczona i niewyspana przez te skurcze które mnie męczyły 2 dni. Gdyby nie to zatrzymanie akcji to poród byłby super bo nawet do tych 9 cm skurcze nie były takie straszne, dopiero po oxy bolały bardzo.
No i to chyba tyleevs, livia30, zbikowa, vitoria, Brunetka, Mila123, paulka86, Aguu, sandrula, Sabi93, Krystyna, Lilu, bebag, MamaZtrójmiasta, Nieukowa, AguŚka89, Serducho, Ediii, AleAleksandra, karolina1488, Nitka_lutowa, Fiolk@, Papcia, k.atarnka91 lubią tę wiadomość
-
Serducho wrote:A jakie te bakterie masz?
Wiem ze GBS to na Paciorkowca o to wyszlo ujemne naszczescie.
E.Coli, Candidę + jeszcze jakieś dwie, ale nie mam teraz przy sobie wyników, żeby sprawdzić.
GBS będę dopiero robić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2017, 17:04
-
Brunetka wrote:Dziewczyny,ile ważyły Wasze szkraby na ostatnim pomiarze i który to był tydzień/dzień?
Ja byłam dzisiaj i mój klocuś waży 3300 - 3400g ale jestem do tyłu z tygodniami ciąży. Obecnie 36tc a nie 38tc (późna owulacja). Tak czy siak jest sporyzbikowa, Brunetka, paulka86, bebag, karolina1488 lubią tę wiadomość
-
czarna pozazdroscic tylko, ze nie meczylas sie az tak przed podaniem.oxy i te skurcze byly znosne fajnie, ze maluch juz z Toba, nawet sobie nie potrafie wyobrazic jakie cudowne to uczucie, moc przytulic w koncu osobke, na ktora tyle czasu sie czekalo ! ja juz sie nie moge doczekac
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Brunetka wrote:Dziewczyny,ile ważyły Wasze szkraby na ostatnim pomiarze i który to był tydzień/dzień?
Ja też dzisiaj byłam na wizycie i synek waży 3100 (38+1).
Symptomów porodu brak, no ale ma jeszcze 2 tyg byle tylko nie przenosić.
Czarnaaa super, że wszystko się udało:) teraz tylko słodkie, codzienne życie
Dużo zdrówka dla maluszkabebag, MamaZtrójmiasta, AguŚka89, Czarnaa94, zbikowa, paulka86, karolina1488, Fiolk@ lubią tę wiadomość
-
dziewczyny, mam jeszcze jedną prośbę: mogłybyście rzucić okiem na moje badanie moczu (robiłam dzis). coś mi się wydaje że jutro czeka mnie kolejna wizyta u gina, mam sporo bakterii w moczu, ale nie rozumiem co znaczą oznaczenia do białka
https://goo.gl/dWf1b7
będę wdzięczna!
Czarna, cieszę się że poszło sprawnie w szpitalu, obyście szybko wracali do domuCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Czarna super czyta się twoją relację z porodu, bez żadnych dramatów,.ot.tak poszła sobie kobita urodzić dziecko raz dwa i jest;) oby więcej takich szybkich porodów!! Ty juz niedlugo w Domku ze swoim małym ssakiem będziesz:)
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
livia30 wrote:Ja byłam dzisiaj i mój klocuś waży 3300 - 3400g ale jestem do tyłu z tygodniami ciąży. Obecnie 36tc a nie 38tc (późna owulacja). Tak czy siak jest spory
livia30 lubi tę wiadomość
córeczka 2010 córeczka 2012 -
Czarna jeszcze raz gratuluję i szybkiego powrotu do domu życzę.
Właśnie taki poród mi się marzy, trochę z zaskoczenia i bez wielogodzinnego czekania w szpitalu aż się ruszy.
Żbikowa ja nic Ci nie powiem bo kompletnie się na wynikach badań nie znam, tylke ze faktycznie jakoś dużo tych bakterii i chociaż zadzwoniłabym do gina zapytać co z tym zrobićCzarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Czarna duzo spokoju, mleka i zdrowka. Wracajcie do domu i cieszcie sie so a. To musi byc niesamowite uczucie móc przytulic Malenstwo na ktore czekalo sie tyle czasu ☺
Brunetka w 37 tyg nasz Maly wazyl 2700g, trzeba jednak pamietac, ze to wynik orientacyjny.
Zbikowa niestety Twoj wynik nic mi nie mowi.Czarnaa94, Brunetka lubią tę wiadomość
-
Brunetka dzięki za info:-)
Dzwonilam do gin i mowila ze nic groźnego i ze to co zwykle. Więc nie wiem czemu mi powidzieli na rejestracji jak pytałam czy grzybica to ze nie. Ehh jutro ide po wynik i recepte.
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤