X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • infinity888 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestesmy juz rozpakowane dzis nad ranem wody postanowily odplynac i moje dziecie chcialo sie urodzic w styczniu;)

chloet, Aguu, karolina1488, MamaZtrójmiasta, Lilu, AguŚka89, vitoria, paulka86, maferka, Marsjanka2, evs, Krystyna, livia30, sandrula, Papcia, Czarnaa94, bebag, Mila123, zbikowa, Nieukowa, Asiek84, Fryzia33, Agatka_46, Fiolk@, AleAleksandra, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

34bwvfxmgk5zmjd1.png
    Beta HCG
    25.05-433
    27.05-1285
  • chloet Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak się objawiają skurcze przepowiadające? Czy to to słynne twardnienie brzucha, czy dochodzą do tego bóle? Pytam, bo mi brzuch twardnieje gdzieś od połowy ciąży, więc w sumie nie wiem, jak to rozpoznam :D

rqkqj11.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity888 gratuluję <3

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • MamaZtrójmiasta Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wielkie gratulacje, kolejna styczniowa lutówka:) jak bedziesz miała chwilę daj znać jak u Ciebie to wyglądało:) a teraz cieszcie się sobą!:)

km5svcqgq5dggbpx.png
    córeczka 2010 córeczka 2012
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Jestesmy juz rozpakowane dzis nad ranem wody postanowily odplynac i moje dziecie chcialo sie urodzic w styczniu;)

Gratulacje :)

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • AguŚka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:

Gratulacje :-)!!! Ale fajnie koleja rozpakowana :-) trzymajcie sie zdrowo :-)

w4sq3e3ki6xapks2.png
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:

Gratuluje! Zdrowia dla Maleństwa <3 czekamy na relacje ☺

• paulka86 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    infinity888 wrote:
    Gratulacje :)

• Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity888 gratulacje! :)

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Marsjanka2 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje!

04f963f7bc.png

Wysłany: 26 stycznia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vitoria dobrze jest coś takiego przeczytać... madrze piszesz :) wiem, że tata się świetnie zajmie, babcia z dziadkiem ew. pomogą, ale i tak się boję bo jestem tak związana z małym i on cały czas jest mamusi przylepką... ale dam radę :) jak sie mala urodzi to zleci ale najgorsze to leżenie w szpitalu przed cc.
    Jezeli chodzi o utrzymanie wątku powiem Wam, że styczniówki do których należałam na belly w ciąży z Synkiem przeniosły się na jakieś zamknięte forum ale mi jakoś ciezko bylo z niego korzystac... niestety... i na grupę na fb którą utworzyły :) duuuzo osob sie wykruszylo po czasie, ale cząstka została i piszemy sobie co jakis czas :) bardzo fajna sprawa moim zdaniem

04f963f7bc.png
  • evs Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chloet wrote:
    Dziewczyny, jak się objawiają skurcze przepowiadające? Czy to to słynne twardnienie brzucha, czy dochodzą do tego bóle? Pytam, bo mi brzuch twardnieje gdzieś od połowy ciąży, więc w sumie nie wiem, jak to rozpoznam :D
    Ja odczuwam twardnienie całego brzucha co było dla mnie bolesne do tego stopnia, ze nie mogłam sie ruszyć. Trwało to ok 2min, wydaje mi sie, ze od razu to rozpoznasz :)

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity gratulacje i zycze Wam zdrowka :-) Marsjanka a ja tydzien po tobie w piatek 17 lutego ale 16 popoludniu mam juz sie zglosic do szpitala. Ostatni tydzien to chyba przeplacze ze stresu... to tez bedzie moje 2 cc

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsjanka a ile twoj lobuziak ma?

Mila slyszalam ze drugie cc wcale nie musi byc gorsze, mozna czuc sie lepiej niz po pierwszym I tego sie trzymam :-)

Infinity gratuluje! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 22:28

Mila123 lubi tę wiadomość

• Papcia Ekspertka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infinity888, gratulacje! :)

Paulka, będzie dobrze, 27.01 to super data, koniecznie daj znać jak już będziesz na siłach ;)

AleAleksandra, trzymam kciuki, żeby było wszystko ok! Najważniejsze, że jesteś pod kontrolą. Czyli jednak stwierdzili cholestazę czy jeszcze nie wiesz na czym dokładnie stoisz?

Marsjanka - też mam obawy, co do rozłąki z synkiem, jakoś ciężko mi to sobie wyobrazić... wiem, że on sobie świetnie da radę, ale ja na pewno będę bardzo za nim tęsknić. We wtorek byłam na wizycie u lekarza, później jeszcze na zakupach, trochę nam zeszło, Mały był z moją mamą i jak wróciliśmy to od razu przybiegł się przytulić, a zwykle tego nie robi na przywitanie. I tak się wzruszyłam, że aż się popłakałam...

Co do skurczów przepowiadających, w pierwszej ciąży były jak mocne bóle miesiączkowe, rozchodzące się na plecy, a teraz takie bolesne napinanie całego brzucha, jakby ktoś ściskał mi go z całej siły :P u mnie trwa zwykle ok. 2-3 min.

A co do seksu jako wywoływacza - w pierwszej ciąży chyba pomogło, wczoraj próbowaliśmy wywołać Małą na świat, ale skurcze wręcz się uspokoiły "po" ;) na szczęście M nie ma jakiś oporów przed seksem w ciąży, o ile nie ma zakazu od lekarza, chociaż na pewno jest delikatniejszy niż zwykle :D

pc288d2.png

ojxedf9h1wtfir6q.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Infiniti gratuluję! Cieszcie się sobą a jak znajdziesz chwile to opisz swój poród i jak tam maluszek ;)

Moje przepowiadacxy 2 dni temu mi wprowadziły mała w kanał rodny. Generalnie twardy brzuch aż dech zapiera, ból krzyza i bóle @. Teraz mam skurcze tak co 10-30mon bardzo różnie trwajace i bardzo różne w intensywności. Czasami jak na okres, czasami bezbolesne albo jak ból pleców.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png

Wysłany: 26 stycznia 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila123 wrote:
    Infinity gratulacje i zycze Wam zdrowka :-) Marsjanka a ja tydzien po tobie w piatek 17 lutego ale 16 popoludniu mam juz sie zglosic do szpitala. Ostatni tydzien to chyba przeplacze ze stresu... to tez bedzie moje 2 cc

Koochana kolezanki.ktore mialy 2 cc wszystkie mowily mi ze o wiele szybciej do siebie doszly wlasnie po 2 cc :)mam andzieję że tak właśnie bedzie i u nas :)

Vitoria synus skonczyl 16 stycznia 2 latka :)

Papcia mój mały z racji tego ze ma juz 2 lata i calkiem duuuzo rozumie to chyba ma swiadomosc tego ze cos sie swieci... czesciej przebudza sie w nocy, szuka mnie, jak spi ze mna w lozku to przytula sie do reki czy szyi... chodzi ze mna krok w krok. Bardzo boje sie zeby nie poczul sie zepchniety na 2 plan... oczywiscie bede robila wszystko zeby czul sie najwazniejszy :) ostatnio jak bylam w szpitalu a bylo to na poczatku ciazy mial poltora roku to wrecz obrazil sie na mnie... najpierw biegl jak mnie zobaczyl a pozniej smutny nie chcial podejsc...myslalam ze mi serce peknie.. a pozniej nie rozstawal sie ze mna na monute nawet do toalety z mna chodzil.. o samotnym prysznicu bez wrzaskow pod drzwiami nie bylo mowy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2017, 23:00

04f963f7bc.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to moj dokladnie miesiac starszy :-P

Marsjanka2 lubi tę wiadomość

• Serducho Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wieczór podczas załatwiania sie, na papierze zobaczyłam zamiast zwykłej wydzieliny. Wodę blado różowa (z pochwy) teraz cisza.
    Maz mowi żeby poczekać polozyc sie i jak sie powtórzy to jedziemy na izbe sie skontrolowac.

infinity888 lubi tę wiadomość

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 26 stycznia 2017, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsjanka2 moja córeczka w kwietniu będzie miała dwa latka ale od jakiegoś czasu też zauważyłam że częściej się przytula i chodzi za mną krok w krok. Ciężko będzie wytrzymać te kilka dni w szpitalu bez niej ale mam nadzieję że jakoś damy radę. Starszy syn ma 11 lat i wiem że on zajmie się sobą a jak będzie potrzeba to siostrę też pocieszy. Oby tylko szybko wyjść ze szpitala do domu.
    Infinity888 gratuluję ;-)

Marsjanka2 lubi tę wiadomość

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ