X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Aguu Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 11 dniach macierzyństwa uważam, że karmienie piersią to męczeństwo i nie wiem jak i czy można to polubić :(

livia30, Goździk89 lubią tę wiadomość

l22ntv73ugrd1lo2.png

ma6nx5awrjqi9jvz.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguu wybacz, ze polubilam ale wiem o czym mowisz. Ja tym razem wymieklam po 4 dniach ;-)

Aguu lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam smoczek z firmy MAM start.
    Czy czyścicie jame ustna od pierwszych dni?

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś

U nas dziś jest masakra. Emi szósty dzień nie robi kupy i dziś pierwszy raz tak na prawdę płacze i robi to cały dzień jak tylko ją dołożę. Cały dzień na rekach, jak zasypia i tylko próbuje odłożyć to jest płacz. Biedna się tak męczy, jest purupurowa i pierdzi ale kupy nie ma. Juz nie wiem co o tym myśleć ani jak jej pomoc. Masuje brzuszek, robię ciepłe okłady, podkurczam nóżki, kładę na brzuszku i nic. Bio Gaja tylko na początku pomogła. Dziś jeszcze mąż jest bo był w domu ponad 7 tyg od mojej końcówki ciazy ale jutro jedzie do pracy i wraca na swieta i się zaczyna armagedon widze

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane Karolina wspolczuje ja to przerabialam z pierwszym synem kupe robil co 2-3 dni ale to byla masakra jak sie umeczyl i uplajal pol dnia zanim biedny zrobil. A Marcelkowi odpadl wczoraj kikut pepowiny w 12 dni przytyl 0.5kg kypki robi 2-4 dziennie w nocy pieknie spi 2-4 godz po czym zje i znow spi za to w dzien jest bardzo ciekawy potrafi lezec 20 minut ze mna na lozku i mnie sluchac lub ogladac to co mu pokazuje jest niesamowity poprostu. Pierwsze dni karmienia piersia nie byly sielanka i bolalo ale teraz jest ok ssie bezbolesnie uff ( wczesniej chcialo mi sie plakac jak sie zblizala pora karmienia) jest ogolnie na piersi ale dostaje tak 1-2 butelki dziennie bo czesto jest na piersi i potem popoludniu juz nie ma czym sie najesc. Ale na szczescie na noc mleka mojego mi starcza. Aha i moj maly odkryl do czego sluzy glos co prawda nie placze ale niezle krzyczy ;-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas tez problem z kupami byl. Pediatra polecil Lactuloze 3 x dziennie po 2.5ml. Powiem.szczerze, ze dalam dwie dawki tylko i jak go odkorkowalo tak juz bez problemu kupy ida a meczyl sie okrutnie i tez stekal, plakal przy tym. Mam tez czopki glicerynowe ale jak na razie syropek dal rade i nie uzywam.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 7 marca 2017, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy za soba pierwszy tydzien - niesamowite jak szybko leci czas :) Moja mała lubi być na rękach i bujana - trochę zazdroszczę mamom które mówią, że ich dzieci nie płaczą - z Eli jest niezły awanturnik, a mi się serce kraje jak ona płacze ale czasem trzeba cos zrobić (np.przewinąć) mimo płaczu. Dużo się karmimy i mi się to akurat podoba, chociaz nie ukrywam, że to trudna praca ;) do tego moja mama zasypuje mnie złotymi radami dotyczącymi diety matki karmiącej - i niby się tym nie przejmuje, bo wiem ze ta dieta to mit, ale jednak gdzieś tam te słowa do mnie trafiają i później myślę o glupotach :/ smoka jeszcze nie dałam ale chyba w koncu spróbuję ;) a co do problemów brzuszkowych to ja słyszałam chyba o espumisanie - może to pomoże? Albo właśnie czopek - takie tradycyjne sposoby czasem najlepsze ;)

age.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 03:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie dałam smoczka jeszcze. Przez parę dni Emilka wisiała na cycku i ssala dla samego ssania, ale widzę że przez to mam wiecej pokarmu teraz i nie muszę dokarmiać mm, bo zjada i idzie w kimę.

bebag lubi tę wiadomość

• bebag Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbikowa, super że to piszesz, bo słyszałam o tym że tak może być (dzisiejsza noc u nas taka byla) ale fajnie dostać potwierdzenie, że to powinno minąć :)

zbikowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie, mój mały ewidentnieni nie może się wypierdziec :-( bardzo sie przy tym spina, nie moze spac ani spokojni jesc.

• livia30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu wrote:
    Dziewczyny pomóżcie, mój mały ewidentnieni nie może się wypierdziec :-( bardzo sie przy tym spina, nie moze spac ani spokojni jesc.

Espumisan 100 ;-)

Lilu lubi tę wiadomość

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 9 marca 2017, 02:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, a jak podawać jesli problem dotyczy głównie wieczora/nocy?

• livia30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dawalam tylko jak brzuszek bolal ale w ulotce jest zby dawac przy kazdym jedzniu.

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • vitoria Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalamac sie idzie, jade do dr, mam 39 st goraczki I prawdopodobnie zapalenie piersi :-(

• Krystyna Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj vitoria bardzo współczuję, wracaj szybko do zdrówka.

• łania Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka skończyła wczoraj 3 tygodnie i nie te dziecko :( wcześniej spała po ok. 3 h, jadła i znowu spała, miała okresy przerw kiedy leżała i rozglądala się spokojnie. A od wczoraj tylko ręce i cycek, może z 3 razy udało mi się ją odłożyć, max pół godz i znowu płacz i na ręce. W końcu dałam jej smoczek przez co mam wyrzuty sumienia, ale co chwila wypluwa i trzeba siedzieć i wkładać, więc już wolę ją brać na ręce. Szkoda mi jej, nie wiem, może już nie potrzebuje tyle snu.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łania mój ma tak od ukończenia 2 tygodniu czyli od poniedziałku. Nosimy go z mężem na zmianę dzień i noc. Dzidziuś
    Co jakiś czas otwiera jedno oko i sprawdza czy rodzic jest. Jak nie to krzyk: -(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 13:26

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj zaczelam Olka nosic w chuscie i nastal spokoj. Zanim koncze ja wiazac to skubany spi ;-) Wczesniej tez malo kiedy dawal sie odlozyc i tylko z mezem sie zmienialismy (wyjatek po kapieli bo wtedy pada i spi u siebie w lozeczku cala noc).

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 9 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. Tylko ręce ewentualnie chusta. Wyhodowalam ukwiał przy cycku ;) koleżanki mówią że to mija i trzeba przeczekać.

livia30, bebag, Nieukowa lubią tę wiadomość

• maferka Ekspertka

Wysłany: 9 marca 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest to samo, skonczone 3 tygodnie I koniec spania, drzemie tylko z butla w dziobie i na rekach po 15 min, tak od 4 rano sie bujamy i o 12 zasnela ale juz sie zaczyna krecic wiec lece grzac mleko i sie doic.
    A podajecie wit. K?

l22nmg7y9ifd1d1g.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ