Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
zbikowa wrote:U mnie to samo. Tylko ręce ewentualnie chusta. Wyhodowalam ukwiał przy cycku koleżanki mówią że to mija i trzeba przeczekać.
Mija Mialam to samo z Tomkiem. Taki maluszek bliskosci potrzebuje wiec sie dopomina Trzeba sie tym cieszyc bo moj prawie 2 latek to na rekach juz wtulony we mnie nie zasnie. Woli swoje lozeczko i swoja podusieWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 14:09
zbikowa, bebag lubią tę wiadomość
-
No więc i ja chyba hoduję sobie ukwiałka Otóż wczoraj z mężem skapitulowaliśmy i wzięliśmy małą do spania do łóżka, co ją próbowałam odłożyć do łóżeczka była wielka awantura, rozpacz i dramat - u niej i u nas Więc uznaliśmy, że my śpimy razem a dziecko takie biedne samo, nie przytulone... i zabraliśmy do siebie - spaliśmy jak zabici, z przerwami na pieluchę i karmienie
Witaminy K nie podaję, bo miała podaną w szpitalu, podaję tylko wit. D.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:38
livia30 lubi tę wiadomość
-
My też śpimy we trójkę. Dobrze że łóżko olbrzymie mamy bo mały na dodatek najlepiej wysypia się włożony w kokon więc trochę miejsca to zajmuje . Dodatkowo przez sapke zdaza mu się chrapnać na zmianę z tatusiem więc ja mam nockę zarwaną.....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 15:45
-
Ja podaje wit. K od 15 doby do końca 3 miesiąca, tak zalecili w szpitalu.
Dziewczyny, czy potówki mają ropne zakończenie? Bo małej wyskoczyły na policzkach i czole takie krostki z białą lub żółta końcówką i zastanawiam się co to.Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
łania wrote:Ja podaje wit. K od 15 doby do końca 3 miesiąca, tak zalecili w szpitalu.
Dziewczyny, czy potówki mają ropne zakończenie? Bo małej wyskoczyły na policzkach i czole takie krostki z białą lub żółta końcówką i zastanawiam się co to.
Raczej nie potówki. Może trądzik niemowlęcy?
-
Ja podaje wit K+D i tez uwazam ze to tradzik niemowlecy moj pierwszy syn mial buzie wysypana cala prawie pediatra potwierdzil ze to tradzik a teraz moj maluszek tez ma kilka krostek na czole i policzkach to samo minie to od naszych hormonow podobno juz nie pamietam dokladnie jak mi to pediatra tlumaczyl.
-
A u nas wkoncu sie dogadujemy chyba z Malym, ladnie je już cyca choc początki byly straszne.. Polecam doradcę laktacyjnego naprawdę zdzialala cuda.
A po wyjściu ze szpitala gdzie polozne daly mu butelke przezywalam horror jak sie tylko budził to sie trzeslam bo byla walka z jedzeniem. A teraz spokojnie zje i sie usmiecha
Wyszliśmy ze szpitala z waga 3830 po tygdoniu wrocil do 4kg a po kolejnych 6 dniach na wadze 4100Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2017, 21:20
Anatolka, bebag, Nieukowa lubią tę wiadomość
endometrioza, 2 operacje
29 dpt mamy ❤
-
Witam nieśpiące mamy
Też mam małego wisiołka. W dzień nie śpi po kilka godzin i tylko na rękach. Zjeść nie da rady bo bek. A taki był spokojny na początku... Ech
Jak kikut odpadł to przez około tydzień pojawiała się codziennie zaschnięta krew. Czyściłam i tyle.
Ja mam inny problem i zaczynam się martwić. Po każdym karmieniu kupa. Wiem, że u dzieci karmionych piersią to norma ale młody je mm. Nie jest rzadka, nie ma śluzu po prostu jest często. Dzisiaj było ich 10 4 kwietnia na szczepieniu zapytam się czy tak może być.
Idę podrzemać jeszcze -
Ja od wczoraj na antybiotyku, mlody uderzyl mi lokciem w napelniona mlekiem piers I zrobil sie stan zapalny.. na szczescie goraczka juz mniejsza, ale bol piersi wciaz olbrzymi. Czeka mnie jeszcze chyba usg cycka
Naszego jaska przestal bolec brzuszek po delicolu. W koncu ladnie spi, od wczoraj odsypia te bezsenne tygodnie a my z nim. A jak nie spi to oczywiscie ze tylko na reke by chcial. -
Dziewczyny, Kalinka dzisiaj kończy 5 tygodni! Ale ten czas leci
ostatnio mało się odzywam, bo Mała nadal ładnie sypia w nocy, raz się budzi na mleko, ale w dzień jest nieodkładalna, jak nie pierś 100 razy dziennie to noszenie... śledziłam w miarę na bieżąco wpisy, ale nie lubię pisać na telefonie, więc się nie udzielałam. Synek jeszcze ma teraz trudniejszy okres, buntuje się bardzo i nikogo nie słucha, a już w szczególności mnie wiem, że to minie, ale łatwo nie jest... dobrze, że uwielbia siostrę i nie wpadło mu jeszcze do głowy, żeby jej robić na złość teraz wyjątkowo mam chwilę dla siebie, bo dzieciaki śpią, obiad ugotowałam wczoraj, aż nie wiem co ze sobą zrobić
Vitoria, współczuję tego zapalenia piersi karmisz tylko z drugiej czy musisz dokarmiać mm?
Z tym kikutem, to małej dość często podkrwawiał, póki nie ma ropy i stanu zapalnego dookoła to może tak być. W ogóle to moje dziecko ma mega dziwny pępek, taki jakby schowany nawet nie wiem jak to opisać, jakby górny fałd skóry wchodził w pępek, przez to tworzy się taka kieszonka od dołu. Wizytę mamy dopiero po 20 marca, mam nadzieję, że to tylko problem estetyczny.Nieukowa lubi tę wiadomość