X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag, może skok rozwojowy.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • bebag Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapakowalam Elke o 14:15 do tulika i spała do 17, gdyby nie fakt ze musieliśmy zbierać się do lekarza pewnie spalaby dalej - tak więc tulik ma jednak jakąś moc :D w poczekalni u lekarza dospala i podczas usg bioderek była największym aniolkiem w okolicy, chętnym do zabaw z rodzicami i lekarzem :D wyspane dziecko = szczęśliwe dziecko :D
    Czarna, skok już jeden mieliśmy jakoś z tydzień temu - to był kilkudniowy hardkor ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 19:44

zbikowa lubi tę wiadomość

age.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 11 kwietnia 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łania dokladnie..mi tez sie wydawalo ze jak tak poje i piersi przestają byc nabrzmiale ze juz mleka nie ma. A naciskam piers i mleko leci. Z reszta widac po wadze mojego dziecka. Z 20.02 jest i 5800 na wadze

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
  • livia30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które otulają dzidziusie... Mam otulacz do odsprzedania, nowy. Kupiłam na próbę dla Olka ale on szału dostaje jak jest skrępowany. Ja też jakoś nie byłam w sumie przekonana, żadnego dziecka nie otulałam i widać to nie dla mnie i nie dla moich dzieci ;-)

Otulacz jest nowy, tylko wyprany i wyprasowany (raz wsadziłam w niego Olka na 2 minuty). Motherhood, dokładnie taki jak na zdjęciu. Oddam za 25zł już razem z wysyłką, jeśli któraś z was jest zainteresowana to zapraszam :-)

b4d5392eb420ead6med.jpg

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my po szczepieniu dziś 6w1 i rota. Prawie pińcet nie moje. Mała jak na razie śpi, gorączki nie ma, oby tak dalej. Poza tym w końcu zaczęła przybierać jak szalona 370gram w tydzień! No ale ma co nadrabiać dopiero dobija do 4kg.

Livia chętnie kupię od Ciebie ten otulacz, dodaj mnie proszę to obgadamy szczegóły.

livia30, Nieukowa lubią tę wiadomość

• livia30 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej nawet nie zapisałam Olka na pierwsze szczepienie. Nie wiem, jakieś opory mam tym razem. Jak mąż w maju wróci to może wtedy :/

atdci09krcni3vrx.png
    dqpranlijgjzfr8g.png
    l22nvcqg03ccs7pi.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie parodia w przychodni od zeszlogo tygodnia dzwonie zeby zarejestrowac synka na szczepienie i ciagle mowia a to ze nie ma pediatry a to ze jest jedna pielegniarka a to ze za duzo dzieci jest juz na dzisiaj no masakra dzisiaj juz nie wytrzymalam i opierdzielilam babke i mowie ze dziecko w piatek 8 tygodni konczy a jeszcze nie szczepione bo ciagle cos nie tak w przychodni to nagle zeby jutro przyjechac Boze co za los z tymi przychodniami i lekarzami...

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 12 kwietnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dostajemy wezwanie z przychodni na konkretny dzień i godzinę, właśnie dzisiaj się szczepiliśmy, wybrałam 6w1 a pneumokoki przełożyłam na za dwa tygodnie.
    Młoda właśnie ma gorączkę, podałam jej lek i czekam aż zacznie spadać.

Jesteśmy też po chrzcinach i na szczęście mała przespała całą msze i ceremonię, a tego bałam się najbardziej.

Co do gadżetów to mamy hustawke i jestem z niej mega zadowolona młoda lubi w niej leżeć - rozmawia z misiami, rozgląda się po domu, a nawet w niej zasypia, ale najważniejsze jest żeby była radosna bo jak jest marudna to z gadżetów to tylko ręce :)

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila u mnie podobna parodia. Emi była szczepiona po skończonym 6tyg 6w1 (obyło się bez gorączki) a w tym tyg chciałam ja zaszczepić na pneumo (w piątek będzie miała 10 tygodni) ale w przychodni nie na miejsca bon kratki tydzień nie było i teraz nadrabia i żeby dzwonić po świętach to może się uda. Masakra jakas.
    U nas tez na 6w1 i prevenar na pneumo prawie 500zl poszło.
    My chrzciny w drugi dzień świąt, mam nadzieję że będzie grzeczna tak jak w domu jest :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2017, 10:35

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • szara myszka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Moja przyjaciółka prowadzi sklep z oryginalnymi ubrankami dla niemowląt. Dajcie prosze lajka na fan page na facebooku, początki nie są łatwe :)
    https://www.facebook.com/babelusklep/

Z góry dziękuje i wesyłych świąt!

szczęśliwa mama :)
    www.babelu.pl polecam - ubranka i akcesoria dla maluszków ;)

f2wlj48apsehglf6.png
  • Mila123 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po szczepieniach 6w1 i pneumokoki malutki byl bardzo dzielny chwilke pomarudzil no nie dziwie sie jednak uklucia w udo sa napewno bolesne a teraz odsypia i kupilismy plastry na przepukline pepowinowa maz zalozy mu pozniej. Kolejne szczepienie 8 czerwca

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie kochane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 02:26

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 02:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemy z dodaniem posta

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 02:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie, które jeszcze tu nie padło. Czy któraś z mam używa pieluszek wielorazowych? Zastanawiam się nad tym. Jeśli tak to jakie i ile i na co zwrócić uwagę?

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padło padło. Ja mam kilka sztuk na spróbowanie, ale mała musi do nich dorosnac, bo wciąż ma za chude nóżki i wszystko szło by bokiem. Ale jak patrzę na jej dzienna produkcję, to trochę gimnastyki będzie z ogarnięcie wielorazówek

• łania Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My nie używamy wielorazowych.

Wczoraj byliśmy na usg bioderek i wszystko w porządku.

Przez tą pogodę mała mi się nie wysypia, bo w domu nie umie spać tyle co na spacerze. Wczoraj udało mi się ją wystawić na balkon, ale godzinę tylko tam pospała. I tak śpi na raty, a wieczorem ze zmęczenia ma problem z usnieciem.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 15 kwietnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała też chyba musi chociaż troche powietrza złapać, żeby dobrze spać. A tu nie dość, że zgniła pogoda to jeszcze jest lekko przeziębiona, w czwartek byłysmy u lekarza i poźniej mi ładnie w dzień spała, a wczoraj i dziś to masakra. Po 15-20 min przysypiała, trochę to malo żebym ja zdążyla ogarnąć święta, dobrze że do teściów idziemy, to zrobiłam tylko sałatkę i pasztet wege a resztę ambitnych planów olałam :) W końcu też zapakowałam dziś łobuza w chustę i chyba jej się podobała bo szybko zasnęła tylko że też długo tak nie pospała, a i ja roboty nie podgoniłam bo ciągle miałam głupie wrażenie, że zaraz wypadnie i podtrzymywałam ręką.

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wielorazowek uzwalam w lecie przy synu i hmm... trudno mi powiedzieć na ile byłam zadowolona. Na pewno się sprawdzają przy wylacznym karmieniu kp, nie wyobrażam sobie dziecka które je już stałe pokarmy, żeby prac pieluchy po takich kupach, a te z mleka się rozpuszczają w 60deg.
    Używałam otulacza one size i tetry do środka, ewentualnie leżał w samej tetra i klamrze snappy.
    Podsumowujac:
    -dobre na pierwsze 6mcy
    -tylko na ciepłe dni, żeby nadążyć z praniem
    -tylko za dnia, w nocy by się pupa odparła jeśli dziecko by nie zaplakalo
    -pielucha jest duża wiec dziwnie to wygląda. W domu tak, nie wyobrażam sobie za to wyjść gdzieś z dzieckiem w wielorazowce ;)

mmonis, zbikowa lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez cyrki ze spaniem. Jedna 2-3h drzemka na dworze jest, ale jeśli nie qerabduje jej to drzemie po 5-20 minut i kicha. Przynajmniej trochę dłużej polezy sama jak ma dobry humor :) udało mi się posadzić kwiaty w ogrodzie i zrobić babkę na święta z dwojgiem urwiska co uważam za szczyt swoich możliwości ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 17 kwietnia 2017, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ze spaniem loteria, ale też najlepiej śpi na spacerze, ewentualnie tuż po nim dosypia w domu. Absolutny rekord był był sobotę, zasnela na spacerze, niestety po godzinie musieliśmy wracać do domu bo zaczęło padać, rozpielam kombinezon, zdjelam czapkę i dziecko spało w gondoli jeszcze 3h, czyli łącznie 4!!! No i dzisiejsza noc to hit. Wczoraj byliśmy pol dnia u mojej siostry wiec wiadomo emocje: nowe miejsce, sporo ludzi, takze były tylko jakies krótkie drzemki tam. Wróciliśmy do domu, zrobiliśmy kąpiel, dziecko zasnelo na dobre około 22, a o 4 nadal spalo w najlepsze :O musialam ja wziac na karmienie bo myślałam ze piersi mi eksploduja :D ojadla się, polezala, pousmiechala do 5:30 i dalej w kime do 7:30 :D no szok, a bałam się ze beda histerie przez nadmiar wrażeń :O

age.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ