X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dużo zdrówka dla Waszych maleństw.

Moja Emilka też od kilku dni pcha rączki do buzi i się ślini przy tym. Poczatkowo myślałam, ze jest głodna ale jak dawałam mleko to był wrzask, dałam cumelka spokój, więc chyba faktycznie mają potrzebę ssania.

Ja odciągam katarkiem często rano i wieczorem lub obowiązkowo zawsze wieczorem przed spaniem bo kataru nie ma ale ma kozy i źle jej się oddycha, szczególnie przy jedzeniu się złości bardzo. Przed użyciem katarku pikam wodą morską.

W czym śpią Wasze dzieci, w sensie czym są przykryte?Emilka do tej pory śpi w rożku bo tak było wygodnie ale zaczyna się robić mały a od paru dni kładę ją tak, że główkę ma mniej więcej bliżej połowy łóżeczka a budzi się tak, że głowę ma u samej góry, w rożku są same stopy w dodatku bez skarpetek bo je ściąga non stop :D muszę coś innego wymyślić byle nie kołderka czy kocyk bo byłaby przykryta góra pierwsze 2 minuty, otulacze też odpadają bo musi mieć wolne rączki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 14:47

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • Krystyna Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina moja śpi w pajacyku, w zimniejsze noce zakładam jej pod niego body z krótkim rękawem. Przykrywam ją kołdrą, jeszcze nie zdążyło się jej odkryć.
    Polecam śpiworki, teraz to już cieńszy/letni.

Moja też pakuje rączki do buzi i do tego mega się ślini, sądzę że to jest ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:27

karolina1488 lubi tę wiadomość

• Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly spi pod kolderka jest na tyle ciezka mi sie wydaje ze nienaciagnie jej na buzie a wczesniej spal w spiworku bez rekawkow tez fajnie nam sie sprawdzal

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rożka nie mieliśmy, na początku zawijałam ją w kocyk jak w rożek, a potem już normalnie przykrywałam. Jak była mniejsza to mogłam ją nakryć dopiero jak mocniej przysnęła, bo inaczej od razu się rozkopywała, teraz już pozwala się nakryć. U nas z kolei mała wędruje w dół, bo mamy materac podniesiony i jak w nocy do niej wstaje to znajduje się w połowie łóżeczka albo na dole i jest rozkopana wtedy.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • bebag Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w pajacu i na to w śpiworku o takim: http://www.smyk.com/smiki-baby-dream-spiworek-niemowlecy-rozmiar-56-62-cm.html?gclid=Cj0KEQjw0IvIBRDF0Yzq4qGE4IwBEiQATMQlMUdeaPE0bT_AnYuq3nx6f0Q7eNaSaCP3DZWG46l958saAjoT8P8HAQ
    sprawdza się super, ale będę już musiała poszukać większego i cieńszego :)

age.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zbikowa, a właśnie, sprawdził się u Ciebie otulacz? Bo u mnie użyliśmy może 5 razy i jednak stwierdziliśmy że bezsensu, bo mała wcale nie spała dłużej, a denerwowała się, że nie może ruszać rączkami i nóżkami :]

age.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebag my mamy taki sam wladnie spiworek mialam grubszy a teraz dorwalam wiekszy cienszy w kiku za 30zl w sumie maly spal w nim raz bo jakos wole go kolderka przykryc niewierci sie nierozkopuje takze jest ok. Ale ten spiworek wczesniej super nam sie sprawdzal dopoki niewyrosl z niego.

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak wasze brzuchy i waga?? U mnie ciagle ta skora rozciagnieta wkurza mnie strasznie i waga nadal stoi tak jak wrocilam ze szpitala nic mniej :( moj maly za 3 dni bedzie mial 3m-c chcialabym juz cwiczyc ale po cc sie troche boje zeby se bidy nienarobic zbyt wczesnymi cwiczeniami...

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka u mnie waga systematycznie spadała aż zostało mi 3 kg na plusie, ale ostatnio niestety przybył mi 1kg. Z tym że brzucha nie mam zbyt dużego, mam za to boczki spore i okolice bioder :( Na szczęście w kwestii skóry natura była dla mnie łaskawa, nie dość że nie mam żadnych rozstępów to skóra wróciła do przedciążowej elastyczności.

Co do spania to u nas najpierw był rożek, potem jakiś czas śpiworki, no a teraz mała się z szyną nie mieści więc kocyk - mam taki fajny z ikei jakby na drutach robiony z bawełnianej włóczki, jest taki ciężkawy i nawet jak mała przekręci się w poprzek łóżeczka to razem z kocykiem :)

ge670tj.png

cc9ca37.png

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, śpiworek to dobry pomysł ;)

Nitka moja córa za 5dni będzie miała 3 miesiące i waga praktycznie od razu wróciła do stanu sprzed ciąży - 3dni po cc z 11,5kg zostały tylko 2kg, które zaraz też spadły i znów ważę 42kg :(
    Co do brzucha to nie mam rozstępów ale mam brzydką skórę wokół pępka, taką naciągniętą i brzuch dalej wypukły. Szlag mnie trafia jak na to patrzę tym bardziej, ze jestem chudzielec i wyglądam jakbym w ciąży dalej była. Już i tak brzuch jest trochę mniejszy bo jeżdżę do fizjoterapeutki z tym moim rozejściem mięśni prostych brzucha i rozstęp się zmniejsza ale ja też jestem taka, ze mi się nie chce codziennie ćwiczyć w domu (a na razie to i tak praktycznie tylko ćwiczenia oddechowe napinające), nigdy zbytnio o ciało dbać nie musiałam bo bez wysiłków miałam w porządku i teraz nawet tak łatwych, niewymagających ćwiczeń mi się nie chce robić, jeśli o to chodzi to jestem leń i chciałabym mój brzuch sprzed ciąży bez żadnych wysiłków a jedno jest pewno, takiego brzucha już na bank mieć nie będę, dramat :/

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Ja mam z 9 śpiworków z tetry z USA duże Mogę rozdzielić za wybrane koszty wysyłki Jutro spróbuję wstawić fotkę U Nas super się sprawdzają

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Babydream Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2017, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas lekka poprawa ale nie spi spokojnie w nocy. Chyba jej przeszkadza gardełko. Dziękuję dziewczyny za rady.

Ja również rozgladam sie za spiworkiem jakimś cieńszym bo pod kolderka Pola troche zaczela wariować. Mmonis czekam na zdjęcia:)

ex2bcwa1570qltn4.png
  • Fryzia33 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka u mnie spadł jeden kilogram od porodu bo zaczęłam jeść systematycznie pięć posiłków dziennie i nie jem chleba. Zaczęłam tak tydzień temu. Najbardziej właśnie przeszkadza mi brzuch ale on został mi po poprzedniej ciąży i po cesarce. A i zaczęłam trochę ćwiczyć na orbitreku bo chciałabym wyjść już niedługo na basen a tu brzuch jakbym w czwartym miesiącu była. Po pierwszej ciąży było łatwiej wrócić do formy ;-)

relgi09kiihpljzd.png
    relgi09kvref0kv4.png
    relgi09kfizn0g38.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a9ee9e51e66.jpg

Krystyna lubi tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f581c11f1fc8.jpg

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/81678d23dd5d.jpg

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chętnie oddam bo mam tych śpiworów za dużo... Cienkie, miękkie i o dziwo ciepłe, super na lato... Mam do oddania 6 sztuk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 00:09

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4a02f04e91e7.jpg
    A to mój kochany Cypisek

Krystyna, bebag, Nitka_lutowa, Mila123 lubią tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a5b435e77d3.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2017, 00:42

Krystyna, bebag, Nitka_lutowa, Mila123 lubią tę wiadomość

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2017, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmoniś ja jestem zainteresowana śpiworkiem.

A synek jaki przystojniak, śliczne ma oczyska :)

mmonis lubi tę wiadomość

ge670tj.png

cc9ca37.png

‹‹ 599 600 601 602 603 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ