Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina super wyobrażam sobie jaką radość teraz czujesz.
Paulka moja na piersi zasypia koło 22, zazwyczaj budzi się po 2, przed 5 i koło 7. Miałam kilka nocy, że wstała dopiero po 4, a potem o 7 pobudka, a ostatnio miałam pobudki co 2 godziny. Wydaje mi się, że to było związane ze skokiem rozwojowym. Póki w nocy nie płacze to niech je ile potrzebuje
My na wakacje się wybieramy, tylko jeszcze nie wiem kiedy mąż będzie mógł. Zawsze jeździliśmy w góry, ale w najbliższych latach to będzie niemożliwe, więc zastanawiamy się nad morzem albo Mazurami. Wydaje mi się, że i tu i tu się wynudzimy i sama nie wiem.karolina1488 lubi tę wiadomość
Córka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️ -
Karolina, dobrze że jeszcze skonsultowałaś i mała nie musi się męczyć
My planujemy wakacje nad morzem (pewnie około 10 dni) chyba na przełomie lipca i sierpnia wcześniej kilka wyjazdów do mojej mamy, żeby mała oswajała się z nowymi miejscami - najbliższy czeka nas w sobotę na 2-4 dni, w zależności od tego jaka będzie pogoda
Ela idzie spać około 21-22, później jest pobudka o 1-2, później 3-4, a później obowiązkowo pożegnanie tatusia około 6 i jeszcze dosypia 1,5-2h. Mi te pobudki tak bardzo nie przeszkadzają, ale męczy mnie że czasami, zwłaszcza przy tej drugiej pobudce o 3-4 strasznie długo trwa ogarnięcie młodej i usypianie, czasem nawet 1,5h. No ale takie życie od jutra mąż ma trochę wolnego więc co drugi dzień przejmie młodą o tej 6 rano, a ja dośpię w spokoju
karolina1488 lubi tę wiadomość
-
Zapomniałam wam się pochwalić, że moja mała w końcu dobija do 3 centyla! Jestem szczęśliwa że wychodzimy na prostą z jej problemami z wagą. i ostatecznie udało mi się rozkręcić laktację na tyle, że już 5 dni jest bez butli w dwa tyg 500gram przybrała, tak bardzo się cieszę! Dziś 4,33kg ważyla
bebag, livia30, Lilu, Krystyna, Nitka_lutowa, karolina1488, Czarnaa94 lubią tę wiadomość
-
U nas Jaś zasypia około 22 i budzi się między 3-4 rano później pobudka o 6 zje i śpi do 8 ale córka przedstawiła się i budzi się o 6 codziennie i starsza też wstaje o 7 także nici z dłuższego spania
Zbikowa super ze się udało zostać tylko na cycu i że Malutka tak przybierazbikowa lubi tę wiadomość
-
Zbikowa super i chwała za wytrwałości.
Kolejne dziecko faktycznie bym chciała, ale za jakiś czas, w najbliższym raczej nie, bo by mnie chyba do wariatkowa wysłali - boże jak ja kocham wyjścia do dorosłych
Asiek my się wybieramy końcem sierpnia na Chorwację, i obawiam się dwóch rzeczy - podróży i pakowania.
Dzisiaj byłyśmy się szczepić na pneumo i mimo moich obaw, skończyło się na krótkim wielkim wrzasku, po chwili zasnęła a teraz bawi się w najlepsze.
Natka przez 2 tygodnie przybrała 400 g i waży 4700 a urosła 1 cm choć po wyrastaniu z ubranek mam wrażenie że więcej.zbikowa lubi tę wiadomość
-
Krystyna my też myślimy o Chorwacji ale ja strasznie boję się podróży. Byliśmy trzy lata temu i wtedy nasza trójkę ledwo pomiescilismy do bagażnika a teraz dochodzi jeszcze dwóch maluchów. I strasznie boję się jazdy bo córka za bardzo nie lubi jeździć w aucie, chłopaki znów jak tylko wsiadac to zaraz zasypiaja a z Nią jest kombinowanie żeby siedziała w foteliku.
-
Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi, może faktycznie skok rozwojowy.
Zbikowa gratuluję wytrwałości, super że wychodzicie na prostą. Ja poza dwoma zapaleniami piersi nie mam żadnych problemów z karmieniem. Ale przy córce kosztowało mnie to sporo wysiłku, ale się udało karmiłam pół roku. Więc było warto.
Karolina dobrze, że skonsultowałaś się z innym lekarzem. Mniej cierpienia dla Emilki i Ciebie.
Co do wakacji to też mam mętlik w głowie, mąż ma urlop w lipcu i namawia mnie do wyjazdu na Chorwację, ale nie jestem przekonana. Jednak kawał drogi z takim maluszkiem. Nad morze od nas niewiele bliżej, może Węgry. Zobaczymy.karolina1488, zbikowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny muszę się pochwalić, już od tygodnia moja młoda wieczorem zasypia sama
Dla mnie wcześniej to była lekka masakra, zanim zasnęła po kąpieli to mijały czasem 3 godziny - zasypiała na rękach a odłożona do łóżeczka momentalnie otwierała oczka i zabawa od nowa, aż którego dnia myślałam że mi ręce odpadną i położyłam do łóżeczka, trochę pomarudziła, pośpiwała sobie "aaaaaa" i zasnęła. Mam nadzieję że szybko się jej to nie zmieni, ale na tą chwilę jestem bardzo szczęśliwazbikowa, bebag, magda_lena86 lubią tę wiadomość
-
Nitka_lutowa, dzięki za pamięć i przy okazji przepraszam za szczegóły w opisie
Okazuje się że nadal moja macica oczyszcza się po porodzie. Także mam jakby okres (dokładnie tak samo przebiegający, tylko że mnie nie boli jak przed ciążą - i oby to był dobry znak), ale nie okres. Lekarz mówi, że tak się bardzo rzadko zdarza 6-8 tygodni po porodzie, no i mi się zdarzyło, ale to nie jest jeszcze normalny okres, bo nie miałam owulacji i może być tak, że teraz organizm wróci na "stare" tory, a może być tak że miesiączka przyjdzie za pół roku, albo i później, jak to bywa przy kp Mam za 10 dni kontrolę, jeśli wszystko się samo nie oczyści to czeka mnie zabieg, ale lekarz powiedział, że jego zdaniem powinnam tego uniknąć w każdym razie podobno dobrze że przyszłam, bo z takimi krwawieniami nie ma żartów
Krystyna, super Oby tak pozostało Moja córa też zasypia sama, wręcz jak się jej odbije to zaczyna marudzić, żeby ją położyć. No ale ona ssie smoka i myślę że to pomaga Poza tym ma to po mnie - ja też nie lubię być nadgorliwie dotykana i przytulana
Poza tym u nas chyba skok rozwojowy, bo marudzeniom nie ma końcaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 17:14
-
A my mamy teraz ciezki okres
Wczoraj zlapal mnie okropny bol nerki, wzielam ketonal i pojechalam na wieczor do lekarza, okazalo sie ze mam 2 kamienie.
Na dodatek Pola kaszle od kilku dni, dzisiaj sie nasililo i poiechalam z nia do lekarza. Ma zaczerwienione gardelko. Pediatra przepisala syrop petit drill i laktoferyne w saszetkach. Ciezki czas przed nami. Najbardziej sie boje o Polcie, zeby nic wiecej sie nie rozwinelo -
Babydream zdrówka życzę dla Ciebie i córy.
Moja Matylda też sama zasypia, nie zawsze co prawda ale bardzo często. Wczoraj w nocy mnie zaskoczyła - zasnęła jak zwykle o 20, a obudziła się o 4! Czyli spala 8 godzin, po czym pojadła, pouśmiechała się i znowu spała od 5 do 8, znów zjadła i dospała jeszcze 40 minut.
Strasznie zaczęła też pchać łapki do buzi i je żuć, teraz przed spaniem rwała się do piersi po czym jak tylko się przyssała to zaraz się wkurzona odrywała, jakby jej przeszkadzało że mleko leci, a jak odłożyłam do łóżeczka to od razu łapka do buzi. W końcu dostała smoka i od razu zasnęła. Koleżanki synowi w trzecim miesiącu ruszyły zęby, to może i moja panna już zaczyna, chociaż to strasznie wcześnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2017, 21:06
-
Asiek moze ona poprostu chciala sobie possac a niekoniecznie jesc. U nas tez tak jest czasem. Wydaje mi sie ze glodny a jak mleko leci to nerwy a dam smoka i spokoj, poprostu potrzebuje sobie possac cos:)
Bebag to w sumie dobrze sie skonczylo jeszcze pare miesiecy bez okresu Cie czeka:) ja po 1 porodzie karmilam 3m-c i 5m-c po dostalam luteine na wywolanie okresu. Tym razem poczekam az sie samo zacznie wcale za tym nietesknie:p
Babedream zdrowka wam zycze nawilzaj powietrze zeby bylo jej latwiej oddychac daj garnek z goraca woda kolo lozeczka na noc niech paruje, ja tak zawsze robilam...bebag lubi tę wiadomość
-
My mamy ciężka noc za sobą i pewnie będzie ciężki dzień. Jaś załapał katar od siostry, co prawda jej już przechodzi a on bidulek się męczy. Myślę że gdyby nie szczepienie to by obyło się bez kataru a tak organizm osłabiony to szybko poszło. Dziewczyny jak często można odciągnąć katarkiem ta wydzieline i co stosujecie oprócz maści majerankowej i wody morskiej
-
Fryzia ja kropilam malemu nosek nasivin soft i wkrapialam po kropelce soli fizjologicznej co jakis czas. Sola morska psikalam na chwile przed oczyszczeniem noska a czyscilam jak widzialam ze sie meczy i ciezko mu oddychac. I na noc kropilam kropelke olbas oil to krople do inhalacji, ale tylko kripelke nad poduszka bo sa bardzo mocne w zapachu i pomogaja;)
-
Fryzia zdrówka dla Jasia życzę. Ja doświadczenie z katarem jeszcze nie mam. Masz inhalator? Ja bym robiła inhalacje i nawilżała powietrze w pokoju.
Asiek, to chyba normalne. Moja też od jakiegoś czasu ma zwiększoną potrzebę ssania i jak jest rozdrażniona to denerwuje się, że mleko z piersi leci więc w takich chwilach daje jej smoczek albo jakoś próbuję ją zająć. I też często łapki pcha do buzi, jak jest głodna albo potrzebuje possać. Czasem jeszcze nie może trafić i wtedy złości się dodatkowo
Od kilku nocy zasypia w łóżeczku, wcześniej jak "wyrosła" z zasypiania przy cycku to czekałam aż zaśnie na rękach albo nosiliśmy ją i dopiero odkładaliśmy, a teraz kładę ją, jak się złości to znaczy, że jeszcze nie czas, a jak jest zadowolona to nakrywam kocykiem i włączam pozytywkę ze spokojnymi melodiami i kolorowym światełkiem i siadam koło niej, trochę mówię, żeby wiedziała, że jestem i czekamCórka 02.2017 ❤️
Córka 11.09.2019 ❤️