X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to samo. masakra ze spaniem, Ema nauczyła się piszczeć i np wczoraj od 2 do 5 nad ranem ćwiczyła tą umiejętność... dodam, ze wcześniej w nocy budziła się tylko na jedzenie. jestesmy z meżem padnieci, pod koniec to juz sie śmialiśmy bo spać się nie dało. i tak kilka nocy... ale z tego co widze to teraz okres skoku rozwojowego, wiec niedługo mam nadzieję wrócimy do spania.

• bebag Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2017, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ela wczoraj zasnęła o 22 i pobudki były o 24, 1, 2, 3...i o 3 uśmiech na całą bezzębną buzię i gotowa do zabawy :D o 5 moja mama się zlitowala i ją ode mnie przejęła i uspila, a ja spałam SAMA, bez trybu czuwania, aż 2h!!! To były cudowne 2 godziny :D za to dziś księżniczka odsypiala zarwana noc w dzień, a ja z nią, bo nie wiem co mnie czeka dzisiejszej nocy :P

Nitka_lutowa lubi tę wiadomość

age.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 21 lipca 2017, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej dziewczyny bebag, Karolina, zbikowa dziękuję za wsparcie... Myślałam że już takie nocki dobre nam pozostaną a tu lipa. W dzień zaczyna być reguralny 6.00 9.00 12.00 15.00 20.00 jedzonko i drzemka 12.15.00 ale w nocy i tak już je i piszczy płacze makabra

Jesteśmy od miesiąca na urlopie na mazurach i jest masakra: zimno, leje i do domu daleko... Było 5 dni ciepłych Pora do domu...

Ogarnięte te nasze maluchy się robią

Smoczki wymieniam jak szczoteczki co 1,5 miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2017, 23:25

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca 2017, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moj maly odmawia piersi :-( nawet nie chce jej chwycic.

• łania Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu może dziąsła bolą? Przez sen też nie chce?
    U nas w dzień mała je mało, czasem weźmie parę łyków, a porządne posiłki ma ze 3 pewnie. W nocy wstaje koło północy, drugiej i czwartej, wtedy je pięknie, a potem pobudka o 8 i je dopiero koło 10. Nawet jak nie ma upałów tak jest od jakiś 2-3 tygodni.
    Poznała swoje stopy, czasem przekręci się z brzuszka na plecy i dużo piszczy :)
    Ja przeszłam na dietę bezmleczną i widzę poprawę, ale nie wszystko jeszcze zeszło ze skóry.
    Wczoraj do was pisałam, ale usnęłam w trakcie ;)
    Powoli myślę o szczepieniach, bo jeszcze nie byłyśmy na tych 3-4 miesiąc, ale szczerze mówiąc nie śpieszy mi się

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to cycek forever. Nie zdarzyło się jeszcze żeby odmówiła. Wyznaje zasadę "porzygam się, ale zjem puki jest" (przepraszam co wrażliwsze)
    A teraz na jakiś okres przejściowy, bo z czterech drzemek (0,5h) zrobiły się dwie - trzy wcale nie dłuższe. Przyzwyczaj się matka do jakiegoś zachowania a ja to natychmiast zmienię. Ogólnie nie poznaję swojego dziecka przez ostatnie parę dni.

• bebag Autorytet

Wysłany: 22 lipca 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też pierś zawsze w porzo :D
    Dziś miałyśmy super noc, z raptem 3 pobudkami, z czego jedna była trochę dluzsza bo godzinna, ale byłam w miarę wyspana więc się pobawilysmy i poszlysmy dalej spać o wstalysmy o 8:30!!! Szaleństwo :)
    Może to zasługa tego że spała dziś w gondoli a nie łóżeczku turystycznym, które chyba jest dla niej jeszcze za duże, no i obce, a gondola to jej teren :D

Ela cały czas ma stopy w buzi, to obok smoczka, najlepsza zabawka :D
    Z brzucha na plecy parę razy fiknela i zapomniała, że to potrafi :) ale my tak mamy, że coś zrobi, później długo tego nie powtarza, a później jak sobie przypomni to już non stop może coś robić :)

No i u nas zaczęło się typowe jęczenie i stękanie jak jest nudno albo chce być na rękach :D

age.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też stopy non stopy w buzi, skarpetki moment ściąga i zaślinia chyba żebym ich znów nie założyła :) dziś w nocy się uśmiałam bo jeszcze taka półśpiąca biorę ją do karmienia, macam, kurna mokro. No to hop na przewijak, rozbieram i co się okazuje - panienka zaśliniła jedną nogawkę pajaca od stopy aż po kolano, nic innego mokre nie było :)
    A z jedzeniem w dzień też słabiej, za to wieczorem i w nocy nadrabia, mam wrażenie że ciekawość ją od cycka odrywa, bo głowa jej się mało nie ukręci, tak się rozgląda

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca 2017, 21:59

karolina1488, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 23 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed snem i w nocy je super. W ciagu dnia je słabo, w sumie staram się go karmić jak zasypia. Potrafi złapać pierś, dwa razy pociągnąć i odwraca głowę, pręży się :-( może to dziąsła, lekarka powiedziała, że zaczyna "coś" się dziać, ale zanim wyjda pierwsze zeby to jeszcze trochę czasu potrwa. Zastanawialam się nad wizyta w poradni laktacyjnej. Ktoras z Was korzystała?
    Martwie się tym jedzeniem, ostatnio na szczepieniach te starsze babki zaczęły mnie krytykować, ze jeszcze nie rozszerzam diety, a maly slabo przybiera. Zaraz jedziemy na wakacje, karmienie w miejscach publicznych odpada (nie potrafi sie skupic na cycku).

• Mila123 Autorytet

Wysłany: 23 lipca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly rowniez nie odmawia cycusia a w nocy to juz w ogole przekladam go tylko raz z lewej raz z prawej i nawet nie pije ttlko cmoka nieraz probowalam smoka mu dac zeby nie wisial mi tak na cycu jak nie pije ale nie da rady odrazu oczy otwiera o co kaman i az krzyczy chwile ofolnie to czekam az mu zabek wyjdzie ( jeszcze nie widac) bo tak sie slini ze nosi chusty pod szyja bo bym musiala mu co chwila body zmieniac a one sa mokre ze mozna je wyzmac gryzie wszystko w sekundzie do buzi bierze i marudzi. I mamy poczatek raczkowania choc myslalam ze najpierw zacznie z brzucha na plecy sie przewracac trzyma sie na rekach i kolanach nie zabardzo wie co robic i buja sie w przod i w tyl super to wyglada i raz na jakis czas przeniesie kolana dalej ale pelza swietnie caly kocyk przepelznie a jak sie rano obudzi ( na nocne karmienie biore go do lozka) to zawsze do meza sie odwraca i za brode lapie i pokrzykuje :-)

dqpr20mm1kch4v18.png

gg642n0ani1ltrjk.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 02:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilu, świetny pomysł z odwiedzeniem doradcy, ja też miałam iść bo miałam schize że mała nie przybiera dobrze, ale pożyczyłam wagę niemowlęcą od koleżanki i okazało się że nie mam co się martwić :)
    Doradca na pewno nie zaszkodzi.
    Może mały ma jakiś problem z jedzeniem przez dziaselka, a może denerwuje go szybki wypływ mleka, dobry doradca powinien to zdiagnozować i pomóc :)
    A kiedy będziesz rozszerzala dietę?

age.png
  • Lilu Przyjaciółka

Wysłany: 24 lipca 2017, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W piatek wyjezdzamy na wakacjie i wpracamy za 2 tyg. Po powrocie zaczniemy coś podawac, to bedzie akurat 6 miesiac. :-) macie jakis schemat/plan co najpierw podac z podzialem na tyg/miesiace? Sprobuje dostac sie do jakiegos doradcy jeszcze przed wyjazdem. Waga w domu rowniez by mnie uspokoila. Ile tyg przybiera Ela?

• bebag Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz wychodzi na to, że 150g tygodniowo więc jak na ten miesiąc życia jest ok :)
    Ela je bardzo krótko, szybko i bałam się, że się nie najada, ale za każdym razem jej się ładnie odbija, dojada jeszcze chwilę i pozniej już nie chce więc stwierdziłam, że po prostu takie ma tempo jedzenia, to nawet dobrze bo nie wisi godzinami na piersi :) ale je często, co 2 godziny :D

Ja na razie kupiłam książkę o BLW i z tego co wiem tam można podawać od razu różne rzeczy, ale chciałabym zacząć od warzyw, pozniej wprowadzić owoce a we wrześniu jakieś zupki :)
    My 06.08 jedziemy nad morze i chyba wezmę jakieś sloiczki i spróbuję coś dać Eli do posmakowania :D

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż przyjechał w piątek wieczorek i Emilka z tej radości zasnęła dopiero o 23. W sobotę nie było lepiej bo zasnęła dopiero 0 23:15 a wczoraj o 22. Ale co najlepsze to w nocy budziła się tylko raz na jedzenie, ani raz nie musiałam wstawać podać smoczka, ani raz nie budziła się z płaczem i wstawała dopiero o 8 taka była łaskawa dla tatusia :D dziś tatusia nie ma i poszła spać grzecznie przed 21 :D ciekawe ile razy się w nocy będzie budzić bo tamten tydzień był koszmarny pod tym względem

Nitka_lutowa, bebag lubią tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • łania Autorytet

Wysłany: 24 lipca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nie ma doradcy laktacyjnego w mieście, w szpitalu jest niby poradnia, ale to tylko z nazwy, znajoma poszła to nic się nie dowiedziała. Natomiast jest promotorka karmienia piersią i z jej pomocy korzystałam przy nawale pokarmu. Wytłumaczyła co trzeba, poprawiła błędy i było już dobrze :)
    U nas Ala też szybko je, to pewnie wynika z mojego bardzo szybkiego wypływu pokarmu, aż mi jej szkoda, jak ledwo nadąża połykać... a teraz też głowa we wszystkie strony się kręci jak chcę ją nakarmić na dworze.

Córka 02.2017 ❤️
    Córka 11.09.2019 ❤️
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny my po kilkudniowym urlopie maly bardzo dobrze wszystko znosil a tego sie balam najbardziej. Jest pogodny wesoly i placze jedynie jak jest mega padbiety i chce spc. W nocy mamy 1 pobudke badz wcale odkad zaczal 5m-c zmieniel sie stranie na lepsze! I poki co nadal jest spokoj oby tak zostalo:)
    Pamietam jak Karolina pisala ze Emi taka grzeczniutka i spokojniutka wkoncu i ja sie tego doczekalam;)

Igor codziennie je owocki uwielbia je i robie mu obiadki rozgniatam widelcem i juz takie kawalki pielnie lyka nieksztusi sie. Chrupki kukurydziane wciaga noskiem;) ulubione jedzonko na nude.

bebag, karolina1488 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do slinienia to moj sie slini od 3m-ca sliniaki zmieniam 4 razy dziennie a zabka jak niebylo tak niema;)

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2017, 09:58

bebag, karolina1488 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • mmonis Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2017, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.projektbody.pl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2017, 10:16

xnn974v.png
    wvwcex3.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa, jaki śmieszek <3

U nas też znaczna poprawa, Ela lepiej śpi, łatwiej zasypia, chętniej się bawi sama :) w nocy nadal mam 3-4 pobudki ale takie, że zjada i idziemy dalej spać więc jest super :) staram się nie przyzwyczajać do tego bo wiem, że zaraz wszystko może się zmienić ;)

My nadal jesteśmy u mojej mamy, całkiem mi tu dobrze, bo mam ugotowane, sprzątać nie muszę, tyle tylko co w naszym pokoju :) ale w piątek/sobotę wracamy do domu i tydzień później ruszamy na wakacje :)

age.png
  • Serducho Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)
    Dawno mnie nie bylo. Widze ze u Was wszystko dobrze i lutowe dzieci rosna super
    My dalej tylko na piersi, pobudki w nocy ba cyca. Zasypia maly ok 20 i budzi sie o 00 potem ok 3 i 5 na jedzenie.
    Zaczal tak dziwnie zaciskac warge dolna. Zfajsie zeby sie zaczynaja..

endometrioza, 2 operacje
    29 dpt mamy ❤

mhsvupjyytz3xgxj.png
‹‹ 631 632 633 634 635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ