X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Lutówki 2017
Odpowiedz

Lutówki 2017

Oceń ten wątek:
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka super :) u nas dziś też cała nocka przespana bez pobudki od 20 do 7 rano :)

Wczoraj wyjątkowo Emilka miała aż trzy drzemki. Z ostatniej obudziła się o 18:20 gdzie o tej porze już zawsze jest po kąpieli i myślałam, że przez to pewnie pójdzie bardzo późno spać a jakież było moje zdziwienie jak przed 20 już ledwo na oczka patrzyła :P

Widzę, że spore różnice wagowe są między naszymi dziećmi. Ciekawe od czego to zależy. Moja kończy 7 miesięcy za 4 dni i waży 7750 a urodziła się na 3630, także dopiero niedawno podwoiła wagę(zważyłam ją na swojej wadze niemowlęcej a w piątek idziemy na szczepienie to będę wiedzieć lepiej)

bebag, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

<3 Nasze największe Szczęście <3
    3i499vvjnklbrqeo.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do przespanych nocy to ja nie mam nic do powiedzenia, bo nie pamiętam już co to takiego :D
    Fakt, różnice wagowe są duże, moja Ela mimo że wysoka, to ważyla ostatnio 7250, a my z mężem wcale nie jesteśmy drobni, chociaz fakt że i on i ja do czasu wspólnego zamieszkania byliśmy patyczakami :D

A Ela śpi w pajacyku na długi rękaw, pod zwykłym niezbyt grubym kocykiem, czuję że tak jej ciepło, ja sama lubię w nocy być opatulona więc w krótkim body spała tylko kilka razy podczas wielkich upałów :)

Kurcze, a Ela tak pięknie się turlala, a podczas urlopu mało ją kladlismy na podłogę i przestała :(

Tak mnie wczoraj te posty o wadze zmotywowaly że ćwiczyłam z Chodakowską :P trochę szok bo dałam radę zrobić cały program więc nie ma dramatu... Tylko co z tego, kiedy właśnie do kawy wyciągnęłam pół tabliczki czekolady :D

age.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas masakra ze spaniem, ledwo ciepla chodze odkad przeszlismy na mleko 2 Helka przestala przesypiac cale noce mimo ze zjada 210-240 mleka z kaszka, budzi sie co godzine z placzem i od razu wstaje na nogi wiec trzeba ja szybko lapac i lulac zeby sie nie wybudzila ale jesc nie chce, najlepiej jej spac na rekach. w dzien tez nie lepiej, budzi sie co pol godz i trzeba lulac zeby pospala dluzej.
    A co do jedzenia to smakuje jej wszystko, bardzo lubi krolika i ryby, babcia kupila dwa kroliki wiec mamy zapas. Uwielbia bulki i przylepki z chleba. Kaszki lyzeczka nie chce a z butelki wypije.
    Raczkuje na calego a ja za nia bo lapie sie mebli i wstaje a wczoraj odkryla szuflade wiec to chyba czas juz zamontowac zabezpieczenia

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 30 sierpnia 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taa przespane noce, słyszałam że istnieją, ale jakoś ich nie doświadczam ;) wczoraj Matylda zasnęla o 19.30, o 22 był płacz ale tylko chwilę pojadla i usnęła, potem wstała o 2.30 sporo zjadła i zasnęła jakoś po 3, a dzień zaczęła o 6.45, może by jeszcze przysnęła ale tatuś zaczął do niej gadać i się tak rozchichotała że o spaniu już mowy nie było. Ja jeszcze próbowałam trochę dospac niby ale mało to regenerujące jak ktoś gada, rechocze i klepie grzechotką po głowie ;)
    A co do spania to ja zakładam małej pajacyk długi i przykrywam kocykiem albo dwoma :)

ge670tj.png

cc9ca37.png

• karolina1488 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczywiscie grubo ubieracie swoje dzieci do spania a ja rozbierałam za bardzo :D chociaż jak były meeeega upały to spała w samym body na cieniutkich ramiączkach i było ok. Dopiero teraz jak noce są chłodniejsze to zauważyłam, że jej chyba zimno. Dziś w nocy dałam jej grubszy kocyk i od jakiegoś czasu zakładam jej cieniutkiego pajaca na długi rękaw na gołe ciałko i jest ok. Dziś pospała od 20 do 8 bez jedzenia ale o 2:30 się obudziła wyspana i godzinę ją usypiałam na rękach

Dziś u nas będzie pierwsza próba mięska, zobaczymy czy posmakuje :D
    Zielonego groszku nie znosi tak samo jak i ja i za nic w świecie nie zjadła zupki z nim :P

3i499vvjnklbrqeo.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sukces :D dynia, ziemniaczki i indyk bardzo smakowały <3 zjadła cały mały słoiczek i zjadła by więcej ale jak na pierwszy raz to wystarczy

bebag lubi tę wiadomość

3i499vvjnklbrqeo.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja młoda też spi w pajacu prawie całe "lato". a wczoraj mi całą fasolkę z zupy wyżarła. dostała fotelik z ikei do karmienia i z poduchą i w nim siedzi, juz jest taaaka duza. ale ten czas zapierdziela...

i jeszcze 7 miesiecy dzis kończy. kiedy to zleciało? :|

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 13:12

bebag, karolina1488 lubią tę wiadomość

• bebag Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas absolutny hit to brokuły :) ale sloiczki z mięsem i rybą też są ok :)

Wczoraj byłam w pracy i szefowa pytała kiedy wracam, trochę to przerażające że połowa urlopu już za mną :/ będziecie posylac dzieci do żłobka? Czy kontynuować wychowawczy? A może jakaś pomoc babci/dziadków albo niania? Ja się bije z myślami ale chyba jednak przedłużę urlop do września przyszłego roku, a później, zobaczymy... :/

age.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bebag u nas również brokuł jest hitem największym :D

ja zostaję na wychowawczym, prędko do pracy na pewno nie wrócę a jak będę wracać to będę szukać nowej :P

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Asiek84 Ekspertka

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko póki co małej smakuje, ale dziś furorę zrobiły maliny, szykowałam do mrożenia i dałam jej jedna w łapkę to oglądała, oblizywała. Poskubałam jej więc na kawałeczki i dwie zjadła, chciała więcej, ale już wolałam nie ryzykować. Jak jutro nie będzie uczulenia to dostanie kaszkę kukurydzianą z malinami.

Ja jestem przerażona tym jak szybko czas leci, ten "urlop" kurczy się w zastraszającym tempie. Ja też raczej do pracy nie wracam, nawet jak się nie uda z kolejnym dzieckiem to zostaję w domu. Bo na żłobek państwowy szans nie mamy (20 miejsc na gminę) w prywatnych też mega obłożone i ludzie łapówki podobno dają żeby się dziecko dostało. Niani to bym się bała chyba, zresztą ja musiałabym nowej pracy szukać i pewnie to co bym zarobiła to by wystarczyło na nianię i dojazdy do pracy, może zostałoby parę zł "na waciki".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 21:50

karolina1488, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

ge670tj.png

cc9ca37.png

• Babydream Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nocki się poprawiły, jest dużo lepiej. Dziś w nocy wyjeżdżamy nad morze, tylko pogoda trochę niesprzyjająca :D Mam nadzieje że nie będzie padać cały tydzień :O

Też już myślę o powrocie do pracy, ten czas tak niemiłosiernie pędzi... :/
    W ogóle nie mam ochoty wracać, ale niestety muszę bo u nas kiepsko z pracą. Z Polą zostanie moja mama, która będzie też miała pod opieką jeszcze 2 letnią wnuczkę od mojej siostry. Twierdzi, że to ogarnie a ja mam małe wątpliwości czy da radę i trochę się boje. Najchętniej zostałabym z nią sama.

ex2bcwa1570qltn4.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilka wczoraj jadła pierwszy raz zupkę z mięskiem i tak jak pisałam smakowało bardzo ale chyba ją brzuszek bolał bo jak zawsze była śpiąca i zasnęła przed 8 ale jak tylko ją odłożyłam do łóżeczka to od razu sie obudziła i nie spała do 22:30 i strasznie stękała, a później się obudziła o 2:30 i godzinę ją usypiałam na rękach i widać było, że coś ją boli czy mam na razie odpuścić mięso? jak myślicie?
    Później już spała ładnie do 7:40, w nocy nic nie jadła a po 8 tylko odrobinę kaszki i zrobiła kupę. Teraz poszła spać a o na 12 idziemy na szczepienie :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 09:47

3i499vvjnklbrqeo.png
  • maferka Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/59e0a2d03b3a.jpg

A tak mój mały łobuziak już stoi, a dziś nauczyła się mówić "baba", babcia jest przeszczęśliwa

magda_lena86, Nitka_lutowa, bebag, zbikowa, Mila123 lubią tę wiadomość

l22nmg7y9ifd1d1g.png
  • magda_lena86 Ekspertka

Wysłany: 1 września 2017, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maferka ale masz silnego dzidziusia i na dodatek sprytnego bo to łatwe dla brzdąca nie jest.

gy02c45.png

[*] grudzień 2017
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babedream wspolczuje babci jak ma zostac z 2 takich maluchow:/ tez mialabym ogromne watpliwosci czy da rade i wielki szacun za odwage z jej strony bo watpie zeby inne babcie by sie na to zgodzily.

Maferka no babcia pod sufit pewnie podleciala:) moj maluch tez stoi ale strzeba mu pomoc wstac i jak soe zlapie czegos to twardo sie trzyma:)

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bff9960410b.jpg

magda_lena86, maferka, bebag, karolina1488, zbikowa, Mila123 lubią tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • karolina1488 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maferka, nitka <3

Matko jaka różnica w tych naszych dzieciaczkach. Moja jest starsza od synka Maferki, za 2 dni kończy 7 miesięcy a nie siedzi i nie raczkuje nawet

My już po szczepieniu, na szczęście dzis było wiele lepiej bo Emilka płakała tylko z minutę ale za to baaardzo i tak na mnie patrzyła tymi zapłakanymi oczkami i tak nią szarpało
    Czy u Was też tak walą mocno te szczepionki? Dziś była taka inna babka, która szczepiła i jak przywaliła mocno tą szczepionką to myślałam, że jej odwinę normalnie, do tego niemiła. Wcześniej zawsze była taka fajna babeczka, delikatna i z super podejściem. Dziś ma Emilka taką kreskę po szczepieniu a nigdy nie miała

Moje słoneczko waży 7920 i ma 73cm <3 wydaje mi się, że dużo ma cm ale może się mylę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 14:27

3i499vvjnklbrqeo.png
  • Nitka_lutowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas tez byla nowa babka na szczepieniu ostatnio i widac bylo ze dopiero sie uczy ja z przerazeniem patrzylam jak ona wbijala malemu igle...

Moj Igor ma 70cm a urodzil sie 47cm i widze ze jest wiekszy niz jego brat w tym samym wieku non stop musze zmieniac ubranka na wieksze, jest pampusny i niektore sa za ciasne. Mysle ze Emilka idzie w normalnym, dobrym tempie:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 14:59

karolina1488 lubi tę wiadomość

f2wle6ydavw81p8v.png
    f2wle6yd8ecbz5a5.png
  • bebag Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spryciarze!!! <3

Karolina, z tymi szczepieniami to niestety dużo zależy od pielęgniarki, u nas ostatnio babka wkula się tak delikatnie że Ela nawet nie zaplakala, a wcześniej był dramat :/

Ale chłopcy są sprytni!!! U nas nuda w temacie siadania a co dopiero wstawania!!!

karolina1488 lubi tę wiadomość

age.png
  • zbikowa Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nitka_lutowa wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5bff9960410b.jpg

Nie śpię bo trzymam pralkę! ;)

bebag, Nitka_lutowa lubią tę wiadomość

‹‹ 644 645 646 647 648 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ