Lutówki 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWitam nieśmiało... wychodzi na to, że też poszerzę grono lutówek!
to moja pierwsza ciąża, jestem totalnie zielona i ogromnie się martwię
moje wyniki bety: 9. 06 - 280,4 mIU/ml, a dziś: 2882 mIU/ml
14. 06 miałam USG, gdzie póki co mój mały bąbelek został nazwany pęcherzykiem ciążowym i ma GS 6,9 mm, kolejne USG mam w poniedziałek i powinnam już usłyszeć serduszko!
tak bardzo się cieszę, a jednocześnie jestem pełna zmartwień!
Penduka, Emiliana, Reggina, Wiesiołki lubią tę wiadomość
-
AniaAM87 wrote:Witam nieśmiało... wychodzi na to, że też poszerzę grono lutówek!
to moja pierwsza ciąża, jestem totalnie zielona i ogromnie się martwię
moje wyniki bety: 9. 06 - 280,4 mIU/ml, a dziś: 2882 mIU/ml
14. 06 miałam USG, gdzie póki co mój mały bąbelek został nazwany pęcherzykiem ciążowym i ma GS 6,9 mm, kolejne USG mam w poniedziałek i powinnam już usłyszeć serduszko!
tak bardzo się cieszę, a jednocześnie jestem pełna zmartwień! -
Dziewczyny, ja już po...
Pani wzięła się do badania i po kilku sekundach usłyszałam: "No jest dzidzia i serduszko bije..." Dawno się tak nie uśmiechnęłam
Co prawda "dzidzia" jest młodsza 5,6 hbd, niż wynikałoby z terminu miesiączki (powinno być 6,2), ale doktor powiedziała, że 4 dni to taki margines błędu.
CRL 3,2mm; YS 3,5 mm
Serduszko biło 98, ale zmierzyła drugi raz i biło już 102 (chyba się Małe zdenerwowało błędnym pomiarem;))Bo jeśli miałoby być spokojne to tylko po tatusiu:)Katarzyna.G, Helmi lubią tę wiadomość
-
Helmi- ja na NFZ dostałam skierowanie na wszystkie badania za darmo jak mi pobierali krew to Pani mówiła, ze jak skierowanie od gina to wszystko za free.
Co do palenia - tez paliłam przed ale szybko mnie odrzucilo. Teraz mi to śmierdzi. No i na samą myśl ze trułabym dziecko mi się odechciewa. Siostra mowila ze widziała kiedys jakiś filmik, na ktorym bylo dziecko w lonie palącej w tym czasie matki. Dziecko było widac dokladnie ze miało odruchy jakby sie dusiło.
02.02.2017 - Błażejek 3080 g i 54 cm do kochania
-
nick nieaktualnymayka wrote:Hejka dziewczynki
U mnie jak na razie przeplatane lekkie mdłości z apetytem
Przytyłyście już coś? -
A co myślicie o robieniu badań w ciąży typu: toksoplazmoza, cytomegalia itd, gdy miało się je już wcześniej robione? Ja robiłam te badania w sierpniu, w czasie poprzedniej ciąży i wyniki były ujemne. Od tego czasu nie miałam kontaktu z kotami. Mówiłam lekarzowi że miałam robione badania ale on twierdzi że trzeba zrobić. Trochę załamka, wizyty co dwa tygodnie prywatnie, lekarstwa też kilkaset zł i jeszcze te badania.
[*] 7.01.2014
[*] 21.09.2015 -
Goździk89 wrote:A co myślicie o robieniu badań w ciąży typu: toksoplazmoza, cytomegalia itd, gdy miało się je już wcześniej robione? Ja robiłam te badania w sierpniu, w czasie poprzedniej ciąży i wyniki były ujemne. Od tego czasu nie miałam kontaktu z kotami. Mówiłam lekarzowi że miałam robione badania ale on twierdzi że trzeba zrobić. Trochę załamka, wizyty co dwa tygodnie prywatnie, lekarstwa też kilkaset zł i jeszcze te badania.
Ps akurat kot to najmniejsze źródło zakazenia toxo wieksze to prace w ogrodku w ziemmi bez rekawiczek surowe mieso itp przeszłam niezły wykład i weterynarza i ginekologa na ten temat - przy kocie jedynie trzeba zachować po prostu higiene i tyle umyc rece po kontakcie z kotem zmieniajac kuwete o ile musisz załozyc rekawiczki- u mnie kuwete od momentu staran ogarniał maz teraz niestety ja musze ale nasza kici jest nie wychodzaca wiec ryzyko naprawde znikomeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 17:06
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
-
Goździk tak na prawdę to te badania powinno się robić w każdym trymestrze, a przynajmniej w I i III obowiązkowo. Przecież przez ten rok to mogłaś się 100 razy czymś zarazić to po pierwsze. A pi drugie to że toxo można się zarazić od kota to taki trochę mit. Owszem można ale to na prawdę bardzo niewielki odsetek przypadków i chyba musialabys się grzebać w kocich kupach po czym nie umyć rąk i wsadzac je do buzi Większe jest prawdopodobieństwo że złapiesz to np od surowego/niedogotowanego mięsa.
O, i zanim ubrałam myśli w słowa to koleżanka wyżej mnie ubiegłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 17:23
-
Ja też będę coś kombinować żeby te badania ciążowe mieć na nfz, mam fajną rodzinną to do niej spróbuję zagadać żeby mi skierowanie dała chociaż część to zawsze parę zł w kieszeni. O wizycie u gina na nfz to mogę pomarzyć bo u mnie w mieście ci lekarze nawet ze szpitala to taki motłoch... Uważam że nie są wystarczająco kompetentni żeby prowadzić taką ciążę jak moja
Helmi lubi tę wiadomość
-
A dwa ze jak kazda wirusówka okres "wylegania" ma pół roku nie bez przyczyny np dwawcy krwi/ nasienia maja kawrantanne pół roku
-
a drogo płacicie za wizyty prywatne?
u mnie doktorek jest spoko wizyta z usg- 80zł a kolezanki czasem jak jeździły z nagłym wypadkiem plemienia czy coś takiego to badał i nawet nie brał kasy
kobitki od nas z miasta chwala go sobie, pozostali prywatni koszą po 150zł za wizyte.
Dlatego tak myslę, że przy dzidziusiu i tak bedzie mnóstwo wydatków więc pojdę dodatkowo na to nfz i chociaż badania darmowe zrobie na szczęście na żadne leki na razie nie wydaję i mam nadzieję, że nie będą potrzebne, ale wiadomo jak prywatna wizyta to i recepty 100% płatne -
ja melduje, że u mnie rano mdłości nie było, ale w pewnym momencie na zakupach mysle: o nieee ide poprosic czy moge wejsc na zaplecze do łazienki bo zaraz zarzygam alejke między czekoladami ale napiłam się wody i przeszło
wstałam niedawno z małej drzemki bo byłam nieprzytomna -
palenie jest złe!! Ja nie palę już 3 lata i to najlepsza decyzja jaką podjęłam! Polecam, chociaż wiem że nie jest łatwo, więc trzymam kciuki
Co do płatności za wizyty to lekarz wmoim mieście prywatny bierze 50-70 za usg. W klinice płace 890pln za inseminacje i mam w tym usg i zabieg.Emiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :* -
Ja tez padłam o 15 wstałam z pół godz temu
ja tam bede chodził prywatnie a na nfz odbebnie kilka wizyt w okolicy własnie zlecania badan :p
Emilia ja za IUI 1450 a za wzyte ciazaowa 225 zł w klinice .. choc na 1 wizyte ide tu u siebie ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2016, 17:34
-
no widzisz Aniu, w stolicy inne ceny są a moja koleżanka w katowicach ma iui i płaci 750pln, więc już w ogóle promocja
Ania_84 lubi tę wiadomość
Emiliana
Starania od 09.2014r. Po inseminacji 30.05:
Poziom bety: 10dpo- 18, 11dpo- 36, 14dpo - 253, 16dpo- 612, 22dpo- 8622
Novomedica Mysłowice, ciąża bliźniacza termin porodu 25.02.2017 :*