🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej! Dołączę się We wtorek na urodziny męża wysikałam trzy pozytywne testy, 11 dpo. Nigdy nie robiłam testów do czasu miesiączki, ale że mąż miał urodziny, a ja przeczucie, to zrobiłam i dostał najfajniejszy prezent jaki mógł dostać
Ogólnie staraliśmy się ok. półtora roku, mąż miał słabe nasienie, które w końcu w zeszłym miesiącu na badaniu wyszło super i -cud!- udało się Byliśmy już także w dwóch klinikach niepłodności, więc trochę mamy za sobą.
Bety nie robiłam, bo mieszkam w Berlinie i tutaj się tego zbytnio nie praktykuje, chyba że po ivf. Póki co umówiłam się na poniedziałek do mojego ginekologa, bo to moja pierwsza ciąża i nie wiem w ogóle co i jak .Lolita, Nana_r, Majorka, Philly lubią tę wiadomość
-
Mavi, część! Ale fajnie, że się udało poprawić nasienie i zaskoczyło daj znać co tam na wizycie!
Rukola, dobrze kojarzę ze jesteś wege? W pierwszej ciąży też byłaś? Czy robiłaś w związku z tym dodatkowe badania? Żelazo, b12 w czasie ciąży?Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Nana_r wrote:Mavi, część! Ale fajnie, że się udało poprawić nasienie i zaskoczyło daj znać co tam na wizycie!
Rukola, dobrze kojarzę ze jesteś wege? W pierwszej ciąży też byłaś? Czy robiłaś w związku z tym dodatkowe badania? Żelazo, b12 w czasie ciąży?
Hej Z nasieniem walczyliśmy długo, praktycznie rok. Najpierw pojedynczo witaminy, ale wyniki jakoś super się nie polepszyły, minimalnie. Od września profertil i po półtora opakowania faktycznie coś się polepszyło, ale dalej było poniżej normy. Dopiero w maju 2020 wszystkie parametry były w porządku i w końcu się udało .
-
nick nieaktualny
-
tak Nana jestem wegetarianką W pierwszej ciąży byłam i długo długo przed też Synek i mąż też są wegetarianami. Nie robię zadnych dodatkowych badań, bo na diecie wegetariańskiej (w przeciwieństwie do wegańskiej) bardzo trudno o niedobory, ale w zasadzie cały czas, z większą lub mniejszą częstotliwością suplementuję witaminy z grupy B (z B12) i wit. d3 i omega3 z alg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 18:14
Nana_r lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja planuje pracować do końca, jeśli się da to do porodu.
Witam się z nowymi dziewczynami i gratuluje
Dzisiaj byłam na komplecie morfo która zlecił mi lekarz przed poniedziałkowa wizyta. Okazało się ze jest tak tez beta. Wynik to 7635. 39 dc, 15 dpo.
-
Majorka wrote:Cześć Mavi gratuluję 😊
Dziękuję! Wam dziewczyny również gratuluję
Co do pracy - myślę, że (jeżeli nie będzie przeszkód) będę pracowała do 7 miesiąca. Potem obowiązuje w Niemczech odgórny zakaz pracy, także jeszcze pare miesięcy pracy przede mną .Majorka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMożesz mnie uaktualnić na pierwszej stronie pęcherzyk i serduszko jest możesz też wpisać drugi pęcherzyk, nie będę go skreślać od razu będę mu kibicować 🙏
Edit: lolitkaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2020, 19:44
Nana_r, Makino28 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majorka wrote:Możesz mnie uaktualnić na pierwszej stronie pęcherzyk i serduszko jest możesz też wpisać drugi pęcherzyk, nie będę go skreślać od razu będę mu kibicować 🙏
Edit: lolitkaMajorka lubi tę wiadomość
-
Też chciałbym iść szybo na zwolnie, bo mam pracę trochę przy komputerze a trochę fizyczna. Pracuje w kontroli jakości. Są też związki potencjalnie rakotwórcze. Ograniczyłam czas na produkcji do minimum. Ale jesteśmy we dwie w dziale czyli jedna na zmianę. Jak mogę to proszę kogoś o pomoc tylko ile można02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
Ja na razie nie mam objawów, tylko trochę zmęczona jestem, nawet cycki bez szału 🤔
Mam pierwszą wizytę w poniedziałek wieczorem wiem, że super wcześnie, ale potrzebuje zwolnienia 😜
Jak się dziś czujecie ?
Kto na wizycie albo na becie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 czerwca 2020, 11:57
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
mimi00 wrote:Dzisiaj mam mniejsze mdłości, wczoraj myślałam że zacznę zwracać a dziś już spokój...
Cycki tylko mam większe i cięższe. I brzuch mnie lekko pobolewa, głównie w nocy.
I klade się spać już o 22 a wstaje o 6!
GrubAsiu już nie mogę się doczekać Twojej wizyty :*GrubAsia, Rucola lubią tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Dzień dobry
Mnie okropnie bolą piersi i strasznie mi brzuch wywaliło. Chodzę cała wzdeta. Rano brzuch płaski, zjem śniadanie i „BUM” minimum 12 tydzień 🤷🏻♀️
Co do spania mam podobnie. Chodzę spać po 22/23 i wstaje po 6👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
A u mnie oprócz pobolewającego brzucha nic się nie dzieje. Ani cycki nie bolą, ani nie mam mdłości, ani zmęczona nie jestem 🤷♀ Tylko potrafię spać do 10 (kładę się ok. północy). Nie to, że się żalę ale mam nadzieję, że wszystko ze mną ok. Kumpeli znajoma nie miała żadnych objawów i okazało się, że puste jajo...