🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie dzisiaj bolało podbrzusze takie jakby słabe skurcze co jakiś czas.. A tak to spać mi się chce przez cały dzień 😂 cycki bolą chodzę sikać co godzinę i od kilku dni coś mnie od mięsa odrzuciło
Jeżeli chodzi o pracę to też chciałam chodzić jak najdłużej (pracuje głównie w biurze) ale mam tak stresującą pracę i po tylu nieudanych próbach chciałabym chociaż do końca lipca popracować. Nie chcę też wcześniej mówić kierownikowi o ciąży niż po drugim usg które pewnie przypadnie na początek lipca.
Pierwsze mam w poniedziałek i tak się okropnie dłuży 🤦♀️ -
Lolita wrote:A u mnie oprócz pobolewającego brzucha nic się nie dzieje. Ani cycki nie bolą, ani nie mam mdłości, ani zmęczona nie jestem 🤷♀ Tylko potrafię spać do 10 (kładę się ok. północy). Nie to, że się żalę ale mam nadzieję, że wszystko ze mną ok. Kumpeli znajoma nie miała żadnych objawów i okazało się, że puste jajo...
Ja miałam puste jajo i miałam objawy ciążowe jak mdłości, bóle brzucha itp., nawet jak już zdiagnozowali. Beta rosła do 37tys. Więc nie ma reguły. Będzie ok!Lolita lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
11.2019- pjp, łyżeczkowanie
02.2020- powrót do starań
07.2020- znów się nie udało
10.2020- nowa nadzieja
Neoparin, Acard, Duphaston, Euthyrox 75 -
Lolita wrote:Dzień dobry w piękny, słoneczny weekend
Dziewczyny, czy oprócz witamin prenatalnych bierzecie jeszcze dodatkowo jakieś suplementy? Jakie? Ja póki co biorę Prenatal Uno.
Ja właśnie kończę mamę premium od doppelherz i zastanawiam się co kupić. Zapytam w poniedziałek lekarza, czy coś konkretnego poleca. -
Natxs25 wrote:Przy pustym jaju beta rośnie normalnie?
Tak było u mnie. Niby wszystko wskazywało na ciąże, poza usg. Żadnych plamień, problemów itp. Ostatnie hcg jakie zrobiłam to było 37 tys a 24h przed 35 tys czyli przestało rosnąć, progesteron za to spadał. Ale jak poszłam do szpitala po skierowaniu lekarza, to kazali czekać jeszcze tydzień na samoistne poronienie. Nic się nie działo, więc wróciłam i pęcherzyk nawet urósł!
Ostatecznie zabieg miałam w 11 tc, a podejrzenie pustego jaja w było już w 8.
Ale na to raczej nie ma reguły
Teraz mam ogromną nadzieję że będzie dobrze, statystyka jest po mojej stronie jestem dziwnie spokojnaWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 16:46
hannaha lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
10.2020- nowa nadzieja
Mavi wrote:Ja właśnie kończę mamę premium od doppelherz i zastanawiam się co kupić. Zapytam w poniedziałek lekarza, czy coś konkretnego poleca.
Rucola lubi tę wiadomość
Starania od 09.2018
10.2020- nowa nadzieja
Natxs25 wrote:Przy pustym jaju beta rośnie normalnie?
Pęcherzyk rósł prawie do samego końca, ale nie pojawił się w nim zarodek.
Z witamin biorę Femibion 1, służył mi w pierwszej ciąży. Miałam bardzo ładne, zdrowe włosy i paznokcie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2020, 17:37
-
Catelyn wrote:Ja mam wizytę jutro i tak bardzo chciałabym zobaczyć zarodek. Z synkiem na pierwszej wizycie byłam w 6 tygodniu (5+6) i już był a teraz będzie 7 tydzień (6+0). Wiem, że nie powinnam się na nic nastawiać ale to jakoś silniejsze ode mnie 😅
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 10:31
-
nick nieaktualnyWybaczcie, ostatnio więcej na styczniówkach się udzielam. Co u mnie.. mam wyniki, posiew z pochwy piękne wyniki, bakterii dobrych mnóstwo więc cudownie ☺️ trochę żelazo za niskie i okropne wyniki moczu, wszystko podwyższone właśnie poleciłam na styczniówkach książkę "Poczwarka" Doroty Terakowskiej o dziecku chorym na zespół Downa. Polecam wam również.
Dajcie znać koniecznie jak będziecie mieć USG ☺️ niech zapełnia się lista na pierwszej stronie pęcherzykami, zarodkami i serduszkami ❤️ -
Ja byłam umówiona na usg na 17.06 ale przełożyłam wizytę na najbliższą środę. To będzie 6 tydzień (5+3), może być jeszcze za wcześnie na zarodek, ale chcę skontrolować czym był ten pęcherzyk widoczny na poprzednim usg, bo nie daje mi to spokoju i nie wiem czy to coś niepokojącego.