🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Majorka wrote:No-spa rozkurcza. Również skurcze macicy. Lekarz mi kazał, mniejsze ryzyko poronienia
edit: ok, już widzę wcześniej napisałaś, że to w związku z krwiakami. A jak się ogólnie czujesz? Jesteś na zwolnieniu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 15:29
-
Majorka wrote:Tak, Twój. Skoro lekarz mi kazał, mam dwa krwiaki i mogę w każdej chwili poronić to chyba ten komentarz był nie na miejscu nie sądzisz?
Badania musisz robić w każdej ciąży. -
nick nieaktualnyNatxs25 z tego co zrozumiałam Zuzia jest po poronieniu i kojarzy ten charakterystyczny ból z poprzedniej ciąży gdy zwiastował coś złego, więc myślę, że moja rada wcale nie była taka głupia. Nie mówię od razu, że ma brać takie dawki jak ja, ale np tabletkę dziennie, wiadomo warto najpierw skonsultować się z lekarzem. Wzięłam Twój komentarz może za bardzo do siebie ale nie rozumiem po co pisać o czymś, że może coś powodować ale nie musi. Dla mnie to bezsensu a tylko daje innym dodatkowy stres, którzy muszą ten lek brać.
Lolita jestem na zwolnieniu, mam jeszcze problemu rodzinne do tego więc ciężko się nie stresować. Lekarz kazał się oszczędzać a przy dwójce dzieci zwłaszcza najmłodszej, która nie rozumie że mama musi odpocząć przychodzi to z trudem. Na szczęście mąż wziął tydzień urlopu od jutra teraz ten tydzień i następny będą rozstrzygające.. co do Twojego pytania tak w związku z krwiakami ale skurcze też miewam niestety. -
Majorka wrote:Lolita jestem na zwolnieniu, mam jeszcze problemu rodzinne do tego więc ciężko się nie stresować. Lekarz kazał się oszczędzać a przy dwójce dzieci zwłaszcza najmłodszej, która nie rozumie że mama musi odpocząć przychodzi to z trudem. Na szczęście mąż wziął tydzień urlopu od jutra teraz ten tydzień i następny będą rozstrzygające.. co do Twojego pytania tak w związku z krwiakami ale skurcze też miewam niestety.
Majorka lubi tę wiadomość
-
Majorka wrote:Natxs25 z tego co zrozumiałam Zuzia jest po poronieniu i kojarzy ten charakterystyczny ból z poprzedniej ciąży gdy zwiastował coś złego, więc myślę, że moja rada wcale nie była taka głupia. Nie mówię od razu, że ma brać takie dawki jak ja, ale np tabletkę dziennie, wiadomo warto najpierw skonsultować się z lekarzem. Wzięłam Twój komentarz może za bardzo do siebie ale nie rozumiem po co pisać o czymś, że może coś powodować ale nie musi. Dla mnie to bezsensu a tylko daje innym dodatkowy stres, którzy muszą ten lek brać.
Lolita jestem na zwolnieniu, mam jeszcze problemu rodzinne do tego więc ciężko się nie stresować. Lekarz kazał się oszczędzać a przy dwójce dzieci zwłaszcza najmłodszej, która nie rozumie że mama musi odpocząć przychodzi to z trudem. Na szczęście mąż wziął tydzień urlopu od jutra teraz ten tydzień i następny będą rozstrzygające.. co do Twojego pytania tak w związku z krwiakami ale skurcze też miewam niestety.
Tez jestem po poronieniu i myślę, że Zuzia odróżniła by ten ból od normalnego prawidłowego ale rozumiem że może się bać i ma do tego prawo.
I jestem na "nie" jeśli bierze się leki w ciąży aby mi było lepiej.
Dlatego proszę nie odbierać tego negatywnie bo chciałam dobrze miłego dnia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Majorka wrote:Jeżeli teorie nie są udowodnione naukowo to po prostu się tego nie mówi. Nie ma co innych straszyć lekami, które ciążę mogą utrzymać.
-
Majorka wrote:Natxs25 z tego co zrozumiałam Zuzia jest po poronieniu i kojarzy ten charakterystyczny ból z poprzedniej ciąży gdy zwiastował coś złego, więc myślę, że moja rada wcale nie była taka głupia. Nie mówię od razu, że ma brać takie dawki jak ja, ale np tabletkę dziennie, wiadomo warto najpierw skonsultować się z lekarzem. Wzięłam Twój komentarz może za bardzo do siebie ale nie rozumiem po co pisać o czymś, że może coś powodować ale nie musi. Dla mnie to bezsensu a tylko daje innym dodatkowy stres, którzy muszą ten lek brać.
Lolita jestem na zwolnieniu, mam jeszcze problemu rodzinne do tego więc ciężko się nie stresować. Lekarz kazał się oszczędzać a przy dwójce dzieci zwłaszcza najmłodszej, która nie rozumie że mama musi odpocząć przychodzi to z trudem. Na szczęście mąż wziął tydzień urlopu od jutra teraz ten tydzień i następny będą rozstrzygające.. co do Twojego pytania tak w związku z krwiakami ale skurcze też miewam niestety.
Majorka odpoczywaj i trzymaj się! Będzie dobrze, musi być!
Lisssa, hej! To już chyba trzecia czy czwarta z nas z apkowym terminem na 14.02 Ja również wg apki 14.02Lisssa lubi tę wiadomość
-
W ramach ścisłości no-spa czyli drotaweryna jest lekiem kategorii c czyli nie jest lekiem bezpiecznym w ciąży. Myślę że warto mieć tego świadomość bo niestety nie każdy lekarz jest na bieżąco i dokształca się a świat galopem mknie do przodu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 20:02
GrubAsia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mnie w poprzedniej ciąży też bolał brzuch wzięłam ze dwie nospy przed wizytą u gina ale powiedział że nie zaleca że to jest normalne że tkanki się rozciągają lepiej płynie krew i może boleć. Tak czy tak prawie 3 letni dzieć na pokładzie całkiem zdrowy. Teraz mnie boli brzuch (pobolewa okresowo) tak samo jak wtedy ale nic nie biorę narazie. Ale wiadomo każdy ból jest inny lepiej w miarę możliwości skontaktować się z ginem
Mavi będą male Walentynki 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 20:28
-
Rucola wrote:W ramach ścisłości no-spa czyli drotaweryna jest lekiem kategorii c czyli nie jest lekiem bezpiecznym w ciąży. Myślę że warto mieć tego świadomość bo niestety nie każdy lekarz jest na bieżąco i dokształca się a świat galopem mknie do przodu.
Rucola lubi tę wiadomość