X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To w sumie co ma wnieść ten komentarz?

Inka7 lubi tę wiadomość

• Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam czy wyczytałam to tutaj czy gdzie indziej, ale to prawda że jeśli w poprzedniej ciąży miałam komplet badań to w tej nie muszę wszystkich robić?

• Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    To w sumie co ma wnieść ten komentarz?
    Mój?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Twój. Skoro lekarz mi kazał, mam dwa krwiaki i mogę w każdej chwili poronić to chyba ten komentarz był nie na miejscu nie sądzisz?
    Badania musisz robić w każdej ciąży.

• Lolita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    No-spa rozkurcza. Również skurcze macicy. Lekarz mi kazał, mniejsze ryzyko poronienia
    Tak, to wiem. Ale masz takie skurcze, czy lekarz kazał brać profilaktycznie?

edit: ok, już widzę wcześniej napisałaś, że to w związku z krwiakami. A jak się ogólnie czujesz? Jesteś na zwolnieniu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 15:29

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Tak, Twój. Skoro lekarz mi kazał, mam dwa krwiaki i mogę w każdej chwili poronić to chyba ten komentarz był nie na miejscu nie sądzisz?
    Badania musisz robić w każdej ciąży.
    Nie chodziło mi o Ciebie. Jeśli lekarz coś zaleci- ok trzeba się dostosować, ale jeśli kogoś boli brzuch w ciąży i pierwsza myśl to leki to chyba nie do końca to jest dobre nie pomyślałaś? Na jedno może pomóc (że nie będzie boleć) a na drugie zaszkodzić. Zresztą umiarkowane bóle brzucha są normalne na tym etapie.. A lekarze też czasem za duzo leków w nas chcą pakować i chodzi mi tutaj o sytuację jeśli nic się nie dzieje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natxs25 z tego co zrozumiałam Zuzia jest po poronieniu i kojarzy ten charakterystyczny ból z poprzedniej ciąży gdy zwiastował coś złego, więc myślę, że moja rada wcale nie była taka głupia. Nie mówię od razu, że ma brać takie dawki jak ja, ale np tabletkę dziennie, wiadomo warto najpierw skonsultować się z lekarzem. Wzięłam Twój komentarz może za bardzo do siebie ale nie rozumiem po co pisać o czymś, że może coś powodować ale nie musi. Dla mnie to bezsensu a tylko daje innym dodatkowy stres, którzy muszą ten lek brać.
    Lolita jestem na zwolnieniu, mam jeszcze problemu rodzinne do tego więc ciężko się nie stresować. Lekarz kazał się oszczędzać a przy dwójce dzieci zwłaszcza najmłodszej, która nie rozumie że mama musi odpocząć przychodzi to z trudem. Na szczęście mąż wziął tydzień urlopu od jutra :) teraz ten tydzień i następny będą rozstrzygające.. co do Twojego pytania tak w związku z krwiakami ale skurcze też miewam niestety.

• Lolita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Lolita jestem na zwolnieniu, mam jeszcze problemu rodzinne do tego więc ciężko się nie stresować. Lekarz kazał się oszczędzać a przy dwójce dzieci zwłaszcza najmłodszej, która nie rozumie że mama musi odpocząć przychodzi to z trudem. Na szczęście mąż wziął tydzień urlopu od jutra :) teraz ten tydzień i następny będą rozstrzygające.. co do Twojego pytania tak w związku z krwiakami ale skurcze też miewam niestety.
    Dobrze, że masz takie wsparcie! Domyślam się, że dodatkowe stresy nie ułatwiają zadania, ale oszczędzaj się i dbaj o siebie <3

Majorka lubi tę wiadomość

Qx7mp2.png
  • Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Natxs25 z tego co zrozumiałam Zuzia jest po poronieniu i kojarzy ten charakterystyczny ból z poprzedniej ciąży gdy zwiastował coś złego, więc myślę, że moja rada wcale nie była taka głupia. Nie mówię od razu, że ma brać takie dawki jak ja, ale np tabletkę dziennie, wiadomo warto najpierw skonsultować się z lekarzem. Wzięłam Twój komentarz może za bardzo do siebie ale nie rozumiem po co pisać o czymś, że może coś powodować ale nie musi. Dla mnie to bezsensu a tylko daje innym dodatkowy stres, którzy muszą ten lek brać.
    Myślę że za bardzo to wzięłaś do siebie. Nie miałam na celu nikogo stresować tylko chciałam doradzić aby nie brać niepotrzebnie leków jeśli są niepotrzebne.
    Tez jestem po poronieniu i myślę, że Zuzia odróżniła by ten ból od normalnego prawidłowego ale rozumiem że może się bać i ma do tego prawo.
    I jestem na "nie" jeśli bierze się leki w ciąży aby mi było lepiej.
    Dlatego proszę nie odbierać tego negatywnie bo chciałam dobrze :) miłego dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli teorie nie są udowodnione naukowo to po prostu się tego nie mówi. Nie ma co innych straszyć lekami, które ciążę mogą utrzymać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2020, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Lolita 😊

• Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Jeżeli teorie nie są udowodnione naukowo to po prostu się tego nie mówi. Nie ma co innych straszyć lekami, które ciążę mogą utrzymać.
    Przynajmniej jakbym to sobie zmyśliła albo w necie wyczytała. Zresztą będę pisac to co będę chciała. I nie rób już off topic

• Lisssa Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2020, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie 🥰 dołączam i ja :) termin z apki 14.02

xnw4s65g2x2038qr.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:

Majorka odpoczywaj i trzymaj się! Będzie dobrze, musi być!

Lisssa, hej! To już chyba trzecia czy czwarta z nas z apkowym terminem na 14.02 :D Ja również wg apki 14.02 :D

Lisssa lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ramach ścisłości no-spa czyli drotaweryna jest lekiem kategorii c czyli nie jest lekiem bezpiecznym w ciąży. Myślę że warto mieć tego świadomość bo niestety nie każdy lekarz jest na bieżąco i dokształca się a świat galopem mknie do przodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 20:02

GrubAsia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam, że w poprzedniej ciąży lekarz przepisał mi inny lek rozkurczowy niż nospa, ponoć bezpieczniejszy, za Chiny nie mogę sobie przypomniec jak się nazywał ale może warto zapytać swojego lekarza.

p19uflw17yl8ggyb.png
  • Lisssa Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w poprzedniej ciąży też bolał brzuch wzięłam ze dwie nospy przed wizytą u gina ale powiedział że nie zaleca że to jest normalne że tkanki się rozciągają lepiej płynie krew i może boleć. Tak czy tak prawie 3 letni dzieć na pokładzie całkiem zdrowy. Teraz mnie boli brzuch (pobolewa okresowo) tak samo jak wtedy ale nic nie biorę narazie. Ale wiadomo każdy ból jest inny lepiej w miarę możliwości skontaktować się z ginem

Mavi będą male Walentynki 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2020, 20:28

xnw4s65g2x2038qr.png
  • Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    W ramach ścisłości no-spa czyli drotaweryna jest lekiem kategorii c czyli nie jest lekiem bezpiecznym w ciąży. Myślę że warto mieć tego świadomość bo niestety nie każdy lekarz jest na bieżąco i dokształca się a świat galopem mknie do przodu.
    O to to. Dlatego pisałam że jeśli nie trzeba to lepiej tego nie brać.

Rucola lubi tę wiadomość

• Natxs25 Koleżanka

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bety chyba nie muszę robić na czczo? Bo już nie pamiętam jak robiłam :)

• Lolita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2020, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natxs25 wrote:
    Dziewczyny a bety chyba nie muszę robić na czczo? Bo już nie pamiętam jak robiłam :)
    Nie trzeba.

Qx7mp2.png
‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ