🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny przestroga dla wszystkich. jeśli się źle czujecie w kolejce to poproscie żeby ktoś was wpuścił. ja dziś tego nie zrobiłam w biedronce i skończyło się tym że zemdlałam i zwymiotowałam:( odechciało mi się samej robić zakupy...
-
nick nieaktualny
-
Ewe wrote:Rucola u mnie jest jedna w brzuchu a wielkośc brzucha taka jak i twoja..
Mam +5kg czy to za dużo jak na ten moment? Startowałam z wagą 69kg i ginekolog ostatnio skomentowała żebym trochę na to uważała żeby na koniec nie było za dużo kg ciężko zgubić..Rucola lubi tę wiadomość
1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
nick nieaktualnyTygrysek czy ty chodzisz w maseczce? Mi w maseczce było strasznie duszno i również zasłabłam, miałam nawet tak, że po zdjęciu maseczki nie mogłam złapać oddechu. Teraz chodzę w przyłbicy mimo, że wiem, że wyglądam głupio 🤣 ale mogę oddychać
Przykre jest to co Ciebie spotkało. -
tygrysek7773 wrote:Dziewczyny przestroga dla wszystkich. jeśli się źle czujecie w kolejce to poproscie żeby ktoś was wpuścił. ja dziś tego nie zrobiłam w biedronce i skończyło się tym że zemdlałam i zwymiotowałam:( odechciało mi się samej robić zakupy...08.02 💙 Artur
-
tygrysek7773 wrote:Dziewczyny przestroga dla wszystkich. jeśli się źle czujecie w kolejce to poproscie żeby ktoś was wpuścił. ja dziś tego nie zrobiłam w biedronce i skończyło się tym że zemdlałam i zwymiotowałam:( odechciało mi się samej robić zakupy...
-
Ja jak już robię sama zakupy to wybieram godziny, w których jest mało ludzi. Gdy widzę tłok, nawet nie wchodzę. U nas Biedronka zazwyczaj jest totalnie przepełniona, ale np. tuz przed 15 jest luka, w której na parkingu zapełniona jest tylko połowa miejsc. Wczoraj byłam druga w kolejce do kasy
Tygrysku nie chcieli Cię zawieść do szpitala? Jak się czujesz?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Jestem już w domu, po tym jak już zwymiotowałam, oblał mnie pot i już na siedząco wróciłam do siebie. Majorka chodzę w maseczce i chyba muszę zamówić przyłbice bo duszno w masce. Dla mnie największym problemem jest stanie. mogę chodzić siedzieć ale jak stoję dłużej niż 5 minut to zaraz mroczki przed oczami i oddechu złapać nie mogę... nie chcieli do szpitala mnie wysłać bo już powiedziałam że wracam do siebie. dostałam w domu zbiorowy opierdziel że sama jeżdżę po marketach A ja tylko chłopu kapustę i mięso na gołąbki chciałam kupić bo jutro wraca 😣
-
Tygrysek uważaj na siebie. Dobrze, że szybko doszłaś do siebie ale nie ma zartow. Lepiej jechać z kims na zakupy.. Ja po tym co uslyszalam o łożysku tez mam zamiar się oszczędzać jak się da. Ostatnio mialam bardzo aktywy okres ale nie ma co. Do momentu kiedy sie to nie zmieni będę musiała być ostrożna.
Ja dziewczyny mam już na plusie 7 kg. Jednak jem sporo. Mam duży apetyt zwłaszcza na słodkie choć teraz jem wszystko. Dosłownie. Oczywiście hamuje się jak się da ale rzadko kiedy się da 😅. Do formy sprzed ciąży mam zamiar wracać po ciąży. 🙂Poki co wszystkie ćwiczenia zabronione..
To mój brzuch obecnie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 09:48
Vagabond, Luzia, Gusia_, Ania81, werni, Rucola, Teresita, _Hope, Clover, adaska, BlackRose 89, Olinda lubią tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
tygrysek7773 wrote:Dziewczyny przestroga dla wszystkich. jeśli się źle czujecie w kolejce to poproscie żeby ktoś was wpuścił. ja dziś tego nie zrobiłam w biedronce i skończyło się tym że zemdlałam i zwymiotowałam:( odechciało mi się samej robić zakupy...
Ja na początku ciąży jak mi niedobrze było to nie mogłam maseczek nosić bo tez mi się słabo robiło. Teraz zależy od dnia i temperatury na dworze. -
Ja generalnie to mam ochotę tylko na zdrowe rzeczy, jak zjemmieso to tylko gotowane, słodyczy nie jadam za to dużo owoców. Nic smażonego , ale to praktycznie od zawsze. Ja mam jednak ogromne tendencje do tyci, muszę bardzo uważać co jem i cwiczyc.
-
Tygrysek odpoczywaj
Jeśli masz takie kłopoty ze staniem to od razu proś w kolejce o pierwszeństwo następnym razem. Dobrze, że nie skończyło się na szpitalu. Zdrówka! ♥
Ja mache ściągam jak tylko jest mi duszno. Niedotlenienie jest niezbezpieczne i dla nas i dla dziecka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2020, 10:04
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
U mnie z dietą problemy 😢
Bardzo często fast foody wpadają, na śniadanie tosty albo jakieś parówki 🤦♀️
Obiady to różnie - co mama da 🙈
Prawie codziennie jakieś słodycze i nie mogę jeść więcej niż 2 posiłki dziennie 🙄
Zawsze tak miałam i do tej pory to się nie zmienia.. nie mam checi na zdrowe żywienie, staram się wplatać jakieś owoce, ale to chyba i tak mało 😢
-
Jej, Tygrysek, co za historia! Ja w pierwszym trymestrze tez zemdlałam, ale w kościele i od tamtej pory już sama na wszelki wypadek nie jeździłam też na zakupy, bo właśnie balam się tych kolejek. No a teraz nie mam problemu, bo muszę leżeć przez tą szyjkę, więc wszystko spadło na męża poza gotowaniem obiadu.
A co do jedzenia - ma może któraś z Was tak, że jednego dnia jadłaby bez umiaru a drugiego nie może patrzeć na cokolwiek i żyje powietrzem? Ja ostatnie kilka dni tak mam i zastanawiam się, czy to normalne -
Współczuję tygrysem. Ostatnio jechałam mpkiem oczywiście przepelnionym to tez myslalam ze nie dojadę. Stałam w maseczce i ditego jeszcze tłoczno i duszno było.
U mnie znów wróciły nudnosci. Zwłaszcza jak tylko zrobię się głodna. Juz się cieszyłam ze mam to za sobą bo szczerze jestem juz tym zmęczona bo od samego początku mnie bardzo męczą te nudnosci i nie mogę jeść. -
Info na przyszłość: jeżeli chcecie kupować ciuszki z H&M to polecam o rozmiar mniejsze. Ja praktycznie wszystkie te na początek mam z rozmiaru 50 i wypadają jak 56. Zamówiłam ocieplany kombinezon 56 i wypada na 62, kilka kompletów 62 które wypadają jak nie wiem co bo są wielkie 🙈😆
-
Tygrysek podobnie miałam w kolejce do pobierania krwi. Musiałam wyjść ze szpitala bo zachciało mi się wymiotować, słabo mi było. Wróciłam weszłam do pokoju ale i tak wyszłam ostatnia bo były 3 panie które pobierały. Krew prawie wcale nie chciała mi lecieć.
-
widzę że nie jestem sama. siedzę i się dziwię jak kiedyś kobiety do końca chodziły orać pole 😲