🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, czy któraś z Was ogarnia temat zasiłku chorobowego w ciąży? Do końca czerwca jestem na obniżonym etacie do 80% (na podst. tarczy antykryzysowej). Od lipca wracam na pełny etat. Kiedy najwcześniej mogę iść na zwolnienie aby dostać zasiłek na korzystniejszych warunkach, tj. liczony na podstawie 100% wymiaru etatu?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 15:44
-
Lolita wrote:Dziewczyny, czy któraś z Was ogarnia temat zasiłku chorobowego w ciąży? Do końca czerwca jestem na obniżonym etacie do 80%. Kiedy najwcześniej mogę iść na zwolnienie aby dostać zasiłek na korzystniejszych warunkach, tj. liczony na podstawie 100% wymiaru etatu?
Po zmianie umowy na etat 1/1. Jeżeli idziesz na zwolnienie po zmianie umowy to liczy się od zmiany a nie z 12 ostatnich miesiący.
Nam tak kadry tłumaczyły jak przechodziliśmy na 4/5 etatu -
Hej mamuśki czy mogę dołączyć? Za mną 5 lat starań, 4IUI, 4iVF i to ostatnie szczęśliwe:) dziś zobaczyłam bijące serduszko😍 2.02.2021 wyznaczony termin porodu
Lolita, hannaha, Makino28, Philly, GrubAsia lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Catelyn wrote:Po zmianie umowy na etat 1/1. Jeżeli idziesz na zwolnienie po zmianie umowy to liczy się od zmiany a nie z 12 ostatnich miesiący.
Nam tak kadry tłumaczyły jak przechodziliśmy na 4/5 etatu -
nick nieaktualnyA ja tak z innej beczki macie jakieś objawy ? Ja póki co to tylko odczuwam lekki ból piersi i co jakiś czas bóle jak na okres . Wizytę mam dopiero 18 czerwca i nie mogę się odczekać zobaczyć swojego kropka ..
likiputkowo90 witaj w drużynie 😁 Ja miałam dwa podejścia do ivf , ale nieskuteczne i udało mi się naturalnie 😉GrubAsia lubi tę wiadomość
-
Lolita wrote:W przypadku tarczy nie było konieczne zmienianie umów, ale rozumiem, że od powrotu do normalnego wymiaru etatu, czyli od 1 lipca tak? Czy muszę przepracować cały miesiąc?
U nas były zmieniane umowy a jeżeli chodzi o przepracowanie miesiąca to przy zmianie umowy wydaje mi się że nie trzeba ale pewności nie mam.
Najlepiej się u siebie w kadrach dowiedzieć jak to u Ciebie wygląda -
Gosia.Cz wrote:A ja tak z innej beczki macie jakieś objawy ? Ja póki co to tylko odczuwam lekki ból piersi i co jakiś czas bóle jak na okres . Wizytę mam dopiero 18 czerwca i nie mogę się odczekać zobaczyć swojego kropka ..
likiputkowo90 witaj w drużynie 😁 Ja miałam dwa podejścia do ivf , ale nieskuteczne i udało mi się naturalnie 😉1 ciąża - rok starań - 💔👼
2 ciąża - Mieszko 👨👩👦
3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
-
nick nieaktualnyjestem_M wrote:Ból piersi, są nabrzmiałe i wrażliwe, czasem coś zakluje w podrzuszu, poza tym straszne zmęczenie, często mi się odbija, po wszystkim, nawet po niegazowanej wodzie 🤦♀️ Do tego mam jakby stale wzdęty brzuch, nawet z samego rana zamiast płaskiego brzucha jest taki lekko sterczący.
-
nick nieaktualnyliliputkowo90 wrote:GosiaCz mam tak samo o wiele mniejsze porcję sobie nakładam bo nie jestem w stanie ich zjeść oprócz bólu piersi i potrzebą drzemania co kilka godzin nic niezwykłego sie ze mna nie dzieje:)
-
A mnie bolą cycki, teraz już trochę mniej ale i tak ciężko mi w staniku wytrzymać a o umyciu się nie wspomnę 😅
Od kilku dni męczą też mnie mdłości o każdej porze dnia. Spać mi się chce cały czas i czasem coś mnie kłuję w podbrzuszu
I też zauważyłam że bardzo szybko się męczę -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
2 dni temu (w 37dc) i u mnie pojawił się ból piersi (szczególnie sutki są mega wrażliwe), a dziś mnie trochę zmuliło w południe, ale poza tym nadal czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że tak się utrzyma
-
Hej mogę dołączyć?
Dziś za testowałam i wyszły dwie kreski
O Wojtka starałam się 6 lat. Postanowiłam że o drugie dziecko będę szybciej się starać. I sie udało
Termin mi wypada na 19 lutego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 21:34
Lolita lubi tę wiadomość
-
A ja w sumie mam lekkie mdłości ale nie wiem czy to z ciąży czy z nerwów. Dalej mam brunatne plamienie mam zamiar cały weekend odpoczywać i leżeć.
8 lat staran:
2017- 3 x IUI
01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
09.06.2020 - II 🥰
10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40