Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ogarnia temat zasiłku chorobowego w ciąży? Do końca czerwca jestem na obniżonym etacie do 80% (na podst. tarczy antykryzysowej). Od lipca wracam na pełny etat. Kiedy najwcześniej mogę iść na zwolnienie aby dostać zasiłek na korzystniejszych warunkach, tj. liczony na podstawie 100% wymiaru etatu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 15:44

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Dziewczyny, czy któraś z Was ogarnia temat zasiłku chorobowego w ciąży? Do końca czerwca jestem na obniżonym etacie do 80%. Kiedy najwcześniej mogę iść na zwolnienie aby dostać zasiłek na korzystniejszych warunkach, tj. liczony na podstawie 100% wymiaru etatu?

Po zmianie umowy na etat 1/1. Jeżeli idziesz na zwolnienie po zmianie umowy to liczy się od zmiany a nie z 12 ostatnich miesiący.
    Nam tak kadry tłumaczyły jak przechodziliśmy na 4/5 etatu

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :) czy mogę dołączyć? :) Za mną 5 lat starań, 4IUI, 4iVF i to ostatnie szczęśliwe:) dziś zobaczyłam bijące serduszko😍 2.02.2021 wyznaczony termin porodu :)

Lolita, nick nieaktualny, Makino28, nick nieaktualny, GrubAsia lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catelyn wrote:
    Po zmianie umowy na etat 1/1. Jeżeli idziesz na zwolnienie po zmianie umowy to liczy się od zmiany a nie z 12 ostatnich miesiący.
    Nam tak kadry tłumaczyły jak przechodziliśmy na 4/5 etatu
    W przypadku tarczy nie było konieczne zmienianie umów, ale rozumiem, że od powrotu do normalnego wymiaru etatu, czyli od 1 lipca tak? Czy muszę przepracować cały miesiąc?

Qx7mp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tak z innej beczki macie jakieś objawy ? Ja póki co to tylko odczuwam lekki ból piersi i co jakiś czas bóle jak na okres . Wizytę mam dopiero 18 czerwca i nie mogę się odczekać zobaczyć swojego kropka ..
    likiputkowo90 witaj w drużynie 😁 Ja miałam dwa podejścia do ivf , ale nieskuteczne i udało mi się naturalnie 😉

GrubAsia lubi tę wiadomość

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    W przypadku tarczy nie było konieczne zmienianie umów, ale rozumiem, że od powrotu do normalnego wymiaru etatu, czyli od 1 lipca tak? Czy muszę przepracować cały miesiąc?

U nas były zmieniane umowy :) a jeżeli chodzi o przepracowanie miesiąca to przy zmianie umowy wydaje mi się że nie trzeba ale pewności nie mam.
    Najlepiej się u siebie w kadrach dowiedzieć jak to u Ciebie wygląda :)

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia.Cz wrote:
    A ja tak z innej beczki macie jakieś objawy ? Ja póki co to tylko odczuwam lekki ból piersi i co jakiś czas bóle jak na okres . Wizytę mam dopiero 18 czerwca i nie mogę się odczekać zobaczyć swojego kropka ..
    likiputkowo90 witaj w drużynie 😁 Ja miałam dwa podejścia do ivf , ale nieskuteczne i udało mi się naturalnie 😉
    Ból piersi, są nabrzmiałe i wrażliwe, czasem coś zakluje w podrzuszu, poza tym straszne zmęczenie, często mi się odbija, po wszystkim, nawet po niegazowanej wodzie 🤦‍♀️ Do tego mam jakby stale wzdęty brzuch, nawet z samego rana zamiast płaskiego brzucha jest taki lekko sterczący.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem_M wrote:
    Ból piersi, są nabrzmiałe i wrażliwe, czasem coś zakluje w podrzuszu, poza tym straszne zmęczenie, często mi się odbija, po wszystkim, nawet po niegazowanej wodzie 🤦‍♀️ Do tego mam jakby stale wzdęty brzuch, nawet z samego rana zamiast płaskiego brzucha jest taki lekko sterczący.
    Ja miałam wzdęty brzuch zanim się dowiedziałam ze jestem w ciąży , ale w sumie zawsze tak miałam przed okresem , wiec myślałam ze lada chwila przyjdzie . Teraz już jest normalny i muszę powiedzieć że zdecydowanie mniej jem...

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GosiaCz mam tak samo o wiele mniejsze porcję sobie nakładam bo nie jestem w stanie ich zjeść:( oprócz bólu piersi i potrzebą drzemania co kilka godzin nic niezwykłego sie ze mna nie dzieje:)

❤2.02.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    GosiaCz mam tak samo o wiele mniejsze porcję sobie nakładam bo nie jestem w stanie ich zjeść:( oprócz bólu piersi i potrzebą drzemania co kilka godzin nic niezwykłego sie ze mna nie dzieje:)
    To chyba dobrze bo później nadrobimy 😁

• Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 12 czerwca 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie bolą cycki, teraz już trochę mniej ale i tak ciężko mi w staniku wytrzymać a o umyciu się nie wspomnę 😅
    Od kilku dni męczą też mnie mdłości o każdej porze dnia. Spać mi się chce cały czas i czasem coś mnie kłuję w podbrzuszu :)
    I też zauważyłam że bardzo szybko się męczę

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolą sutki nawet przy najmniejszym dotyku, co jakiś czas coś mnie zakłuje - a to jajnik, a to podbrzusze. Spać mi się chce, czasami czuje metaliczny smak w buzi i nie mogę za dużo jeść, bo mi niedobrze. Zaczyna się fajnie :p

Wysłany: 12 czerwca 2020, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecałam sobie że nie będę narzekać na mdłości, zmęczenie itp bo od 5 lat na to czekałam:) ale nikt mi nie powiedział że cycki będą mnie boleć 24/h🤣🤣🤣

❤2.02.2021
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo delikatne mdłości. Który DPO macie?

08.02 💙 Artur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Ja mam bardzo delikatne mdłości. Który DPO macie?
    Specjalnie dla Ciebie policzyłam 🤣 36dpo :)

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Specjalnie dla Ciebie policzyłam 🤣 36dpo :)
    Haha, dzięki. Ja 25, więc objawy dopiero się rozkręcają 🙈

08.02 💙 Artur
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Haha, dzięki. Ja 25, więc objawy dopiero się rozkręcają 🙈
    Ja z objawów to straszny ból piersi oraz mdłości 🙄

• Lolita Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2 dni temu (w 37dc) i u mnie pojawił się ból piersi (szczególnie sutki są mega wrażliwe), a dziś mnie trochę zmuliło w południe, ale poza tym nadal czuję się bardzo dobrze. Mam nadzieję, że tak się utrzyma :)

Qx7mp2.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mogę dołączyć? :)
    Dziś za testowałam i wyszły dwie kreski :)
    O Wojtka starałam się 6 lat. Postanowiłam że o drugie dziecko będę szybciej się starać. I sie udało :)
    Termin mi wypada na 19 lutego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2020, 21:34

Lolita lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w sumie mam lekkie mdłości ale nie wiem czy to z ciąży czy z nerwów. Dalej mam brunatne plamienie :( mam zamiar cały weekend odpoczywać i leżeć.

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
‹‹ 27 28 29 30 31 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ