X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz nawet krwawić do 4 miesiąca sunshine26 a bierzesz dupka?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 2x10mg, wczoraj tez zaczęłam brać magnez. :( :(

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hej mogę dołączyć? :)
    Dziś za testowałam i wyszły dwie kreski :)
    O Wojtka starałam się 6 lat. Postanowiłam że o drugie dziecko będę szybciej się starać. I sie udało :)
    Termin mi wypada na 19 lutego.
    Witam, gratuluję 😉
    Wojtuś piękne imię również zawsze mi się podobało dla chłopca 😊

werni lubi tę wiadomość

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) czy juz wasi najbliżsi wiedzą a ciąży? Ja troche sie boję jeszcze informować bo już raz była cb :( i teraz podchodzę ostrożnie. Chciałam w 8tyg ich zaskoczyć:). Jak jest u was?

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) czy juz wasi najbliżsi wiedzą a ciąży? Ja troche sie boję jeszcze informować bo już raz była cb :( i teraz podchodzę ostrożnie. Chciałam w 8tyg ich zaskoczyć:). Jak jest u was?
    Doskonale Cię rozumiem, też jestem po cb. 22 mam wizytę, jeśli zobaczymy <3 chcemy powiedzieć rodzicom następnego dnia - w Dzień Ojca :)

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    My mówimy za tydzień 😊 będziemy na biwaku z rodziną, chcieliśmy powiedzieć po prenatalnych ale jednak widzimy się w takiej częstotliwości, że mogliby sami się domyśleć zwłaszcza jak odmawiam alkoholu kiedy mogę się napić 😉 dzieciom powiedzieliśmy wczoraj, przygotowałam ciasto i po obiedzie usiedliśmy i porozmawialiśmy. Starsza myślała, że żartujemy i kilka razy się o to pytała, bardzo się cieszyła, śmiała się, była zachwycona 😊 a mała kiwała głową, że nie rozumie, pokazywała na swój brzuszek.. tłumaczyliśmy jej aż w końcu coś zrozumiała, powiedziała bobo 😊 i wykazuje chęć do dzielenia się zabawkami

Lolita lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już rodzicom moim powiedziałam.

Dzięki Majorka :) i wzajemnie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Jeszcze nie, ale to dopiero 6tydzien. Chciałabym to odwlec jak najdłużej, ale mieszkam naprzeciwko tesciow i obok męża rodzeństwa, więc i tak się napewno zaraz zorientują. Tym bardziej że sezon grillowy w pełni a ja piwka odmawiam... Może po wizycie jak będzie ❤️ to im powiemy. Chociaż w 1 ciąży powiedziałam że jestem, potem miałam ciążę usunięta, i serio nie było fajnie czuć spojrzenia na sobie, nawet te z troski. Także uczucia mam mieszane.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedzieć po USG jak będzie ♥️ najchętniej powiedziałabym po pierwszym trymestrze, ale do tego czasu już by się wszyscy domyślili 😅

08.02 💙 Artur
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine jak sytuacja?
    U.mnie wie moja siostra bo pracuje w szpitalu w którym byłam na wizycie i wpadłyśmy na siebie ;) mamie powiem jak wyjaśni się sytuacja, jeśli we wtorek będę wiedzieć coś więcej i będzie wszystko dobrze to przy następnym spotkaniu powiem. Reszta rodziny, znajomi to raczej na luzie, jak wyjdzie tak będzie... O ile wszystko będzie dobrze. W poniedziałek idę na progesteron przed wtorkową wizytą. Mam nadzieję że będzie przyzwoity...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedzieć po wizycie 23.06. :) Dziś powiem mojej przyjaciółce, bo się z nią widzę. Muszę się komuś wygadać po prostu ;)

Co do objawów, ja mam bardzo nabrzmiałe, obolałe piersi. Mam też niestety problemy z jedzeniem - jestem głodna ale nie mogę dużo zjeść, bo zaraz mnie mdli. Wczoraj jadłam obiad "na raty", a i tak nie zjadłam całej porcji. Tylko wieczorem mogę jeść normalnie, wtedy to bym wszystko zjadła :D

06.02.2021 👶💙

age.png
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Sunshine jak sytuacja?
    U.mnie wie moja siostra bo pracuje w szpitalu w którym byłam na wizycie i wpadłyśmy na siebie ;) mamie powiem jak wyjaśni się sytuacja, jeśli we wtorek będę wiedzieć coś więcej i będzie wszystko dobrze to przy następnym spotkaniu powiem. Reszta rodziny, znajomi to raczej na luzie, jak wyjdzie tak będzie... O ile wszystko będzie dobrze. W poniedziałek idę na progesteron przed wtorkową wizytą. Mam nadzieję że będzie przyzwoity...

Jeszcze coś tam jest, ale mniej niż wczoraj. Jak leżę to praktycznie czysto a pochodzę trochę to coś tam się pojawia, wróciłam właśnie z zakupów, to taka kropelka dosłownie na wkładce. Tak to tylko przy podcieraniu coś widać. Biorę magnez od wczoraj, dostałam od męża leżak i leżę na świeżym powietrzu, nie będę już czytać internetow bo tylko glowe sobie robię. Muszę myśleć pozytywnie, nie po to tyle lat na to czekałam żeby się poddać :)

Rucola lubi tę wiadomość

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine odpoczywaj kochana. Będzie dobrze! :)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyszczasz się będzie wszystko dobrze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie mówię nikomu, przez przypadek dowiedziała się jedna koleżanka :( więc możliwe że kilka osób już wie.
    Jak zobacze serduszko pójdzie juz z grubej rury, od razu idę na l4.

p19uflw17yl8ggyb.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy chyba powiem za tydzien, chce pracowac przez cale wakacje conajmniej ale jak powiem to orzy moim katastrofalnym samopoczuciu licze na zrozumienie po prostu :)

My jeszcze nikomu nie mowilismy.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Karmelka Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy 3 osobom z najbliższego otoczenia w tym mojej teściowej i szwagierce bo mamy z nimi lepszy kontakt niż z moją rodzina... potem w kolejności chcemy powiedzieć dzieciom, A potem niech się już samo niesie😄 jestem z tych kobiet które w 3 miesiącu wyglądają jak w 7 wiec wszyscy i tak szybko zauważa 😉

No i u mnie 🤮🤮🤮 co rano stały się codziennością😕 któraś z Was już też ma problemy z wymiotami?🤔

hchyflw1l5t6u3h6.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wytrzymał i powiedział swojej mamie a ja jego siostrze z którą dogaduje się jak z własną :) i koleżance z którą razem walczyłyśmy o ciąże, ona też jest po jednym poronieniu, a teraz w 7 miesiącu ciąży i dobrze rozumie przez co przechodzę teraz :)
    W pracy chcę powiedzieć po wizycie 22.06 i wtedy też powiem mojej mamie :) a reszta się dowie pewnie z przypadku po tym jak już pójdę na l4

A z wymiotami to czuję że to u mnie kwestia czasu.. Tak mnie cały czas okropnie mdli i już parę razy było blisko. Z synkiem pamiętam miałam mdłości ale nie takie i nie cały czas 🤢🤢

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawów to narazie mnie bierze śpiączka. A z mdłościami to bym chciała jak najpóźniej w 1 trymestrze. Z Wojtkiem mało wymiotowałam. Nie mogłam jeździć komunikacją bo zaraz mnie mdliło.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawów cały wachlarz, myślę że stres to wszystko poteguje. Chciałabym zasnąć i obudzić się na samą wizytę...
    Jestem totalnie słaba, usypiam na stojąco i mdli mnie calutki czas. Staram się powstrzymywać wymioty bo jak zacznę to już nie mogę skończyć...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ