X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możesz nawet krwawić do 4 miesiąca sunshine26 a bierzesz dupka?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę 2x10mg, wczoraj tez zaczęłam brać magnez. :( :(

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Hej mogę dołączyć? :)
    Dziś za testowałam i wyszły dwie kreski :)
    O Wojtka starałam się 6 lat. Postanowiłam że o drugie dziecko będę szybciej się starać. I sie udało :)
    Termin mi wypada na 19 lutego.
    Witam, gratuluję 😉
    Wojtuś piękne imię również zawsze mi się podobało dla chłopca 😊

werni lubi tę wiadomość

• liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) czy juz wasi najbliżsi wiedzą a ciąży? Ja troche sie boję jeszcze informować bo już raz była cb :( i teraz podchodzę ostrożnie. Chciałam w 8tyg ich zaskoczyć:). Jak jest u was?

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Dziewczyny pytanie z innej beczki :) czy juz wasi najbliżsi wiedzą a ciąży? Ja troche sie boję jeszcze informować bo już raz była cb :( i teraz podchodzę ostrożnie. Chciałam w 8tyg ich zaskoczyć:). Jak jest u was?
    Doskonale Cię rozumiem, też jestem po cb. 22 mam wizytę, jeśli zobaczymy <3 chcemy powiedzieć rodzicom następnego dnia - w Dzień Ojca :)

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    My mówimy za tydzień 😊 będziemy na biwaku z rodziną, chcieliśmy powiedzieć po prenatalnych ale jednak widzimy się w takiej częstotliwości, że mogliby sami się domyśleć zwłaszcza jak odmawiam alkoholu kiedy mogę się napić 😉 dzieciom powiedzieliśmy wczoraj, przygotowałam ciasto i po obiedzie usiedliśmy i porozmawialiśmy. Starsza myślała, że żartujemy i kilka razy się o to pytała, bardzo się cieszyła, śmiała się, była zachwycona 😊 a mała kiwała głową, że nie rozumie, pokazywała na swój brzuszek.. tłumaczyliśmy jej aż w końcu coś zrozumiała, powiedziała bobo 😊 i wykazuje chęć do dzielenia się zabawkami

Lolita lubi tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to już rodzicom moim powiedziałam.

Dzięki Majorka :) i wzajemnie :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • jestem_M Przyjaciółka

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    liliputkowo90 wrote:
    Jeszcze nie, ale to dopiero 6tydzien. Chciałabym to odwlec jak najdłużej, ale mieszkam naprzeciwko tesciow i obok męża rodzeństwa, więc i tak się napewno zaraz zorientują. Tym bardziej że sezon grillowy w pełni a ja piwka odmawiam... Może po wizycie jak będzie ❤️ to im powiemy. Chociaż w 1 ciąży powiedziałam że jestem, potem miałam ciążę usunięta, i serio nie było fajnie czuć spojrzenia na sobie, nawet te z troski. Także uczucia mam mieszane.

1 ciąża - rok starań - 💔👼
    2 ciąża - Mieszko 👨‍👩‍👦
    3 ciąża - czekamy na Polę 🤰❤️
    m3sxs65gs9b8zo8s.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedzieć po USG jak będzie ♥️ najchętniej powiedziałabym po pierwszym trymestrze, ale do tego czasu już by się wszyscy domyślili 😅

08.02 💙 Artur
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine jak sytuacja?
    U.mnie wie moja siostra bo pracuje w szpitalu w którym byłam na wizycie i wpadłyśmy na siebie ;) mamie powiem jak wyjaśni się sytuacja, jeśli we wtorek będę wiedzieć coś więcej i będzie wszystko dobrze to przy następnym spotkaniu powiem. Reszta rodziny, znajomi to raczej na luzie, jak wyjdzie tak będzie... O ile wszystko będzie dobrze. W poniedziałek idę na progesteron przed wtorkową wizytą. Mam nadzieję że będzie przyzwoity...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Clover Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy powiedzieć po wizycie 23.06. :) Dziś powiem mojej przyjaciółce, bo się z nią widzę. Muszę się komuś wygadać po prostu ;)

Co do objawów, ja mam bardzo nabrzmiałe, obolałe piersi. Mam też niestety problemy z jedzeniem - jestem głodna ale nie mogę dużo zjeść, bo zaraz mnie mdli. Wczoraj jadłam obiad "na raty", a i tak nie zjadłam całej porcji. Tylko wieczorem mogę jeść normalnie, wtedy to bym wszystko zjadła :D

06.02.2021 👶💙

age.png
  • sunshine26 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Sunshine jak sytuacja?
    U.mnie wie moja siostra bo pracuje w szpitalu w którym byłam na wizycie i wpadłyśmy na siebie ;) mamie powiem jak wyjaśni się sytuacja, jeśli we wtorek będę wiedzieć coś więcej i będzie wszystko dobrze to przy następnym spotkaniu powiem. Reszta rodziny, znajomi to raczej na luzie, jak wyjdzie tak będzie... O ile wszystko będzie dobrze. W poniedziałek idę na progesteron przed wtorkową wizytą. Mam nadzieję że będzie przyzwoity...

Jeszcze coś tam jest, ale mniej niż wczoraj. Jak leżę to praktycznie czysto a pochodzę trochę to coś tam się pojawia, wróciłam właśnie z zakupów, to taka kropelka dosłownie na wkładce. Tak to tylko przy podcieraniu coś widać. Biorę magnez od wczoraj, dostałam od męża leżak i leżę na świeżym powietrzu, nie będę już czytać internetow bo tylko glowe sobie robię. Muszę myśleć pozytywnie, nie po to tyle lat na to czekałam żeby się poddać :)

Rucola lubi tę wiadomość

w57v3e3kxnsycn9c.png
    8 lat staran:
    2017- 3 x IUI :(
    01.2019- laparo- endometrioza II st, jajowody drożne
    09.06.2020 - II 🥰
    10.06.2020 - hcg- 1241 ✊🏼 Prog.- 43,40
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 13 czerwca 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine odpoczywaj kochana. Będzie dobrze! :)

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczyszczasz się będzie wszystko dobrze.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • mimi00 Ekspertka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narazie nie mówię nikomu, przez przypadek dowiedziała się jedna koleżanka :( więc możliwe że kilka osób już wie.
    Jak zobacze serduszko pójdzie juz z grubej rury, od razu idę na l4.

p19uflw17yl8ggyb.png
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pracy chyba powiem za tydzien, chce pracowac przez cale wakacje conajmniej ale jak powiem to orzy moim katastrofalnym samopoczuciu licze na zrozumienie po prostu :)

My jeszcze nikomu nie mowilismy.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Karmelka Znajoma

Wysłany: 14 czerwca 2020, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy 3 osobom z najbliższego otoczenia w tym mojej teściowej i szwagierce bo mamy z nimi lepszy kontakt niż z moją rodzina... potem w kolejności chcemy powiedzieć dzieciom, A potem niech się już samo niesie😄 jestem z tych kobiet które w 3 miesiącu wyglądają jak w 7 wiec wszyscy i tak szybko zauważa 😉

No i u mnie 🤮🤮🤮 co rano stały się codziennością😕 któraś z Was już też ma problemy z wymiotami?🤔

hchyflw1l5t6u3h6.png
  • Catelyn Przyjaciółka

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż nie wytrzymał i powiedział swojej mamie a ja jego siostrze z którą dogaduje się jak z własną :) i koleżance z którą razem walczyłyśmy o ciąże, ona też jest po jednym poronieniu, a teraz w 7 miesiącu ciąży i dobrze rozumie przez co przechodzę teraz :)
    W pracy chcę powiedzieć po wizycie 22.06 i wtedy też powiem mojej mamie :) a reszta się dowie pewnie z przypadku po tym jak już pójdę na l4

A z wymiotami to czuję że to u mnie kwestia czasu.. Tak mnie cały czas okropnie mdli i już parę razy było blisko. Z synkiem pamiętam miałam mdłości ale nie takie i nie cały czas 🤢🤢

0d1yugpjk43izaz7.png
    19p2v3r.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z objawów to narazie mnie bierze śpiączka. A z mdłościami to bym chciała jak najpóźniej w 1 trymestrze. Z Wojtkiem mało wymiotowałam. Nie mogłam jeździć komunikacją bo zaraz mnie mdliło.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2020, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawów cały wachlarz, myślę że stres to wszystko poteguje. Chciałabym zasnąć i obudzić się na samą wizytę...
    Jestem totalnie słaba, usypiam na stojąco i mdli mnie calutki czas. Staram się powstrzymywać wymioty bo jak zacznę to już nie mogę skończyć...

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ