X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do spania dziecka, myślałam o koszu ale po dzisiejszej rozmowie z mężem ustaliliśmy że jednak kupujemy kolyske.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiii to tak jak CC vs sn.
    Ja jestem przerażona, że ktoś może się na CC decydować świadomie ale wiem, że wiele kobiet właśnie tak boi się sn.

Ja wybrałam szpital inny niż zakładałam w związku z tym, że nasz jedyny zrobili jednoimiennym. Mam tam jakieś 20-30 min więc pojawia się cień szansy na to, że zdążę :P

madiiiii lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackrose wszystko zależy od naszych przeżyć i doświadczeń z porodami. Ja bałam się rodzić w domu. Pierwsze dziecko rodziłam SN i sama bym go nie urodziła bez pomocy. Co do porodu SN i cc to niektóre kobiety mają traumatyczne porody SN i wcale się nie dziwię ze się boją. Ja tez nie wspominam mile i boję się że będzie powtórka i ze nie koniecznie skończy się szczęśliwie. Ostatnio mało brakowało.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka wiem, dlatego piszę, że każdy ma inne wizję, które wynikają z naszych doświadczeń czy przekonań.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardziej mnie dziwi, gdy ktoś pierwszy raz rodzi i nie chce sn że względu na niski próg bólu a wydaje mi się, że CC to dopiero hardcore. Wiadomo, nie każdy przypadek jest taki sam. Ja się za dużo na oglądałam cierpiących w swoim otoczeniu po CC, pewnie dlatego tak mnie przeraza

hchy90bv5a4juf6w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose ja sie z to a zgadzam.
    Ja ogolnie boje sie porodu, szpitala. Mam uraz po pierwszej ciazy i porodzie. Mimo dwoch powiedzmy normalnych porodow, nadal robi mi sie slabo jak mysle ze znowu musze przez to przejsc i to jeszcze w szpitalu, ktorego nie znam, tyke Co z opini. Ale jak mam wybierac sn czy cc to zostaje przy sn, chyba ze bedzie to niebezpieczne dla maluszka

• Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jaki jest koszt porodu domowego? Ja będę rodzić w szpitalu, ale zawsze podobała mi się opcja porodu w domu. Będzie to mój pierwszy poród, więc nie wiem jeszcze co mnie czeka.

08.02 💙 Artur
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja to wolę cierpieć po niż przed 😂 dlatego znowu decyduje się na cesarke.nie ma reguły jednych sn przeraża drugich cc.mnie sn przeraża. Aż u psychiatry wylądowałam w 1 ciazy bo tak się panicznie bałam porodu sn.do tego stopnia że miałam koszmary I ciągle negatywne myśli w głowie. Teraz wprawdzie boję się ale wiem co mnie czeka i myślę optymistycznie :)

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 listopada mam teraz wizytę u ginekologa I się go spytam czy może mi zrobić cesarke. Jak się miało pierwsza też cesarke to chyba nie powinni być z tym problemu???

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i teraz będę mądrzejsza bo jak tylko poczuje że mnie boli jak puści znieczulenie to od razu I za każdym razem będę wołać o środki przeciwbólowe.po 1 cesarce nie prosiłam o nic ,nawet nie wiedzialam
    o tym, że mam takie prawo.polozne chyba tylko raz mi dały paracetamol w kroplowce.

hchys65go9cctdtm.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    A jaki jest koszt porodu domowego? Ja będę rodzić w szpitalu, ale zawsze podobała mi się opcja porodu w domu. Będzie to mój pierwszy poród, więc nie wiem jeszcze co mnie czeka.

To zależy od rejonu Polski. Do niedawna w Warszawie i okolicach 3500. Od momentu gdy zaczął się problem ze szpitalami i wzrosło zainteresowanie porodami domowymi 4500zł + koszt prywatnej wizyty neonatologa i szczepień. Wyjdzie pewnie koło 5000zł za wszystko jeśli się zakwalifikujemy.
    Przy pierwszym porodzie tez nie zdecydowałabym się na domowy. Byłam wtedy za bardzo zagubiona i niepewna swoich możliwości.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    9 listopada mam teraz wizytę u ginekologa I się go spytam czy może mi zrobić cesarke. Jak się miało pierwsza też cesarke to chyba nie powinni być z tym problemu???

Cc nie jest wskazaniem do kolejnego. Chyba, że jest wskazanie typu krotki odstęp miedzy porodami etc. Zakladam ze jesli przy pierwszej cc mialas zaswiadczenie od psychiatry to teraz tez dostaniesz :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zamowilam sobie pas poporodowy.niby nie wskazane jest by ich używać, lekarze nawet nie pozwalają,bo niby się gorzej rana goi.ale ja wezmę go ze sobą do szpitala I wyblagam bym mogła założyć chociaż do pionizacji . Wtedy nie będę może miała wrażenia wypadajacych flakow 😂🙈🙈🙈🙉

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vegabond kiedyś jeszcze niedawno jak kobieta miała 1 cc to bez problemu mogła mieć I 2.bez żadnych kombinacji.ale niestety chyba pisiory pozmienialy ta kwestie;/

hchys65go9cctdtm.png
  • Vagabond Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Vegabond kiedyś jeszcze niedawno jak kobieta miała 1 cc to bez problemu mogła mieć I 2.bez żadnych kombinacji.ale niestety chyba pisiory pozmienialy ta kwestie;/

Tak zostałam poinformowana przez lekarza ze zostalo to zmienione za pisu :)

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na pewno dostanę zaświadczenie o tokofobii. Jestem idealnym książkowym przykładem 😂😂 jednakże może się obejdzie bez.musze się wypytac mojego lekarza jak będę na wizycie

hchys65go9cctdtm.png
  • Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 30 października 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie nie mają prawa zmusić kobiety do porodu naturalnego.mnie by nie zmusili😂bym zrobila im tam taka pogadanke że na długo by mnie popamietali😂na drzwiach by była moja fota z napisem zakaz wstępu 😂 kobieta przecież musi wspolpracowac z lekarzami przy porodzie. Sila by jej nie zmusili.ja miałam 1 cesarke planowana.i dotrwalam do samego jej terminu bez żadnych niespodzianek typu skurcze,odejście wód itp. Mam nadzieję że teraz też tak będzie. Szczególnie że na codzień jestem sama, w weekendy mój mąż jest tylko w domu I musi specjalnie urlop zaplanowac pod moja cesarke by zająć się naszą pierwszą córa.

hchys65go9cctdtm.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny wy się martwicie małą ilością ruchów A ja mam odwrotny problem. nie wiem czemu ale mała bardzo bardzo boleśnie wali mi głową w szyjke. straszne uczucie jakby mi wchodziła w kanał rodny. boję się tego . czy ona tymi ruchami nie przebije worka ? mam schize jak nie wiem. syn tak nie robił A na pewno nie w 25 tc.

👩33 🧔31
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasza córeczko ! 💓
    Pappa ryzyko trisomii 21 : 1:104
    Nifty: zdrowa dziewczynka 🥰
    age.png
    age.png
    preg.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek mój syn też napierdziela w szyjkę aż mnie ciarki przechodzą. Mały jest główką do góry to mnie kopie nóżkami

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Mavi Autorytet

Wysłany: 30 października 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podchodzę do porodu zadaniowo. Będzie dobrze, musi być 🤪.

BlackRose 89, liliputkowo90, Ania81, madiiiii lubią tę wiadomość

‹‹ 374 375 376 377 378 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ