🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Rucola nie martw się ♥️
Pamiętaj ze usg nie daje 100% pewności co do wagi maluszków. Znam dziewczyny które w 30/31tc bliźniaczej miały dużo mniejsze maluszki niż ty, a rodziły dzieciaczki prawie 3kg. Będzie dobrze 😊
Mój jeden synek jest mniejszy od brata i tez się trochę martwię. Ułożony jest miednicowo. Mam nadzieje, że jeszcze się przekręci główka w dół bo chciałabym spróbować rodzic naturalnie.
Ja się najbardziej ta szyjka teraz martwię 😢👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
Adasko u mnie nie ma mowy o dużym przeklamaniu pomiarów, bo różnica między dziećmi 18% utrzymuje się od połówkowych, ale dobrze czytać że takie historie mają happyend. Dziękuję ❤️ Twoi chłopcy ważą pięknie i przy takich prognozowanych wagach nie stresuj się tą różnicą, naprawdę
Życzę Ci wymarzonego porodu, sn z bliźniakami to duże wyzwanie! Ja na pewno będę miała CC bo córcia leży pośladkowo i między dziećmi jest zbyt duża różnica wagowa i to też jest przeciwwskazanie bezwzględne. Zresztą ja już się z tym pogodziłam#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Adasko u mnie nie ma mowy o dużym przeklamaniu pomiarów, bo różnica między dziećmi 18% utrzymuje się od połówkowych, ale dobrze czytać że takie historie mają happyend. Dziękuję ❤️ Twoi chłopcy ważą pięknie i przy takich prognozowanych wagach nie stresuj się tą różnicą, naprawdę
Życzę Ci wymarzonego porodu, sn z bliźniakami to duże wyzwanie! Ja na pewno będę miała CC bo córcia leży pośladkowo i między dziećmi jest zbyt duża różnica wagowa i to też jest przeciwwskazanie bezwzględne. Zresztą ja już się z tym pogodziłam
Na szczęście trafiłam (szkoda, że tak późno) na lekarza, który specjalizuje się w ciążach mnogich i już wiele wiele porodów bliźniaczych ma na koncie
Trzymajcie się! ♥️Rucola lubi tę wiadomość
👼🏻6tc 👼🏻9tc
28.05.2020⏸🍀
18.01.2021
💙Adaś 10:58, 50cm 2660g
💙Staś 11:00, 47cm 2330g
Spełniłam swoje największe marzenie. Zostałam mamą ♥️ -
kasia_1988 wrote:Kochane mam mały wstydliwy problem . Wczoraj czy załatwianiu się pojawila się krew,a dzisiaj xauwazylam dwa hemoroidy ( strasznie boli). Jest weekend i nie dostanę się do żadnego lekarza,ale wiem,ze wcześniej pisałyście o jakiś maściach i czopkach dla nas bezpiecznych. Tylko nie wiem czy szukać jakieś teleporady na szybko czy znajdę coś w aptece bez recepty,a skutecznego. Nigdy nie mialam problemu, a teraz jest dosyć duzy i bolesny
Ja nie mialam siary, ani przy pierwszym,ani przed drugim porodem. Po pierwszym walczyłam o mleko i siare jakieś 3 dni na laktatorze i się udało,a drugi mialam tego samego dnia . Oba porody przez cc
Ja tez nigdy tego dziadostwa nie miałam aż po drugim porodzie się pojawiły. To jest coś okropnego. Mnie rana po porodzie nie bolała tylko te okropne hemoroidy. Kazano mi w szpitalu przykładać lodem , dawali czopki i maście ale najbardziej pomogły mi krople do nosa. A naprawdę miałam okropne i bardzo bolące. Krople działają obkurczający i powodują zmniejszanie się hemoroidów. Ja nasaczalam gazik właśnie kroplami do nosa i przykładałam na hemoroidy. Bardzo szybko mi zniknęły. I maść procto glyvenol. Teraz , o zgrozo, pojawił się jeden malutki, nie boli ale jest. Smaruje ta maścią ale nic nie pomaga. Już nastawiam się na armagedon po porodzie. -
Sweetcake wrote:Ja tez nigdy tego dziadostwa nie miałam aż po drugim porodzie się pojawiły. To jest coś okropnego. Mnie rana po porodzie nie bolała tylko te okropne hemoroidy. Kazano mi w szpitalu przykładać lodem , dawali czopki i maście ale najbardziej pomogły mi krople do nosa. A naprawdę miałam okropne i bardzo bolące. Krople działają obkurczający i powodują zmniejszanie się hemoroidów. Ja nasaczalam gazik właśnie kroplami do nosa i przykładałam na hemoroidy. Bardzo szybko mi zniknęły. I maść procto glyvenol. Teraz , o zgrozo, pojawił się jeden malutki, nie boli ale jest. Smaruje ta maścią ale nic nie pomaga. Już nastawiam się na armagedon po porodzie.
Czuje taki wielki dyskomfort,ze maskara. Zastaosowalam i masc i czopki,ale żadnej ulgi nie czuje. Normalnie na tylku nie moge usiasc . Coś strasznego. Nigdy nie mialam. Chyba spróbuję te krople, bo chodze od rana zla i rozdrażniona. -
kasia_1988 wrote:Czuje taki wielki dyskomfort,ze maskara. Zastaosowalam i masc i czopki,ale żadnej ulgi nie czuje. Normalnie na tylku nie moge usiasc . Coś strasznego. Nigdy nie mialam. Chyba spróbuję te krople, bo chodze od rana zla i rozdrażniona.
kasia_1988 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
kasia_1988 wrote:Czuje taki wielki dyskomfort,ze maskara. Zastaosowalam i masc i czopki,ale żadnej ulgi nie czuje. Normalnie na tylku nie moge usiasc . Coś strasznego. Nigdy nie mialam. Chyba spróbuję te krople, bo chodze od rana zla i rozdrażniona.
Kasia ja tak miałam po porodzie.. Na początku nie wiedziałam co mi jest. Myślałam, ze to po bólach partych mnie coś boli. No i później się okazało co tak boli. Po porodzie SN nic a nic mnie nie bolało tylko te hemoroidy. Okropny dyskomfort. Ja po tygodniu stosowania tych kropli oraz maści praktycznie już ich nie miałam . -
Ale macie szczęście że wam się całkowicie wchłonęły, ja mam je cały czas 😞 aż się boję co będzie po sn teraz, oby tylko więcej się nie zrobiło 😳😱
XII.2012- 5tc [*]
Mój mąż razem ze mną tyje, razem ze mną ma bóle pleców i razem ze mną dostał hemoroidy 🤦♀️🤦♀️ aż się boję że razem ze mną będzie miał rozwarcie😂😂 może on ma ciążę urojoną??
tygrysek7773, Sweetcake, Angelika0507, BlackRose 89, Gagatka, Rucola, GrubAsia lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Mój mąż też co rano po kawce, krzyczy żeby zwolnić mu toaletę, bo ma rozwarcie na dwa palce 🤣😳
Vagabond, tygrysek7773, werni, Sweetcake, Angelika0507, BlackRose 89, Rucola, Patt94 lubią tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Właśnie zrobiłam zakupy na Gemini i allegro. Do szpitala zostały mi tylko do kupienia pampersy 1. Z wyprawki też już mam wszystko.
oloowa2709, Edward1, kasia_1988, Gagatka, Rucola, Patt94 lubią tę wiadomość
-
A ja nadal na oddziale. Dobra wiadomość jest taka że wody płodowe nie wyciekają.🙏Test negatywny. Skurcze jakies tam się piszą ale delikatne. Ktg mam 2 razy dziennie i jest dobrze. Tylko ta glukoza nie chce spać. Po 5 j insuliny wynik 94 na czczo. Dzis juz 7j i doktor mowi ze powinno już ruszyc. Oby miał rację. W nocy glikemia ładna ale rano juz nie.. Tutaj na diecie cukrzycowej dają tylko 3 posiłki i muszę się nieźle nakombiniwac żeby podzielić to na wiecej. Co do małej wagi maluszków, leży ze mną kobieta która jest w 35tc i dziecko ma 1700g.lekarz na obchodzie mowil jej ze moze do porodu juz nie wyjść..musi być pod kontrolą. Także Wagi Waszych maluszkow Rukola i Gagatka wydaja się naprawdę ok. No ale trzeba słuchac zaleceń lekarza. Choć jak macie sznase nie wrocic do szpitala i ogarniac to zdanie to skorzystajcie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2020, 18:07
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
oloowa żebyś się tylko nie zagłodziła! ma ci kto donieść jakieś jedzenie? co do insuliny to dzień, dwa potrzebuje chyba organizm by podzialalo. ja obecnie unormowalam cukry na czczo insulina 2 jednostki trwało to dwa dni.
Edward ja mam niestety hemoroidy też już na stałe. są na zewnątrz i wstydzę się ich przed mężem chociaż mówi że.mu nie przeszkadzają... po ostatniej ciąży pewnie je usunę
jedyny plus że jak są na zewnątrz to nie krwawia i raczej nie bolą przy wypróżnianiu. -
tygrysek7773 wrote:oloowa żebyś się tylko nie zagłodziła! ma ci kto donieść jakieś jedzenie? co do insuliny to dzień, dwa potrzebuje chyba organizm by podzialalo. ja obecnie unormowalam cukry na czczo insulina 2 jednostki trwało to dwa dni.
Edward ja mam niestety hemoroidy też już na stałe. są na zewnątrz i wstydzę się ich przed mężem chociaż mówi że.mu nie przeszkadzają... po ostatniej ciąży pewnie je usunę
jedyny plus że jak są na zewnątrz to nie krwawia i raczej nie bolą przy wypróżnianiu.
XII.2012- 5tc [*]
tygrysek7773 wrote:oloowa żebyś się tylko nie zagłodziła! ma ci kto donieść jakieś jedzenie? co do insuliny to dzień, dwa potrzebuje chyba organizm by podzialalo. ja obecnie unormowalam cukry na czczo insulina 2 jednostki trwało to dwa dni.
jedyny plus że jak są na zewnątrz to nie krwawia i raczej nie bolą przy wypróżnianiu.Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina