X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka i jak tam? Ruszyło coś?

Biedroneczka może to zapalenie pęcherza?

Nadzieja94 a jak u Ciebie?

U mnie chyba też czop zaczął odchodzić. Wypadła mi taka kremowa galaretka wielkości 2zł 🤷‍♀️ Za tydzień donoszona 🙏

zOsIa88 lubi tę wiadomość

3i492n0aa33ktkto.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie spokojnie. Lekkie bóle jak na okres. Zastanawiam się tylko czy jak nic nie będzie się rozkręcać to powinnam jechać do szpitala 🤔

08.02 💙 Artur
  • GrubAsia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka a nadal czujesz, że się sączą te wody? Jeśli tak to ja bym zadzwoniła na porodówkę gdzie masz rodzic albo do swojego lekarza i oni Ci powiedzą, ale wydaje mi się, że lepiej być w takiej sytuacji pod kontrolą...

age.png

"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"

3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
    Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
    03.05.2022r 💔 10t.c.
    2 miesiące odpoczynku i :
    04.02.2023 - || naturalny cud
    11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
    12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
    18+0 225g akrobaty 🥹
    23+0 559g połówkowe 🤩
    28+6 1330g bobaska,
    31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
    33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
    36+1 3060g małego gigantka🥹
    37+0 3300g
    39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2021, 09:28

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka te cholerstwo nie miało się kiedy przypałętać.. a nie możesz wziąć ze sobą tego oświadczenia, że nie zgadzasz się na izolację od dziecka? Chyba to nie do końca legalne, żeby zabierali dziecko nawet w takim przypadku.

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Franiczka_ Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka ja też bym zadzwoniła w takim wypadku do szpitala lub lekarza i zapytała co robić.

3i492n0aa33ktkto.png
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka zadzwoń do lekarza lub na porodówkę nawet i Cię pokierują. U mnie to było chlusnie ie a nie sączenie więc porody nastąpiły bardzo szybko
    W 1 ciąży po 3h a w 2 po 30min ale przy sączenie to może być nawet kilka długich dni. Ważne też jakie są wody, jeśli są czyste to nie ma powodów do obaw ale jak są podbarwione na zielono to szpital natychmiast.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wody były czyste i teraz praktycznie wszystko się uspokoiło.

08.02 💙 Artur
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Wody były czyste i teraz praktycznie wszystko się uspokoiło.

A tak w przeliczeniu na szklanki ile tego mogło być?

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj malutko. To dosłownie czułam, że mam mokro i trochę na piżamie. Myślałam, że zacznie się rozkręcać a tu cisza. Rozmawiałam z izbą przyjęć i mam przyjechać na spokojnie sprawdzić.

GrubAsia, BlackRose 89 lubią tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jedź, zobaczą co tam się dzieje. Może rozwarcie robi się bezboleśnie jak mi w poprzedniej ciąży. Ale nastaw się, że to jeszcze parę dni może potrwać

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwkaEwka ja tak miałam w pirtwszej ciązy, najpierw się sączyły a potem chlust! Jednak rozwarcie na 1 cm było i kazali tylko kolor wód kontrolować i po 4 dniach podali oksy bo żaden inny sposób nie działał.
    Może u ciebie się szybciej ruszy, albo masaż szyjki pomoże. Trzymam kciuki żeby szybko poszło! 🍀✊

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pojadę sprawdzić, oczywiście. Aktualnie czekam na męża. Domyślam się, że raczej sprawdzą i do domu 😜 zobaczymy

GrubAsia lubi tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka, lepiej sprawdzić, będziesz spokojniejsza wiedząc jak wygląda sytuacja. Powodzenia 🍀✊

Agatka, współczuję sytuacji z covidem. Sama bardzo się tego obawiam. A najbardziej boję się rozłąki z dzieckiem w razie pozytywnego wyniku u mnie. W trudnym czasie przychodzi nam rodzić. Zdrowia dla męża! Trzymaj się. 🤗

Rucola, cudownie, że synek jest już z Wami i w końcu jesteście wszyscy razem 😍🥰 Dużo zdrowia dla Was!

U mnie bóle okresowe coraz częstsze i dłuższe. Czuję też, że malutka mocno napiera główką. I coraz częściej czuję w dole mocny, kłujący ból. 🥺 Lekarz mówił, że może tak być bo malutka jest już bardzo nisko i rozwarcie będzie postępować. Jak dotąd nie zauważyłam sączenia się wód, ale mam duuużo śluzu. Dolegliwości nasilają się po aktywności, więc sporo odpoczywam. Bardzo chcę doczekać do ustalonego terminu. 🙏

Trzymajcie się mamusie, miłego dnia 😊

GrubAsia lubi tę wiadomość

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie uplawy są teraz tez bardzo duże, mam większe wkładki i ciągle zmieniam bo bym chodziła z mokrymi gaciami. Okropne to jest

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka, daj później znać, jak u Ciebie! 😊

Hannaha, komentarze o pracy też mnie wkurzają. Ja jestem na zwolnieniu od 10tc, bo moja przełożona stwierdziła, że nie mają możliwości zapewnienia mi bezpiecznych warunków pracy w laboratorium, a do przerzucania papierów nikogo nie potrzebują. No mi się wydaje że mogliby mi warunki stworzyć gdyby chcieli, ale nie to nie. Pracować przy analizach już sama nie chciałam, bo jednak zawsze istnieje ryzyko, że mogę się polać jakimś odczynnikiem lub substancją, no i same opary też są niebezpieczne. Co do powrotu do pracy, to jeszcze się mały nie urodził, a już moja rodzina mi sugeruje że najlepiej, gdybym tak do trzeciego roku życia siedziała z nim w domu. Na pytanie, skąd w takim razie brać pieniądze na utrzymanie usłyszałam "no przecież dostaniesz 500+". Faktycznie, co za majątek, na pewno uda nam się za to utrzymać! Niektórzy nie rozumieją, że ktoś zamiast tego 500+ wolałby mieć możliwość umieszczenia dziecka w żłobku bez odprawiania jakichś cyrków typu zajmowanie kolejki jeszcze przed narodzeniem tego dziecka i następnie możliwość powrotu do pracy, bez komentarzy pracodawców "nie potrzebujemy pani, bo ma pani małe dziecko, to pewnie zaraz co chwilę będzie pani na zwolnieniu". Nie chcę, żeby mój mąż ciągnął dwa etaty żebym mogła być z dzieckiem w domu, już i tak dużo pracuje, a chciałabym za to, żeby uczestniczył w naszym życiu 🙂 Szkoda tylko, że nie każdy to rozumie. Bo ja nie neguję tego, że mama jest w domu z dzieckiem - jeśli komuś taki układ odpowiada to okej, ale znam nasze możliwości finansowe i wiem, że zwyczajnie nie będzie nas stać na takie rozwiązanie i uważam że ludzie też powinni to zrozumieć, a nie w kółko klepać "nie martw się, jakoś to będzie", albo "dzieci w żłobku są takie biedne". 😡

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    „Biedny ten twój syn.” Usłyszałam od własnej matki gdy wysłałam go do żłobka i otwierałam firmę. Od tamtej pory nasze kontakty uległy znacznemu pogorszeniu. Na szczęście wyszło mi to na zdrowie.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover znam rodziny, gdzie rzeczywiście próbują się za 500+ utrzymać, moja przyjaciółka dokładnie tak robila żeby nie wracać do pracy a ogólnie już nie pracuje wiele lat zawodowo. Dla mnie to jest wegetacja, nie stać ich nawet na porządne jedzenie a już nie wspomnę o wakacjach czy p innych przyjemnościach.
    Dla mnie to niezrozumiałe bo dopiero teraz poszła do pracy na pół etatu gdzie młodszy syn ma już 3.5 roku
    Zarobi 1100zl a za przedszkole płaci 750...
    Nie mogłabym tak żyć, wiem że czas z dziećmi jest ważny ale też trzeba tym dzieciom jakieś minimum zapewnić.
    Ja się cieszę bo udało mi się zorganizować wszystko tak, że mogę prowadzić firmę z domu i być z moją trójką. Ale wiele lat na to pracowałam, żeby sobie pozwolić na zostanie w domu. Najtrudniej nam było przy pierwszym dziecku bo się ciągle mijaliśmy, na nic nie było czasu a kasy też wiecznie nie było. Nie spałam po nocach i pogłębiła mi się depresja.

hchy90bv5a4juf6w.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj praca i dzieci ciężki temat. Dobrze jest jak się ma gdzie wrócić. Ja przed pierwszą ciaza stacilam prace i powiem wam że mając małe dzieci ciężko się gdzieś dostać. Zanim zaszłam w tą ciążę juz prawie było pewne ze mnie przyjmą ale gdy tylko dowiedzieli się ze mam małe dzieci mimo moich zapewnień, że starszy do przedszkola chodzi a z młodszym będzie babcia nie przyjęli mnie. W sumie jak teraz sobie myślę to nawet dobrze bo starszy praktycznie cały wrzesień i październik był w domu bo ciagle łapał katar a moja teściowa raz na jakiś czas na godzinkę przypilnuje ale gdyby to miało być obowiązkiem to nie. Także pewnie tak by mnie zwolnili po 2 mcach nieobecności

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose skoro Twojej znajomej nie przelewa się jeśli chodzi o kasę to powiedz co ma zrobić z dzieckiem (jeśli ja przyjma gdzies)jeśli np nie ma go z kim zostawić a nie ma pieniędzy na opiekunkę czy prywatny zlobek. Także myślę że nie ma co kogo oceniać.

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ