🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam trojke, czwarte w drodze. Kazde me dziecko inne, wiec nie wiem czego oczekiwac teraz, ale mnie to nie przeraza,bo ja chcialam duza rodzine, bo bardzo chcialam to malenstwo.
Do mnie nagle siostra meza zadzwonila (az sie zdziwilam, bo cala ciaze cisza, tylko mezowi glowe trula, ze ja do niej nie dzwonie i raportow nie skladam🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️) z zapytaniem kiedy rodze🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️. Pewnie teraz co kilka dni bedzie dzwonic i pytac sie kiedy. 🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Znajoma sie zapytala tylko raz, i stwierdzila, ze bedzie czekac cierpliwie na nowiny.
-
Dziewczyny byłam dzisiaj w przychodni po ten wynik WR i okazało się, że pielęgniarka też nie może go pobrać. Wysłali go z laboratorium do przychodni w formie papierowej i będzie dopiero w poniedziałek/wtorek. U Was też tak było? Mam teraz nadzieję, że Tymuś nie zdecyduje się wyjść w weekend bo bez wyniku położna może nie zdecydować się na przyjęcie porodu domowego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2021, 00:11
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Moja pierwsza corcia dosyc ładnie spala i uwielbiała spacery, za to synek mój boze ma 4 lata a może przespał nocy na palcach jednej ręki można policzyć, jadl ładnie i kp do 2 r.z. wozek parzył, w nocy się darl, w dzien jeszcze gorzej, jazda samochodem czy samolotem do łatwych nie należała w pierwszych 2 latach zycia, a ze podróże i wakacje kochamy to musiał to jakoś przeżyć. Do tych atrakcji około 3 mozev4 miesiąca doszła alergia na nabial i gluten. Tzn była wcześniej ale od badań do badan dopiero po 3 miesiącu doszliśmy do przyczyn bolu brzuszka. I jak zaszłam w kolejna ciaze jak synek miał niespełna 3 lata to każdy nam wspolczul bo nie rozumieli ze ktoś może świadomie chcieć więcej niż standardowo 2 dzievi .
Do tej pory czasami słyszę, że to wpadka pewnie? Ja nie wiem jak można być tak bezczelnym żeby takie coś rzucić. Kocham moje dzieci ponad życie i dopiero jak się urodzily to czyje ze to właśnie najpiękniejszy okres w moim życiu i vzyje spełnienie.
Madiii to zaciskaj nogi przez weekend. Ja mialam wynik wr tego samego dnia. Rohilam w diagnostyce i mialam wyswietlony w innymi.
Ja tez mam dzisiaj wizyte ale o 19.40 . Jestem taka zmeczona,a zaraz musze wyjezdzacWiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 19:09
-
Madiii, ja też robiłam w alabie (dwa razy, najpierw na początku ciąży, a później jeszcze powtórka) i za każdym razem mogłam normalnie bez problemu pobrać wynik na ich stronie... Kurczę, pewnie to jakiś błąd systemu 😐 Wiem, że jutro sobota, ale może dałoby radę dodzwonić się na ich infolinię i zapytać, czy mogą wrzucić plik na stronę, bo nie można pobrać? Niefajna sytuacja, współczuję i trzymam kciuki, żeby synek nie zdecydował się wyjść w ten weekend.
Dziewczyny, może mi doradzicie - w co się ubrać, kiedy już będę jechać do porodu? Dowiedziałam się, że w szpitalu, w którym planuję rodzić nie dają żadnej koszuli do porodu (mimo, że na ich stronie wcale nie piszą, żeby zabrać ze sobą). Nie chcę brać jednej z tych koszul które mam do karmienia, bo pewnie i tak pójdzie do wyrzucenia... Czy może być po prostu jakaś dłuższa tunika? Myślałam o dłuższej rozpinanej koszuli ale mimo, że kiedyś miałam coś takiego, to nie mogę teraz znaleźć. Zastanawiam się, czy nie wziąć po prostu czegoś od męża...madiiiii lubi tę wiadomość
-
Clover no właśnie dzwoniłam do nich i babka powiedziała tylko, że wynik wysłali w formie papierowej. Przy pobraniu pielęgniarka coś wspominała, że czasami jest do pobrania a czasami trzeba odebrać osobiście. No wkurzona jestem strasznie, bo mam już ciążę donoszoną, a wyniku brak.
Do porodu starczy dłuższa koszulka męża, której nie będzie Ci szkoda potem wyrzucić Tych do karmienia szkoda.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Clover w większości szpitali dają koszule do porodu wiec to dziwne ...ale możesz na wszelki wypadek wziąć jakiś stary tshirt męża tylko sprawdz czy siega ci jednak trochę za tylek bo jak masz szczupłego męża to z tym brzuchem roznie może być albo jakas koszula rozpinana z lumpeksu łatwiej będzie kangurowac . ech zazdroszczę wam SN piękne wspomnienia ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2021, 20:17
-
Tak jak dziewczyny piszą. Dobrze, żeby to było coś dluzszego, żebyś się czuła komfortowo że z gołym tyłkiem nie chodzisz.
Dla mnie ważne jest, żeby było rozpinane, żeby można od razu maluszka przystawić do piersi lub chociaż kangurowac.
U mnie by się koszulka męża nie sprawdziła bo mój jest szczupły i tylko trochę wyższy ode mnie.
Zobacz w lumpie albo na Vinted może coś znajdziesz.
Ja będę miała koszule do karmienia (37zl/szt) a po wyjściu że szpitala i tak nie będę ich używać pewnie -
Co do komentarzy o brzuchu i że powinnam leżeć to dziś Pani sprzedająca znicze na cmentarzu mnie wkurzyła właśnie takim tekstem. Gdy wychodziłam już z cmentarza zerknela na mnie i powiedziala o " O matko jaki duży brzuch zamiast chodzić powinna Pani leżeć " to jej powiedziałam że właśnie po to przyjechałam na cmentarz ale sami sztywni wokół. Ta się zapluła że brak szacunku i że Kaczyński nas nauczy... ludzie mało tam nie padłam
hannaha, tygrysek7773 lubią tę wiadomość
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Mój mąż ma pozytywny wynik na covid i izolacje do 31.01, a ja kwarantannę 7 dni dłużej niż on czyli do 7.02. O ile się to jeszcze nie przedłuży. To by było na tyle z mojego 'idealnego' porodu i kontaktu z dzieckiem po porodzie02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
AgataAgatka wrote:Mój mąż ma pozytywny wynik na covid i izolacje do 31.01, a ja kwarantannę 7 dni dłużej niż on czyli do 7.02. O ile się to jeszcze nie przedłuży. To by było na tyle z mojego 'idealnego' porodu i kontaktu z dzieckiem po porodzie
O rany.... wspolczuje. Ale może dzieciatko posiedzi akurat do 40 tc. Chociaz nie wiem jakie mieliscie plany porodowe czy wcześniej czy nie... i to tak na końcówce. Dziadostwo to jest straszne -
Dzięki za odpowiedzi w sprawie koszul 😊 Prawdopodobnie wezmę coś od męża, jest większy ode mnie więc myślę, że powinno być OK. Chyba, że jeszcze się wybiorę w poniedziałek do lumpka o ile będę miała siłę i chęci 😁
Tygrysku, też byłam właśnie zdziwiona że nie dają, ale moja koleżanka rodziła tam w listopadzie i mówi, że właśnie nic jej nie dali 🤷♀️ A co do SN to jeszcze do końca nie wiem, jak to będzie, bo jeśli maluch faktycznie będzie taki jak wychodzi na usg u mojej doktor i jeśli przenoszę, to nie wiem, czy nie skończy się CC... Wolałabym nie, ale jeśli tak będzie lepiej to trudno się mówi. Nie wiem jeszcze na razie czego się spodziewać bo to pierwszy poród, mam nadzieję, że okaże się, że jednak syn nie będzie taki duży albo ze mam odpowiednią budowę, żeby go urodzić siłami natury. 😉 Przykro mi, że u Ciebie taka sytuacja z tym rozejściem, nie dziwię się, że jesteś zawiedziona 😔
Liliputkowo, to takie typowe - ludzie dają sobie prawo do durnych komentarzy, a jeśli im odpowiesz w podobnym stylu, to nagle są bardzo zdziwieni i oburzeni 😑liliputkowo90 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny nie wiem kiedy uda mi się nadrobić dzisiejszy dzień na forum ale chciałam Wam napisać, że jesteśmy już całą rodziną w komplecie w domu ❤️
AgataAgatka, Patt94, Zuuziaaaa, Tristana, Edward1, madiiiii, GrubAsia, kasia_1988, liliputkowo90, Franiczka_, jestem_M, Vagabond, _Hope, Angelika0507, Gusia_, BlackRose 89, Sweetcake, tygrysek7773, ultraviolet, Magddullina2, Lolita, Bajka15, VianEthel2, werni lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ja nie mam żadnych objawów. Mąż Cały czas poniżej 38 stopni, ale bierze leki na zbicie i najmniej jak miał to 37. Dobrze się czuje nawet przy tej temperaturze tylko jest trochę osłabiony, ale nie bardziej niż przy 'normalnej' chorobie02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
I obydwoje nie straciliśmy ani smaku ani węchu. Ja miałam robiony test 11.01 bo byłam w szpitalu i był negatywny. W szpitalu byłam do 14.01. Nie mamy pojęcia gdzie mógł się zarazić, bo od początku pandemi staramy się uważać, dezynfekujemy ręce, chodzimy w maseczkach i ograniczamy kontakt z ludźmi do minimum02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣 -
marta_kwk wrote:Agata a co jeśli nie będziesz chora nie będziesz mieć objawów może wystarczy że zrobisz test po skończeniu męża kwarantanny, jeśli będzie negatywny to powinni zdjąć kwarantanne...02.2021 Apolonia 🩷
11.2023 będzie synek 👣