X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja trzymam rodzine na dystans - są strasznie krytyczni wobec naszych decyzji i poczynań, ale mówią to między sobą.
    O teściowej wole nie wspominać. Widujemy się około 5 razy w roku. Akceptujemy się i tyle. Prwnie gdyby mogła to by mnie zmieniła na inna synowa.

Przestałam odbierać telefony. Naprawdę. Wszyscy dzwonią. Nawet nie wiecie jakie to irytujące.

Ja nadal w dwupaku. Bez żadnych skurczy, bez boli. Nic. Dzisiaj poszłam do pracy robić papiery zamiast w domu bo idzie oszaleć.

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam fajnych teściów. Albo fajni są dlatego, że przyjeżdżają do nas kilka razy w roku? ;):D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa jak zostałam jej synową to też uważała mnie za najgorszą, zwłaszcza jak szwagier sprowadził do domu dziewczyne. Jak wzięli ślub i ona zaczęła stawiać się teściowej, to ja się lepszą stałam 🙈 jej nie dogodzi. Tym bardziej, że ona uszczęśliwia na siłę tylko po to, żeby jej później przy wszystkich za to dziękować. Jest jak małe dziecko, które ma za mało uwagi innych.

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Vagabond Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktoras z Was miała może w wyniki morfologii niedojrzałe granulocyty IG? Właśnie odebrałam wyniki i coś takiego się pojawiło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 19:58

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Clover Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo, moja mama jakieś dwa tygodnie temu mnie ochrzaniła, że do końca ciąży jeżdżę samochodem, a później miała pretensje, że ich nie odwiedzam 🤣 No to mówię do niej "przecież zabroniłaś mi jeździć" 🤣🤣🤣 A kiedy ostatnio byli u nas z tatą na kawie, to sięgałam coś z górnej półki z szafki, a moja mama od razu "Boże, nie rób tak bo przecież jesteś w ciąży!" 🤣 Dobrze, że nie widzi, jak czasem skaczę po krzesłach żeby coś ściągnąć z mebli...

Ogólnie ostatnio każdy mój telefon do mamy zaczyna się jej słowami "cześć córcia, co tam, zaczyna się?". Ona myśli że ja będę do niej dzwonić kiedy będziemy jechać do szpitala 😝 Tymczasem jest to jedną z rzeczy na liście "jak sprawić, żeby poród był jeszcze bardziej stresujący?". Ostatnie, czego mi trzeba na porodówce to dziwne telefony które mogą sprawić, że w furii roztrzaskam telefon o ścianę. Dziś napisała też do mnie koleżanka, która nie odzywała się do mnie przez kilka miesięcy, ale wie, że niedługo będę rodzić, więc postanowiła po takim czasie milczenia zapytać, jak się czuję i czy może już urodziłam, a jeśli tak, to może pokażę zdjęcie bobaska? 🤦‍♀️ Bez komentarza...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak clover, uwielbiam takie telefony i wiadomości. Moja mama zapowiedziała się ze przyjedzie na tydzień może dwa po porodzie nam pomoc. Dzisiaj jej to wyperswadowalam. Jak myślicie co się stało? Obraziła się i popłakała do słuchawki. Pożaliła się ojcu ze jej powiedziałam ze jest zbędna i do niczego nie potrzeba bo do mnie zadzwonił (on jest najnormalniejszy z całej „ekipy”).
    Zabrzmi to okrutnie ale spływa to po mnie bo już nie raz pokazała co potrafi.

Z jednej strony zazdroszczę Wam rodzeństwa, ale gdy słyszę historie ze ludzie siedzą komuś na głowie nie kwapiąc się do pomocy to noz się otwiera.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 21:17

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Ingaaa Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vagabond wrote:
    Czy ktoras z Was miała może w wyniki morfologii niedojrzałe granulocyty IG? Właśnie odebrałam wyniki i coś takiego się pojawiło...

Ja.mialam nieraz I lekarz nic mi na to nie mówił.ja ciągle mam jakieś fazy z tym moczem. Wczoraj odebrałam wynik A tak ketonow 15,erytrocytow też ileś, bialko😂 także Zajebiscie 😂 w pon idę ponownie oddać mocz do badania bo oszaleje.pewnie jak zwykle teraz wyjdzie ok😂 ja jak mam wątpliwość co do wyniku moczu to robię jeszcze raz, szczególnie ze te badanie nie jest drogie. A wolę dwa razy zrobić niż mam bez sensu jakieś leki brać czy cos

hchys65go9cctdtm.png
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zgadzam się z Wami, pełnia jest przereklamowana.
    Termin mam na jutro i co? Ile jeszcze tak pochodzę? 😭 czy tylko ja już jestem w terminie i nie rodzę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2021, 21:20

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ingaaa wrote:
    Ja.mialam nieraz I lekarz nic mi na to nie mówił.ja ciągle mam jakieś fazy z tym moczem. Wczoraj odebrałam wynik A tak ketonow 15,erytrocytow też ileś, bialko😂 także Zajebiscie 😂 w pon idę ponownie oddać mocz do badania bo oszaleje.pewnie jak zwykle teraz wyjdzie ok😂 ja jak mam wątpliwość co do wyniku moczu to robię jeszcze raz, szczególnie ze te badanie nie jest drogie. A wolę dwa razy zrobić niż mam bez sensu jakieś leki brać czy cos

Dzieki za info! Jutro umówiłam teleporadę z internistą zobaczymy co powie.

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • Ania81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ja w mej ostatnie ciazy inteligentnie zadzwonilam do mamy ze szpitala, ze juz zaczeli wywolywac, no ale nic nie czuje wiec potrwa pewnie i jeszcze jej powiedzialam, ze dam jej znac jak bedzie po wszystkim. Na drugi dzien rano odeszly mi wody. Porod postepowal szybko. Ja juz w trakcie akcji wypychania, slysze moj telefon dzwoni. Juz po wszytkkim jak sie tulilismy z synkiem sprawdzilam, kto dzwonila. Oczywiscie byla to moja mama. Dodzwonilam do niej po jakims czasie i pytam sie czemu jie czekala na moj telefon. Powiedzialam jej ze akurat dzwonila jak melgo wypychalam, a ona na to to czemu nie odebralam, bo ona sie denerwowala🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️😂😂😂😂

werni, Clover lubią tę wiadomość

f2wl2n0amwelqrbt.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 1 ciąży to znajomi czy rodzina ciągle pytali kiedy będę rodzic. Teraz na szczęście mam spokój.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Kasia_z Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2021, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    I zgadzam się z Wami, pełnia jest przereklamowana.
    Termin mam na jutro i co? Ile jeszcze tak pochodzę? 😭 czy tylko ja już jestem w terminie i nie rodzę?
    Zuzia ja mam termin na wtorek i też nic, żadnych zwiastunów, nawet brzuch nie wygląda na 40 tydzień 🤷‍♀️Właściwie tylko w nocy czuję że jestem w ciąży bo wstaje na siku 😂 Już nawet zrezygnowałam z „pomagania” dzidzi skakaniem sprzątaniem itp. Jak zechce sama to zapraszam 😂

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Twoja mama wygrała wszystko 😂😂😂

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Ania,jak mogłaś nie odebrać, przecież mama się denerwowała 😅
    Uwielbiam ❤️

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Patt94 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah to bardzo w stylu mojej teściowej 😂 Jak moja siostra rodziła to co chwilę do mnie pisała ile ma cm rozwarcia 🙄🙄🙄 jakbym jej głowę zwracała w takim momencie...

010iflw102q8b1rd.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dobre hehehe

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Clover Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, opowieść o mamie - złoto 🤣 No jak można nie odbierać telefonu od mamy w takiej chwili? 🤣

Swoją drogą, moja szwagierka mówi, że największym jej błędem podczas porodu było to, że matka jej partnera wiedziała, że się zaczęło i w rezultacie dzwoniła do niej co 15 minut, żeby jej zdawać relację. Szwagierka przestała w końcu odbierać, więc wtedy zaczęła dzwonić do swojego syna z pretensjami, że ona chce wiedzieć na bieżąco co się dzieje 🤦‍♀️ Dobrze, że jeszcze nie kazała sobie nagrywać transmisji na żywo 🤣

06.02.2021 👶💙

age.png
  • liliputkowo90 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover moja wyobraźnia szybko zadziałała i sobie wyobrażałam Dariusza Szpakowskiego jak komemtuje mój poród " Proszę państwa pacjentka dzielnie prze widać że dużo trenowała te 9 miesiecy nie poszło na marne, proszę państwa rozwarcie juz 7 cm wchodzimy na kolejny etap, ale zaraz chwileczkę jest główka jeszcze chwila jeszcze moment i JJJJEEESSSSSSSTTTTR!!! GOL!"

tygrysek7773, Vagabond, Clover, ultraviolet, VianEthel2 lubią tę wiadomość

5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
    ❤2.02.2021
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo a mi w głowie dźwięcznie przeczytał yen głos twoją wypowiedź 😂

liliputkowo90 lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liliputkowo tez to przeczytałam z głosem szpakowskiego xD u mnie trochę denerwuje mnie mama , jak jadę gdzieś samochodem to strasznie się denerwuje, chce sobie herbaty zrobić leż ja ci zrobię . w sumie złota kobita. wiedza wszyscy o tym ze jadę na cc ale im nie będę mówić o której mam mieć ani nic tylko obiecałam ze zadzwonię po wszystkim. nikt nie szwoni nie pyta, wszyscy myślą ze mam na koniec lutego. jak czytam o waszych rodzinach teściowych to mi az głupio bo z mojej rodziny to chyba ja jestem ta najmniej normalna 😅 to ja wzięłam rozwód mając juz dziecko i wpakowałam się do bardzo katolickiej rodziny mojego o 2 lata młodszego męża którego rodzice na taki mezalians zareagowali bardzo spokojnie... lubią mnie a mojego synka wręcz uwielbiają. nie ma żadnych niezapowiedzianych wizyt, tylko teściowa dopomina się często żebyśmy przyjeżdżali a jak my z mężem widzimy się tylko 2 czy 3 dni w tygodniu no to nie zawsze mi się widzi jechać. moj brat trochę podobny do clover ale skończył studia i pracuje z tym ze niezyciowy, gra w gry, 23 lata a zero wychodzenia z domu. rodzeństwo męża w porządku bardzo, brat nam pomaga a to przy budowie a to przy czymś tam. siostra zupełnie inna, ona studiuje i to jest wszystko co ma robić, resztę za nią robią rodzice i bracia i uwaza ze wszystko jej się należy, ale jest przy tym tak urocza i nieporadna ze tez ja lubię 😅

liliputkowo90 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    Rośnij nasz Synku ! 💙
    age.png
    age.png
    preg.png
‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ