🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Sweetcake mój 10 latek w domu anioł chodzi tylko i całuje brata...ale w szkole pojawiły sie skargi zle zachowanie, ciągle kłótnie z kolegami, spadek ocen. Wszystko zaczęło się gdy z młodym przyjechałam do domu..
Ewkaewka mi z piersi szybko leci więc mały szybko się najada czasami po 10minutach odpływa5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Ewkaewka wrote:A ile minut Wasze maluchy jedzą z piersi?
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Nasze dziewczyny obecnie zakochane w braciszku ale mają już prawie 5 i 7 lat i wiek według mnie ma tu ogromne znaczenie. Młodsza początkowo źle zniosła pojawienie się brata. Stwierdziła, że jest zbyt czerwony i ma coś dziwnego między nogami (chodziło o siusiaka ) Starsza obraziła się na jeden dzień, bo Tymuś ulał na nią odrobinę mleka i wpadła w histerię
Za to prawdziwy koszmar mieliśmy gdy urodziła się Laura, a starsza miała wtedy 2 latka. Marzyłam tylko o posłaniu jej do klubu malucha.
Ewkaewka u mnie tez potok z cyców, więc Tymuś najada się po ok 10-15 minutach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 12:14
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Nasze dziewczyny obecnie zakochane w braciszku ale mają już prawie 5 i 7 lat i wiek według mnie ma tu ogromne znaczenie. Młodsza początkowo źle zniosła pojawienie się brata. Stwierdziła, że jest zbyt czerwony i ma coś dziwnego między nogami (chodziło o siusiaka ) Starsza obraziła się na jeden dzień, bo Tymuś ulał na nią odrobinę mleka i wpadła w histerię
Za to prawdziwy koszmar mieliśmy gdy urodziła się Laura, a starsza miała wtedy 2 latka. Marzyłam tylko o posłaniu jej do klubu malucha.
Ewkaewka u mnie tez potok z cyców, więc Tymuś najada się po ok 10-15 minutach.
Awantury mam co chwile, ogromny płacz , no baaaaaardzo ciężko jest. No jakoś muszę przetrwać . -
Sweetcake a nie posyłasz córki do przedszkola? Dla mnie to było jak wybawienie, choć ryczałam jak bóbr w samochodzie po zostawieniu jej w sali. Trzymaj się kochana ♥ Wiem, że ogromnie Ci ciężko...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 14:03
Sweetcake lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Sweetcake ja zaczęłam od dawki dwa razy dziennie po 13 kropli ale na razie nie widzę różnicy.. espumisan
dziewczyny moja jak pospi 3h to super najada sie się w 10 -15 minut i tak jest z reguły w nocy a w dzień potrafi sobie wstać po 1.5 h i ewidentnie nie jest glodna tylko sobie ciumka cyca zeby zasnąć. juz ją staram się od tego odzwyczajać bo to bez sensu zeby traktowała mnie jak smoczek. smoczka oczywiście nie chce. dzisiaj leżąc przy niej wlaczylam jej z YouTube dzwieki z macicy i tak usnęła.
ogólnie jestem zdziwiona bo wszystkie piszecie ze więcej karmicie w nocy a ja znowu w dzień. w nocy sa 2 pobudki no max 3 ale rzadko .
dziewczyny czy wasze niemowlaki zezują? bo moja czasami i nie wiem czy to normalne.
ja karmie piersią ale czasem na wszelki wypadek ucze butelki i mam Avent i nie krztusi ie mala .
moj starszak do siostry super caluje śpiewa, podaję mi pieluchy. ale za to robi awantury i ciągle chce się z nami bawić nonstop szachy i karty... 5 latek ! z tym się nic nie zmieniło. jaki byl trudny taki jest . zazdrości o siostrę zeroSweetcake lubi tę wiadomość
-
madiiiii wrote:Sweetcake a nie posyłasz córki do przedszkola? Dla mnie to było jak wybawienie, choć ryczałam jak bóbr w samochodzie po zostawieniu jej w sali. Trzymaj się kochana ♥ Wiem, że ogromnie Ci ciężko...
Madii a jak długo u Was ten trudny okres trwała? -
Tygrysek7773 nasza tez zezuje i też mnie to wnerwia, bo boję się że jej tak zostanie 🤷♀️
XII.2012- 5tc [*]
Sweetcake - u mnie tez syn (dwa lata i 4 miesiące) ostatnio bardzo testuje moja cierpliwość od kiedy pojawiła się siostra. Jest dzieckiem baaaaaaardzo wrażliwym na zmiany. Obchodzimy się z nim jak z jajkiem ogólnie, choć czasami tracę już cierpliwość. Ostatnio zrobił się z niego taki „rozwydrzony ....” nie powiem kto. Potrafi na mnie tupnąć lub krzyknąć.
-
Powiem Wam dziewczyny, że bardzo się cieszę z tego że nadal tutaj jesteśmy i wspieramy się. Ile spokoju to daje... przynajmniej ja mam takie odczucia ❤ dzięki kochane
BlackRose dawno się nie odzywałaś, czyżby zaczął s poród? 🤔Sweetcake, liliputkowo90, werni lubią tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
Zuuziaaaa wrote:Sweetcake - u mnie tez syn (dwa lata i 4 miesiące) ostatnio bardzo testuje moja cierpliwość od kiedy pojawiła się siostra. Jest dzieckiem baaaaaaardzo wrażliwym na zmiany. Obchodzimy się z nim jak z jajkiem ogólnie, choć czasami tracę już cierpliwość. Ostatnio zrobił się z niego taki „rozwydrzony ....” nie powiem kto. Potrafi na mnie tupnąć lub krzyknąć.
Tak teraz siedzę i sobie mysle, ze ja silna baba jestem, która ciężkiej pracy się nie boi a pokonała mnie trzylatka🙈🙈
Fajnie, ze jesteście dziewczyny i można się wyżalić. Od razu robi się lżej na duszy🥰🥰🥰 -
Kurcze Sweetcake, aż ciarki przechodzą jak się to czyta. Współczuje 😔 ale z czasem będzie lepiej, tego ci życzę, bo inaczej to się wykończysz 🍀✊
XII.2012- 5tc [*]
Jestem dziewczyny, jeszcze Was nie nadrobiłam bo jakoś tak czas mi ostatnio ucieka szybciej
Dziś byłam na wizycie i mam rozwarcie na 5cm, lekarz kazał mi wrócić do domu ale jak cokolwiek zacznie mnie łapać to mam jechać do szpitala i będziemy indukować. Nawet nie mam czekać na jakieś regularne skurcze, tylko pierwsze bóle i kierunek oddział więc mam nadzieję, że już w tym tygodniu poznam mojego maluszka.
Obiecuje Was dziś nadrobić tylko się muszę trochę ogarnąć 😀