Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki i mam kiepskie wyniki moczu.. Mam ślad krwi, za dużo erytrocytów i leukocytów.. Do tego bardzo liczne bakterie.. Chyba muszę przyspieszyć wizytę u gina..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,

Pomyślałam, że i ja się już z Wami oficjalnie przywitam bo od jakiegoś już czasu po cichu śledziłam Wasze historie tutaj :)

O ciąży dowiedziałam się 3 czerwca kiedy betaHCH wyszło 34 (ok 11dpo) następnie 05.06 112 i pierwsze w życiu II kreski, 3 beta 08.06 454 i jeszcze jedna dla spokoju ducha 13.06 3241; przyjmuję luteinę i to dość sporo z uwagi na progesteron (05.06 - 27, dwa dni później 22). Pierwsza wizyta prywatnie w klinice 17.06 (teoretycznie wg OM 5t5d) pęcherzyk ciążowy 14mm pęcherzyk żółtkowy 3.3mm, a zarodek niewidoczny. Plamienia przez kolejne dwa dni wiec kolejna wizyta w ramach medicover (mam pakiet z pracy) 19.06 lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a pęcherzyk zółtkowy podrósł do 4mm i nadal nie było zarodka wg lekarza- zalecany odpoczynek. Dziś byłam na badaniu stricte USG wczesnej ciąży i ukazał się zarodek 5.75mm i serduszko 127/min - nieopisana radość :) wg lekarza wiek ciąży na ten moment to 6t3d. Mam też za sobą już cześć badań - na szczęście wszystkie w ramach pakietu!!

Chciałam podzielić się tymi szczegółami, aby dodać otuchy niektórym z Was, między innymi Tobie Bajka15 :) ja mega się stresowałam przez ostatni tydzień co okazało się totalnie zbędne :)

Termin porodu ok 12 lutego wg OM

Vagabond, Anetynka, Bajka15, BlackRose 89, Lolita, NatalkaRut, Nana_r, jestem_M, ann1109, GrubAsia lubią tę wiadomość

• Vagabond Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros super gratulacje! Dzięki za ten wpis daje nam nadzieję 😘

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

h4zpgywlkbjhd0hc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita, prośba o dopisanie mnie na pierwszej stronie, wysłałam Ci również zaproszenie, aby dołączyć do grupy na FB (czy dobrze kojarzę, że Ty ją utworzyłaś? Dziękuję ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros witam 😉 Cambio Dolor... Dobrze kojarzę?

• Bajka15 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milagros:) wrote:
    Hej Dziewczyny,

Pomyślałam, że i ja się już z Wami oficjalnie przywitam bo od jakiegoś już czasu po cichu śledziłam Wasze historie tutaj :)

O ciąży dowiedziałam się 3 czerwca kiedy betaHCH wyszło 34 (ok 11dpo) następnie 05.06 112 i pierwsze w życiu II kreski, 3 beta 08.06 454 i jeszcze jedna dla spokoju ducha 13.06 3241; przyjmuję luteinę i to dość sporo z uwagi na progesteron (05.06 - 27, dwa dni później 22). Pierwsza wizyta prywatnie w klinice 17.06 (teoretycznie wg OM 5t5d) pęcherzyk ciążowy 14mm pęcherzyk żółtkowy 3.3mm, a zarodek niewidoczny. Plamienia przez kolejne dwa dni wiec kolejna wizyta w ramach medicover (mam pakiet z pracy) 19.06 lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a pęcherzyk zółtkowy podrósł do 4mm i nadal nie było zarodka wg lekarza- zalecany odpoczynek. Dziś byłam na badaniu stricte USG wczesnej ciąży i ukazał się zarodek 5.75mm i serduszko 127/min - nieopisana radość :) wg lekarza wiek ciąży na ten moment to 6t3d. Mam też za sobą już cześć badań - na szczęście wszystkie w ramach pakietu!!

Chciałam podzielić się tymi szczegółami, aby dodać otuchy niektórym z Was, między innymi Tobie Bajka15 :) ja mega się stresowałam przez ostatni tydzień co okazało się totalnie zbędne :)

Termin porodu ok 12 lutego wg OM

Dziękuję Ci za Twoją historie ♥️ aż mi się łezka zakręciła 🙈 oby i moja historia tak się potoczyła! życzę ci pięknej ciąży 🎈🍀♥️

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

zi13vfxmd4d84rc5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majorka wrote:
    Milagros witam 😉 Cambio Dolor... Dobrze kojarzę?

Haha trafione skojarzenie ;)

Natomiast nick bardziej z uwagi na znaczenie - milagros po hiszpańsku znaczy cud 😍

nick nieaktualny, BlackRose 89, werni lubią tę wiadomość

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się nieśmiało przywitam 🙋
    O drugie dziecko starania 6 lat...
    Od dwóch tygodni wiem o ciąży, która okazała się cudem. Wczoraj na wizycie zobaczyłam ❤️ i uwierzyłam, że jestem w ciąży.
    Termin mam na 2-4 luty. Więc przycupnę sobie u Was, w grupie raźniej 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:46

Patt94, Vagabond, BlackRose 89, jestem_M, ann1109, Rucola, Magddullina2, oloowa2709 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha trafione skojarzenie ;)

Natomiast nick bardziej z uwagi na znaczenie - milagros po hiszpańsku znaczy cud 😍

Co to był za serial 😉 i jakie emocje 😉

nick nieaktualny, Vagabond, Lolita, werni lubią tę wiadomość

• Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dla tych które mieszkają w większych miastach (ich listę znajdziecie na ich stronie), polecam prywatne pakiety z medicover. Co miesiąc kwota rzędu 150-200 zł ale wszystkie badania i wyniki są w cenie. Ja mam pakiet complex+ I nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży bez niego. Przyznaje ze wykupuje go tylko na czas ciąży, jest miesiąc wypowiedzenia, ale jestem bardzo zadowolona z opieki.

NatalkaRut, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Lolita Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita, prośba o dopisanie mnie na pierwszej stronie, wysłałam Ci również zaproszenie, aby dołączyć do grupy na FB (czy dobrze kojarzę, że Ty ją utworzyłaś? Dziękuję ☺️
    Wysłałam Ci wiadomość :)

Witam nowe dziewczyny i nowe serduszka na pokładzie obecnych <3

nick nieaktualny, ultraviolet lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg

Sprawa ma się nastepujaco
    Dzisiaj beta 9500 a prog. 21.40
    2 dni temu beta 5610 a prog. 31
    4 dni temu beta 2901 a prog. 33
    Co mogę jeszcze zrobić?

Zuuziaaaa lubi tę wiadomość

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • Luzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:
    Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg

Co mogę jeszcze zrobić?
    Spokojnie, progesteron jest skokowy. Bierzesz dużo leków,starczy.

• Anetynka Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Dziewczyny dla tych które mieszkają w większych miastach (ich listę znajdziecie na ich stronie), polecam prywatne pakiety z medicover. Co miesiąc kwota rzędu 150-200 zł ale wszystkie badania i wyniki są w cenie. Ja mam pakiet complex+ I nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży bez niego. Przyznaje ze wykupuje go tylko na czas ciąży, jest miesiąc wypowiedzenia, ale jestem bardzo zadowolona z opieki.

A czy na te badania musisz miec skierowania (najpierw trzeba sie umowic na wizyte i dostac skierowanie) czy bez skierowania tez sa darmowe w ramah pakietu?

15.06. ⏸
    06.07. ❤️
    uwo9vfxmb46afor5.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny :) mamy dużo lutowek :)

ultraviolet lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Zuuziaaaa Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetynka wrote:
    A czy na te badania musisz miec skierowania (najpierw trzeba sie umowic na wizyte i dostac skierowanie) czy bez skierowania tez sa darmowe w ramah pakietu?
    Prowadzisz ciąże u danego lekarza w ramach pakietu, wizyty na rządanie lub wg zaleceń lekarza najczęściej co 4 tygodnie, wyniki robisz co miesiąc przez cały okres ciąży, lekarz Ci je zleca w systemie po każdej wizycie. Test pappa, wszystkie genetyczne i co tam jeszcze jest.
    Ja prowadzę tam ciąże plus mam lekarza na NFZ. Ale oni nie zlecają wszyscy badań. Na NFZ w poprzedniej ciąży przysługiwały mi 4 wizyty. Nie wiem jak jest teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:14

Anetynka lubi tę wiadomość

ex2b73sb82yeq2e0.png

zpbnvut1l2ii4he1.png

• Mama_Zuzia Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana_r wrote:
    Ja badania zakaźne muszę na 2 lipca i to wyjdzie 380 zł :( ehhhhh
    A Ty chodzisz na nfz/jakiś pakiet czy prywatnie?

Ja akurat chodzę prywatnie do mojej lekarki, ale z pracy mam pakiet w prywatnej opiece medycznej i tam z jej skierowaniem robią mi wszystkie potrzebne badania za darmo :) niestety glownie te początkowe to duży koszt :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:23

ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_1988 wrote:

Co mogę jeszcze zrobić?
    Chodzi o betę czy progesteron?

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniusia2104 wrote:
    Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszym usg wychodzi na to,że jest to wczesny 5 tydzień, pęcherzyk ciążowy 7mm, następna wizyta za 3 tyg dopiero :(( powiedzie mi jakie miałyscie objawy w 5 tyg? i czy miałyście tak,że na jeden lub dwa dni piersi przestawały was bolec? wkręcam sobie,że na pewno coś nie tak. :(

W pierwszej ciąży tak miałam i teraz też, wczoraj w ogóle nie czułam się jakbym była w ciąży, a dziś popołudniu mam takie mdłości i zgagę.. :/

Aniusia2104 lubi tę wiadomość

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • NatalkaRut Przyjaciółka

Wysłany: 24 czerwca 2020, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuuziaaaa wrote:
    Prowadzisz ciąże u danego lekarza w ramach pakietu, wizyty na rządanie lub wg zaleceń lekarza najczęściej co 4 tygodnie, wyniki robisz co miesiąc przez cały okres ciąży, lekarz Ci je zleca w systemie po każdej wizycie. Test pappa, wszystkie genetyczne i co tam jeszcze jest.
    Ja prowadzę tam ciąże plus mam lekarza na NFZ. Ale oni nie zlecają wszyscy badań. Na NFZ w poprzedniej ciąży przysługiwały mi 4 wizyty. Nie wiem jak jest teraz.

Ja podobnie, mam ubezpieczenie grupowe z pracy w PZU, tam mam nieograniczone ilości konsultacji i USG, ale mam też lekarza na fundusz, żeby badania robić za free, w PZU 15% zniżki, a tych badań trochę trzeba narobić. W oświacie pracuję... Same rozumiecie.

3jgxvfxmfkc30tw1.png
    Pierwsza beta hcg 15dc 123
    Powtórna 18 dc. 513
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ