🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Pomyślałam, że i ja się już z Wami oficjalnie przywitam bo od jakiegoś już czasu po cichu śledziłam Wasze historie tutaj
O ciąży dowiedziałam się 3 czerwca kiedy betaHCH wyszło 34 (ok 11dpo) następnie 05.06 112 i pierwsze w życiu II kreski, 3 beta 08.06 454 i jeszcze jedna dla spokoju ducha 13.06 3241; przyjmuję luteinę i to dość sporo z uwagi na progesteron (05.06 - 27, dwa dni później 22). Pierwsza wizyta prywatnie w klinice 17.06 (teoretycznie wg OM 5t5d) pęcherzyk ciążowy 14mm pęcherzyk żółtkowy 3.3mm, a zarodek niewidoczny. Plamienia przez kolejne dwa dni wiec kolejna wizyta w ramach medicover (mam pakiet z pracy) 19.06 lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a pęcherzyk zółtkowy podrósł do 4mm i nadal nie było zarodka wg lekarza- zalecany odpoczynek. Dziś byłam na badaniu stricte USG wczesnej ciąży i ukazał się zarodek 5.75mm i serduszko 127/min - nieopisana radość wg lekarza wiek ciąży na ten moment to 6t3d. Mam też za sobą już cześć badań - na szczęście wszystkie w ramach pakietu!!
Chciałam podzielić się tymi szczegółami, aby dodać otuchy niektórym z Was, między innymi Tobie Bajka15 ja mega się stresowałam przez ostatni tydzień co okazało się totalnie zbędne
Termin porodu ok 12 lutego wg OM
Vagabond, Anetynka, Bajka15, BlackRose 89, Lolita, NatalkaRut, Nana_r, jestem_M, ann1109, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Milagros:) wrote:Hej Dziewczyny,
Pomyślałam, że i ja się już z Wami oficjalnie przywitam bo od jakiegoś już czasu po cichu śledziłam Wasze historie tutaj
O ciąży dowiedziałam się 3 czerwca kiedy betaHCH wyszło 34 (ok 11dpo) następnie 05.06 112 i pierwsze w życiu II kreski, 3 beta 08.06 454 i jeszcze jedna dla spokoju ducha 13.06 3241; przyjmuję luteinę i to dość sporo z uwagi na progesteron (05.06 - 27, dwa dni później 22). Pierwsza wizyta prywatnie w klinice 17.06 (teoretycznie wg OM 5t5d) pęcherzyk ciążowy 14mm pęcherzyk żółtkowy 3.3mm, a zarodek niewidoczny. Plamienia przez kolejne dwa dni wiec kolejna wizyta w ramach medicover (mam pakiet z pracy) 19.06 lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a pęcherzyk zółtkowy podrósł do 4mm i nadal nie było zarodka wg lekarza- zalecany odpoczynek. Dziś byłam na badaniu stricte USG wczesnej ciąży i ukazał się zarodek 5.75mm i serduszko 127/min - nieopisana radość wg lekarza wiek ciąży na ten moment to 6t3d. Mam też za sobą już cześć badań - na szczęście wszystkie w ramach pakietu!!
Chciałam podzielić się tymi szczegółami, aby dodać otuchy niektórym z Was, między innymi Tobie Bajka15 ja mega się stresowałam przez ostatni tydzień co okazało się totalnie zbędne
Termin porodu ok 12 lutego wg OM
Dziękuję Ci za Twoją historie ♥️ aż mi się łezka zakręciła 🙈 oby i moja historia tak się potoczyła! życzę ci pięknej ciąży 🎈🍀♥️Milagros:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I ja się nieśmiało przywitam 🙋
O drugie dziecko starania 6 lat...
Od dwóch tygodni wiem o ciąży, która okazała się cudem. Wczoraj na wizycie zobaczyłam ❤️ i uwierzyłam, że jestem w ciąży.
Termin mam na 2-4 luty. Więc przycupnę sobie u Was, w grupie raźniej 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:46
Patt94, Vagabond, BlackRose 89, jestem_M, ann1109, Rucola, Magddullina2, oloowa2709 lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dla tych które mieszkają w większych miastach (ich listę znajdziecie na ich stronie), polecam prywatne pakiety z medicover. Co miesiąc kwota rzędu 150-200 zł ale wszystkie badania i wyniki są w cenie. Ja mam pakiet complex+ I nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży bez niego. Przyznaje ze wykupuje go tylko na czas ciąży, jest miesiąc wypowiedzenia, ale jestem bardzo zadowolona z opieki.
NatalkaRut, Milagros:) lubią tę wiadomość
-
Milagros:) wrote:Lolita, prośba o dopisanie mnie na pierwszej stronie, wysłałam Ci również zaproszenie, aby dołączyć do grupy na FB (czy dobrze kojarzę, że Ty ją utworzyłaś? Dziękuję ☺️
Witam nowe dziewczyny i nowe serduszka na pokładzie obecnychMilagros:), ultraviolet lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg
Sprawa ma się nastepujaco
Dzisiaj beta 9500 a prog. 21.40
2 dni temu beta 5610 a prog. 31
4 dni temu beta 2901 a prog. 33
Co mogę jeszcze zrobić?
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg
Co mogę jeszcze zrobić? -
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny dla tych które mieszkają w większych miastach (ich listę znajdziecie na ich stronie), polecam prywatne pakiety z medicover. Co miesiąc kwota rzędu 150-200 zł ale wszystkie badania i wyniki są w cenie. Ja mam pakiet complex+ I nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży bez niego. Przyznaje ze wykupuje go tylko na czas ciąży, jest miesiąc wypowiedzenia, ale jestem bardzo zadowolona z opieki.
A czy na te badania musisz miec skierowania (najpierw trzeba sie umowic na wizyte i dostac skierowanie) czy bez skierowania tez sa darmowe w ramah pakietu?15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
Anetynka wrote:A czy na te badania musisz miec skierowania (najpierw trzeba sie umowic na wizyte i dostac skierowanie) czy bez skierowania tez sa darmowe w ramah pakietu?
Ja prowadzę tam ciąże plus mam lekarza na NFZ. Ale oni nie zlecają wszyscy badań. Na NFZ w poprzedniej ciąży przysługiwały mi 4 wizyty. Nie wiem jak jest teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:14
Anetynka lubi tę wiadomość
-
Nana_r wrote:Ja badania zakaźne muszę na 2 lipca i to wyjdzie 380 zł ehhhhh
A Ty chodzisz na nfz/jakiś pakiet czy prywatnie?
Ja akurat chodzę prywatnie do mojej lekarki, ale z pracy mam pakiet w prywatnej opiece medycznej i tam z jej skierowaniem robią mi wszystkie potrzebne badania za darmo niestety glownie te początkowe to duży kosztWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:23
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg
Co mogę jeszcze zrobić? -
Aniusia2104 wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszym usg wychodzi na to,że jest to wczesny 5 tydzień, pęcherzyk ciążowy 7mm, następna wizyta za 3 tyg dopiero ( powiedzie mi jakie miałyscie objawy w 5 tyg? i czy miałyście tak,że na jeden lub dwa dni piersi przestawały was bolec? wkręcam sobie,że na pewno coś nie tak.
W pierwszej ciąży tak miałam i teraz też, wczoraj w ogóle nie czułam się jakbym była w ciąży, a dziś popołudniu mam takie mdłości i zgagę..Aniusia2104 lubi tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:Prowadzisz ciąże u danego lekarza w ramach pakietu, wizyty na rządanie lub wg zaleceń lekarza najczęściej co 4 tygodnie, wyniki robisz co miesiąc przez cały okres ciąży, lekarz Ci je zleca w systemie po każdej wizycie. Test pappa, wszystkie genetyczne i co tam jeszcze jest.
Ja prowadzę tam ciąże plus mam lekarza na NFZ. Ale oni nie zlecają wszyscy badań. Na NFZ w poprzedniej ciąży przysługiwały mi 4 wizyty. Nie wiem jak jest teraz.
Ja podobnie, mam ubezpieczenie grupowe z pracy w PZU, tam mam nieograniczone ilości konsultacji i USG, ale mam też lekarza na fundusz, żeby badania robić za free, w PZU 15% zniżki, a tych badań trochę trzeba narobić. W oświacie pracuję... Same rozumiecie.