🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej Dziewczyny,
Pomyślałam, że i ja się już z Wami oficjalnie przywitam bo od jakiegoś już czasu po cichu śledziłam Wasze historie tutaj
O ciąży dowiedziałam się 3 czerwca kiedy betaHCH wyszło 34 (ok 11dpo) następnie 05.06 112 i pierwsze w życiu II kreski, 3 beta 08.06 454 i jeszcze jedna dla spokoju ducha 13.06 3241; przyjmuję luteinę i to dość sporo z uwagi na progesteron (05.06 - 27, dwa dni później 22). Pierwsza wizyta prywatnie w klinice 17.06 (teoretycznie wg OM 5t5d) pęcherzyk ciążowy 14mm pęcherzyk żółtkowy 3.3mm, a zarodek niewidoczny. Plamienia przez kolejne dwa dni wiec kolejna wizyta w ramach medicover (mam pakiet z pracy) 19.06 lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a pęcherzyk zółtkowy podrósł do 4mm i nadal nie było zarodka wg lekarza- zalecany odpoczynek. Dziś byłam na badaniu stricte USG wczesnej ciąży i ukazał się zarodek 5.75mm i serduszko 127/min - nieopisana radośćwg lekarza wiek ciąży na ten moment to 6t3d. Mam też za sobą już cześć badań - na szczęście wszystkie w ramach pakietu!!
Chciałam podzielić się tymi szczegółami, aby dodać otuchy niektórym z Was, między innymi Tobie Bajka15ja mega się stresowałam przez ostatni tydzień co okazało się totalnie zbędne
Termin porodu ok 12 lutego wg OM
Vagabond, Anetynka, Bajka15, BlackRose 89, Lolita, NatalkaRut, Nana_r, jestem_M, ann1109, GrubAsia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Milagros:) wrote:Hej Dziewczyny,
Pomyślałam, że i ja się już z Wami oficjalnie przywitam bo od jakiegoś już czasu po cichu śledziłam Wasze historie tutaj
O ciąży dowiedziałam się 3 czerwca kiedy betaHCH wyszło 34 (ok 11dpo) następnie 05.06 112 i pierwsze w życiu II kreski, 3 beta 08.06 454 i jeszcze jedna dla spokoju ducha 13.06 3241; przyjmuję luteinę i to dość sporo z uwagi na progesteron (05.06 - 27, dwa dni później 22). Pierwsza wizyta prywatnie w klinice 17.06 (teoretycznie wg OM 5t5d) pęcherzyk ciążowy 14mm pęcherzyk żółtkowy 3.3mm, a zarodek niewidoczny. Plamienia przez kolejne dwa dni wiec kolejna wizyta w ramach medicover (mam pakiet z pracy) 19.06 lekarz nie stwierdził żadnych nieprawidłowości, a pęcherzyk zółtkowy podrósł do 4mm i nadal nie było zarodka wg lekarza- zalecany odpoczynek. Dziś byłam na badaniu stricte USG wczesnej ciąży i ukazał się zarodek 5.75mm i serduszko 127/min - nieopisana radośćwg lekarza wiek ciąży na ten moment to 6t3d. Mam też za sobą już cześć badań - na szczęście wszystkie w ramach pakietu!!
Chciałam podzielić się tymi szczegółami, aby dodać otuchy niektórym z Was, między innymi Tobie Bajka15ja mega się stresowałam przez ostatni tydzień co okazało się totalnie zbędne
Termin porodu ok 12 lutego wg OM
Dziękuję Ci za Twoją historie ♥️ aż mi się łezka zakręciła 🙈 oby i moja historia tak się potoczyła! życzę ci pięknej ciąży 🎈🍀♥️Milagros:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
I ja się nieśmiało przywitam 🙋
O drugie dziecko starania 6 lat...
Od dwóch tygodni wiem o ciąży, która okazała się cudem. Wczoraj na wizycie zobaczyłam ❤️ i uwierzyłam, że jestem w ciąży.
Termin mam na 2-4 luty. Więc przycupnę sobie u Was, w grupie raźniej 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 18:46
Patt94, Vagabond, BlackRose 89, jestem_M, ann1109, Rucola, Magddullina2, oloowa2709 lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny dla tych które mieszkają w większych miastach (ich listę znajdziecie na ich stronie), polecam prywatne pakiety z medicover. Co miesiąc kwota rzędu 150-200 zł ale wszystkie badania i wyniki są w cenie. Ja mam pakiet complex+ I nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży bez niego. Przyznaje ze wykupuje go tylko na czas ciąży, jest miesiąc wypowiedzenia, ale jestem bardzo zadowolona z opieki.
NatalkaRut, Milagros:) lubią tę wiadomość
-
Milagros:) wrote:Lolita, prośba o dopisanie mnie na pierwszej stronie, wysłałam Ci również zaproszenie, aby dołączyć do grupy na FB (czy dobrze kojarzę, że Ty ją utworzyłaś? Dziękuję ☺️
Witam nowe dziewczyny i nowe serduszka na pokładzie obecnychMilagros:), ultraviolet lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg
Sprawa ma się nastepujaco
Dzisiaj beta 9500 a prog. 21.40
2 dni temu beta 5610 a prog. 31
4 dni temu beta 2901 a prog. 33
Co mogę jeszcze zrobić?
Zuuziaaaa lubi tę wiadomość
-
kasia_1988 wrote:Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg
Co mogę jeszcze zrobić? -
Zuuziaaaa wrote:Dziewczyny dla tych które mieszkają w większych miastach (ich listę znajdziecie na ich stronie), polecam prywatne pakiety z medicover. Co miesiąc kwota rzędu 150-200 zł ale wszystkie badania i wyniki są w cenie. Ja mam pakiet complex+ I nie wyobrażam sobie prowadzić ciąży bez niego. Przyznaje ze wykupuje go tylko na czas ciąży, jest miesiąc wypowiedzenia, ale jestem bardzo zadowolona z opieki.
A czy na te badania musisz miec skierowania (najpierw trzeba sie umowic na wizyte i dostac skierowanie) czy bez skierowania tez sa darmowe w ramah pakietu?15.06. ⏸
06.07. ❤️
-
Anetynka wrote:A czy na te badania musisz miec skierowania (najpierw trzeba sie umowic na wizyte i dostac skierowanie) czy bez skierowania tez sa darmowe w ramah pakietu?
Ja prowadzę tam ciąże plus mam lekarza na NFZ. Ale oni nie zlecają wszyscy badań. Na NFZ w poprzedniej ciąży przysługiwały mi 4 wizyty. Nie wiem jak jest teraz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:14
Anetynka lubi tę wiadomość
-
Nana_r wrote:Ja badania zakaźne muszę na 2 lipca i to wyjdzie 380 zł
ehhhhh
A Ty chodzisz na nfz/jakiś pakiet czy prywatnie?
Ja akurat chodzę prywatnie do mojej lekarki, ale z pracy mam pakiet w prywatnej opiece medycznej i tam z jej skierowaniem robią mi wszystkie potrzebne badania za darmoniestety glownie te początkowe to duży koszt
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2020, 20:23
-
nick nieaktualnykasia_1988 wrote:Dziewczyny pomocy bo zwariuje, powiedzcie czy coś mogę zrobić. Biorę duphaston 2x2 i luteina dopochwowo 1x100mg
Co mogę jeszcze zrobić? -
Aniusia2104 wrote:Dziewczyny, wczoraj byłam na pierwszym usg wychodzi na to,że jest to wczesny 5 tydzień, pęcherzyk ciążowy 7mm, następna wizyta za 3 tyg dopiero
( powiedzie mi jakie miałyscie objawy w 5 tyg? i czy miałyście tak,że na jeden lub dwa dni piersi przestawały was bolec? wkręcam sobie,że na pewno coś nie tak.
W pierwszej ciąży tak miałam i teraz też, wczoraj w ogóle nie czułam się jakbym była w ciąży, a dziś popołudniu mam takie mdłości i zgagę..Aniusia2104 lubi tę wiadomość
-
Zuuziaaaa wrote:Prowadzisz ciąże u danego lekarza w ramach pakietu, wizyty na rządanie lub wg zaleceń lekarza najczęściej co 4 tygodnie, wyniki robisz co miesiąc przez cały okres ciąży, lekarz Ci je zleca w systemie po każdej wizycie. Test pappa, wszystkie genetyczne i co tam jeszcze jest.
Ja prowadzę tam ciąże plus mam lekarza na NFZ. Ale oni nie zlecają wszyscy badań. Na NFZ w poprzedniej ciąży przysługiwały mi 4 wizyty. Nie wiem jak jest teraz.
Ja podobnie, mam ubezpieczenie grupowe z pracy w PZU, tam mam nieograniczone ilości konsultacji i USG, ale mam też lekarza na fundusz, żeby badania robić za free, w PZU 15% zniżki, a tych badań trochę trzeba narobić. W oświacie pracuję... Same rozumiecie.