🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
BlackRose 89 wrote:Hej.
Codziennie to samo, skurcze łapią i odpuszczają...
W poniedziałek rano wracam do szpitala i znów będziemy próbować wywoływać.
Cały czas się modlę, żeby się to nie skończyło cesarką 😥
Obyś tym razem oksy mocniej zadziałała ruszyło! Trzymam kciuki za ciebie 🙏🙏🙏✊✊✊
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Hej Dziewczyny .
My powoli dochodzimy do siebie.
Zasięgnęliśmy porady laktacyjnej i wydaje mi się, że jesteśmy na dobrej drodze, żeby sobie wszystko ułożyć.
Mamy mały problem ze starszą córeczką, ale w sumie się tego spodziewaliśmy, a nie ma tragedii...
Dziewczyny po CC, mam do Was pytanie. U mnie już prawie 2 tygodnie po porodzie, a krwawienie jest dość obfite i brunatno czerwone, czy to normalne? Do tego w jednym miejscu w okolicach cięcia czuję jakbym miała siniaka. -
Liliputkowo trzymajcie się, bardzo współczuję szpitala...
Dziewczyny, poradzicie cos na podrażnioną pupe? Mloda ma podrażnioną wokół odbytu, zaczerwieniona jest. Polozna poradziła Alantan zielony ale może macie inne sprawdzone sposoby to pierwsze dziecko i jestem zielona -
Gusia_ wrote:Liliputkowo trzymajcie się, bardzo współczuję szpitala...
Dziewczyny, poradzicie cos na podrażnioną pupe? Mloda ma podrażnioną wokół odbytu, zaczerwieniona jest. Polozna poradziła Alantan zielony ale może macie inne sprawdzone sposoby to pierwsze dziecko i jestem zielona
XII.2012- 5tc [*]
Polecam zielony linomag a na poważniejsze sudocrem
Syna starszego urodziłam tydzień po terminie i się cieszyłam se była cesarka. Były już zielone wody.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2021, 21:31
-
Aguu taaak, do 3 tygodni krwawilam, teraz mam brązowe plamienie jeszcze (4tyg po cc )
Gusia jeśli się juz pupa odparzyła to sudocrem, a później profilaktycznie polecam bephanten i dużo wietrzenia przy przebieraniu pupy -
Inka7 wrote:Ja jak juz jest zaczerwieniona to smaruję linomagiem, jest super.
Ja zlapalam stan zapalny w piersi. Masakra, boli...
Kłopot mam niestety ciągle z infekcja bakteryjną tam na dole... jeden antybiotyk nie pomógł i teraz muszę brać drugi 😔🤦♀️ to jest juz mój 3 w ciągu miesiąca! Ja się wykończę jak nic.
XII.2012- 5tc [*]
Na co dzień linomag zielony, po bepantenie odparzal mu się tyłek. Wtedy uzylismy termentiolum dwa smarowania i po sprawie.
My w szpitalu spedzimy jeszcze tydzień. Maly dobrze reaguje na antybiotyki.
Ja nie wiem jak tu idzie wytrzymać prY długim pobycie..pościel muszę mieć swoją, nie mogę wykupić posiłków, to baru na dole nie zejdę bo nie zostawię takiego maluszka samego a pielegniarki wiadomo są dwie na cały oddział mąż będzie musiał jeździć codziennie z szamą..5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Jeżeli pupcia jest już podrażniona to tak jak Rucola bardzo polecam tormentiol.
U mnie dzisiaj miesiąc po porodzie i nadal zdarza się, że plamię na czerwono. Ale przy poprzednich porodach też dość długo miałam plamienia.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Jeżeli pupcia jest już podrażniona to tak jak Rucola bardzo polecam tormentiol.
U mnie dzisiaj miesiąc po porodzie i nadal zdarza się, że plamię na czerwono. Ale przy poprzednich porodach też dość długo miałam plamienia.
A pierwszy połóg trwał 2.5 tyg, natomiast ten siw wlecze i wlecze, już miesiąc minął a końca nie widać 🤦♀️
XII.2012- 5tc [*]
Ja jestem ponad 3 tygodnie po cc, wczoraj i przedwczoraj w dzień czysto, w nocy plamienia i lekkie krwawienia na zmianę. Jest tego już niewiele na szczęście, ale nie liczę na jakiś szybki koniec, tylko pewnie jeszcze ze 2-3tyg mnie pomęczy.
Aguu ja mam wrażenie, że cały brzuch nad raną, na wysokości jakoś 3 cm jest jednym wielkim siniakiem. Rana nie boli, a skóra na brzuchu strasznie 🤨
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕