X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, nadrabiam zaległości, bo w tygodniu odwiedziła nas babcia, i nie było za bardzo czasu czytać forum.

Zuzia, ja miałam podobne przeboje, pomógł dopiero Debridat. Teraz też zdarzają się napady histerycznego płaczu "znikąd", prężenia itp. ale zdecydowanie rzadziej, są krótsze, i śpimy ładnie w nocy.

Co do połogu, to u mnie 4 tygodnie po cc już praktycznie czysto, sporadycznie zdarza się jasnobrązowy śluz. W przyszłym tygodniu mam wizytę u fizjouro. Dziewczyny po cc - czy Wasza blizna też jest nadal opuchnięta? Ja po lewej i prawej stronie mam zgrubienia, ale w głębszej warstwie. Rozmasowuję je co dzień, jest już trochę lepiej, ale nadal jest widoczne wybrzuszenie i czuję twarde pod skórą.

Liliputkowo, dużo zdrówka dla Was <3

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już praktycznie nie plamie. Bardzo rzadko.Prawie 4 tygodnie po porodzie a ja się czuje jakbym nigdy nie rodził. U mnie każdy połóg tak wyglądał. Brzuch mi się pieknie wchłonął , tylko taki galaretowaty troszeczkę jest.
    Dziewczyny czy Wasze maluszki w nocy/ dzień tez tak stękają? W dzień w sumie jest ok ale w nocy to masakra. Spimy przez to bardzo mało. No i dochodzi marudzenie przy piersi. Łapie, puszcza i wyrywa się i kwęka.W tym czasie odchodzą gazy i słychać burczenie w brzuszku. Zazwyczaj dzieje się tak w nocy ale i w dzień tez się zdarza . Nie powiedziałabym , ze to kolki bo nie płacze tylko kwęka, marudzi. Jak wstanę i chodzę po pokoju to jest ok. Z córkami nie miałam czegoś takiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 11:06

• Lolita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mokra pieluszka z kleksem to norma? Często znajduję nieduże ślady po kupce w pieluszce i zaczęłam się zastanawiać, czy to jest ok.

Qx7mp2.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U na co pieluszka to kleks albo kupa. Polozna mówi, ze to ok. W środę mamy bilans wiec zapytam lekarza. Mnie jeszcze martwi prężenie podczas kp.

• Lalala Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też mała pręży się i stęka, również przy piersi i czasami też jest niespokojna podczas karmienia. Gdy zaczynamy spacerować po pokoju to się uspokaja. Kleksy też są standardem.

atdccwa173tcycke.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prężenie, stękanie,podkurczanie nóżek, wypluwanie cycka I zaraz nagle obsesyja próba złapania- tak wygląda karmienie, nie kazde ale szczególnie wieczorem. Dzisiaj w nocy sporo ulewala i raz, niesety, zwymiotowała takim chluśnięciem, ze mnie zdrowo przestraszyła 😔
    Kupę robi jedną w dzień ale za to po szyję, bąki z farszem też się zdarzają.

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Prężenie, stękanie,podkurczanie nóżek, wypluwanie cycka I zaraz nagle obsesyja próba złapania- tak wygląda karmienie, nie kazde ale szczególnie wieczorem. Dzisiaj w nocy sporo ulewala i raz, niesety, zwymiotowała takim chluśnięciem, ze mnie zdrowo przestraszyła 😔
    Kupę robi jedną w dzień ale za to po szyję, bąki z farszem też się zdarzają.
    Edwarda dokładnie opisałaś nasze karmienie. Takie niespokojne. Ja mam zupełnie inne doświadczenie z córkami i teraz mnie to meczy. Taka ciagla walka. Mam nadzieje, ze minie szybko.
    Moj tez dużo ulewa a wręcz czasami chlusta i nosem tez nu wylatuje. Na początku to byłam przerażona a teraz już się przyzwyczaiłam. Ładnie przybiera wiec nie nie martwię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 13:28

• Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w nocy pierwszy raz tak chlusnęły, a ja mało z łóżka nie spadłam, byłam przerażona ze coś jej się dzieje. A mój mężulek, otworzył jedno oko, popatrzył, stwierdził że jest gites i żebym nie panikowała, ponosił małą i poszedł spać. Natomiast ja z przerażenia już nie mogłam zasnąć.

Teraz Pola wisi na cycku non stop, nawet do toalety nie mogę pójść bo drze się niemiłosiernie... oszaleje dzisiaj 🤯🤯🤯

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• myszka 30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jest takie szarpanie podczas jedzenia. Podaje delicol ale czy coś działa to nie wiem.
    Mam pytanie do mam karmiących mieszanie. Do tej pory karmiłam w dzień piersią i a wieczorem i w nocy butelka mm. Wieczorem mało juz miałam mleka z 2 piersi max 60 ml. A od 2 dni tak nagle mało co mam mleka. Rano jeszcze się naje ale już przy drugim karmieniu piersią ma za mało i 20-30ml mm musze jej dać. Także nie wiem skąd takie nagle zmniejszenie ilości pokarmu. Może ktoś wie ?

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja podaje Bigaje i od czasu do czasu Sab simplex. Z tym, ze chyba za krótko podaje aby stwierdzić czy czy one coś daja. Zauwazylam tez, ze jak jest przebodzcowany to tez gorzej je śle u nas ciężko z cisza bo młodsza corka jest bardzo głośna a, ze jesteśmy same to nie dam rady ich odseparować. Jak młodsza będzie dużej w przedszkolu to może będzie lepiej.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka ja jako mamą kpi napiszę Ci z obserwacji że najwięcej mleka mam w nocy i nad ranem i to te karmienia/odciągania determinują powodzenie laktacji. Jeśli nie karmisz albo nie odciagasz między 1 a 4 w nocy będziesz mieć spadki. Jeśli chcesz utrzymać laktację to koniecznie w nocy przystaw do piersi, choćbyś miała dokarmić.

myszka 30, werni lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle Dziewczyny napiszę Wam, że mam 22miesieczne doświadczenie jako mamą kp i 2miesieczne doświadczenie jako mamą kpi. Kiedyś byłam przerażona odciaganiem a teraz Wam napiszę że to naprawdę dużo ułatwia... Trudniej jest utrzymać laktację bo trzeba być bardzo systematyczny, żyć od godziny do godziny, w nocy na budzik ale ma się też dużo swobody no i pomoc choćby w karmieniu. W każdym razie napiszę Wam że mi jest teraz naprawdę wygodnie a ponadto mogę się mlekiem podzielić z innymi potrzebującymi dziećmi :)

Aguu, Franiczka_, Sweetcake, Edward1, ultraviolet, werni, oloowa2709, madiiiii lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Współczuję, tez przez to przechodziłam i musiałam brać antybiotyk 😔 ale naszczescie pomógł i teraz jest ok.
    Kłopot mam niestety ciągle z infekcja bakteryjną tam na dole... jeden antybiotyk nie pomógł i teraz muszę brać drugi 😔🤦‍♀️ to jest juz mój 3 w ciągu miesiąca! Ja się wykończę jak nic.

Mogę Ci podać rękę. Tez mam tam infekcje i juz jedna seria lekubnie pomogla. Znów musze pojsc :/

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inka7 wrote:
    Mogę Ci podać rękę. Tez mam tam infekcje i juz jedna seria lekubnie pomogla. Znów musze pojsc :/
    Ehh Inka, Maskara co!

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• werni Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszka dokładnie jak pisze Rucola. Jeśli chcesz karmić piersią musisz też karmić w nocy właśnie między 1-4 w nocy wtedy mleko ma więcej tłuszczu. I częściej przystawiać.

Ja jak mam dłuższe przerwy w dawaniu piersi to mam zastoje. Najpierw prawa pierś mnie bolała teraz lewa mnie boli. Dlatego często do tej piersi przystawiam. By nie mieć kamieni. Na szczęście nie mam gorączki.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • BlackRose 89 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, niektóre z Was kończą połóg a ja dalej w dwupaku 🤣 jutro rano wracam do szpitala i trzecie wywoływanie mnie czeka :/ trzymajcie kciuki, żeby udało się sn bo boję się cesarki strasznie

oloowa2709 lubi tę wiadomość

hchy90bv5a4juf6w.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose jestem z tobą jutro. Trzymajcie się, będzie dobrze 💪🙏✊

BlackRose 89 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• ultraviolet Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose oczywiście kciuki 🍀✊🍀✊
    Życzę Ci, aby rozwiązanie było szybkie i bezproblemowe. Gdyby w ostateczności miało być CC, nie bój się, pomyśl, że to często ratunek dla mamy i dziecka.
    Pewnie mocno przeżywasz, ale postaraj się odpocząć w nocy, siły będą Ci potrzebne 😘

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose ✊✊✊ I nie bój się cc. Ja również byłam mocno nastawiona na sn, nawet nie brałam pod uwagę innej opcji, ale niestety nie udało się. Jak lekarze zadecydowali o cc to się popłakałam, ale z drugiej strony nie miałam już siły rodzić naturalnie, a i ktg wychodziło momentami źle, więc to była najbezpieczniejsza opcja dla maluszka. Wszystko jest do przeżycia. Ale oczywiście oby udało się u Ciebie naturalnie - powodzenia!

Qx7mp2.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 7 marca 2021, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackRose powodzenia🍀🍀🍀🌸🌸

‹‹ 695 696 697 698 699 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ