🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, nadrabiam zaległości, bo w tygodniu odwiedziła nas babcia, i nie było za bardzo czasu czytać forum.
Zuzia, ja miałam podobne przeboje, pomógł dopiero Debridat. Teraz też zdarzają się napady histerycznego płaczu "znikąd", prężenia itp. ale zdecydowanie rzadziej, są krótsze, i śpimy ładnie w nocy.
Co do połogu, to u mnie 4 tygodnie po cc już praktycznie czysto, sporadycznie zdarza się jasnobrązowy śluz. W przyszłym tygodniu mam wizytę u fizjouro. Dziewczyny po cc - czy Wasza blizna też jest nadal opuchnięta? Ja po lewej i prawej stronie mam zgrubienia, ale w głębszej warstwie. Rozmasowuję je co dzień, jest już trochę lepiej, ale nadal jest widoczne wybrzuszenie i czuję twarde pod skórą.
Liliputkowo, dużo zdrówka dla Was
-
Ja już praktycznie nie plamie. Bardzo rzadko.Prawie 4 tygodnie po porodzie a ja się czuje jakbym nigdy nie rodził. U mnie każdy połóg tak wyglądał. Brzuch mi się pieknie wchłonął , tylko taki galaretowaty troszeczkę jest.
Dziewczyny czy Wasze maluszki w nocy/ dzień tez tak stękają? W dzień w sumie jest ok ale w nocy to masakra. Spimy przez to bardzo mało. No i dochodzi marudzenie przy piersi. Łapie, puszcza i wyrywa się i kwęka.W tym czasie odchodzą gazy i słychać burczenie w brzuszku. Zazwyczaj dzieje się tak w nocy ale i w dzień tez się zdarza . Nie powiedziałabym , ze to kolki bo nie płacze tylko kwęka, marudzi. Jak wstanę i chodzę po pokoju to jest ok. Z córkami nie miałam czegoś takiego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 11:06
-
Prężenie, stękanie,podkurczanie nóżek, wypluwanie cycka I zaraz nagle obsesyja próba złapania- tak wygląda karmienie, nie kazde ale szczególnie wieczorem. Dzisiaj w nocy sporo ulewala i raz, niesety, zwymiotowała takim chluśnięciem, ze mnie zdrowo przestraszyła 😔
Kupę robi jedną w dzień ale za to po szyję, bąki z farszem też się zdarzają.
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Edward1 wrote:Prężenie, stękanie,podkurczanie nóżek, wypluwanie cycka I zaraz nagle obsesyja próba złapania- tak wygląda karmienie, nie kazde ale szczególnie wieczorem. Dzisiaj w nocy sporo ulewala i raz, niesety, zwymiotowała takim chluśnięciem, ze mnie zdrowo przestraszyła 😔
Kupę robi jedną w dzień ale za to po szyję, bąki z farszem też się zdarzają.
Moj tez dużo ulewa a wręcz czasami chlusta i nosem tez nu wylatuje. Na początku to byłam przerażona a teraz już się przyzwyczaiłam. Ładnie przybiera wiec nie nie martwię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2021, 13:28
-
Moja w nocy pierwszy raz tak chlusnęły, a ja mało z łóżka nie spadłam, byłam przerażona ze coś jej się dzieje. A mój mężulek, otworzył jedno oko, popatrzył, stwierdził że jest gites i żebym nie panikowała, ponosił małą i poszedł spać. Natomiast ja z przerażenia już nie mogłam zasnąć.
Teraz Pola wisi na cycku non stop, nawet do toalety nie mogę pójść bo drze się niemiłosiernie... oszaleje dzisiaj 🤯🤯🤯
XII.2012- 5tc [*]
U nas tez jest takie szarpanie podczas jedzenia. Podaje delicol ale czy coś działa to nie wiem.
Mam pytanie do mam karmiących mieszanie. Do tej pory karmiłam w dzień piersią i a wieczorem i w nocy butelka mm. Wieczorem mało juz miałam mleka z 2 piersi max 60 ml. A od 2 dni tak nagle mało co mam mleka. Rano jeszcze się naje ale już przy drugim karmieniu piersią ma za mało i 20-30ml mm musze jej dać. Także nie wiem skąd takie nagle zmniejszenie ilości pokarmu. Może ktoś wie ? -
Myszka ja podaje Bigaje i od czasu do czasu Sab simplex. Z tym, ze chyba za krótko podaje aby stwierdzić czy czy one coś daja. Zauwazylam tez, ze jak jest przebodzcowany to tez gorzej je śle u nas ciężko z cisza bo młodsza corka jest bardzo głośna a, ze jesteśmy same to nie dam rady ich odseparować. Jak młodsza będzie dużej w przedszkolu to może będzie lepiej.
-
Myszka ja jako mamą kpi napiszę Ci z obserwacji że najwięcej mleka mam w nocy i nad ranem i to te karmienia/odciągania determinują powodzenie laktacji. Jeśli nie karmisz albo nie odciagasz między 1 a 4 w nocy będziesz mieć spadki. Jeśli chcesz utrzymać laktację to koniecznie w nocy przystaw do piersi, choćbyś miała dokarmić.
myszka 30, werni lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
W ogóle Dziewczyny napiszę Wam, że mam 22miesieczne doświadczenie jako mamą kp i 2miesieczne doświadczenie jako mamą kpi. Kiedyś byłam przerażona odciaganiem a teraz Wam napiszę że to naprawdę dużo ułatwia... Trudniej jest utrzymać laktację bo trzeba być bardzo systematyczny, żyć od godziny do godziny, w nocy na budzik ale ma się też dużo swobody no i pomoc choćby w karmieniu. W każdym razie napiszę Wam że mi jest teraz naprawdę wygodnie a ponadto mogę się mlekiem podzielić z innymi potrzebującymi dziećmi
Aguu, Franiczka_, Sweetcake, Edward1, ultraviolet, werni, oloowa2709, madiiiii lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Edward1 wrote:Współczuję, tez przez to przechodziłam i musiałam brać antybiotyk 😔 ale naszczescie pomógł i teraz jest ok.
Kłopot mam niestety ciągle z infekcja bakteryjną tam na dole... jeden antybiotyk nie pomógł i teraz muszę brać drugi 😔🤦♀️ to jest juz mój 3 w ciągu miesiąca! Ja się wykończę jak nic.
Mogę Ci podać rękę. Tez mam tam infekcje i juz jedna seria lekubnie pomogla. Znów musze pojsc
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 -
Inka7 wrote:Mogę Ci podać rękę. Tez mam tam infekcje i juz jedna seria lekubnie pomogla. Znów musze pojsc
XII.2012- 5tc [*]
Myszka dokładnie jak pisze Rucola. Jeśli chcesz karmić piersią musisz też karmić w nocy właśnie między 1-4 w nocy wtedy mleko ma więcej tłuszczu. I częściej przystawiać.
Ja jak mam dłuższe przerwy w dawaniu piersi to mam zastoje. Najpierw prawa pierś mnie bolała teraz lewa mnie boli. Dlatego często do tej piersi przystawiam. By nie mieć kamieni. Na szczęście nie mam gorączki. -
BlackRose jestem z tobą jutro. Trzymajcie się, będzie dobrze 💪🙏✊
BlackRose 89 lubi tę wiadomość
XII.2012- 5tc [*]
BlackRose oczywiście kciuki 🍀✊🍀✊
Życzę Ci, aby rozwiązanie było szybkie i bezproblemowe. Gdyby w ostateczności miało być CC, nie bój się, pomyśl, że to często ratunek dla mamy i dziecka.
Pewnie mocno przeżywasz, ale postaraj się odpocząć w nocy, siły będą Ci potrzebne 😘
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
BlackRose ✊✊✊ I nie bój się cc. Ja również byłam mocno nastawiona na sn, nawet nie brałam pod uwagę innej opcji, ale niestety nie udało się. Jak lekarze zadecydowali o cc to się popłakałam, ale z drugiej strony nie miałam już siły rodzić naturalnie, a i ktg wychodziło momentami źle, więc to była najbezpieczniejsza opcja dla maluszka. Wszystko jest do przeżycia. Ale oczywiście oby udało się u Ciebie naturalnie - powodzenia!