🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Liliputkowo wiesz coś więcej? Mam nadzieję że mąż już w domu z Tobą I że wam nic nie grozi 🙏
Clover byłaś dzisiaj u lekarza? Powiedziała ci coś o tych plamieniach/krwawieniu? Moze tak byc jeszcze mimo że już 6 tyg od porodu minęło?
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Moja tez coś taka niepewna dzisiaj i wczoraj. O odkladnaiu nie ma nawet mowy i mam wrażenie że mniej je 🤔 a ze karmie piersią to nie mogę sprawdzić ile tak faktycznie zjada. Ważenie będzie po świętach to zobaczę czy i ile przybiera.
No i 6 kwietnia szczepienie - już się boję- 6 w 1, rotawirus i meningokoki 🤯🤯 będzie się działo😔
Do tego kregoslup mi już wysiada. W nocy jak karmiłam przeszedł mi tak prąd po plecach że myślałam że nogami nie ruszę. Wykończy mnie to spanie na siedząco z nią na piersiach 🥴
XII.2012- 5tc [*]
Liliputkowo straszna historia 😥 trzymajcie się
U nas na razie super, Maksymilian jeszcze nam nie daje w kość 😅
Ale jest co robić w domu z trójką dzieci, wyjście na spacer czy gdziekolwiek to jest większa logistyka 😅 ale póki jest grzeczny to i dom ogarnięty i matka ma chwilę dla siebie. W niedzielę wraca mąż to będzie jeszcze lepiej
-
Edwarda ja tak spałam z córka około roku. Później usypiała normalnie około 20 a od 24 już spała na mnie do rana. I tak trwało to 2 l8m. Nic nie dało się zrobić. I teraz widze tez może tak być. W dzień ok a w nocy śpi mu na rękach. Obwarowana jestem poduchami, poduszeczkami i tak znowu historia się powtarza. Wtedy byłam baaardzo sflustrowana a teraz podchodzę na luzie. Wiem, ze minie i to pozwala mi przeżyć.. Kręgosłup tez mnie boli.
-
Mój pierwszy tez tak na mnie spał przez pół roku, ale wtedy bylam młodsza 😜 a teraz już stara dupa jestem 🙈🙉🙊 to i kregoslup nie taki jak być powinien 🥴🤣
XII.2012- 5tc [*]
Edward1 wrote:Liliputkowo wiesz coś więcej? Mam nadzieję że mąż już w domu z Tobą I że wam nic nie grozi 🙏
Clover byłaś dzisiaj u lekarza? Powiedziała ci coś o tych plamieniach/krwawieniu? Moze tak byc jeszcze mimo że już 6 tyg od porodu minęło?
Dzięki:* tak mąż trochę spędził czasu na komisariacie aby złożyć zeznania i sprawdzić wszystkie dokumenty bo samochód dppiero co kupiliśmy:( w piatek miałam pierwszą i ostatnią przejażdżkędwóch złodziei spod domu ukradli samochód po czym tal się rozpedzili że dachowali i wpadli komuś na podwórko. Jeden z nich zmarł na miejscu. Z samochodu nie zostało nic.. nie muszę dodawać że nie wykupilismy jeszcze autocasco.. więc dupa..
5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Edward1 wrote:Clover byłaś dzisiaj u lekarza? Powiedziała ci coś o tych plamieniach/krwawieniu? Moze tak byc jeszcze mimo że już 6 tyg od porodu minęło?
Liliputkowo, bardzo współczuję tej całej sytuacji, na pewno to dla Was ogromne nerwy. Wielka szkoda, że nie udało się Wam jeszcze zakupić AC.Edward1 lubi tę wiadomość
-
Liliputkowo ale chyba sa szanse odzyskać cokolwiek od drugiego typa na drodze postępowania cywilnego?
-
Tygrysku zdrówka dla całej rodziny! Moje dziewczyny też siedziały w domu ponad tydzień, starsza z gorączką. Teraz chodzą jeszcze trochę zasmarkane. Na szczęście Tymuś zdrowy. Przechodzi chyba teraz jakiś skok, bo nagle zaczął wpadać w panikę podczas zmiany pieluszki. Na szczęście nadal sporo śpi. W ciągu dnia często męczy go brzuszek, ale są też chwile, kiedy jest super spokojny. Wtedy sobie leży, rozgląda się i pięknie się uśmiecha do nas i swoich sióstr ♥
Ja dzisiaj po treningu. Podczas ćwiczeń trochę dokucza mi kręgosłup, ale i tak jestem mega szczęśliwa.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
tygrysek7773 wrote:Liliputkowo ale chyba sa szanse odzyskać cokolwiek od drugiego typa na drodze postępowania cywilnego?5 lat starań. 4IUI, 4IVF.
❤2.02.2021 -
Co do połogu to chyba się już u mnie skończył. Jest sluz taki jak w dni płodne wiec może juz normalny cykl jest i w kwietniu @ się pojawi.
Kupiłam butelke MaM 0+. Niby ma smoczek od 1 m ale jak dla małej to za szybko mleko z niego leci. Na plus to ze odrazu go łapie ale mleko wylewa się nie tylko z kacikow ust ale i po brodzie. Testował ja wczoraj i w nocy czyli krótko i chciałam wrócić na jakiś czas do tej z campolu ale mała nie chce juz wcześniejszej butelki i denerwuje się jak chce jej ja dać. -
myszka 30 wrote:Co do połogu to chyba się już u mnie skończył. Jest sluz taki jak w dni płodne wiec może juz normalny cykl jest i w kwietniu @ się pojawi.
Kupiłam butelke MaM 0+. Niby ma smoczek od 1 m ale jak dla małej to za szybko mleko z niego leci. Na plus to ze odrazu go łapie ale mleko wylewa się nie tylko z kacikow ust ale i po brodzie. Testował ja wczoraj i w nocy czyli krótko i chciałam wrócić na jakiś czas do tej z campolu ale mała nie chce juz wcześniejszej butelki i denerwuje się jak chce jej ja dać.
Myszka ile Twoja mała zjada na jedną porcje i ile posiłków macie w ciągu dnia? -
Franiczka_ wrote:Myszka ile Twoja mała zjada na jedną porcje i ile posiłków macie w ciągu dnia?
-
myszka 30 wrote:8-9 mniej więcej co 3h je czasami co 2h. Zazwyczaj zjada 90-100 ml. Czasami 130. Ale i 60 ml czasami zje. Męczące jest juz to szarpanie przy jedzeniu zwłaszcza w nocy.
No to w sumie u nas praktycznie tak samo jeśli chodzi o porcje i ilość.
Szarpie się przy butelce? -
Przed chwilą zadzwonili do mnie z przychodni, że pani doktor nie ma w związku z nowymi obostrzeniami i odwołują nam szczepienia
U Was to samo? Ręce opadają.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Przed chwilą zadzwonili do mnie z przychodni, że pani doktor nie ma w związku z nowymi obostrzeniami i odwołują nam szczepienia
U Was to samo? Ręce opadają.
Ale porażka... Przenieśli na inny termin, czy odwołali i tyle?
My wczoraj zaszczepiliśmy. -
Liliputkowo masakra co Was spotkało:( wyobrażam sobie ile to Was nerwów kosztuje,
Tygrysku jak tam zdrówko Twoje i dzieci? Mam nadzieję że to nic poważnego.
Madiii to ja nie wiedziałam że są jakieś nowe obostrzenia odnośnie szczepień, my na szczęście we wtorek zdążyliśmy zaszczepić chłopaków. Następne rotawirusy mamy przyjść za miesiąc, mam nadzieję że u nas nie przesuną. Swoją drogą co oni robią w tych przychodniach jak nawet zaszczepić nie chcą, tylko teleporady?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 14:13
-
No właśnie Perełka jak maluchy zniosły szczepienie? Na co szczepilas?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2021, 18:01
XII.2012- 5tc [*]
Cześć
Ja po drugiej juz wizycie u gina, mam nadzieję, że teraz leki zadziałają na stan zapalny. Cykl u mnie spi, nie ma wiec zwiastunów okresu, co mnie nie dziwi. Nie uwierzycie, ale blizna po cc, a właściwie malenka dziurka po drenie niezasklepiona i plyn sie smarka dalej. Niestety, fald skory na tym przylega i to tak sie ciągnie.
Z malych przelomow - odstawiamy kapturki. Mam nadzieję że to bedze sposob na moje zastoje. Efekt poki co taki, ze piers znacznie mniej wrazliwa na ból.
Ewkaewka u nas super po szczepieniu. Laura nie gorączkowała, zachowywala się normalnie. 19.04. druga dawka.
Janek 14
Tymek 11, 5
Laura - > nasze słońce od 18.01.2021