X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku rozgadał się ostatnimi dniami 😁 momentami nie da dojść do słowa 😂

Mamy gryzak mombella, potrafi z nim spać, pierwszy raz rączkę wyciągnął właśnie do niego 😉 to był strzał w dziesiątkę 😊

Perełka chyba taki czas, mój wczoraj spał dużo więcej niż zwykle, jedną drzemkę miał 3,5h a dziś też sporo spał. W ogóle w tygodniu jak jesteśmy sami to śpi do 12 nawet 😁

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Angelika no co ty tyle juz mowi ?? moja tylko głuży . I wcale nie piszczy .

Edward powiem Ci masz jaja kobieto , ja mam zawsze stresa jak gdzieś jadę z mala samochodem bo jak nie zasnie to darcie jest

dziękuję dziewczyny za pochwały. perelka az żałowałam ze wzięłam na siebie tyle roboty bo akurat tyle sie złożyło- syn się rozkaszlał dzień przed tymi chrzcinami gdy ja wszystko gotowałam i piekłam, Laura miała biegunkę, mąż mial mieć wolne a był cały dzień w pracy, wyłączyli mi wodę a na koniec zepsuł mi się mikser 🤣🤣
    Tez się zdziwiłam jak Angeliki maluszek taki rozgadnay, a moja tylko głuży 🤦‍♀️ ale poczytałam wujka Googla i trochę mnie uspokoił, że gaworzenie dopiero 5-6 miesiąc więc mamy czas. Za to piszczy tak że szok!

Co do wyjazdu to zadna ze mnie bohaterka, przyjmuje na klatę co ma być to będzie 🤷‍♀️ najwyżej będzie się darła w samolocie 2h, trudno, a może mnie dziecina zaskoczy i będzie całą drogę spała 🤷‍♀️🤦‍♀️ jeszcze mam czas żeby się do tego mentalnie przygotować 🤣🤣🤣

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego Mamusie 😘

Edward1, Angelika0507, ultraviolet, Sweetcake, Clover, werni lubią tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Nas 😁❤😍

ultraviolet, Sweetcake, Clover, werni lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • ultraviolet Autorytet

Wysłany: 26 maja 2021, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wspaniałych niezapomnianych chwil z Waszymi Skarbami 💕 małymi i starszymi, duużo miłości i radości 🥰

Angelika0507, Sweetcake, Clover, werni, oloowa2709 lubią tę wiadomość

dqprj48akwkgc0se.png
    6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
    02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
    06.2018 ICSI - podejście II
    07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
    10.2018 histeroskopia
    16.11.2018 FET ❄️😢
    21.11.2019 FET ❄️😢
    ...
    23.06.2020 - 7tc ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Nie odzywałam się jakiś czas, ale podczytuję co u Was nowego. U nas teraz na tapecie walka z alergią 😔 Niestety jesteśmy też już tylko na butli, bo po 3,5 miesiąca walki nie udało się jednak utrzymać kp. Trochę się podłamałam z tego powodu, ale jakoś się z tym w końcu pogodziłam. Oluś jest cudownym dzieckiem, obraca się już sprawnie przez prawą stronę z pleców na brzuszek, a nad lewą stroną wciąż pracujemy :) Ogólnie jest wesoły, pogodny i dużo rozmawia po swojemu - gigi, gugu, gh gh. Ostatnio właśnie nauczył się też piszczeć, ale na szczęście nie robi tego często. Codziennie za to śmieje się w głos, co jest baaardzo urocze ❤ Noce mamy super, czasem zdarza się jakaś gorsza, ale tak ogólnie to ładnie mi synuś śpi w nocy. W dzień za to tylko na dworze w wózku 😁 Chrzciny mamy zaplanowane na 18 lipca. Wstawiam Wam aktualne zdjęcie mojego Olusia 😊

9289625455fa.jpg

(Nie cytujcie proszę :) )

tygrysek7773, ultraviolet, oloowa2709 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, Oluś jest uroczy , a na te śliczne usteczka złapie się niejedno dziewczę :D a co dokładnie jest Olusiowi ze stwierdzono alergie ? KP musiałaś odstawić z tego powodu czy słabej laktacji?

ja powiem wam czasem z kolei jestem przytłoczona ilością mojego mleka, głupio mi az narzekać ale myślałam że po 3 miesiącach laktacja si stabilizuje a tu cycki nieraz twarde i bolą i jak karmie to leci z drugiego ..

Laurka tez juz zaczela sie przewracać. z brzucha na plecy i na odwrót. śmiesznie teraz zasypia, musi się owinąć pieluszka na buzi i zasypia odwracając się na bok.

Edward a jak w ogóle podróżuje takie dziecko ? w łupince ?

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover śliczny chłopczyk 😊
    Pola tylko dwa razy przekręciła się z pleców na brzuch i tyle. Teraz jak leży na brzuchu to opiera się na kolanach, podnosi tylek do góry, i palcami odpycha się od podłogi. Podobnie oddycha się leżeć na plecach.
    Kurcze chyba powinnam się martwić, że się nie obraca jeszcze. Próbuję na boki, ale zaraz się denerwuje i tyle z tego jest.
    Zasypia tylko przy cycku I odkładam ja wieczorem do łóżeczka. Teraz mamy kiepski czas że spaniem, bo od kilku dni budzi mi się co godzinę.
    Mleka tez mam sporo i jak karmie to mi leci z drugiego, a może nawet bardziej kapie.

Tygrysek pytasz o podróż samolotem? Ze starszym synem dużo latałam, pierwszy raz jak miał 3 miesiące, płakał na lotnisku ale włączyłam MCHammera i moment się uspokoił a potem zawsze w samolocie spał.
    Grażyna jest inna, ma charakterek i boję się że może pokazać moim współpasażerom co potrafi. Będzie przypięta do mnie pasami i po sprawie. Damy radę, bilety kupione dziewczyna na ma wyjścia jaktylko polecieć 😊❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 20:28

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward rozumiem, myślałam że we foteliku. ty się martwisz że się nie obraca a ja się martwię że Laura obraca się już z brzucha na plecy a ponoć powinno to być w 5 6 miesiącu. dajmy sobie spokój, dzieciaki nie muszą być pod linijkę. zwariować by można jakby się trzymać tych wykresów

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • myszka 30 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez mała iraca się już z pleców na brzuch. Puki co w lewą stronę. Tez juz się "rozgadala". U nas skok się dopiero skończył był z 3 tyg opóźnieniem albo wcześniej byl kolejny. Ale bardziej obstawiam pierwsza wersje

relgi09kd6xm2d0n.png
    f2wl3e5e5qc78nw6.pngklz99vvjfs70t8uz.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 27 maja 2021, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek w foteliku niestety nie można przewozić w samolocie. Dziecko jest przypięte pasami do pasów rodzica 🤷‍♀️

Przeczytałam teraz że obroty z pleców na brzuszek występują najczęściej w 5 mż, a widełki są 4-7 więc Grażyna ma jeszcze trochę czasu.
    Obroty Laury z brzucha na plecy mogą być nieświadome i powinny wystąpić po opanowaniu obrotów z pleców na brzuszek.
    Muszę zluzować, ale chyba przez ten brak snu to coś mi nie wychodzi 🤦‍♀️🥴

n59ykrhmt0n17fpk.png

XII.2012- 5tc [*]

• Clover Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oluś dziekuje za miłe słowa 😊

Tygrysek, usta ma po mnie haha 😁 Co do alergii, to pediatra podejrzewa bmk, ale już na trzecim mleku jesteśmy (teraz bebilon pepti syneo) i dalej ma uczulenie, była chwilowa poprawa i teraz znowu jest gorzej... Robią mu się takie zaczerwienione suche plamy, głównie na policzkach ale też na piersiach, rączkach. W przyszły piątek jedziemy do pani alergolog i mam nadzieję, że dowiemy się czegoś więcej. Szkoda mi bardzo mojego synka bo widzę, że cierpi, jest rozdrażniony i ciągle próbuje te zaczerwienione miejsca pocierać i drapać. Najpierw po zmianie mleka nastąpiła poprawa, a teraz niestety znowu jest gorzej. A na mm przeszliśmy, bo moja laktacja była gówniana i nie udało mi się jej utrzymać. Mimo tego, że cały czas próbowałam ją rozkręcić poprzez częste przystawianie, jak i laktatorem, do tego piłam femaltikery i inne cuda to jednak chwilowo było lepiej, a później znowu gorzej aż w końcu mleka było już tak mało, że stwierdziłam że nie będę męczyć dziecka i siebie, bo od jakiegoś czasu już mało co leciało i Olek tylko się wściekał przy piersi. Nie wiem, może po prostu się do tego nie nadaję... Jak czytam o tym, że macie tyle mleka, to mega zazdroszczę, mimo, że dla Was to pewnie spory dyskomfort że tyle tego jest. Tak źle i tak niedobrze 😔

Co do tych obrotów i tego, kiedy powinny nastąpić, to ja uważam, że nie powinno się porównywać dzieci, bo każde rozwija się w swoim tempie. U nas Olek załapał obroty pewnie tylko dzięki wizytom u fizjo, ale przypuszczam, że inne umiejętności może nabyć trochę później niż rówieśnicy, bo to leniuszek jest 😁

06.02.2021 👶💙

age.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak świadome obroty są później. Mój Grześ też jest leniuszek. Kilka raz się przekręcił z brzuszka na plecki i teraz cisza. Było to nieświadomie.

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma się czym przejmować z tymi obrotami. Kajtuś nie obraca się jeszcze na brzuszek, ale fizjo nie mówiła, że to coś strasznego. Mamy ćwiczenia i po tygodniu wzmacniania mięśni brzuszka jest ogromna poprawa. Od wczoraj doszły jeszcze dwa ćwiczenia, przy jednym płacze strasznie 😔 poza tym częściej się budzi w nocy od dwóch dni, ale śpi do 12 🙈 zmieniło mu się zasypianie i teraz najczęściej muszę go przytulić i mu zaśpiewać i po chwili śpi 😍 waży 7750g, jest cudowny i tak do mnie podobny, że widzę w nim swoje odbicie 😁

niesamowite jest to jak z dnia na dzień tyle się w nim zmienia 😊 jestem taka dumna i szczęśliwa, że mogę być jego mamą 😍❤

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam z chlopakami na 3 szczepieniu i dostaliśmy skierowanie do fizjo, bo chłopaki mieli ujemna próbę trakcji. Oczywiście Pani doktor uspokajała że niby jeszcze wcześnie i mogą nie umieć itp. ale wolę podpytac jak to jest u Was, czy Wasze maluszki już ladnie trzymają głowkę pociągane za rączki?

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Dziś byłam z chlopakami na 3 szczepieniu i dostaliśmy skierowanie do fizjo, bo chłopaki mieli ujemna próbę trakcji. Oczywiście Pani doktor uspokajała że niby jeszcze wcześnie i mogą nie umieć itp. ale wolę podpytac jak to jest u Was, czy Wasze maluszki już ladnie trzymają głowkę pociągane za rączki?
    No mój właśnie nie. Ćwiczę z nim co dzień i jest lepiej, ale musi się mocno zaciekawić czymś z przodu, żeby podciągnąć głowę. Nie wiem czy to nadal problem z tymi kręgami czy zwykłe lenistwo 🤷‍♀️ bo jak jest cos ciekawego za nim, to nie ma szans, żeby ją podniósł.

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 28 maja 2021, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. 😘
    Dawno mnie tu nie było ale nadrobiła wątek.
    Moja Laura od 3 miesiąca jest na karmieniu mieszanym bo tak jak u Clover denerwowała la się przy piersi okrutnie. Odmawiała jedzenia kiedy była pobudzona. Za to z butelki odciągnięte bez problemu. Teraz w dzień dostaje mm i piers jeśli uda sie przystawić jescze nie rozbudzona po drzmece, 2 butelki z odciągniętym (bo tyle jestem wstanie odciagnac) a reszta to mm. Noc z kolei na piersi. Pije bebilon Advance. Zaakceptowala bez problemu. Z alergiami nie mamy problemu. Mala jest bardzo ruchliwa, śmieje sie w głos, mówi po swojemu. Jest bardzo uśmiechnięta ale już potrafi sie rozpłakać na rękach u cioc czy innych osób poza domownikami. Potrafi sie przekręcić z brzucha na plecy ale z pleców na brzuch wcale. Główkę ma bardzo stabilna. Jutro kończy 4 miesiące i nie wiem kiedy to zleciało... Byla taka malutka. My dopiero dobijamy do wagi 6kg ale Laurka to drobna dziewczynka. W niedzielę mamy chrzciny ❤️

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj pisałam, że nie podnosi główki, a dziś już sam podciąga ją do góry i na rękach trzyma dosyć sztywno i stabilnie 😍 nie wiem w sumie czy to już odpowiedni czas? 12 czerwca będzie 4miesiące. Kolejna zmiana zauważalna dosłownie z dnia na dzień 😊😍

Clover, Edward1 lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Clover Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perelka wrote:
    Olek też zawsze ma ujemną próbę, chociaż ostatnio będąc u pediatry widziałam, że już mu nie leci głowa bezwiednie do tyłu jak na początku, tylko delikatnie próbował dźwignąć ale jeszcze mu nie wychodzi.

Zapisałam Olusia na piątek do bardzo polecanej alergolog, mam nadzieję, że coś nam doradzi w sprawie tego uczulenia, bo znowu się pogorszyło 😭 Biedny Olek, widzę że strasznie go to drażni a mimo tego dalej jest taki pogodny i wesolutki. Wczoraj byliśmy na pobraniu krwi, spłakał się bardzo ale sprawdzałam już wyniki i wygląda na to, że morfologia w porządku. W środę mamy szczepienie 5w1 i pneumo, to dowiem się ile dokładnie waży, ale już na pewno ponad 8 kg. A co do szczepień, to jeśli macie 5w1 to warto sobie wcześniej załatwić receptę i szukać szczepionki, bo obecnie ich brakuje i jest problem, żeby kupić. Ja wczoraj 2 godziny jeździłam po aptekach i w końcu udało mi się kupić, ale była ostatnia sztuka. Wszędzie też mówili, ze mi nie zamówią bo nie ma ich w hurtowniach. Masakra jakaś.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 12:41

06.02.2021 👶💙

age.png
  • werni Autorytet

Wysłany: 29 maja 2021, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika a jak wyglądają takie ćwiczenia?

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ