🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
Tygrysku rozgadał się ostatnimi dniami 😁 momentami nie da dojść do słowa 😂
Mamy gryzak mombella, potrafi z nim spać, pierwszy raz rączkę wyciągnął właśnie do niego 😉 to był strzał w dziesiątkę 😊
Perełka chyba taki czas, mój wczoraj spał dużo więcej niż zwykle, jedną drzemkę miał 3,5h a dziś też sporo spał. W ogóle w tygodniu jak jesteśmy sami to śpi do 12 nawet 😁
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
tygrysek7773 wrote:Angelika no co ty tyle juz mowi ?? moja tylko głuży . I wcale nie piszczy .
Edward powiem Ci masz jaja kobieto , ja mam zawsze stresa jak gdzieś jadę z mala samochodem bo jak nie zasnie to darcie jest
dziękuję dziewczyny za pochwały. perelka az żałowałam ze wzięłam na siebie tyle roboty bo akurat tyle sie złożyło- syn się rozkaszlał dzień przed tymi chrzcinami gdy ja wszystko gotowałam i piekłam, Laura miała biegunkę, mąż mial mieć wolne a był cały dzień w pracy, wyłączyli mi wodę a na koniec zepsuł mi się mikser 🤣🤣
Co do wyjazdu to zadna ze mnie bohaterka, przyjmuje na klatę co ma być to będzie 🤷♀️ najwyżej będzie się darła w samolocie 2h, trudno, a może mnie dziecina zaskoczy i będzie całą drogę spała 🤷♀️🤦♀️ jeszcze mam czas żeby się do tego mentalnie przygotować 🤣🤣🤣
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Wszystkiego najlepszego dla Nas 😁❤😍
ultraviolet, Sweetcake, Clover, werni lubią tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Wspaniałych niezapomnianych chwil z Waszymi Skarbami 💕 małymi i starszymi, duużo miłości i radości 🥰
Angelika0507, Sweetcake, Clover, werni, oloowa2709 lubią tę wiadomość
6 lat starań o rodzeństwo, niedrożność, endometrioza, poronienie, laparoskopia
02.2018 ICSI 😢 nie pobrano komórek
06.2018 ICSI - podejście II
07.2018 punkcja pobrano 6 komórek, mamy ❄❄
10.2018 histeroskopia
16.11.2018 FET ❄️😢
21.11.2019 FET ❄️😢
...
23.06.2020 - 7tc ❤️ -
Hej Nie odzywałam się jakiś czas, ale podczytuję co u Was nowego. U nas teraz na tapecie walka z alergią 😔 Niestety jesteśmy też już tylko na butli, bo po 3,5 miesiąca walki nie udało się jednak utrzymać kp. Trochę się podłamałam z tego powodu, ale jakoś się z tym w końcu pogodziłam. Oluś jest cudownym dzieckiem, obraca się już sprawnie przez prawą stronę z pleców na brzuszek, a nad lewą stroną wciąż pracujemy Ogólnie jest wesoły, pogodny i dużo rozmawia po swojemu - gigi, gugu, gh gh. Ostatnio właśnie nauczył się też piszczeć, ale na szczęście nie robi tego często. Codziennie za to śmieje się w głos, co jest baaardzo urocze ❤ Noce mamy super, czasem zdarza się jakaś gorsza, ale tak ogólnie to ładnie mi synuś śpi w nocy. W dzień za to tylko na dworze w wózku 😁 Chrzciny mamy zaplanowane na 18 lipca. Wstawiam Wam aktualne zdjęcie mojego Olusia 😊
(Nie cytujcie proszę )tygrysek7773, ultraviolet, oloowa2709 lubią tę wiadomość
-
Clover, Oluś jest uroczy , a na te śliczne usteczka złapie się niejedno dziewczę a co dokładnie jest Olusiowi ze stwierdzono alergie ? KP musiałaś odstawić z tego powodu czy słabej laktacji?
ja powiem wam czasem z kolei jestem przytłoczona ilością mojego mleka, głupio mi az narzekać ale myślałam że po 3 miesiącach laktacja si stabilizuje a tu cycki nieraz twarde i bolą i jak karmie to leci z drugiego ..
Laurka tez juz zaczela sie przewracać. z brzucha na plecy i na odwrót. śmiesznie teraz zasypia, musi się owinąć pieluszka na buzi i zasypia odwracając się na bok.
Edward a jak w ogóle podróżuje takie dziecko ? w łupince ? -
Clover śliczny chłopczyk 😊
Pola tylko dwa razy przekręciła się z pleców na brzuch i tyle. Teraz jak leży na brzuchu to opiera się na kolanach, podnosi tylek do góry, i palcami odpycha się od podłogi. Podobnie oddycha się leżeć na plecach.
Kurcze chyba powinnam się martwić, że się nie obraca jeszcze. Próbuję na boki, ale zaraz się denerwuje i tyle z tego jest.
Zasypia tylko przy cycku I odkładam ja wieczorem do łóżeczka. Teraz mamy kiepski czas że spaniem, bo od kilku dni budzi mi się co godzinę.
Mleka tez mam sporo i jak karmie to mi leci z drugiego, a może nawet bardziej kapie.
Tygrysek pytasz o podróż samolotem? Ze starszym synem dużo latałam, pierwszy raz jak miał 3 miesiące, płakał na lotnisku ale włączyłam MCHammera i moment się uspokoił a potem zawsze w samolocie spał.
Grażyna jest inna, ma charakterek i boję się że może pokazać moim współpasażerom co potrafi. Będzie przypięta do mnie pasami i po sprawie. Damy radę, bilety kupione dziewczyna na ma wyjścia jaktylko polecieć 😊❤
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2021, 20:28
XII.2012- 5tc [*]
Edward rozumiem, myślałam że we foteliku. ty się martwisz że się nie obraca a ja się martwię że Laura obraca się już z brzucha na plecy a ponoć powinno to być w 5 6 miesiącu. dajmy sobie spokój, dzieciaki nie muszą być pod linijkę. zwariować by można jakby się trzymać tych wykresów
-
Tygrysek w foteliku niestety nie można przewozić w samolocie. Dziecko jest przypięte pasami do pasów rodzica 🤷♀️
Przeczytałam teraz że obroty z pleców na brzuszek występują najczęściej w 5 mż, a widełki są 4-7 więc Grażyna ma jeszcze trochę czasu.
Obroty Laury z brzucha na plecy mogą być nieświadome i powinny wystąpić po opanowaniu obrotów z pleców na brzuszek.
Muszę zluzować, ale chyba przez ten brak snu to coś mi nie wychodzi 🤦♀️🥴
XII.2012- 5tc [*]
Oluś dziekuje za miłe słowa 😊
Tygrysek, usta ma po mnie haha 😁 Co do alergii, to pediatra podejrzewa bmk, ale już na trzecim mleku jesteśmy (teraz bebilon pepti syneo) i dalej ma uczulenie, była chwilowa poprawa i teraz znowu jest gorzej... Robią mu się takie zaczerwienione suche plamy, głównie na policzkach ale też na piersiach, rączkach. W przyszły piątek jedziemy do pani alergolog i mam nadzieję, że dowiemy się czegoś więcej. Szkoda mi bardzo mojego synka bo widzę, że cierpi, jest rozdrażniony i ciągle próbuje te zaczerwienione miejsca pocierać i drapać. Najpierw po zmianie mleka nastąpiła poprawa, a teraz niestety znowu jest gorzej. A na mm przeszliśmy, bo moja laktacja była gówniana i nie udało mi się jej utrzymać. Mimo tego, że cały czas próbowałam ją rozkręcić poprzez częste przystawianie, jak i laktatorem, do tego piłam femaltikery i inne cuda to jednak chwilowo było lepiej, a później znowu gorzej aż w końcu mleka było już tak mało, że stwierdziłam że nie będę męczyć dziecka i siebie, bo od jakiegoś czasu już mało co leciało i Olek tylko się wściekał przy piersi. Nie wiem, może po prostu się do tego nie nadaję... Jak czytam o tym, że macie tyle mleka, to mega zazdroszczę, mimo, że dla Was to pewnie spory dyskomfort że tyle tego jest. Tak źle i tak niedobrze 😔
Co do tych obrotów i tego, kiedy powinny nastąpić, to ja uważam, że nie powinno się porównywać dzieci, bo każde rozwija się w swoim tempie. U nas Olek załapał obroty pewnie tylko dzięki wizytom u fizjo, ale przypuszczam, że inne umiejętności może nabyć trochę później niż rówieśnicy, bo to leniuszek jest 😁 -
Tak świadome obroty są później. Mój Grześ też jest leniuszek. Kilka raz się przekręcił z brzuszka na plecki i teraz cisza. Było to nieświadomie.
-
Nie ma się czym przejmować z tymi obrotami. Kajtuś nie obraca się jeszcze na brzuszek, ale fizjo nie mówiła, że to coś strasznego. Mamy ćwiczenia i po tygodniu wzmacniania mięśni brzuszka jest ogromna poprawa. Od wczoraj doszły jeszcze dwa ćwiczenia, przy jednym płacze strasznie 😔 poza tym częściej się budzi w nocy od dwóch dni, ale śpi do 12 🙈 zmieniło mu się zasypianie i teraz najczęściej muszę go przytulić i mu zaśpiewać i po chwili śpi 😍 waży 7750g, jest cudowny i tak do mnie podobny, że widzę w nim swoje odbicie 😁
niesamowite jest to jak z dnia na dzień tyle się w nim zmienia 😊 jestem taka dumna i szczęśliwa, że mogę być jego mamą 😍❤
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Dziś byłam z chlopakami na 3 szczepieniu i dostaliśmy skierowanie do fizjo, bo chłopaki mieli ujemna próbę trakcji. Oczywiście Pani doktor uspokajała że niby jeszcze wcześnie i mogą nie umieć itp. ale wolę podpytac jak to jest u Was, czy Wasze maluszki już ladnie trzymają głowkę pociągane za rączki?
-
Perelka wrote:Dziś byłam z chlopakami na 3 szczepieniu i dostaliśmy skierowanie do fizjo, bo chłopaki mieli ujemna próbę trakcji. Oczywiście Pani doktor uspokajała że niby jeszcze wcześnie i mogą nie umieć itp. ale wolę podpytac jak to jest u Was, czy Wasze maluszki już ladnie trzymają głowkę pociągane za rączki?
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Hej dziewczyny. 😘
Dawno mnie tu nie było ale nadrobiła wątek.
Moja Laura od 3 miesiąca jest na karmieniu mieszanym bo tak jak u Clover denerwowała la się przy piersi okrutnie. Odmawiała jedzenia kiedy była pobudzona. Za to z butelki odciągnięte bez problemu. Teraz w dzień dostaje mm i piers jeśli uda sie przystawić jescze nie rozbudzona po drzmece, 2 butelki z odciągniętym (bo tyle jestem wstanie odciagnac) a reszta to mm. Noc z kolei na piersi. Pije bebilon Advance. Zaakceptowala bez problemu. Z alergiami nie mamy problemu. Mala jest bardzo ruchliwa, śmieje sie w głos, mówi po swojemu. Jest bardzo uśmiechnięta ale już potrafi sie rozpłakać na rękach u cioc czy innych osób poza domownikami. Potrafi sie przekręcić z brzucha na plecy ale z pleców na brzuch wcale. Główkę ma bardzo stabilna. Jutro kończy 4 miesiące i nie wiem kiedy to zleciało... Byla taka malutka. My dopiero dobijamy do wagi 6kg ale Laurka to drobna dziewczynka. W niedzielę mamy chrzciny ❤️Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Ja wczoraj pisałam, że nie podnosi główki, a dziś już sam podciąga ją do góry i na rękach trzyma dosyć sztywno i stabilnie 😍 nie wiem w sumie czy to już odpowiedni czas? 12 czerwca będzie 4miesiące. Kolejna zmiana zauważalna dosłownie z dnia na dzień 😊😍
Clover, Edward1 lubią tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Perelka wrote:Dziś byłam z chlopakami na 3 szczepieniu i dostaliśmy skierowanie do fizjo, bo chłopaki mieli ujemna próbę trakcji. Oczywiście Pani doktor uspokajała że niby jeszcze wcześnie i mogą nie umieć itp. ale wolę podpytac jak to jest u Was, czy Wasze maluszki już ladnie trzymają głowkę pociągane za rączki?
Zapisałam Olusia na piątek do bardzo polecanej alergolog, mam nadzieję, że coś nam doradzi w sprawie tego uczulenia, bo znowu się pogorszyło 😭 Biedny Olek, widzę że strasznie go to drażni a mimo tego dalej jest taki pogodny i wesolutki. Wczoraj byliśmy na pobraniu krwi, spłakał się bardzo ale sprawdzałam już wyniki i wygląda na to, że morfologia w porządku. W środę mamy szczepienie 5w1 i pneumo, to dowiem się ile dokładnie waży, ale już na pewno ponad 8 kg. A co do szczepień, to jeśli macie 5w1 to warto sobie wcześniej załatwić receptę i szukać szczepionki, bo obecnie ich brakuje i jest problem, żeby kupić. Ja wczoraj 2 godziny jeździłam po aptekach i w końcu udało mi się kupić, ale była ostatnia sztuka. Wszędzie też mówili, ze mi nie zamówią bo nie ma ich w hurtowniach. Masakra jakaś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2021, 12:41