X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc
    I my sie meldujemy.

U nas w zasadzie ok. Dalej mamy azs, niestety, psa odwiezlismy do rodziców. Poki co proba kilkutygodniowa (Laurce wyszlo uczulenie na psa), ale nie wiadomo jak to będzie. Wczoraj bylo giga sprzatanie, pranie i szorowanie. Dzis pustka w domu mnie rozrywa od srodka. Bingo jest u rodzicow, ma zdecydowanie wiecej swobody, oni go bardzo lubia, onich takze. A i tak nie moge sobie znaleźć miejsca, tak mi brakuje tego futrzaka... :(

Laura niechętnie lezy na brzuszku, rozjezdzaja się jej przedramiona i meczy się trochę. Przewraca sie do połowy na brzuszek, tznnie radzi sobie z wyjeciem rączki spod brzucha ;) poza tym jest kochana i rozkoszna, choc potrafi upomniec się o swoje. Nie wiem czy to gaworzenie, ale uzywa dźwięków swiadomie dla nawiazania i podtrzymania z nami kontaktu, najczesciej daje na "u-u-u" ;) wita dzien z uśmiechem i jest kocham ją do utraty tchu ;)

Ja się zagoilam po drugim zszyciu. Jeszcze dokucza mi w odczuciu lekki stan zapalny no imusze znow do ginekologa sie pofatygowac. No i pare kiloskow do zrzucenia wciaz przede mna, bo nie czuję się dobrze z tym jak jest ;)

Janek 14
    Tymek 11, 5
    Laura - > nasze słońce od 18.01.2021 <3
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    werni wrote:
    Angelika a jak wyglądają takie ćwiczenia?
    Mięśnie brzuszka wzmacniamy bawiąc się stopami. Dotykamy do czoła i buzi w rytm niemieckiej piosenki. Podczas tego On sięga już rączkami do nóżek. Przytrzymuje je i przekręcam go na bok, wtedy musi unieść główkę nad podłoże. Tak samo z drugiej strony. Samo podniszenie głowy ćwiczymy od mamafizjoterapeuta. Dokładnie te ćwiczenia i po 3 dniach była znaczna poprawa.
    https://m.youtube.com/watch?v=lc3ntuDg_es

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2021, 12:49

werni lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się też i my. U nas na spokojnie, Dawid wydaje mi się leniuchem strasznym, trzyma głowę leżąc na brzuchu już stabilnie i wysoko ale to wszystko, a 11 czerwca skończy 4 miesiące. Wyciąga ręce i łapie zabawki i wszystko wkłada do buzi, ślini się niemiłosiernie. W dalszym ciągu dużo śpi w dzień, godzina aktywności to jest max ile da radę wytrzymać jednorazowo i drzemka zależy od 1 godziny do 2/3 i tak w kółko. Teraz ma fazę że wzbudzają go rączki, macha nimi strasznie, wyciąga smoczek i się denerwuje. Tak jak i u starszego syna kupa u nas jest raz w tygodni, najczęściej co 4 dni, trochę go to męczy, brzuszek tgoche boli jak już ma się do wyjścia. Waży już 6,5 kilo.

A jak możecie udostępnijcie u siebie albo wrzućcie grosik do skarbonki https://www.siepomaga.pl/kubusiowe-serduszko?fbclid=IwAR1loNv987wAhMpMWdbGMEsMUhhASnGXH-XnAqQC5Hc3FNNgNk-K1-c1LPQ

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I chciałbym się pochwalić że od 2 tygodnia życia Dawida jesteśmy na pieluszkach wielorazowych. Świetna sprawa. Nie pakuje Małego w plastik i nie tworzymy niepotrzebnych śmieci. Kto jest albo chce być Eko to polecam.

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, że nieświadomie, ale było dziś pierwsze "mama" 😭😍😍 mało nie wybuchnęłam płaczem 😁❤ czyli wjechała kolejna sylaba. Młody dziś jakiś nie nasz 😒 tylko na rękach i dużo płacze. Może jakiś skok. Skończył 15tyg więc wychodziłoby, że teraz jest 4. Oby szybko minął 😉

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2021, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny strasznie wam współczuję tych alergii i azsów. przechodziłam to z synem i było to straszne, w emolium byk kapany jeszcze jak skończył 2 latka i strach było wyjść na basen , cokolwiek nowego ... teraz zmagamy się z alergia na brzozę topole trawy i zboże...jest na lekach wziewnych .
    za to córka skórę ma jak jedwab, mięciutka gładka różowa, raz czy dwa założyłam jej ciuszki wybrane w naszym proszku i było ok. zero odparzeń.

Marta serio robi jedna kupkę w tygodniu?? co za rozbieżność! Laura robi 2 lub 3 dziennie zwykle jak się gimnastykujemy na przewijaku .

zmagam się za to z innym problemem. odkąd skończyła miesiąc dostala katar i w zasadzie ma go do tej pory. ściągam jej aspiratorem 3 lub 4 razy dziennie , siedzi jej tp głęboko w nosku a gdy ściągnę to aspirator cały w białym katarku :( ma któraś taka sytuację ? chyba porą odwiedzić laryngologa

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Inka7 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek a moze ten katarek toobjaw alergii na cos właśnie?

My o yyle naplus, ze od urodzenia nie mielismy żadnej infekcji. Poza swedzaca skor, pokrzywka od czasu do czasu jest ok.

Janek 14
    Tymek 11, 5
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tym samym pomyślałam, Tygrysek taki wodnisty, jasny katar może być objawem alergii. Mój starszy syn ma uczulenie na drobnoustroje. Jak jest nieodkurzone, albo wejdzie do pomieszczenia gdzie jest sporo kurzu, to masakra. Kicha i cieknie mu z nosa właśnie taka wodnista wydzielina i od razu mu też oczy łzawią i są czerwone.
    A zaczęło się to właśnie jak miał 3 miesiące (najgorsze jest to że do 3 rż nie wiedzieliśmy na co alergia, bo nie można było zrobić skórnych testów) wyszło z badania krwi, że alergia i miał też śródmiąższowe zapalenie płuc... kosmos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2021, 15:14

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też witamy się po sporym czasie nieobecności 🙈 w końcu nadrobiłam Wasze wpisy, ufff

Współczuję Wam alergii i problemów skórnych maluszków. Ja sama obawiałam się, że córeczka po mnie odziedziczy azs, ale odpukać - do tej pory nie ma żadnych problemów ze skórą i oby tak już zostało.

U nas wszystko dobrze. Córeczka przekroczyła już 6kg i chodzi w ubrankach 68/74 🙊 Córcia ma bardzo długie nogi. Pewnie będzie wysoka jak tatuś.
    Ogólnie jest bardzo pogodnym i uroczym dzieckiem. Dużo rozmawia i cudownie się śmieje. 🥰 Apetyt jej dopisuje, a problemy "brzuszkowe" minęły. W dzień bardzo, bardzo mało śpi, co przekłada się na długi sen w nocy. 😴 Pięknie bawi się zabawkami, wszystko wkłada do buzi i okropnie się ślini. 🙊 Jeśli chodzi o obroty to potrafi tylko z brzuszka na plecy. 🤷‍♀️ Główkę bardzo ładnie trzyma, ale nie lubi leżeć na brzuchu i szybko się denerwuje.
    W zeszłym tygodniu miała szczepienia i było bardzo ciężko 😔 Strasznie płakała nawet przed ukłuciem.. Okropnie było mi jej szkoda. 😭😭😭 Po szczepieniu gorączkowała.

Korzystając z okazji życzę Waszym maluszkom wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka 🎁🎉🎊 niech uśmiech nigdy nie znika z ich twarzy 🥰😍😊 a radość dzieci niech będzie radością rodziców! 😍 Pozdrawiamy 😊

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2021, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy za życzenia i również dokładam sir :) zdrówka dla naszych forumiątek i ich rodzeństwa.

dziewczyny ja twz pomyślałam o alergii tylko właśnie ten katar jest biały i gesty ! nie cieknie, tylko zatyka jej nosek ... jutro idziemy do ciotki mojego męża która jest otolaryngologiem może niech sprawdzi jej nosek i gardełko. pediatra mi to bagatelizuje .

co do rozwoju widzę że dzieciaczki idą w miarę rowno , wszystkie juz chyba łapią zabawki i gaworza sobie. Laura ostatnimi dniami bardzo dużo gada w różnej intonacji i strasznie nas to śmieszy, jakby coś opowiadała ale tylko głużeniem 😅

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2021, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może coś poradzicie. Mały pięknie zasypia wieczorem i śpi do 5. Za to drzemki w ciągu dnia to jakaś masakra. Po pierwsze drzemki trwają do 30 minut i mam wrażenie, że nie jest po tym czasie wypoczęty. Po drugie często zasypia z wielkim płaczem. Już próbowałam wcześniej zacząć go usypiać zanim będzie mega zmęczony. Nawet w wózku na spacerze tyle śpi.

08.02 💙 Artur
  • werni Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej właśnie widzę u syna że próbuje nóżki łapać :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka u nas tak było zanim skończyła 3 miesiące. teraz drzemki są super, ale zaczęłam ją uczyć zeby sama zasypiała. jak trze oczy to wkładam ją do kosza , daję szmatkę z misiem ona się zwala po tym koszu, przytula do tego misia i zasypia, czasem trzeba popychać parę razy kosz . i jak sama zaśnie to spi znacznie dłużej niż gdy ją usypialam jeszcze na rękach.

werni u nas to samo. bardzo jej się podobają jej stopy xD

werni lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka, u nas jest podobnie więc nie pomogę. W ciągu dnia bardzo ciężko o drzemkę. Z tym, że w wózku ładnie śpi, ale tylko na dworze i wózek zazwyczaj musi być w ruchu 😁 A wieczorne zasypianie to od jakiegoś czasu też tragedia, jest już wieczorem tak zmęczony że nie mogę w ogóle go ululać, bo mi się pręży na rękach i krzyczy, często ze dwie godziny z nim walczę... Za to w nocy śpi ładnie i szybko zasypia po jedzeniu, często sam bez kołysania.

Dziewczyny, u nas od jakiegoś tygodnia też zabawy ze stópkami. Łapie, przyciąga do siebie i im się przygląda, często dodatkowo jeszcze sobie coś gada przy tym. Komicznie to wygląda 🤣

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Perelka Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas pojawil się pierwszy ząbek u jednego z maluchów :) dolna lewa jedynka 😀 widać że ta ślina którą leciała przez ostatnie tygodnie w ilościach hurtowych nie była przypadkowa:)

Tristana, Angelika0507, Inka7, Clover, Sweetcake, ultraviolet, werni, Rucola lubią tę wiadomość

• Inka7 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2021, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Woow, Perełka, gratulacje zabka ;)

Perelka lubi tę wiadomość

Janek 14
    Tymek 11, 5
  • werni Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2021, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też nie raz mówi mama. A ostatnio przekrecilam go na brzuszek to on na plecy z prawej strony znowu go wzięłam na brzuch to on z lewej na plecy hehe

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamusie :) My po kolejnym szczepieniu. Tymon waży 7,7kg :D Jakiś tydzień temu zrezygnował z cyca i jedziemy już tylko na butli.

Powiedzcie, planujecie jakieś prezenty dla tatusiów? Szukam pomysłu...
    Myślałam o takim kubeczku:
    https://allegro.pl/oferta/kubek-ze-zdjeciem-dzien-mamy-matki-taty-prezent-9296493532

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślałam o kubku, ale zostawiłam na inną okazję. Kupiłam body z napisem wszystkiego najlepszego tatusiu.

08.02 💙 Artur
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    Też myślałam o kubku, ale zostawiłam na inną okazję. Kupiłam body z napisem wszystkiego najlepszego tatusiu.
    Tak jak już kupilam kubek z napisem najlepszy tata na świecie i brelok do kluczy ze zdjęciem dzieciaków po jednej stronie, a po drugiej napis kochamy cie tatusiu 😀 mam nadzieję że mu się spodoba.

madiiiii lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
‹‹ 738 739 740 741 742 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ