X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w piątek mamy następna szczepionkę . Już drżę. A my sobie spontanicznie zrobiliśmy urlop. 650 km jazdy w samochodzie nie należała jednak do przyjemnych. Mały nie lubi jeździć ani w samochodzie ani w wózku. A w sierpniu przed nami trasa 1300 km. Spacery tylko w chuście, ale ze klocuszek wazy już 7,9 kg to ciężko mi go nosić. U nas skok pełna para. Dziecko nieodkladalne i mało śpi w dzień a w nocy bardzo się wierci. Dużo płacze i czesto jest rozdrażniony.

• werni Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar kupić zawieszkę do samochodu od synów :)

madiiiii lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 9 czerwca 2021, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się po dłuższej przerwie, macierzyństwo wciąga na maksa 😄 Perełka gratulacje ząbka 🎉 u nas końcówka a nawet chyba już po 5 skoku, przedłużał się w nieskończoność ale daliśmy radę 😄 ząbkowanie jeszcze przed nami ale hektolitry śliny już wydalone. Rozszerzamy dietę i jak na razie brokuły i kalafior są blee 😂 a no i mm zaczęłam podawać dodatkowo. Mój synio nie chce za bardzo nic pić :( macie na to jakieś sposoby? Idą upały i boję się że mi się odwodni...

bl9ci09kc99luerc.png
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam koszulkę dla męża z napisami Ctrl C i bodziak dla małej z napisem Ctrl V 🤣🤣

Perełka jak szybko gratuluję zabka!

dziewczyny a ja się trochę martwię. o ile mówiłam ze Laura sporo głużyła tak teraz nie robi tego praktycznie wcale. nie mówiąc o jakichś sylabach :( i mam wrażenie że jak na 4 miesięczne dziecko to mało śmieje się w głos.

Edward1 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    ja kupiłam koszulkę dla męża z napisami Ctrl C i bodziak dla małej z napisem Ctrl V 🤣🤣

Perełka jak szybko gratuluję zabka!

dziewczyny a ja się trochę martwię. o ile mówiłam ze Laura sporo głużyła tak teraz nie robi tego praktycznie wcale. nie mówiąc o jakichś sylabach :( i mam wrażenie że jak na 4 miesięczne dziecko to mało śmieje się w głos.
    Kochana ja miałam pisać to samo! Wcześniej jeszcze coś tam glużyla a teraz to już bardzo mało, bardziej jak jej się wymsknie i to raczej samogłoski, żadnychch sylab, nic takiego 😔Piszczy albo siedzi cicho 🤷‍♀️🤔

Niestety pojawił się u nas problem innej kategorii. Dużo sluzu w kupce i smugi krwi, jutro zadzwonię do HV ale martwię się że to alergia nam wyszła 😔

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamawiam nieśmiertelnik z jedej strony Kochanemu Tacie- Kajtuś, a z drugiej Niektórzy ludzie nie wierzą w superbohaterów, ale oni nigdy nie poznali mojego taty! 😊

U nas ślina w takich ilościach, że można kwiatki w domu podlewać. Przekręca się na boki w pół sekundy. Podnosi tyłeczek do góry. Ćwiczymy teraz obroty na plecki, na razie pokazujemy mu jak ma to robić poprawnie, żeby szybciej sam załapał. U pani fizjoterapeuty wizyty coraz lepsze, asymetria prawie skorygowana. Miał kilka dni ciszy, a teraz znowu gada jak nakręcony.
    Z rozszerzeniem diety czekamy jeszcze ze dwa miesiące. Jedynie wodę podaję jak jest bardzo gorąco a nie mam jak dać piersi. Mamy już upały i Młodziutki leży już w dzień w samym pampersiku 😁 waży prawie 8,5kg 🙈😂

tygrysek7773, madiiiii, Clover, werni lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward no to nie jesteśmy same.. ale skoro tak to może maja jakiś skok I dlatego tak się cofnęły "w rozwoju "?... może uczą się czegoś nowego. Laura z placzem od wczoraj zasypia na noc . spi normalnie ale krzyczy przy zasypianiu. tez mamy sporo śluzu w kupie i znowu pieniste kupy. z tym ze mi pediatra mówiła że alergia juz wcześniej by się pokazała..

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz Tymuś też się wyciszył i mniej gada. Miał chwilę zachwytu nad swoim głosem, a teraz jakby się nim znudził. Za to bardzo dużo obserwuje.

My wprowadziliśmy troszkę kaszki, a dzisiaj parę łyżeczek marchewki ze słoiczka. Strasznie smakował mu też arbuz. Rozebraliśmy go do samej pieluszki i pozwoliliśmy mu wycisnąć soczek :D

Clover lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy z rozszerzaniem diety do 6 miesiąca.

Rucola lubi tę wiadomość

08.02 💙 Artur
  • Clover Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2021, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My niedługo będziemy zaczynać rozszerzanie diety, ale ze względu na alergię Olka poprowadzi nas przez to pani alergolog. Po wizycie u niej jest spora poprawa, zmieniliśmy mleko, Oluś dostał leki żeby szybciej mu się zagoiły te zmiany na skórze, mamy też smarować go maścią przygotowaną w aptece i dostaliśmy zalecenia dotyczące codziennej pielęgnacji. Wizytę mieliśmy w piątek a już jest o niebo lepiej. Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, ale pani doktor powiedziała, że nie można go zaszczepić ze względu na przyjmowane leki i mamy termin dopiero na 21.06. Dziś Oluś był ważony, ma już 8660g.

Ogólnie to u nas super. Po złagodzeniu tego uczulenia Oluś nie jest już tak rozdrażniony. Zasypia teraz praktycznie zawsze sam, wieczorne usypianie przestało być dramatem. Olek sporo się śmieje i rozmawia, jest bardzo pogodny i wesoły. Zmiana pampersa czy przebieranie jest teraz wyzwaniem, bo praktycznie za każdym razem przekręca mi się na brzuch w sekundę 🤣 Dużo bawi się też stópkami. Sporo czasu spędzamy teraz na dworze.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2021, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Edward no to nie jesteśmy same.. ale skoro tak to może maja jakiś skok I dlatego tak się cofnęły "w rozwoju "?... może uczą się czegoś nowego. Laura z placzem od wczoraj zasypia na noc . spi normalnie ale krzyczy przy zasypianiu. tez mamy sporo śluzu w kupie i znowu pieniste kupy. z tym ze mi pediatra mówiła że alergia juz wcześniej by się pokazała..
    Ja tez mialam już schizy że coś jest nie tak. Ten skok jest bardzo długi i jakoś tak ciężko przez niego przechodzi. Nadal kiepsko śpi i też ma problemy z zasypianiem. Na brzuch się przekręcą ale to musi mieć na to ochotę, nogami się nie bawi, tzn rzuca nimi o podłogę, macha itp ale nie łapie 🤷‍♀️

No nic trzeba przeczekać i po 19 tygodniu życia będzie lepiej i tego się trzymam 💪😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 07:27

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po bilansie i po szczepionce. Krzyk był okropny bo trzeba było leżeć , no i dwa ukłucia. Mały wazy 7930 gr i ma 68,5 cm. Bilans wypadł bardzo dobrze. Na moje obawy, ze mały się nie przewraca na boki Pani doktor mnie uspokoiła i zapewniła, ze wszystko jest ok. A przebadała małego bardzo dokładnie. Zaufam jej a 26 czerwca i tak mamy osteopate to zobaczymy co on powie.
    Edwarda nas tez ten skok wykańcza tzn najbardziej mnie bo mały jest nieodkladalny, a ze trochę wazy to ja po całym dniu rąk nie czuje. I nogi tez mnie strasznie bolą. W wózku ryk, w samochodzie tragedia. Dzisiaj aż musiałam sie zatrzymać podczas jazdy bo sie zanosił. Śpi jak ksiezniczka na ziarnku grochu🙈🙈🙈Najcichszy dźwięk go wybudza.Oczywiscie śpi mi na rękach w szczególności w nocy. Ale , ze przeszłam to jak się corka urodziła to jakoś łatwiej mi ta sytuacje zaakceptować ponieważ wiem, ze kiedyś minie.😊😊 Wszyscy w rodzinie jednogłośnie twierdzili, ze chłopak będzie spokojniejszy i łatwiejszy w obsłudze no ale sie pomylili.
    A z pozytywnych wiadomości to mały śmieje się w głos, wczoraj tak go siostry rozśmieszyły, ze aż piszczał z radosci. Uwielbia siostry , jak tylko je widzi to usmiech od ich do ucha i „zagaduje”je. Jest kochanym pulpecikiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:56

ultraviolet, Edward1 lubią tę wiadomość

• Perelka Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny;) niedawno się chwalilam pierwszym ząbkiem u jednego z synków, a już wyszedł mu drugi;) także mamy dwie dolne jedynki, natomiast brat bliźniak ciągle bez zębów 😁
    My na dzień ojca kupiliśmy personalizowane koszulki- gang taty (z obrazkami i imionami 3 synkow). Paczka już przyszła i czeka na 23 ;)

Też zmagamy się z kolejnym skokiem rozwojowym, kilka dni mieliśmy problemy z zasypianiem, a dokładniej to godzinę darcia wniebogłosy. Mama tylko podnosiła to maleństwo które głośniej w danej chwili płakało i tak na zmianę aż padli od tych okrzyków i wtedy dopiero byli w stanie zjeść. W tamtych chwilach Wam zazdroscilam,ze fajnie mieć 1 dziecko i nim tak się moc zająć w 100% ;p ale tak na poważnie to bym tych moich bliźniaków nigdy nie zamieniła ❤❤
    Widzę że u Was ładne wagi, moi to chyba chudzinki w takim razie bo tylko 6,1 i 6,5 kg ;) wzrostowo 65 i 66 cm.

ultraviolet lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewkaewka wrote:
    My czekamy z rozszerzaniem diety do 6 miesiąca.
    My też a nawet chwilę dłużej. Chcę żeby było pół roku od ciąży donoszonej, gdybym ją donosiła.

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 11 czerwca 2021, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Perełko to moje takie same chudzinki;) a tak serio to uważam że naprawdę dobrze wyglądają:) mój pierwszy synek całe życie szedł 30tym centylem i teraz tylko wzrost ma powyżej 90tego ;) ja lubię szczupły typ sylwetki nawet u dzieci 🤣🤣🤣

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też chudzinka. 5.7kg waży urodzeniowa 2890g. Ale on ma to po rodzicach. :)

Też przestał śmiać się w głos a bardziej piszczy. Pewnie taki etap.

Co do ruchu. To tak wymachuje tymi nóżkami i rączkami że zaraz pofrunie. :)
    Kręci się wokół siebie. Powoli łapie swoje nóżki. Kilka razy przekręcił się z brzuszka na plecki. Na boki też powoli. Muszę z nim częściej ćwiczyć. Przy starszym synku to ciężko to idzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 06:19

Edward1 lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dietę rozszerzamy po skończonym 6 miesiacu. Jakoś mi nie spieszno. To całe gotowanie, cudowanie. Teraz to luzik, dostaje pierś i zadowolony😊😊

Edward1, Rucola lubią tę wiadomość

• werni Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2021, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po 6 :)

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04

Nasz cud Wojtuś 😍
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bardzo proszę choć udostępnijcie na swoich tablicach

https://www.siepomaga.pl/kubusiowe-serduszko

oloowa2709 lubi tę wiadomość

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • oloowa2709 Autorytet

Wysłany: 14 czerwca 2021, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta_kwk wrote:
    Dziewczyny bardzo proszę choć udostępnijcie na swoich tablicach

https://www.siepomaga.pl/kubusiowe-serduszko

Wsparłam finansowo i zaraz udostępnię na swoim fb.
    Z całych sił trzymam kciuki za udaną zbiórkę. Poruszyła mnie ta historia do łez 🥺🥺🥺

Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
    07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
    Mąż OK.
    10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
    03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.

06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
    Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
    iv09g7rfalmky5ts.png
‹‹ 739 740 741 742 743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ