🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
My w piątek mamy następna szczepionkę . Już drżę. A my sobie spontanicznie zrobiliśmy urlop. 650 km jazdy w samochodzie nie należała jednak do przyjemnych. Mały nie lubi jeździć ani w samochodzie ani w wózku. A w sierpniu przed nami trasa 1300 km. Spacery tylko w chuście, ale ze klocuszek wazy już 7,9 kg to ciężko mi go nosić. U nas skok pełna para. Dziecko nieodkladalne i mało śpi w dzień a w nocy bardzo się wierci. Dużo płacze i czesto jest rozdrażniony.
-
Witamy się po dłuższej przerwie, macierzyństwo wciąga na maksa 😄 Perełka gratulacje ząbka 🎉 u nas końcówka a nawet chyba już po 5 skoku, przedłużał się w nieskończoność ale daliśmy radę 😄 ząbkowanie jeszcze przed nami ale hektolitry śliny już wydalone. Rozszerzamy dietę i jak na razie brokuły i kalafior są blee 😂 a no i mm zaczęłam podawać dodatkowo. Mój synio nie chce za bardzo nic pić macie na to jakieś sposoby? Idą upały i boję się że mi się odwodni...
-
ja kupiłam koszulkę dla męża z napisami Ctrl C i bodziak dla małej z napisem Ctrl V 🤣🤣
Perełka jak szybko gratuluję zabka!
dziewczyny a ja się trochę martwię. o ile mówiłam ze Laura sporo głużyła tak teraz nie robi tego praktycznie wcale. nie mówiąc o jakichś sylabach i mam wrażenie że jak na 4 miesięczne dziecko to mało śmieje się w głos.Edward1 lubi tę wiadomość
-
tygrysek7773 wrote:ja kupiłam koszulkę dla męża z napisami Ctrl C i bodziak dla małej z napisem Ctrl V 🤣🤣
Perełka jak szybko gratuluję zabka!
dziewczyny a ja się trochę martwię. o ile mówiłam ze Laura sporo głużyła tak teraz nie robi tego praktycznie wcale. nie mówiąc o jakichś sylabach i mam wrażenie że jak na 4 miesięczne dziecko to mało śmieje się w głos.
Niestety pojawił się u nas problem innej kategorii. Dużo sluzu w kupce i smugi krwi, jutro zadzwonię do HV ale martwię się że to alergia nam wyszła 😔
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ja zamawiam nieśmiertelnik z jedej strony Kochanemu Tacie- Kajtuś, a z drugiej Niektórzy ludzie nie wierzą w superbohaterów, ale oni nigdy nie poznali mojego taty! 😊
U nas ślina w takich ilościach, że można kwiatki w domu podlewać. Przekręca się na boki w pół sekundy. Podnosi tyłeczek do góry. Ćwiczymy teraz obroty na plecki, na razie pokazujemy mu jak ma to robić poprawnie, żeby szybciej sam załapał. U pani fizjoterapeuty wizyty coraz lepsze, asymetria prawie skorygowana. Miał kilka dni ciszy, a teraz znowu gada jak nakręcony.
Z rozszerzeniem diety czekamy jeszcze ze dwa miesiące. Jedynie wodę podaję jak jest bardzo gorąco a nie mam jak dać piersi. Mamy już upały i Młodziutki leży już w dzień w samym pampersiku 😁 waży prawie 8,5kg 🙈😂tygrysek7773, madiiiii, Clover, werni lubią tę wiadomość
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Edward no to nie jesteśmy same.. ale skoro tak to może maja jakiś skok I dlatego tak się cofnęły "w rozwoju "?... może uczą się czegoś nowego. Laura z placzem od wczoraj zasypia na noc . spi normalnie ale krzyczy przy zasypianiu. tez mamy sporo śluzu w kupie i znowu pieniste kupy. z tym ze mi pediatra mówiła że alergia juz wcześniej by się pokazała..
-
Nasz Tymuś też się wyciszył i mniej gada. Miał chwilę zachwytu nad swoim głosem, a teraz jakby się nim znudził. Za to bardzo dużo obserwuje.
My wprowadziliśmy troszkę kaszki, a dzisiaj parę łyżeczek marchewki ze słoiczka. Strasznie smakował mu też arbuz. Rozebraliśmy go do samej pieluszki i pozwoliliśmy mu wycisnąć soczekClover lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
My niedługo będziemy zaczynać rozszerzanie diety, ale ze względu na alergię Olka poprowadzi nas przez to pani alergolog. Po wizycie u niej jest spora poprawa, zmieniliśmy mleko, Oluś dostał leki żeby szybciej mu się zagoiły te zmiany na skórze, mamy też smarować go maścią przygotowaną w aptece i dostaliśmy zalecenia dotyczące codziennej pielęgnacji. Wizytę mieliśmy w piątek a już jest o niebo lepiej. Dzisiaj mieliśmy mieć szczepienie, ale pani doktor powiedziała, że nie można go zaszczepić ze względu na przyjmowane leki i mamy termin dopiero na 21.06. Dziś Oluś był ważony, ma już 8660g.
Ogólnie to u nas super. Po złagodzeniu tego uczulenia Oluś nie jest już tak rozdrażniony. Zasypia teraz praktycznie zawsze sam, wieczorne usypianie przestało być dramatem. Olek sporo się śmieje i rozmawia, jest bardzo pogodny i wesoły. Zmiana pampersa czy przebieranie jest teraz wyzwaniem, bo praktycznie za każdym razem przekręca mi się na brzuch w sekundę 🤣 Dużo bawi się też stópkami. Sporo czasu spędzamy teraz na dworze. -
tygrysek7773 wrote:Edward no to nie jesteśmy same.. ale skoro tak to może maja jakiś skok I dlatego tak się cofnęły "w rozwoju "?... może uczą się czegoś nowego. Laura z placzem od wczoraj zasypia na noc . spi normalnie ale krzyczy przy zasypianiu. tez mamy sporo śluzu w kupie i znowu pieniste kupy. z tym ze mi pediatra mówiła że alergia juz wcześniej by się pokazała..
No nic trzeba przeczekać i po 19 tygodniu życia będzie lepiej i tego się trzymam 💪😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 czerwca 2021, 07:27
tygrysek7773 lubi tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
My po bilansie i po szczepionce. Krzyk był okropny bo trzeba było leżeć , no i dwa ukłucia. Mały wazy 7930 gr i ma 68,5 cm. Bilans wypadł bardzo dobrze. Na moje obawy, ze mały się nie przewraca na boki Pani doktor mnie uspokoiła i zapewniła, ze wszystko jest ok. A przebadała małego bardzo dokładnie. Zaufam jej a 26 czerwca i tak mamy osteopate to zobaczymy co on powie.
Edwarda nas tez ten skok wykańcza tzn najbardziej mnie bo mały jest nieodkladalny, a ze trochę wazy to ja po całym dniu rąk nie czuje. I nogi tez mnie strasznie bolą. W wózku ryk, w samochodzie tragedia. Dzisiaj aż musiałam sie zatrzymać podczas jazdy bo sie zanosił. Śpi jak ksiezniczka na ziarnku grochu🙈🙈🙈Najcichszy dźwięk go wybudza.Oczywiscie śpi mi na rękach w szczególności w nocy. Ale , ze przeszłam to jak się corka urodziła to jakoś łatwiej mi ta sytuacje zaakceptować ponieważ wiem, ze kiedyś minie.😊😊 Wszyscy w rodzinie jednogłośnie twierdzili, ze chłopak będzie spokojniejszy i łatwiejszy w obsłudze no ale sie pomylili.
A z pozytywnych wiadomości to mały śmieje się w głos, wczoraj tak go siostry rozśmieszyły, ze aż piszczał z radosci. Uwielbia siostry , jak tylko je widzi to usmiech od ich do ucha i „zagaduje”je. Jest kochanym pulpecikiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 czerwca 2021, 21:56
ultraviolet, Edward1 lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny;) niedawno się chwalilam pierwszym ząbkiem u jednego z synków, a już wyszedł mu drugi;) także mamy dwie dolne jedynki, natomiast brat bliźniak ciągle bez zębów 😁
My na dzień ojca kupiliśmy personalizowane koszulki- gang taty (z obrazkami i imionami 3 synkow). Paczka już przyszła i czeka na 23
Też zmagamy się z kolejnym skokiem rozwojowym, kilka dni mieliśmy problemy z zasypianiem, a dokładniej to godzinę darcia wniebogłosy. Mama tylko podnosiła to maleństwo które głośniej w danej chwili płakało i tak na zmianę aż padli od tych okrzyków i wtedy dopiero byli w stanie zjeść. W tamtych chwilach Wam zazdroscilam,ze fajnie mieć 1 dziecko i nim tak się moc zająć w 100% ;p ale tak na poważnie to bym tych moich bliźniaków nigdy nie zamieniła ❤❤
Widzę że u Was ładne wagi, moi to chyba chudzinki w takim razie bo tylko 6,1 i 6,5 kg wzrostowo 65 i 66 cm.ultraviolet lubi tę wiadomość
-
Perełko to moje takie same chudzinki;) a tak serio to uważam że naprawdę dobrze wyglądają mój pierwszy synek całe życie szedł 30tym centylem i teraz tylko wzrost ma powyżej 90tego ja lubię szczupły typ sylwetki nawet u dzieci 🤣🤣🤣#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Mój synek też chudzinka. 5.7kg waży urodzeniowa 2890g. Ale on ma to po rodzicach.
Też przestał śmiać się w głos a bardziej piszczy. Pewnie taki etap.
Co do ruchu. To tak wymachuje tymi nóżkami i rączkami że zaraz pofrunie.
Kręci się wokół siebie. Powoli łapie swoje nóżki. Kilka razy przekręcił się z brzuszka na plecki. Na boki też powoli. Muszę z nim częściej ćwiczyć. Przy starszym synku to ciężko to idzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2021, 06:19
Edward1 lubi tę wiadomość
-
marta_kwk wrote:Dziewczyny bardzo proszę choć udostępnijcie na swoich tablicach
https://www.siepomaga.pl/kubusiowe-serduszko
Wsparłam finansowo i zaraz udostępnię na swoim fb.
Z całych sił trzymam kciuki za udaną zbiórkę. Poruszyła mnie ta historia do łez 🥺🥺🥺Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina