🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas już do warzyw dodajemy ziemniaczki i trochę większą ilość podaję od wczoraj. Była inna konsystencja i jak zostało mu dwie łyżeczki, to go strząchnęło. Nie dawałam na siłe 😊
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
U nas nie weszła dynia, większość wypluwał. Jutro dam jabłuszko. Będę na zmianę dawać. Raz warzywo raz owoc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 sierpnia 2021, 18:23
-
U nas dobrze wchodzi kaszka orkiszowa i warzywa (zrobiłam jej dzisiaj zupkę jarzynową- ziemniak, Seler, Marchewka i pietruszka, i bardzo ej smakowała) Owoce niestety jej nie smakują (No chyba ze arbuz, Ciućka go ze smakiem) Będę przemycać w kaszce
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Ewkaewka wrote:Arbuz też super 😉 tylko stres, że odłamie kawałek i się zakrztusi. Też tak macie?
Taaak 😅 ja po minucie jej zabrałam wszystkie slupki, bo nie mogłam na to patrzeć, ale jakiś wyjątkowi twardy mi się trafił chyba 🙈 potem rozdziabdzialam widelcem i podałam na łyżeczce 😂
"Szczęście to nie tylko to, co los daje, ale i to, czego nie zabiera"
3 ivf, 4 transfer: ❤️wymarzona córeczka 27.01.2021r.
Starania o rodzeństwo od 07.2021 kolejne 4 procedury ivf , kolejne 7 nieudanych transferów
03.05.2022r 💔 10t.c.
2 miesiące odpoczynku i :
04.02.2023 - || naturalny cud
11+0 Nifty pro - niskie ryzyka, chłopiec 🩵
12+6 mały człowiek ma juz 6.1cm 🥰
18+0 225g akrobaty 🥹
23+0 559g połówkowe 🤩
28+6 1330g bobaska,
31+0 1620g 🥰 III prenatalne,miednicowo położony
33+6 2550g fiknął głową w dół 🫣
36+1 3060g małego gigantka🥹
37+0 3300g
39+1 cc- 3780g, 58cm pięknego chłopca 🩵 -
Tymuś najlepiej radzi sobie własnie z jedzonkiem podanym do rączki/na tackę. 2 dni temu zajadał się dynią na parze z naszego ogródka Je co może, a większe kawałki wypluwa. Ziemniaczki w kawałkach jadł pięknie, z łyżeczki nie chciał wcale.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
ale dużo napisałyście
ja się witam dokładnie w pół roku Laury
młoda pełza wszędzie, strach ją gdziekolwiek zostawić, podnosi tez dupke do raczkowania. siedzi tez juz sama ale staram się jej nie sadzać . obraca się o 360. jeśli chodzi o gadanie to tylko dada tata jakieś tam wymysły. mamy brak xd zębów brak, tylko dwie perły
z jedzeniem kiepsko, paćki wchodzą kiepsko , dynia fe, brokuł marchewka cukinia jako tako. owoców i mięsa jeszcze nie daje. skórka od chleba mmm delicous 🤣😅
-
madiiiii wrote:Tymuś najlepiej radzi sobie własnie z jedzonkiem podanym do rączki/na tackę. 2 dni temu zajadał się dynią na parze z naszego ogródka Je co może, a większe kawałki wypluwa. Ziemniaczki w kawałkach jadł pięknie, z łyżeczki nie chciał wcale.
madiiiii lubi tę wiadomość
-
U nas z łyżeczki musy owocowe uwielbia. Z warzywa młoda marchew z ziemniakiem,burak w rożnych kombinacjach samkwoych z owocem ale same papki. Kaszka Mleczno ryżowa owszem ale wz dodtakiem musu. Codzien coś dostaję ale nie jest łakomczuchem. Zębów nadal brak 😁.stęka i piszczy przy jedzeniu także myślę że lada moment się wybije w końcu 🙏. Usypianie mamy ostatnio ciezkie ale nocki całkiem ok. Chodzi spać ok19stej z dwiema pobudkami na mleko ok 24i 4 rano. Wstaje koło 6. Obraca się wokół własnej osi , próbuje pełzać i unsoic pupę do raczkowania ale póki co nie raczkuje 🙂. Nie usiadła jeszcze ale do jedzenia siedzi bardzo stabilnieStarania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
U nas dziś szpinak z ziemniakami, wszedł wzorowo. Po dwóch dniach jedzonka z dodatkiem pasternaku nie było wymiotów, więc wtedy to chyba zbieg okoliczności.
Co do zębów 🤦♀️ dzisiejsza noc to jakiś koszmar. Dzień tylko na rączkach, więc ratowała nas chusta. Dziąsła opuchnięte, żel pomaga chwilowo. Nie chcę go non stop faszerować lekami, ale na noc muszę dawać. Wydaje mi się, że jeszcze długa droga zanim się przebije kolejny. Życzę sobie cierpliwości i wytrwałości. Dobrze, że w zamrażarce jest trochę szybkiego jedzenia, bo Stary by głodny chodził 😂
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
U nas na razie wjechała dynia, marchewka, Pasternak i brokuł. Kuba ogólnie trzęsie się z ekscytacji na widok jedzenia i oprócz brokuła, wcinał wszystko ze smakiem. Jutro podam po raz pierwszy mięsko - indyka. Karmimy się łyżeczką. Nie mam jeszcze odwagi podać kawałków 🤷♀️
-
nick nieaktualnyU nas marchewka ble, dostal tez ziemniaczka z cukinia. Pierwszego dnia nakrzyczal na mnie, ze ble I co ja mu daje. Ale wczoraj poszlo juz lepiej. Niestety po ziemniaczku dostaje rozwolnienia i boli go brzuszek. Takze z ziemniaczkow rezygnujemy.
Za to bardzo posmakowal mu budyn jajeczny.
Na razie bede podawac Harisowi jeden sloiczek z owocem 1 lub 2 razy w tygodniu. Za jakis czas wprowadze mu sniadanko. Pozniej lunch (owoc najczesciej), obiadek i kolacje.
Robie to powoli, bo on ma problemy z brzuszkiem, wiec chce zeby sie przyzwyczail sie do innego jedzonka.