Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj po drzemce było już lepiej, aż miałam wyrzuty sumienia jak moja mama go zabierała do siebie (mieszka w bloku obok). Obiad zrobiony, mieszkanie sprzątnięte i głowa zresetowana 👍 na noc podałam mu ten czopek i powiem Wam, że wstał mi dziś o 7:20, budził się chyba 5razy w nocy na jedzenie, ale nie było płaczu w ogóle. Kocham tego mojego Szkraba, ale właśnie czuje, że bardzo ciężkim zajęciem jest macierzyństwo ❤

madiiiii, Ania81, werni lubią tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ja należę, do ludzi, którzy nie ubarwiają macierzyństwa. Zawsze mówiłam i mówię, ze to baaardzo ciężka i odpowiedzialna praca. Jest super ale są tez momenty gdzie jest beznadziejnie i wtedy pytam siebie: po co mi to było?

Rucola lubi tę wiadomość

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też nie ubarwiałam i wiedziałam, że będzie ciężko, ale należę do silnych psychicznie osób. Nie podejrzewałam siebie o taki rozpad. Jednak pół roku permanentnego zmęczenia i bezsilność w patrzeniu na cierpienie Maluszka może złamać i mnie 😉

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo właśnie, moje szczęście ma już pół roku ❤😍 🎉🎊

Rucola lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • werni Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio też się popłakałam z bezsilności jak mały miał skok i co chwilę w nocy wstawał. Myślałam że wysiądę. Przy starszym nie miałam tyle pobudek. Teraz jest lepiej.

Dziś podałam banana i się krzywił hehe ale trochę zjadł. Podałam też wodę w doidzie. Chętnie pił. I wystawiał rączki by trzymać kubeczek. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My też zaczęliśmy rozszerzać dietę, Mały wyprobował już brokuła, bardzo bo wzdymał więc szybko go już nie dostanie, dziś wjechała marchewka i chyba bardziej smakowała, za dwa dni będzie swojski ziemniak i coś zaczniemy mieszać z mięsem, dobrze że moja mama ma swoje kurczaki i króliki, od sąsiada załatwię wołowinę, ja raczej sama będę gotować posiłki Młodemu, nie chce kupować słoiczków, jakoś nie mam przekonania....

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • marta_kwk Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeśli bym mogła jeszcze raz Was prosić o pomoc dla Miłoszka
    https://www.siepomaga.pl/serce-milka#wplaty
    Udostępnienie to też bardzo dużo ❤

k0kdi09k1llqhe99.png
    relg4z17a4wdju0z.png
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika łączę się w bólu z nieprzespanymi nocami 🥺 u nas combo bo idą kolejne zęby 🤦 ząbek nr 7 już się przebił a nr 8 już prawie, przeprowadziliśmy się do nowego domu więc dodatkowo nowe miejsce i brak babci. Mój syn przechodzi samego siebie i piorun to za malo powiedziane bo już udało mu się samemu u łóżeczku stanąć na nogi - ja jestem przerażona że to idzie tak szybko, boję się o jego kręgosłup ale przecież nie będę go przewracała żeby tego nie robił...

bl9ci09kc99luerc.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristana wrote:
    Angelika łączę się w bólu z nieprzespanymi nocami 🥺 u nas combo bo idą kolejne zęby 🤦 ząbek nr 7 już się przebił a nr 8 już prawie, przeprowadziliśmy się do nowego domu więc dodatkowo nowe miejsce i brak babci. Mój syn przechodzi samego siebie i piorun to za malo powiedziane bo już udało mu się samemu u łóżeczku stanąć na nogi - ja jestem przerażona że to idzie tak szybko, boję się o jego kręgosłup ale przecież nie będę go przewracała żeby tego nie robił...
    U Ciebie miesiąc do przodu i już niezła kolekcja w buziaczku 😉

z tego co wiem, to jak dziecko się rozwija to nie należy go hamować, bo widocznie jest gotowy 😊 tylko się cieszyć 😁 u nas stanęło na pełzaniu, próbach przebierania nogami jak stoi w pozycji czworaczej, kręceniu się wkoło 😋 czekam aż minie skok i może usiądzie, bo coraz częściej próbuje 😁

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łączę się w bólach, jeśli chodzi o skok. Co prawda nocki są spoko, tylko jedna pobudka na karmienie, za to dzień to niekończące się pasmo stękania, jęczenia i noszenia na rękach 🙄 Młody, odpukać, jak dotąd nie choruje. Przeziębiony też nie był.

Czy owoce podajecie surowe? Bo gdzieś czytałam, żeby je początkowo gotować lub piec.

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję surowe, np. tarte jabłko.

08.02 💙 Artur
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też podawałam surowe jabłka, brzoskwinie, banany i borówkę amerykańską no i arbuza :)

U nas zaczął siadać chyba tydzień temu chociaż próby były długo.

Czy Wasze Maleństwa po kąpiel też nie lubią ubierania? Nasz w wodzie super się bawi, jak go wyciągnę też ok ale jak przychodzi pora założenia pampersa to coś w niego wstępuje i zaczyna się drzeć a ubrać też za bardzo się nie daje

bl9ci09kc99luerc.png
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2021, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tristana wrote:
    Ja też podawałam surowe jabłka, brzoskwinie, banany i borówkę amerykańską no i arbuza :)

U nas zaczął siadać chyba tydzień temu chociaż próby były długo.

Czy Wasze Maleństwa po kąpiel też nie lubią ubierania? Nasz w wodzie super się bawi, jak go wyciągnę też ok ale jak przychodzi pora założenia pampersa to coś w niego wstępuje i zaczyna się drzeć a ubrać też za bardzo się nie daje
    Założenie czy zmiana pampersa jest ok (nie licząc prób odkręcenia się na brzuszek), ale zakładanie i zdejmowanie ubrań to jakaś katastrofa 🙈

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Ewkaewka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas się wkurza podczas wieczornego ubierania, bo już jest zmęczony.
    A jak podajecie arbuza i borówki?

08.02 💙 Artur
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ostatnio tak jak u Lolity. Nocki spoko, w dzień stękanie. Bez przerwy próbuje przechodzić do pozycji raczkującej, ale nie ma jeszcze siły i kończy się marudzeniem. Przy dziewczynach jest spokojniejszy, ale jak widzi mnie lub męża, od razu domaga się pomocy :D
    Muszę przyznać, że przebieranie i zmiana pieluszki z Tymusiem to sama przyjemność. Z najstarszą córka to był istny koszmar :D
    U nas arbuz zawsze do rączki, borówki zmiksowane np. z jabłuszkiem.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów brak, ale jakoś specjalnie ich nie wyczekuję:) synek buja się bez przerwy w pozycji czworaczej przód/tył również uskutecznia to w nocy więc ma milion pobudek. Normalnie śpi z nim mąż ale tym razem to synka młodszego dopadło przeziębienie i dzisiejszą noc spędził że mną. Kaszle i ma stan podgoraczkowy. Starszy syn wcale nie chorował, bliźniaki niestety dostają spuściznę żłobkowy:( staram się od nich jak najszybciej zarażać żeby produkować przeciwciała i póki co te choroby mają łagodny przebieg, no ale katar u malego dziecka to już jest problem. No ale taka kolej rzeczy jak dziecko ma styczność że żlobkowiczem.
    U nas rozszerzanie diety bez zmian, ulubione danie to mleko a jak wpadnie coś przy okazji to jest sukces 😅 no cóż, obiecałam sobie że do końca 8go miesiąca zniosę te wydziwiania ale potem już bierzemy się na poważnie za rozszerzanie diety, bo chcę zejść z jednej sesji ściągania. Już czas troszkę pomyśleć o sobie :) oddajecie dzieci do żłobka? Kiedy wracacie do pracy?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podaję borówkę taką podziobaną łyżeczką bez skórki :) młoda bardzo lub wszystko co kwaśne.

Tristana niesamowite co już twoja pociecha potrafi! u nas dopiero próby raczkowania. i siedzi sama juz prawie dobrze.

czy ktoś nadal nie ma żadnego ząbka jak my ?

ja idę do pracy w lutym , jak mala skończy roczek to idzie do żłobka.

👩33 🧔31
    Jest nas 5 ❤
    Marcelage.png
    Lauraage.png
    Łucjaevent.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas zębów brak.
    Ja chciałam wrócić do pracy we wrześniu 2022 roku, czyli jak mały miałby 1,7 miesięcy. Jak na razie wszędzie dostaliśmy odmowy, zarówno w żłobkach jak i u opiekunek. Czekam jeszcze na odpowiedz żłobka, do którego chodziła młodsza córka. Jak teZ odmówią to zostaje w domu do czasu jak mały dostanie gdzieś miejsce.

• Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś skończony 26 tydzień i tyle nowości 😁 usiadł sam z podporem i wrócił do pozycji czworaczej, od jakiejś godziny robi to w koło 😍 dodatkowo zrobił kilka razy po dwa kroki na czworaka 😍 super się też dziś sam bawi. Noc co prawda z pierdyliardem pobudek, ale jakoś funkcjonujemy 😊

Ja planuję iść na kursy pod koniec roku, może na początku kolejnego i po wybraniu wypracowanego zasiłku dla bezrobotnych otworzyć małą działalność beuty 😉 może nic bardzo ambitnego, ale nie wyobrażam sobie wracać na pełny etat do pracy, tym bardziej, że jedynie w grę wchodziłyby fabryki, gdzie praca to ok 10h z dojazdami.

Tristana lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2021, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tygrysek7773 wrote:
    Ja podaję borówkę taką podziobaną łyżeczką bez skórki :) młoda bardzo lub wszystko co kwaśne.

Tristana niesamowite co już twoja pociecha potrafi! u nas dopiero próby raczkowania. i siedzi sama juz prawie dobrze.

czy ktoś nadal nie ma żadnego ząbka jak my ?

ja idę do pracy w lutym , jak mala skończy roczek to idzie do żłobka.
    Tygrysek u nas brak uzębienia 🤷‍♀️ ale pewnie niedługo coś się pojawi.

Do pracy planuje wrócić w lutym jak Polka będzie miała rok 💪💪

tygrysek7773 lubi tę wiadomość

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
‹‹ 754 755 756 757 758 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ