🍀 LUTY 2021 🍀
-
WIADOMOŚĆ
-
My mamy matę z mama brum 2cm. Super się sprawdza 👍💪👏
https://mamabrum.eu/c/24/maty-edukacyjne.htmloloowa2709, Lolita lubią tę wiadomość
8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm
2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm
XII.2012- 5tc [*]
Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
5 VI 2020 - II kreski na teście 😁 -
Też polecam te co Edward. Jest super . Mam dokładnie taka https://mamabrum.eu/494-dwustronna-mata-piankowa-xxl-200-x-180-x-1-cm-skladana-gory-i-droga
Lolita lubi tę wiadomość
Starania od 04.2016,Niedoczynnośc tarzcycy,Mutacje MTHFR C677T i A1298C., PAI1 homo,Hiperprolaktynemia05.2017 HSG, drozne oba
07.2018 histeroskopia Endometrium polipowate.
Mąż OK.
10.2018 Start Invimed, badania, cykle stymulowane, torbiel 8cm...
03. 2020 start 1 procedura, krótki PROTOKÓŁ, stymulacja nieudana, punkcja odwołana.
06.2020 naturalny cud 🙏34 dc II, 35dc bhcg 5854, 37 dc 12144, 41dc jest zarodek i jest ♥️
Ciąża na clexane, acard, letrox, prenatal, luteina
-
Ja też nie mam jeszcze okresu. po pierwszym porodzie miałam po 10 miesiącach może i teraz się tak uda.
zębów brak. dziewczyny jak śpią wasze dzieci ? moja notorycznie obraca się na brzuch , dupa wypięta i twarz w poduszce..wygląda to komicznie ale chyba trochę to niebezpieczne?
ostatnio w ogóle po szczepieniu 3 dni temu zaczął się kryzys..nocne pobudki co godzinę, w dzień tez mało spi I marudna strasznie... a skoku przecież teraz nie ma . 27 tydzień -
Mój śpi najczęściej na boczkach, raz na jednym, raz na drugim. Śpi pod kołderką.
Noce u nas to jakiś koszmar. Np dziś śpi na noc od 20 i już 4 razy wisiał na cycku. Skoku nie ma, bo już skończył. Raczkuje i siedzi. Wydawało mi się, że powinno się to choć ciut uspokoić. Za to ma dziąsła bardzo opuchnięte i to chyba jest przyczyną 🤷♀️
12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Tristana wrote:Synio w nocy śpi bardzo różnie, pozycja dowolną i przerabia ich dużo w ciągu nocy.
U nas ostatnie noce tragedia, budzi się co chwilę i przy tym płacz i marudzenie. Wgl ostatnio tyle marudzi że ma chrypkę 🤦
no u nas jest dokładnie to samo. jakby spanie bolało.. -
Mojej córci na 7,5miesiaca wyszedł pierwszy ząbek dosłownie wczoraj.
Nocki mamy raczej powtarzalne, 3 pobudki na jedzenie, spanie w godzinach 20-7 oboje ale w różnych pokojach 😅 synek z tatą a ja z córcią i starszym synkiem#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
U nas dzisiaj po kontroli Kajtuś 72,5cm i 9650g 🙈😁 zdrowe dziecko.
Tydzień temu zaczął raczkować, a wczoraj stanął już sam na narożniku przy oparciu. W takim tempie dogoni swoją ciocie i pójdzie na 9 miesięcy 😂
Mieliśmy dziś znowu szczepienie 6w1 i rotawirusy. Ciekawe czy dobrze to zniesie.Tristana, ultraviolet lubią tę wiadomość
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
My dzisiaj też byliśmy na szczepieniu, 5w1 i wzw B. Olek waży już 10,77kg 😮 Za 6 tygodni zaczniemy szczepić na meningokoki.
Zaczyna powoli czworkować, kombinuje jak się przemieścić. Ostatnio udało mu się usiąść podpierając się rączkami. Właściwie to codziennie wymyśla jakieś nowe wygibasy. Niestety wiąże się to też ze słabymi nockami. Budzi się w nocy i czołga się w łóżeczku albo wstaje na czworaki i się buja. Co noc jest kilka pobudek na zabawę, a kiedy próbuję go lulać to wyrywa się, tłucze mnie po twarzy albo ciągnie za włosy 😵 Mam nadzieję, że wkrótce ten skok się skończy 😂 -
Mój to ma ponad 6 kg. W środę mamy szczepienie. Od dwóch dni kiepsko śpi. Ciągle się kręci.
Za to od dwóch ciągle gaworzy:mamamama -
Tristana wrote:O to Kajtusiowi torpeda też się włączyła 😁 teraz trzeba mieć oczy do okoła głowy i to dosłownie 😅
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
Witam. My jeszcze na urlopie. Jakoś daliśmy rade dojechać 1300 km. Trochę marudzenia było. Na miejscu super. Mały śpi na plaży dosyć dużo. U mnie na rękach oczywiscie ale jest ok. Wozek niepotrzebnie wzięliśmy bo wytrzymał w nim raz całe 5 min i był krzyk. Chusta nas ratuje. Słowo „urlop” z dwójka małych dzieci nabiera zupełnie innego wymiaru.😅😅😅 cały czas w biegu ale mimo wieku(🙈🙈😅😅) dajemy rade.
Dziewczyny jak dużo jedzą Wasze dzieciaczki? U nas to kilka łyżeczek i koniec więcej nie chce. Podaje zawsze dwa posiłki. Kaszka z owocami na śniadanie i później obiad. -
Na obiad zjada ok 150g, warzywka z ziemnaczkiem i mięskiem. Wczoraj próbowaliśmy kaszke na kolacje i zjadł ponad 50g. Ile właśnie powinien zjadać przed snem?
1 procedura In-vitro
3x IUI- nieudane ❌
Starania od 04.2019 💕 -
U nas na śniadanie kaszka jaglana lub owsiana i do tego różne owocki. Na obiadek warzywka. Zjada jakieś 150 g, ale nie sprawdzałam dokładnie. Czasami chciałby więcej, ale mam wrażenie, że to i tak dużo.
Na tym etapie nie musi dużo zjadać.08.02 💙 Artur -
Dawid jakoś nie przepada za jedzeniem, trudno to namówić na więcej jak dwie czubate łyżeczki czy to zupki czy owoców, ale na razie nie mam spiny, zajada się cycem i rośnie w oczach to się nie przejmuję. Za to bardzo lubi dostać do rączki piętkę chleba czy sucharka, mamla i mamla zadowolony. W czwartek coś Małego zaczęło brać, miał stan podgorączkowy i widać było katar za rogiem, w piątek mnie rozłożyło i chyba dzięki temu Dawidowi przeszło, przeciwciała zatrzymały rozwój choroby.