X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🍀 LUTY 2021 🍀
Odpowiedz

🍀 LUTY 2021 🍀

Oceń ten wątek:
  • Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 4 października 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysku dziękuję...
    Zawsze to forum gdzieś dodaje otuchy naprawdę... Jakoś tak zawsze człowiek ma inaczej w głowie wywalając z siebie swoje zale... Jestem również na grupach osieroconych rodziców i dopiero teraz wiem ile kobiet traci swoje skarby i to naprawdę w każdym wieku... Nie powinno tak być a los nie powinien tak doświadczać ... Ja miałam mogę powiedzieć to szczęście że Antoś dał nam 3 wspaniałe tygodnie swojego życia 😞... Niektóre mamy nawet nie mają okazji spojrzeć dziecku w oczka .. niektóre znów tracą dzieci walczących z chorobami, inne w wypadkach itd .. nie wspomnę o poronieniach ...hmmm nie tak powinno być ale jest nas tak dużo że głowa szaleje naprawdę... 😞 Daje radę to jest dla mnie najważniejsze, najważniejsze dla mnie są moje dzieci i nic tego nigdy nie zmieni...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • Tristana Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2021, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie czy myślicie już nad zmianą fotelika samochodowego a może już zmieniliście fotelik na większy? Jaki polecacie? My musimy kupić jak najszybciej bo już widzę że dziecku niewygodnie i nóżki mu wystają.
    Moje dziecko już skończyło 9 miesięcy i jego rytm dnia ustabilizował się a co najważniejsze w nocy też spokojnie śpi (zazwyczaj bo zdarzają się epizody godzinnego płaczu), ząbków nadal 8 chociaż już prawie przebiły się 2 kolejne, chodzi ładnie przy meblach i już puszcza się żeby sam stać 😁

Magddullina2 lubi tę wiadomość

bl9ci09kc99luerc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina bardzo współczuję :( Nie potrafię sobie wyobrazić tego, co musiałaś przejść. Bardzo mocno przytulam w myślach ♥♥♥

Tristana my w tym tygodniu też wyciągamy większy fotelik.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas juz przebił się 5 ząbek, czekamy teraz na lewą górną dwójkę. Noce nadal straszne, ale ustalamy rytm dnia. Jeżeli chodzi o jedzenie, to ładnie zjada obiadki, kaszka na noc znowu jest z łyżeczki. Wprowadziliśmy owoce, nabiał i jaja. Zjada malutkie śniadania i czasami podwieczorek. Schodzimy ze słoiczków na rzecz lepszego, bo gotowanego przez mamusie 😊

W połowie września byliśmy w Polsce i na ten wyjazd kupiliśmy już większy fotelik. Dokładnie od 20 sierpnia jeździ już w większym, ale siadał już wtedy sam, a w łupinie nie mieściły mu się barki. Wybraliśmy znowu firmę Joie model i-spin 360r. Jest z wbudowaną bazą 360, po 15 miesiącu można odwrócić go przodem do kierunku jazdy. Bardzo jesteśmy zadowoleni, bo bardzo wygodnie się go użytkuje 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 10:05

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika my wczoraj kupiliśmy właśnie ten fotelik co wy, mam nadzieje że będzie jej wygodnie bo w łupinie jest tragedia. Drze się niemiłosiernie 🤞😳

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • Angelika0507 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward u nas jest super, bardzo wygodnie mu się siedzi i śpi w nim 😊 trzymam kciuki, żeby to był "ten" fotelik i żeby spokojnie Jej się jeździło 😊

Edward1 lubi tę wiadomość

qb3ck6nle1gu1853.png

12.02.2021 Kajetan 4300g, 56,5cm
    Drugi transfer 05.2020- mamy syneczka ❤♂️
    Pierwszy transfer 04.2020- nieudany ❌
    1 procedura In-vitro
    3x IUI- nieudane ❌
    Starania od 04.2019 💕
  • Clover Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My chcemy w tym miesiącu kupić fotelik, najpierw chcieliśmy kupić kolejny do naszej bazy z Avionauta, ale już teraz ciężko mi Olka ładować do fotelika kiedy jest wpięty w samochodzie, więc jesteśmy zdecydowani na fotelik obrotowy. Oglądaliśmy na razie Britax Römer Dualfix i Nuna Rebl Plus, myślałam jeszcze o Cybex Sirona. Zobaczymy po prostu, który najlepiej będzie pasował do kanapy w naszym aucie.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam, ze w grudniu dla średniej kupię nowy fotelik a mały przejmie jej Britax Römer Dualfix M-i size. Na dzień dzisiejszy fotelik jest jeszcze dla niego za duży. Dziwnie w nim siedzi, jakby zapadnięty . Zobaczymy bliżej grudnia. A fotelik jest rewelacyjny. Dla mnie opcja odwracania fotelika do zapięcia jest niezastąpiona.

• tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny czy któraś poleci jakiś fotelik tył przód? i najlepiej żeby montował się zarówno na pasy jak i na Izo bo jedno nasze auto ma a drugie nie... jest britax romer multi tech 3 ale nie jest testowany..

👩32 🧔30
    26.09 początek starań o 3 dziecko 👩‍❤️‍💋‍👨
    2.11 mamy 🤰dwie kreseczki !!
    22.11 mamy ❤i 4 mm człowieka
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Lolita Autorytet

Wysłany: 5 października 2021, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdulina, ogromnie współczuję Ci tak niewyobrażalnej straty i jednocześnie podziwiam, że jesteś tak silną kobietą. Ale z drugiej strony nie dziwię się, masz dla kogo żyć i choć Twój świat w jednej chwili się zawalił, to nadal są osoby, dla których Tyjesteś całym światem - nigdy o tym nie zapominaj ❤ tulę mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2021, 22:04

Magddullina2, werni lubią tę wiadomość

Qx7mp2.png
    11.2019 cb 💔 02.2021 SYNEK ❤️ 10.2021 - 12 dpo (1 cs) ⏸ 🍀
  • _Hope Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jakiś czas temu wymieniliśmy fotelik i również wybraliśmy model Joie z wbudowaną bazą 360. Jesteśmy z niego zadowoleni. Córeczka lubi w nim podróżować.😉

2021 H🩷
    2023 W🩵
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek sprawdź sobie na stronie tyłem.pl lub 8 gwiazdek. Ciężko jest coś doradzić ponieważ dopasownie do auta i dziecka jest tu kluczowe. Możesz również na Facebookowych grupach zapytać. Tam Ci doradza.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2021, 11:12

• Magddullina2 Autorytet

Wysłany: 6 października 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolita wrote:
    Magdulina, ogromnie współczuję Ci tak niewyobrażalnej straty i jednocześnie podziwiam, że jesteś tak silną kobietą. Ale z drugiej strony nie dziwię się, masz dla kogo żyć i choć Twój świat w jednej chwili się zawalił, to nadal są osoby, dla których Tyjesteś całym światem - nigdy o tym nie zapominaj ❤ tulę mocno.

Dokładnie tak... Trzeba być silnym mimo woli ! Czasem mam naprawdę złe dni... Ale nigdy chłopcy nie widzą że płacze,raz miałam taką sytuację to płakali razem ze mną,nie ukrywam bo obaj byli przy wszystkim i pożegnali się z bratem... Najgorszy widok w moim życiu... Pytania zadają i będą, rozmawiamy o Antosiu jako o naszym Aniołku stróżu który zawsze jest na ramionku i patrzy ... Serio nie wiem skąd we mnie tyle siły. Zwłaszcza że tak naprawdę tamte święta spędziłam w szpitalu z malusim pod sercem drżąc o jego zdrowie.... Urodził się dzień przed urodzinami pierworodnego... Czeka mnie ciężki rok...

👩‍👦‍👦
    👣2014
    👣2016
    🤍😇24.01.21r zm 14.02.21😞 osobisty Anioł stróż 😢💔
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetcake wrote:
    Tygrysek sprawdź sobie na stronie tyłem.pl lub 8 gwiazdek. Ciężko jest coś doradzić ponieważ dopasownie do auta i dziecka jest tu kluczowe. Możesz również na Facebookowych grupach zapytać. Tam Ci doradza.

tak wiem, juz jestem po konsultacjach i wybieram się do Łodzi dopasować fotel :) niestety wybór jest dla mnie bardzo mały. na ten moment mam 3 typy: klippan triofix, jpie stages lub britax max way. ten ostatni najlepiej wypada w adac i ma test plus ale jest tylko tyłem a boję się że mając 3 lata młoda będzie się buntować widząc jsk brat jeźdź przodem
    no ale zobaczymy, decyzja zapadnie w sklepie :)

my jutro wychodzimy do domku

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Edward1 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek jak u was sytuacja? Jak się czuje Laura?

n59ykrhmt0n17fpk.png

8/2/2021 urodziła się nasza mała królewna Pola 3720g I 51cm

2010 - urodził się Franciszek 4180g I 55 cm

XII.2012- 5tc [*]

Starania o kolejne dzieciątko od 2013.
    5 VI 2020 - II kreski na teście 😁
  • tygrysek7773 Autorytet

Wysłany: 7 października 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edward1 wrote:
    Tygrysek jak u was sytuacja? Jak się czuje Laura?

dziękujemy, jest już dobrze :) tylko trochę odkasluje jeszcze wydzielinę i ma katar . oskrzela i płuca juz czyste :)

Edward1 lubi tę wiadomość

👩32 🧔30
    age.png
    age.png
    preg.png
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek to super wiadomości🤩🤩🤩🤩 Dużo zdrowka dla Laury. Najgorsze macie już za sobą.
    A swoją droga to ja tez drze o te moje dzieci w okresie chorobowym. Teraz non stop słyszę, ze takie maluszki jak nasze maja zapalenie oskrzeli. No ale ochronić się nie da w 100%. Trzeba przetrwać i tyle.

• werni Autorytet

Wysłany: 11 października 2021, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do darcia ostatnio Grześ tak krzyczy i wydaje wysokie dźwięki że aż głowa boli. :)

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj dziewczyny ja też strasznie przeżywam choroby dzieci. U nas sezon zaczyna się zazwyczaj w połowie października. Najbardziej boję się zawsze grypy żołądkowej. Baaaardzo źle to przechodzimy. Ale postanowiłam, że w tym roku będziemy zdrowi!!! :)

Zaczynam znowu myśleć o próbie adaptacji w żłobku. Myślę, że zaczniemy pod koniec października. Tymuś jest już o wiele sprawniejszy niż na początku września, więc jestem nieco spokojniejsza. Wtedy ledwo siedział, a teraz wszędzie go pełno i powolutku zaczyna informować, czego chce. Np. wieczorem raczkuje do łazienki, siada przed wanną i zaczyna sugestywnie stękać i zaciskać piąstki. Jak wkładamy go do wody aż piszczy z radości :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Sweetcake Autorytet

Wysłany: 13 października 2021, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak nadchodzi sezon chorobowy to cały czas żyje w leku. Serce mi pęka na milion kawałków jak widze chore dzieci.
    U nas skok cała gęba. Ja ledwo chodzę. I jakby tego było mało to sobie wymyslilam fryzjera. A ze ja praktycznie matka samotnie wychowująca to mały ze mna. Co on tam dzisij wyprawiał to szok. Musiałam zadzwonić po starsza corke( na szczescie ma ferie) bo mały tak płakał , ze nie dało się nic zrobić. Jak wychodziłam z nim na dwor to było ok. A jak wracałam do środka to ryk. Nie mam pojęcia co mu tam przeszkadzało dzisiaj, ale było bardzo cicho. Ja sama byłam. No nie i koniec. Mam traumę po dzisiejszej wizycie😱😱😱 ja to chyba masochistka jestem: rano pojechałam na pobranie krwi, później ten nieszczęsny fryzjer, a po dentysta ze średnia. Czasami to się sama sobie dziwie po co ja sobie tyle stresów funduje. Przecież mogłam to rozdzielić na 3 dni. Ale nie bo ja muszę wsxystko od razu. Siedzę teraz w domu z ogromnym bólem głowy, wykończona ale szczesliwa bo średnia dała sobie zaleczyć zęba🙈🙈

‹‹ 766 767 768 769 770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ