X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekujemy cioteczki za tyle komplementow.
    :)
    Moja euforia juz troszke opadla bo znow jakos dziwnie zaczelam czuc swoj brzuch. Malutka jak sie rusza to az boli czasami.

Slash ja tez mysle ze obydwie wagi naszych dzieci sa ok,a moj doktorek powiedzial dokladnie ze troszke za duzo wazy. Ale nie rozgadywal sie na ten temat wiecej i chyba mu to zbytnio nie przeszkadzalo.
    Katalina dobrze ze wszystko ok u was. Zwolij teraz i Odpoczywaj. Nalezy ci sie pracusiu :)

gosiunia lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No z ta sklamana waga wychodzi +11, ale ja podejrzewam że mogę miec na czczo w sumie mniej ;p on się nie czepia tyle tych 11kg tylko tego co przytylam w ciagu 5tyg..... Ale w sumie jeśli nawet teraz zawyzylam a przystopuje przez najblizszy miesiac (bo okazuje się że wizyte mogę miec spokojnie za 4tyg) to waga nie urosnie czyli wcale nie bedzie się czepial a wrecz mnie pochwali ;) ha! Tak się wycwanie :D wtedy wykrzyknik zamieni na kwiatuszka :D

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

• dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash wielkie dzięki za relacje. Widziałam pobieżnie, że w kwietniówkach się rozpakowała dziewczyna. Właśnie dziś pomyślałam o Was, że muszę szybko wrócić na forum, bo co by było jakby mnie coś ominęło? Ale my majówki mamy jeszcze trochę czasu.

To ja przy pomniku, który wyrósł nagle w moim rodzinnym mieście - św. Jan Chrzciciel i jak wynika z tabliczki patron miasta...hm. Coś mam z tym Janem:P
    1606b47cb8ad28c9med.jpg

A tu nasza trójka w ogrodzie u rodziców:
    b9b4a81cddbf83ccmed.jpg

A Wy macie jakieś nowe zdjęcia?

Bluberry, Ofelaine, KotMisia, katalina, Wonderwall, madziorek, AGA 30, maribel, PIGULSKA, gosia86, czarna panda, GabiK, nadulek, beti97, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slicznie wyglądacie Dorotko.

Tu nic nikogo nie ominie, zaraz się doinformujemy. A tym bardziej gdyby któras z nas się rozpakowała :)

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie to mam nie wiele zdjec, jakis miesiac temu mąż zrobił mi kilka ale sukienke mam dosc szeroką wiec słabo widac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 22:31

klz98u696p33kjce.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki bardzo. No ja się przestraszyłam z tą kwietniówką, bo to tak jakbym ja za 3 tygodnie rodziła. Za tyle mam kolejną wizytę i fajnie byłoby jeszcze ją zaliczyć:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota ale ładnie wyglądacie :)
    Ja niestety nie mam żadnych zdjęć mój małż jest wybitnie anty do pozowania...do fotografowania zresztą tez

dorota1987 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na każdej wizycie mam plus 2. Oczywiście nie na początku. I bilans mam ok 8,5 kg +. Ale przy mojej diecie ważne żeby przybierac na wadze.

Dziś spotkanie w szkole rodzenia. Organizacyjne. Polozna prowadząca też powiedziała, że szybciej będę na porodiwce niż 40 tydzień. Także chyba kilka z nas będzie miało kwietniowe szkraby :)
    Ale oby jak najwięcej tych w terminie :) <3

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam dziewczyny - słodkich znów zycze. Do jutra.

klz98u696p33kjce.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia kwietniowe szkraby bardzo możliwe :) oby tylko w marcu nie powyskakiwały bo będzie panika ;)

Ja też idę spać, kolorowych!

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota śliczne zdjęcia będziesz miała super pamiątkę
    Ja chcę zrobić sobie włoski i wtedy zrobimy jakieś foty :)

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, na bardziej profesjonalne zdjęcia, ale teraz pogoda będzie przez długi czas nie za fajna i trudno się umówić na zdjęcia w plenerze, a w domu dalej remont. Dobrze, że mąż jakieś fotki mi strzelił, bo jeszcze bym mogła zostać z niczym. Pamiątka musi być. Też zmykam spać. Dobranoc:)

dqprj44jymj31xvy.png
  • Agusia246 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści z wizyt :)
    U mnie brzuch dalej twardy i lekko boli, wzięłam ciepłą kąpiel, luteinę, magnez, zaległam na kanapie i ma do jutra przejść ;)
    Co do wagi, moja koleżanka po medycynie twierdzi, że w sumie nie ważne ile matka przybierze, bo dziecko i tak pobiera tylko to, co mu potrzebne i dużo zależy od jego predyspozycji. Wiadomo, może nie do przesady, ale w sumie chyba tak jest. Moja matka przytyła 5kg, ja się urodziłam w 36tc z wagą 2550g. Teściowa przytyła 26kg i mąż urodził się w terminie z wagą 3100g. Koleżanka przytyła 14kg i mały ważył 3300g. To tak w ramach pocieszenia ;)
    No i nie chcę zapeszać, ale chyba będziemy mieli łóżeczko. Mamy jutro jechać obejrzeć :) Zostanie mi dokupić materacyk i przewijak, z całą resztą dupereli zaoferowała się moja mama, że mi kupi. Mooooże zaczyna być dobrze?

preg.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 02:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meldujemy się po wizycie :) Maluch waży... 2100g :D O porodzie w maju mogę zapomnieć, nowy termin wyznaczono na 20 kwietnia ;) Płeć bez zmian - piękny siusiak na usg ;) Szyjka dłuuuga, zamknięta i ogólnie wszystko w najlepszym porządku :)

gosia86, madziorek, katalina, GabiK, nadulek, Rika, KotMisia, PIGULSKA, gosiunia, dorota1987, Karolcia88, AGA 30, czarna panda, Agusia246 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Eklerka masz sporego dzieciaczka :) ja sie urodzilam z taka waga :)

Dzien dobry :)

Eklerka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :)

Hmm ja bym się tak bardzo nie nastawiala na szybszy porod.. Wczoraj mi lekarz tlumaczyl, że duze dziecko nie jest oznaka przyspieszonego porodu, bo ten mozna ocenic tylko do konca I trymestru. Ciaza zdrowa powinna trwac po prostu te 40tyg liczac od ostatniej miesiaczki i w zaleznosci od owulacji mozna wtedy przesuwac ten termin, ale to musi być widoczne po rozwoju dziecka do konca 13tyg. Powiedzial że rzeczywiscie Iza jest baaardzo duza i wyglada bardzo dobrze, ale jeżeli szyja bedzie dluga twarda i zamknieta to lepiej się nie nakrecac choc to moze się nawet zmienic w ciagu kilku godzin. Powiedzial też, że przy jej obecnych rozmaiarach musialabym rodzic 22kwietnia, a tak naprawdę "wlasciwa" wage bedzie w stanie okreslic przed 37tyg i na tej podstawie podjac decyzje o ew cesarskim cieciu i oszacowac wage dziecka, bo od tego momentu dziecko tyg powinno przybierac 150-200g. Teraz powiedzial, że Mala moze nawet zatrzymac się z waga i wcale tak bardzo nie przyrastac :)

Zaufajmy naturze dziewczyny po prostu ;) w innym wypadku na majowkach zostaloby tylko kilka dziewczyn bo nagle 3/4 urodzi w kwietniu ;)

nojaniewiem, czarna panda lubią tę wiadomość

• nadulek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki miałam się zameldować wczoraj po wizycie ale późno wróciłam i zaraz padłam.
    U nas na razie żadnej masakry nie ma jedyne co to nie będą zakładać mi pessara a po 18 marca na 3 doby mam dać się umieścić w szpitalu to podadzą sterydy żeby w razie czego małej pomóc i żeby nie miała problemów z oddychaniem
    Gin powiedział że jak urodzę po 23 kwietnia to będzie oki. Ja się śmieje że teraz jak każdy przygotowany że mała może przyjść na świat wcześniej to ona posiedzi do terminu albo jeszcze przenoszę.Miłego dnia wam życzę a ja muszę się dziś uwijać bo mój mąż ma urodziny 45 i z córką szykujemy mu małą niespodziankę

madziorek, katalina, KotMisia, AGA 30 lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) cieszę się z wszystkich pozytywnych wizyt. Nasza już jutro :) a tak w ogóle wstaję rano a tu śnieg pada, no załamka. Ja już po śniadanku, piesek wyprowadzony i mogę dalej leżeć w łóżeczku. Mam nadzieję że doktorek nie doczepi się do mojej wagi. Od ostatniej wizyty 4 tyg temu mamy +1-1,5. A ogólnie jakieś +6. Jak na moje oko wszystko jutro będzie ok, jakaś spokojna jestem. Szkoda że luty był krótki bo i ja pewnie ciut mniejszą wypłatę dostanę. No ale znowu będę mogła kupić potrzebne rzeczy dla Wiki. Muszę zrobić listę żeby nie kupić dupereli zbędnych.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Muszę sobie dzisiaj kartkę powiesić na szyi bez kija nie podchodź bo jakąś nerwówkę mam od rana i niestety już zebrało się mamie za zadawanie durnych pytań (na komodzie w sypialni mam dwa zdjęcia i trzy obrazki stoją już ze dwa lata na tej komodzie a mama dzisiaj pyta dlaczego oltarzyk sobie zrobiłam. No ręce opadają) poza tym nie wyspałam się bo od 5 co chwilę ktoś mnie budzi
    A na dodatek jeszcze w perspektywie odwiedziny teściów

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 3 marca 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie powinien doczepić się do wagi ja na razie mam +5 i nic nie mówił na ten temat najważniejsze by dziecko dobrze rosło

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
‹‹ 1011 1012 1013 1014 1015 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ