X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My Pole wybraliśmy jeszcze w pierwszej ciąży i był dylemat jak dać na imię aniołkowej córeczce bo bardzo podobało nam się Pola (prababcia męża miała na imię Apolonia czyli babcia Polcia) w końcu aniołek dostał imię Zosia

A dla chłopca mąż się nie zgadzał ani na Krzysia, Adasia, Kajtka czy Miłosza
    Względna zgoda była miedzy nami przy Remiku lub Natanie ewentualnie Nikosiu ale pewnie trudno byłoby się zdecydować

KotMisia nie strasz że aż tak źle z wypłatną bo ja już debet u mamy zrobiłam na zakupy apteczne a jeszcze chcę po wypłacie coś kupić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:57

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia zamówiłam z Allegro, ale maja tez sklep internetowy rollcenter. Kontakt bardzo fajny,choc początkowo napisałam na zły adres, wysyłają próbki tkanin, montaż prosty. Kurier za darmo :) no i szybka realizacja, zamówiliśmy w poniedziałek ok 20 a w czwartek przed południem był kurier :)

KotMisia lubi tę wiadomość

201505111762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, gratuluje dobrych wieści z wizyt.

Ofe ale masz juz sporą córcię. Mojej kolezanki syn w 32 tc mial juz 3kg :)

My sie 3 dzień lenimy, jestem u rodziców i tak mi tu dobrze :)

gosiunia lubi tę wiadomość

• KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu Blu to chyba ta koleżanka miala CC, bo kto takiego klocuszka urodzi :D

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziorek wrote:
    KotMisia zamówiłam z Allegro, ale maja tez sklep internetowy rollcenter. Kontakt bardzo fajny,choc początkowo napisałam na zły adres, wysyłają próbki tkanin, montaż prosty. Kurier za darmo :) no i szybka realizacja, zamówiliśmy w poniedziałek ok 20 a w czwartek przed południem był kurier :)

Już sobie patrzę, a powiedz jak z montażem? łatwy?

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KotMisia urodziła sn, Gabryś urodził sie terminowo w 40tc waga 4300

• madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mąż sobie poradził, choc zawsze sie przyda dodatkowa para rąk, żeby przytrzymać kasetę podczas przykręcania :) zreszta na stronie i aukcji jest filmik jak robić :)

201505111762.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocki!

Ja czekam jeszcze na wieści od mojej siostry bo też dziś wizytuje ale Ona ma bardzo późne wizyty. Dziś 39 tc mojej siostry i zapewne dowie jak duża jest córcia bo od tego zależy czy będzie znowu CC czy poród SM.

PAPAPAPA!

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

• madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę pisaliście, ze kupujecie poscielke w rozmiarze 90x120 a dziś w sklepie babka mówiła, ze ona ma tylko 100x135, bo takie głownie sie sprzedają i teraz sama nie wiem jaki rozmiar wybrac

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy nie mam jakiegoś problemu z pęcherzem bo od soboty zauważyłam że jak robię siku to leci dużo wolniej jakby mniejsze ciśnienie było i nie mogę pocisnąć bardziej. Przepraszam za dosłowność opisu
    Myślicie ze to może być coś z pęcherzem? Czy nerkami? Nic mnie nie boli ani nie piecze
    Stwierdziłam że jutro zawiozę mocz do badania w sumie to mogłam dzisiaj ale nie pomyślałam:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:03

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami pod kilkudniowej przerwie, poczytałam trochę wstecz, ale wszystkiego nie nadrobię i żałuję. Gratuluję wieści z wizyt. Tak sobie myślę, że jak przyjdzie kwiecień to trochę się nas już rozpakuje. A te co nie to pewnie będą już całe w strachu.

U mnie chyba wszystko ok. W sobote wybrałam się z siostrą na niewielkie aczkolwiek ważne zakupy, bo pokupiłam sobie jakąś tam bieliznę, w tym 1 biustonosz do karmienia i cieszę się że zmierzyłam. Chyba mam już wszystkie zakupy kosmetyczno-aptekowe. Po tych zakupach - chociaż nie chodziłam dużo - strasznie rozbolały mnie biodra, ale na drugi dzień było już lepiej i wybraliśmy się do moich rodziców na obiad, a że wyszło słońce to mąż na świeżym powietrzu zrobił mi parę zdjęć z czego się bardzo cieszę.

Mam nadzieję, że Wy wszystkie się jakoś trzymacie, że też macie większość kupione i że nie macie problemów z pieniążkami.

dqprj44jymj31xvy.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziorek ja myślałam że to ten rozmiar 90x120 jest bardziej chodliwy. Póki co nie kupuje pościeli ale wydaje mi się ze właśnie taka do łóżeczka 120x60 jest w sam raz :)

Gosia ja też zauważyłam coś takiego ale też i częściej chodzę siku, dzidziuś po prostu coraz mocniej uciska na pęcherz i może to dlatego nie wiem...tez mnie nic nie boli i nie szczypie

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorota wrzucaj fotki! ;)

WesołaMama trzymam kciuki za siostrę :) juz niedługo będziesz się chwalić ze zostałaś ciocia ;) i fajnie ze Milenka będzie miała kuzynkę rowiesniczkę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:11

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jednak nie robić tego moczu? A zapytam na wizycie w środę czy to normalne
    Ale trochę lżej jak ma sie świadomość ze nie tylko mnie to dotyczy

Dorota chwal się łowami:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 21:12

dorota1987, gosiunia lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja mam tak od okolo 2 tygodni, a badania moczu wyszly ok, wiec to najwyraźniej taka przypadłość ciążowa.

• madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie tez ten rozmiar mi sie logiczny wydał :) popatrzę jeszcze i pomyśle. Zjadłam białe michalki i młody tak bryka. Aż mi 2 gule po bokach wyskoczyły i brzuch sie kwadratowy zrobił :P

gosia86, PIGULSKA, GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

201505111762.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odwołam alarm i nie będę mamy gonić z siuśkami do laboratorium
    Bo tak widocznie musi być
    Ooo a ja dzisiaj przeżyłam dzień bez czekolady :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj dzień bez zgagi :D
    póki co...

8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinkie wrote:
    my dopiero za 2 tygodnie jedziemy obejrzeć wózki, póki co to zastanawiam się tako moonlight lub właśnie tym jedo fyn memo :-)

Do dziewczyn z Warszawy i okolic, znacie sklep z dużym wyborem wózków i rozsądnymi cenami w okolicy :-) ?
    Ja tez polecam Swiat Dziecka na Al. Krakowskiej i Marywilska 44. Ja kupowalam w Hexpol, to hala H box 24,ale maja dwa. Duzy wybor wozkow,fotelikow,rozkow,ubranek itd. Dobrze jest trafic na wlasciciela,mlodego chlopaka,bo jego rodzice bardzo mili itd,ale pokielbasili mi troche zamowienie i musialam jechac drugi raz. Ceny nizsze niz internetowe,przynajmnien jesli chodzi o wozki.

2r8ri09ksg9rle49.png
  • madziorek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam dzień bez zgagi ;) za to w sobotę myślałam ze mi wyzre wszystko, na szczęście zapas rennie mam

201505111762.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ