X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beti zgadzam się z tobą w 100% - smutne to jest ale taka jest kolej rzeczy.

Ja wstałam o 5.50 zawiozłam córkę do szkoły, wracając wpadłam do mojej mamy na kawę i plotki a później skoczyłam do rossmana o jest promocja na płyn do płukania z loveli 2l po 14,99 więc kupiłam, a teraz czas na ogarnięcie mieszkanka korzystając z tego że nikt nie plącze się pod nogami

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś bardzo leniwie, nawet z piżam przebrać mi się nie chce, leżę w łóżku, a mąż obiad z wczorajszego dnia będzie miał.

Miałam zamia pouczyć się do obrony ale i to chyba mi się dziś nie uda.

gosiunia lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie jakos ciezko.dzisiaj, po spacerze z psem leze i nie mam sily na nic. Dobrze,ze juz popralam i poprasowalam,bo teraz nie dalabym rady. Wyczytalam gdzies rade forumowiczki dot.sikania. Zeby wycisnac z siebie zawartosc pecherza trzeba pochylic sie do przodu i musze Wam powiedziec,ze to faktycznie dziala :-0

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja cioteczki ;)
    Dorota przykro mi z powodu dziadka, ale to akurat taka kolej rzeczy a nie żadne fatum :(

Pigulska super, że już w domu :)
    A ja dzisiaj rano zalogowałam się na konto a tam surprise. Wypłatę miałam przelaną już w piątek więc może dzisiaj zamówię rzeczy z gemini.

Piękna pogoda dzisiaj :)
    rano wzięłam się trochę za porządki, bo kartony miałam poukładane jeden na drugim i była taka sterta prawie mojej wysokości. Trochę ogarnęłam w szafie, posegregowałam i jakoś widniej się zrobiło. Ale podczas porządków zrobiłam jeszcze większy bałagan niż był (i w tym momencie przeszły mi chęci do sprzątania...) ale zacisnęłam zęby i ogarnęłam..

PIGULSKA lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia Ty pracoholiczki Ciebie to by trzeba przywiązać do łóżka
    Ja walczę z prasowaniem chciałabym dzisiaj to ogarnąć
    Ale jeszcze przyjedzie dziewczyna na paznokcie. Mialam juz nie robić do porodu ale przez własne lenistwo nie wyslalam smsów do dziewczyn ze robię przerwę i nie potrafiłam jej odmówić:/

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    A mnie jakos ciezko.dzisiaj, po spacerze z psem leze i nie mam sily na nic. Dobrze,ze juz popralam i poprasowalam,bo teraz nie dalabym rady. Wyczytalam gdzies rade forumowiczki dot.sikania. Zeby wycisnac z siebie zawartosc pecherza trzeba pochylic sie do przodu i musze Wam powiedziec,ze to faktycznie dziala :-0

a nie czujesz później po takim ,,wyciskaniu'' dyskomfortu, bo mnie piecze i lekko boli zwłaszcza w nocy dlatego staram się tak nie robić

• slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie - nadrobie za chwilę.
    Ale musze Wam napisac jak sie załatwiłam.
    Na dłoniach wyszło mi jakby uczulenie, pokrzywka miliony małych krosteczek jakby wypełnionych wodą. Mikroskpijne a swedza jak diabli. Juz nie wiem jak sobie pomoc.
    Kupiłam krem do stóp z mocznikiem 30% bo miałam przesuszone. Postanowiłam posmarowac stopy i chyba za drugim razem nie poszłam zmyc z rąk tak mi sie cos kojarzy. Myslicie ze to uczuculenie to od tego kremu? Moze nie powinno sie takiego kremu stosowac w ciązy a j głupia kupiłam i posmarowałam stopy. Ze stopami jest ok, choc troszke tez mnie swedziały, ale rece to masakra.
    Chyba ze uczulił mnie jakis płyn jak sprzatałam łazienkę.

Pije wapno ale nie wiem czym sobie jeszcze pomoc bo to wapno chyba nic nie daje.
    POMOCY!!!!

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash możliwe że to od kremu jeśli używasz go pierwszy raz, a gdzie kupiłaś krem w aptece?

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, ja to z leniuchów ;) ale jak mnie na coś najdzie to muszę zrobić.
    Jeszcze mnie kusi na okna bo taka piękna pogoda, ale to chyba jednak sceduje na męża, chociaż mam tą myjkę kerchera więc dużo wysiłku to nie kosztuje. Zobaczymy ;) ale za firanki się na pewno nie zabiorę..
    Myślałam jeszcze o odkurzeniu auta.. hmm ;) chyba mi się włącza syndrom wicia gniazda.. :P
    o matko, nie znoszę prasować, mam nadzieję, że Ci szybciutko pójdzie- a prasujesz Wasze czy Poli?
    Gabik ja od samego początku stosuję taką metodę, bo nieraz jeszcze nie wyszłam z łazienki a już czułam, że coś w pęcherzu się nazbierało, ale żadnego dyskomfortu przy tym nie czuję.

Slash mi się wydaję, że to może raczej reakcja na środki, których używałaś do mycia łazienki...

a i wiecie co, chrześnik zrobił kupsko jak byli u mnie wczoraj. I pomimo, że pielucha wrzucona do siatki to śmierdzi na pół kuchni! Chyba trzeba się będzie zaopatrzyć w dużą ilość siatek zrywek ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:15

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słyszałyście coś o wózkach firmy expander? Znalazłam fajny na allegro.

http://allegro.pl/nowosc-wozek-3w1-expander-mondo-ecco-eko-skora-i5118895380.html

Podoba mi się w kolorze cappuccino.

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe, bardzo fajny. I dużo miejsca pod wózkiem na jakieś zakupy/ inne potrzebne rzeczy.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotka przykro mi z powodu śmierci dziadka. Zostanie w Waszej pamięci i imie tez zostanie. Niestety śmierc przychodzi niespodziewanie.
    Anioł trzymam kciuki za rozprawę.

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    Slash możliwe że to od kremu jeśli używasz go pierwszy raz, a gdzie kupiłaś krem w aptece?
    w Rossmanie, tak uzywam po raz pierwszy. Myslisz ze nie powinnam w ciąży.? Juz go odstawiłam, bo do konca nie wiem czy to od niego to uczuclenie.
    http://sklep.rossnet.pl/Produkt/Lirene-Dermoprogram-krem-maska-do-stop-Stop-rogowaceniu-2w1-75-ml,98339,1856,5864?gclid=Cj0KEQjwifWnBRCB5PT57KSVw-kBEiQASV7aROpc6ewdjpsct5dQraAli_8XvaCD3dzyDlhCC4jC-1oaAnAO8P8HAQ

klz98u696p33kjce.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe tez śliczny :)
    Dogadalam sie z mężem że chociaż spróbuje złożyć wniosek o raty na wózek:) a jak nie to będzie szukac jakiegoś używanego tako karet albo captiva
    Karolcia oczywiście Poli prasuję mąż prasuje sobie sam :)
    Wyslalam w końcu smsy do klientek ze do porodu nie robię paznokci
    Karolcia mnie bardzo męczy odkurzanie czy zamiatanie jednak parę metrów mamy
    A okna tez się proszą o mycie ale też zostawiam dla męża

Slash ja bym poszła do internisty na Twoim miejscu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może i od tych srdków. Rekawiczek nie nałozyłam. W sumie to był to cilit bang myłam kabine prysznicową.

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Slash produkty z Lirene na ogół są bezpieczne, ale jeśli go wcześniej nie stosowałaś to albo wysypka to reakcja na jakiś składnik , albo to po środkach czyszczących, jeśli Ci to nie zejdzie, a jak piszesz że swędzi i podeszło wodą to lepiej to lekarzowi pokaż.

• Puella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Ja dopiero śniadanie wcinam i zaraz Was nadrobię. Dzisiaj za cel postawiłam sobie generalne porządki w szafkach i szufladach w kuchni. O zgrozo! Czego tam nie było! 5 worków śmieci i jeden z narzędziami męża. Już teraz wiem, dlaczego wszystko pękało w szwach - małż wszędzie powciskał jakieś śrubokręty, klucze i inne pierdoły. Na dzisiaj koniec, bo mi kręgosłup padł.

A propos porządków wiosennych....ma któraś z was myjkę do okien np. Karchera? Mam od cholery okien i jak na nie patrzę po tej zimie, to mi się słabo robi. Już nawet moja mama zaoferowała się, że jak będzie wpadać, to będzie mi myła po jedynm oknie, bo jej żal na to patrzeć. Nie chce jej fatygować, więc może ta myjka usprawni prace?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:34

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofe - wózio ładny.
    Co patrze na wasze wózki to kazdy ładny.

Zobacze co to dziś się będzie z tym działo, jesli nie bedzie schodzic to chyba bede zmuszona popedzic do lekarza. Ale u nas w przychodni jest taki lekarz ze masakra = leczy bezdptykowo. A drugi jest na L4 - i to własnie ten dobry lekarz.

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry powiem Ci,że nie. Nie zmuszam się czy coś, tylko jak już skończę to lekko wychylam się do przodu i samo leci :-D
    Slash ja bym obstawiała ten krem, ale fakt,że od chemikaliów typu domestos, cilit czy cif staram się też trzymać z daleka. Mięso surowe też zawsze kroję w rękawiczkach.
    Ofelainie wózek śliczny! Bardzo fajna duża siatka w budce, w Tako też tak jest, a sądzę że w lato będzie bardzo użyteczna. Budowa wózka przypomina bardzo Moonlight Tako, a biała rama Camarello :-) Cudo!

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehh za głupotę trzeba płacic, jaka stara taka głupia jestem. Mam nadzieje ze to nie zaszkodzi nic małej :(

klz98u696p33kjce.png
‹‹ 1043 1044 1045 1046 1047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ