X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No też się w nim zakochałam, moim typem nr 1 był camarelo carmela ale wczoraj znalazłam ten i bardziej mi sie podoba wizualnie tylko kurcze szkoda, że nie mam gdzie pooglądać go na żywo. W necie opinie są bardzo pozytywne.
    Najgorzej to sie napalić na coś ;)

Puella nie mam takiej myjki więc się nie wypowiem.

atdc8iikup31msj2.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik - 3 tyg nie sprzatałam nic, a w piatek cos mnie naszło. Oj ja durna.

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasz zakup. Oryginały są w kartonach co by się nie kurzyły.
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/624a082ecf68.jpg
    i nosidełko
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fadf7fdee0a.gif
    Ofelaine ja się tak napaliłam i nie było przeproś :-) Obdzwoniłam ze 20 sklepów z zapytaniem o wózek i w końcu go znalazłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:52

gosia86, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładny. Gabik to tez camarello?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:56

GabiK lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabik ładny wózeczek. To chyba jest tako??

Jestem na etapie szukania ale na stronie producenta znalazłam info, że w dolnośląskim są one tylko w Lubinie. ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:07

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Karolcia doskonale Cię rozumiem! Poczułam Wiosnę i sama nabrałam ochoty na porządki. Dziś już się stopuję bo zrobiłam zakupy, przygotowałam produkty na obiad, zrobiłam pranie, zmieniłam pościel, odkurzyłam, umyłam podłogi i na koniec balkon też umyłam.
    Okna też przydało by się umyć bo jak tak słońce przyświeci to aż wstyd ;) Ale mam zakaz od męża i te teściowej. Teściowa powiedziała że jak mąż mój odmaluje salon i przedpokój (przewidziane pod koniec marca) to ona przyjedzie pomyć mi okna a firanki z zasłonami weźmie do siebie do prania ;)
    Oprócz tego że w Krakowie piękna pogoda, bezchmurne niebo to Wiosnę mam w domu ;) Czuć czystością, na stole cały wazon tulipanów, na parapecie dwie azalie i pierwiosnek - wczorajsze zdobycze z Dnia Kobiet.
    Od razu czuję się lepiej i nawet i nic mi nie dolega ;)

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wózek ładny i fajne kolory - my z tych kolorów mamy parasolkę wózek ;)

GabiK lubi tę wiadomość

• Nejcik Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki,
    widzę, że tematy wózków nadal, ja tylko zaglądam do pokoiku małego i oglądam wózek, już coraz bliżej wielki dzień, nie mogę się doczekać i odliczam, chociaż w głębi serca się też trochę jednak boję, jak to będzie, czy zdążymy itp :D ... Ale damy radę! <3

Wczoraj zamówiliśmy poduszkę, kołderkę, pościel i ochraniacz do łóżeczka, mamy już praktycznie wszystko. Znalazłam fajnego użytkownika na Allegro i kupiłam u niego takie pierdoły jak gruszka do noska, gaziki, pojemnik na smoczek, szczoteczkę do włosków..

Dzisiaj wyprałam wszystkie koszule do karmienia i tą do porodu też, zamówiłam małą walizkę wielkości bagażu podręcznego i jak wszystko wyschnie, to wyprasuję i spakuję walizkę do szpitala - niech czeka w szafie na swój czas. ;-) Będę spokojniejsza, że wszystko już jest przygotowane na wypadek gdyby Mały postanowił opuścić brzusio :D

Aaaa zamówiliśmy też kocyk z Makaszki, bo miałam tylko jeden, a w sumie drugi taki cieniutki się też przyda - świetna jakość - polecam! ;-) I super wzory, my mamy czachy z turkusem :D

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wózek to Tako Moonlight Omega Black. Ofelainie ja na stronie Tako znalazłam masę sklepów, a jak do nich zadzwoniłam to byli zdziwieni,że są dystrybutorem Tako. Niektórzy mieli 1 egzemplarz jakiś, a inni w ogóle, więc nie ma co się sugerować.
    WesołaMama oszczędzaj się trochę :-) ale zazdroszczę teściowej, poczciwa kobitka.
    Kolory u mnie to ukłon w stronę męża, zielony to jego ulubiony kolor, z uwagi na klub sportowy, któremu kibicuje. W nagrodę usłyszałam, że to najładniejszy wózek ze wszystkich jakie oglądaliśmy. Ja faktycznie obejrzałam ich sporo, ale on patrzył tylko jednym okiem, albo wcale, więc to chyba pierwszy jaki widział w całości :-D, ale co tam biorę te słowa za dobrą monetę :-D

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella wrote:

A propos porządków wiosennych....ma któraś z was myjkę do okien np. Karchera? Mam od cholery okien i jak na nie patrzę po tej zimie, to mi się słabo robi. Już nawet moja mama zaoferowała się, że jak będzie wpadać, to będzie mi myła po jedynm oknie, bo jej żal na to patrzeć. Nie chce jej fatygować, więc może ta myjka usprawni prace?

Puella myjka do okien to cudowne urządzenie! mycie okien zajmowało mi przynajmniej 2 godziny a wszędzie i tak były smugi. Teraz machnęłam sypialnie w 5 minut same szyby bez obramowań - to zostawię mężowi i bez zmiany firanek.

Wesoła ja też Kraków więc doskonale rozumiem ten zapał jak trochę słoneczka się pojawiło ;)
    Jeszcze wysprzątałam auto i wstawiłam jedno pranie, drugie czeka w kolejce. Ale na dziś koniec bo chociaż chęci są to sił już brak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:53

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam na pysk po tym prasowaniu ale to co mialam wyprane to mam juz wyprasowane teraz tylko muszę poukładać w komodzie :)
    Powiedzcie układacie rodzajem ubranek no śpiochy razem, body razem itd. Czy robicie od razu zestawy?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nie układałam, ale raczej rodzajami będzie

gosiunia lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Puella Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Puella myjka do okien to cudowne urządzenie! mycie okien zajmowało mi przynajmniej 2 godziny a wszędzie i tak były smugi. Teraz machnęłam sypialnie w 5 minut same szyby bez obramowań - to zostawię mężowi i bez zmiany firanek.

Wesoła ja też Kraków więc doskonale rozumiem ten zapał jak trochę słoneczka się pojawiło ;)
    Jeszcze wysprzątałam auto i wstawiłam jedno pranie, drugie czeka w kolejce. Ale na dziś koniec bo chociaż chęci są to sił już brak.

Karolcia....nadzieję mi dałaś! Jaki masz model? Jak małż okien nie umyje, to będzie musiał mi kupic myjkę :p

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wygląda to tak
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e367644e2b56.jpg
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1ddaad93e3a.jpg
    Chociaż szwagierka mówi,że w krótkim czasie będzie w tych szufladach sajgon i tak nie będę wiedzieć co, gdzie i jaki rozmiar. Pewnie ma rację, ale sama się przekonam. To bardziej ułatwienie dla męża te karteczki.

beti97, gosiunia, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Gabi jesteś ekstra zorganizowana
    Sprawdzalam strony szpitali (bo jeszcze nie podjęłam decyzji gdzie rodzić) w jednym wymagają po 1 sztuce body, czapeczka, pajac i niedrapki, a w drugim ubranka są dobrowolne

GabiK lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja układałam rodzajami i rozmiarami.
    Ale w porównaniu do Gabik mam chyba mało ubranek :P

GabiK lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No przyznaję, ilość mam powalającą. Ale to w sporej mierze zasługa szwagierki i zakupów przez internet :-D Dopiero jak uprałam i uprasowałam to zobaczyłam efekt i teraz wszystkim znajomym mówię,że nie chcę żadnych ubranek w prezencie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:31

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaik elegancko to zrobiłaś ;-)
    ja jako że mam 3 rozmiary (50-56;62,68) a w komodzie 3 szuflady więc w każdej po rozmiarze no i oczywiście ułożone rodzajami.

GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanie z innej beczki. Chyba mi się przyśniło, ale czy ktoś nie pytał o herbatki na laktację? Sama jestem ciekawa jakie pic i od kiedy. Położna na SR mówiła,żeby sobie nawet zabrać do szpitala, i byle nie były granulowane tylko takie do zaparzania. Ale nie wiem czy to już zacząć pić czy kiedy?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 9 marca 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puella ja mam Kärcher WV 50 Plus - jedyny minus to, że przy uszczelkach okna nie zbiera do końca, trzeba ewentualnie przetrzeć ręcznikiem papierowym.
    No i nie wiem ile masz okien ale na jednym ładowaniu około 10-15 można zrobić.

Gabik, wow!
    ja też mojemu szanownemu panu mam zamiar porobić takie naklejki żeby wiedział w razie czego co mi dowieść do szpitala/podać ;) bo on to w ogóle stwierdził, że 3 sztuki koszulki i 3 sztuki spodenek i starczy.
    Dopiero moja siostra go uświadomiła, że nieraz w ciągu dnia trzeba dziecko nawet 4 razy przebrać a bo to posika, a to kupka się wyleje z pieluszki i dopiero zrobił wielkie oczy ;)

GabiK, Puella lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ