Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
No też się w nim zakochałam, moim typem nr 1 był camarelo carmela ale wczoraj znalazłam ten i bardziej mi sie podoba wizualnie tylko kurcze szkoda, że nie mam gdzie pooglądać go na żywo. W necie opinie są bardzo pozytywne.
Najgorzej to sie napalić na coś
Puella nie mam takiej myjki więc się nie wypowiem. -
A to nasz zakup. Oryginały są w kartonach co by się nie kurzyły.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/624a082ecf68.jpg
i nosidełko
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6fadf7fdee0a.gif
Ofelaine ja się tak napaliłam i nie było przeprośObdzwoniłam ze 20 sklepów z zapytaniem o wózek i w końcu go znalazłam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 12:52
gosia86, Bluberry, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Witam!
Karolcia doskonale Cię rozumiem! Poczułam Wiosnę i sama nabrałam ochoty na porządki. Dziś już się stopuję bo zrobiłam zakupy, przygotowałam produkty na obiad, zrobiłam pranie, zmieniłam pościel, odkurzyłam, umyłam podłogi i na koniec balkon też umyłam.
Okna też przydało by się umyć bo jak tak słońce przyświeci to aż wstydAle mam zakaz od męża i te teściowej. Teściowa powiedziała że jak mąż mój odmaluje salon i przedpokój (przewidziane pod koniec marca) to ona przyjedzie pomyć mi okna a firanki z zasłonami weźmie do siebie do prania
Oprócz tego że w Krakowie piękna pogoda, bezchmurne niebo to Wiosnę mam w domuCzuć czystością, na stole cały wazon tulipanów, na parapecie dwie azalie i pierwiosnek - wczorajsze zdobycze z Dnia Kobiet.
Od razu czuję się lepiej i nawet i nic mi nie dolega
-
Hej kobitki,
widzę, że tematy wózków nadal, ja tylko zaglądam do pokoiku małego i oglądam wózek, już coraz bliżej wielki dzień, nie mogę się doczekać i odliczam, chociaż w głębi serca się też trochę jednak boję, jak to będzie, czy zdążymy itp... Ale damy radę!
Wczoraj zamówiliśmy poduszkę, kołderkę, pościel i ochraniacz do łóżeczka, mamy już praktycznie wszystko. Znalazłam fajnego użytkownika na Allegro i kupiłam u niego takie pierdoły jak gruszka do noska, gaziki, pojemnik na smoczek, szczoteczkę do włosków..
Dzisiaj wyprałam wszystkie koszule do karmienia i tą do porodu też, zamówiłam małą walizkę wielkości bagażu podręcznego i jak wszystko wyschnie, to wyprasuję i spakuję walizkę do szpitala - niech czeka w szafie na swój czas.Będę spokojniejsza, że wszystko już jest przygotowane na wypadek gdyby Mały postanowił opuścić brzusio
Aaaa zamówiliśmy też kocyk z Makaszki, bo miałam tylko jeden, a w sumie drugi taki cieniutki się też przyda - świetna jakość - polecam!I super wzory, my mamy czachy z turkusem
-
Wózek to Tako Moonlight Omega Black. Ofelainie ja na stronie Tako znalazłam masę sklepów, a jak do nich zadzwoniłam to byli zdziwieni,że są dystrybutorem Tako. Niektórzy mieli 1 egzemplarz jakiś, a inni w ogóle, więc nie ma co się sugerować.
WesołaMama oszczędzaj się trochęale zazdroszczę teściowej, poczciwa kobitka.
Kolory u mnie to ukłon w stronę męża, zielony to jego ulubiony kolor, z uwagi na klub sportowy, któremu kibicuje. W nagrodę usłyszałam, że to najładniejszy wózek ze wszystkich jakie oglądaliśmy. Ja faktycznie obejrzałam ich sporo, ale on patrzył tylko jednym okiem, albo wcale, więc to chyba pierwszy jaki widział w całości, ale co tam biorę te słowa za dobrą monetę
-
Puella wrote:
A propos porządków wiosennych....ma któraś z was myjkę do okien np. Karchera? Mam od cholery okien i jak na nie patrzę po tej zimie, to mi się słabo robi. Już nawet moja mama zaoferowała się, że jak będzie wpadać, to będzie mi myła po jedynm oknie, bo jej żal na to patrzeć. Nie chce jej fatygować, więc może ta myjka usprawni prace?
Puella myjka do okien to cudowne urządzenie! mycie okien zajmowało mi przynajmniej 2 godziny a wszędzie i tak były smugi. Teraz machnęłam sypialnie w 5 minut same szyby bez obramowań - to zostawię mężowi i bez zmiany firanek.
Wesoła ja też Kraków więc doskonale rozumiem ten zapał jak trochę słoneczka się pojawiło
Jeszcze wysprzątałam auto i wstawiłam jedno pranie, drugie czeka w kolejce. Ale na dziś koniec bo chociaż chęci są to sił już brak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 13:53
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Puella myjka do okien to cudowne urządzenie! mycie okien zajmowało mi przynajmniej 2 godziny a wszędzie i tak były smugi. Teraz machnęłam sypialnie w 5 minut same szyby bez obramowań - to zostawię mężowi i bez zmiany firanek.
Wesoła ja też Kraków więc doskonale rozumiem ten zapał jak trochę słoneczka się pojawiło
Jeszcze wysprzątałam auto i wstawiłam jedno pranie, drugie czeka w kolejce. Ale na dziś koniec bo chociaż chęci są to sił już brak.
Karolcia....nadzieję mi dałaś! Jaki masz model? Jak małż okien nie umyje, to będzie musiał mi kupic myjkę :p -
U mnie wygląda to tak
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e367644e2b56.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f1ddaad93e3a.jpg
Chociaż szwagierka mówi,że w krótkim czasie będzie w tych szufladach sajgon i tak nie będę wiedzieć co, gdzie i jaki rozmiar. Pewnie ma rację, ale sama się przekonam. To bardziej ułatwienie dla męża te karteczki.beti97, gosiunia, czarna panda, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
No przyznaję, ilość mam powalającą. Ale to w sporej mierze zasługa szwagierki i zakupów przez internet
Dopiero jak uprałam i uprasowałam to zobaczyłam efekt i teraz wszystkim znajomym mówię,że nie chcę żadnych ubranek w prezencie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2015, 14:31
-
Gaik elegancko to zrobiłaś
ja jako że mam 3 rozmiary (50-56;62,68) a w komodzie 3 szuflady więc w każdej po rozmiarze no i oczywiście ułożone rodzajami.
GabiK, gosiunia lubią tę wiadomość
-
A mam pytanie z innej beczki. Chyba mi się przyśniło, ale czy ktoś nie pytał o herbatki na laktację? Sama jestem ciekawa jakie pic i od kiedy. Położna na SR mówiła,żeby sobie nawet zabrać do szpitala, i byle nie były granulowane tylko takie do zaparzania. Ale nie wiem czy to już zacząć pić czy kiedy?
-
Puella ja mam Kärcher WV 50 Plus - jedyny minus to, że przy uszczelkach okna nie zbiera do końca, trzeba ewentualnie przetrzeć ręcznikiem papierowym.
No i nie wiem ile masz okien ale na jednym ładowaniu około 10-15 można zrobić.
Gabik, wow!
ja też mojemu szanownemu panu mam zamiar porobić takie naklejki żeby wiedział w razie czego co mi dowieść do szpitala/podaćbo on to w ogóle stwierdził, że 3 sztuki koszulki i 3 sztuki spodenek i starczy.
Dopiero moja siostra go uświadomiła, że nieraz w ciągu dnia trzeba dziecko nawet 4 razy przebrać a bo to posika, a to kupka się wyleje z pieluszki i dopiero zrobił wielkie oczyGabiK, Puella lubią tę wiadomość