X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Maria ja też czekam na wyniki gbs. zobaczymy 13 kwietnia co w trawie piszczy;D

ja od wczoraj nie jem a żre ;D normalnie co w zasiegu wzroku jest to jem;D

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miscelle wrote:
    Ja dzisiaj rano zrzygalam śniadanie :/

Epicko :D

Magic lubi tę wiadomość

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Anna Maria ja też czekam na wyniki gbs. zobaczymy 13 kwietnia co w trawie piszczy;D

ja od wczoraj nie jem a żre ;D normalnie co w zasiegu wzroku jest to jem;D

no to czekamy we trzy ;))) ciekawe co wyjdzie :) badania na krzepliwość wyszły idealnie, odstawiam acard ale zastrzyków nie muszę robic!! :D juuuuupi!

Z tej zacnej wiadomości i radości jaka mnie rozpiera idę coś zrobic na obiad :D niebawem wracam ;)

Karolcia88 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ostatnio mdli ale na szczęście bez zwrotów ;)
    To chyba przez ucisk na żołądek nie wiem albo sprawka hormonów hmm

Shaja ty juz masz ten ból za sobą i najważniejsze że Nela ma się dobrze i jest blisko ciebie :) śliczna ta Twoja córcia <3

Agusia to jeszcze tydzień czasu wam zostało jak coś...czujesz presję czasu?

GabiK gratuluję wieści :) dobry kawał ;)

GabiK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic mi jest też niedobrze od kilku dni i większość potraw, które zjadam stoi mi na żołądku lub cofa mi się z kwasem... fuj

Co do objawów to czop siedzi, biegunki brak a raczej zaparcia mam, ból brzucha tylko rano jak leże, po wstaniu z łóżka przechodzi...

Chyba poród jeszcze daleko :D

Gratuluje pozytywnych wieści z wizyt :)

Magic lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • paulinqa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magic ja też się nie muszę kluć i to byla najlepsza wiadomość ostatnio;) a jakie mialaś ddimery??

smutno mi bo bez męża pierwsze święta;/ chociaż tyle że ja tu z rodzina a on biedny tam sam z kolegami ;(

Magic lubi tę wiadomość

Mikołaj ♡
    relgupjypxcecsm1.png

22.04.2014 [*]
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja z własnej obserwacji uważam, że poród sn jest trudniejszy bo na cc wszystko robią za Ciebie. Ale dziewczyny po sn godzinę po porodzie narzekają na bol tylka i zmecznie. A po cc przez 12 h lezysz plackiem. O opiece nad dzieckiem możesz snic.

Także jestem za porodem naturalnym!!!!
    A cc to tylko żeby ratować życie.

I powiem Wam że opłaca się w zyciu być życzliwym człowiekiem. Nie dość, że nie wypisali mnie ze szpitala to jeszcze dostałam izolatke!! Elektryczne łóżko z mega materacem i swoja łazienka :)

A co do różnicy wieku, to mam siostrę młodsza o rok i brata młodszego o 9. I z obojgiem zajebisty kontakt. Wszystko kwesta eychowania. Jeżeli nauczycie dzieci rozmowy i zbudujecie miedzy nimi więź to może być i 20 lat roznicy.

Przesylamy z Oleńka duuuuuzo miłości :*

PIGULSKA, Catyyy, Ofelaine, czarna panda, GabiK, Monika1357, dorota1987, gosia86, Bluberry, MiM, Eklerka, Anielka, Magic lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to czekam na wasze wyniki gbs i tych co maja dodatnie na info jakie udzieli wam ginekolog...

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)

I kolejna urodziła, gratulacje:)

A ja mam dwie wiadomości.
    Pierwsza, że od dzisiaj oddycham normalnie i nie mam jelit ściśniętych więc mogę jeść normalnie.
    Druga taka, że brzuch mi opadł i to dużo.
    Czuję kłucia w szyjce, mam codziennie skurcze.
    Pierwsze takie silne miałam 2 tygodnie temu, czyli wg tego co mówiła położna to powinnam urodzić po tych 2 tygodniach, czyli z piątku na sobotę. Mam nadzieję, że malutki jeszcze posiedzi 3 tygodnie to już byśmy się przeprowadzili do swojego domu.

aktyde85 lubi tę wiadomość

Każda twoja myśl jest czymś realnym - jest siłą.
    Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika1357 wrote:
    Cześć:)

I kolejna urodziła, gratulacje:)

A ja mam dwie wiadomości.
    Pierwsza, że od dzisiaj oddycham normalnie i nie mam jelit ściśniętych więc mogę jeść normalnie.
    Druga taka, że brzuch mi opadł i to dużo.
    Czuję kłucia w szyjce, mam codziennie skurcze.
    Pierwsze takie silne miałam 2 tygodnie temu, czyli wg tego co mówiła położna to powinnam urodzić po tych 2 tygodniach, czyli z piątku na sobotę. Mam nadzieję, że malutki jeszcze posiedzi 3 tygodnie to już byśmy się przeprowadzili do swojego domu.

Nie no na święta to niech sie nie rodzi ;) zabawię sie w czarownicę i daje mu jeszcze 2 tygodnie ;)

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aktyde85 wrote:
    Nie no na święta to niech sie nie rodzi ;) zabawię sie w czarownicę i daje mu jeszcze 2 tygodnie ;)

No te dwa tygodnie będą dużo lepsze, niż za dwa dni. Ale od wczoraj czuję już takie dziwne jego ruchy, inne niż wcześniej. I czułam pod dłonią główkę praktycznie w samej szyjce, to mnie przeraziło, bo nigdy wcześniej tak nie było.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a bierzesz nospe i magnez czy lekarz kazal odstawic?
    U mnie dzieki temu przeciagnelismy ponad 2 tyg, teraz mam pobrac jeszcze 1,5 tyg do skonczonego 37 a potem odstawic i niech sie dzieje wola nieba. Magnez bardzo efektywnie powstrzymuje skurcze,mysle,ze moze Ci tez pomoc tak jak mnie dociagnac do 37.
    Chociaz oczywiscie porodowych to nie powstrzyma chocby i garsciami czlowiek jadl ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2015, 18:10

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Ci Monika przepowiadam że chyba niedługo urodzisz :) już samo to że brzuch opadł i oddychasz lepiej i nie czujesz takiego ucisku świadczy o nadchodzącym rozwiązaniu.

• Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK tak biorę i nospe i magnez.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • Monika1357 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry też tak myślę.

Danielek 03.05.2015r.
    Sebastianek 27.08.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Majówki :)
    Ja Wam powiem że kiedyś to chciałam mieć późno i tylko jedno dziecko ale ze względu na męża który bardzo chciał to 4lata po ślubie jak zaczeliśmy się starać to chciałam mieć chociaż to jedno bo się bałam że wcale nie mogę mieć... także wszystko się zmienia teraz mówię że będzie tylko synuś i wystarczy ale WIEM TO że za 3lata sama bede mówić o 2dziecku i pewnie bede wyczekiwać córeczki ale czas pokaże :)
    mam 26lat więc kapke czasu mi zostało :)co do pampersów kupiłam jedną paczkę i zamierzam zabrać 20szt w razie czego mąż dowiezie i tak będzie tam codziennie:) myśle że z dobraniem pampersów nie będzie takiego problemu jak z mlekiem jak czytam na tych forach o tym mlekach to mam mętlik w głowie które najlepsze a przecież nikt nie powiedział ze pokarm na pewno bede miała i będzie problem takie siakie....a ceny tez są rózne

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oleńka kotmisi jest prze śliczna!!

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze słyszę że trzeba miec ze sobą mm wczoraj na porodówce położna mic nie mowila na ten temat, na Sr tez nie i na stronach szpitalu tez nie ma takiego info

KotMisia to super Cię potraktowali

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:
    Magic ja też się nie muszę kluć i to byla najlepsza wiadomość ostatnio;) a jakie mialaś ddimery??

smutno mi bo bez męża pierwsze święta;/ chociaż tyle że ja tu z rodzina a on biedny tam sam z kolegami ;(

nie robiłam :) gin nie kazała :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika to pozostaje trzymac kciuki i byc dobrej mysli,ze swieta jeszcze w dwupaku czego Ci bardzo mocno zycze :-)

Magic, Monika1357 lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
‹‹ 1255 1256 1257 1258 1259 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ