WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 04:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dopadla Bezsennosc,od 3 nie spie, przekrecam sie z boku na bok bo bola mnie biodra i spojenie okropnie. Dol brzucha rowniez ale to chyba od pecherza.
    Lilka tez nie spi ze mna :)

Mam nadzieje, ze zaraz zasne...

Slah jesli chodzi o osoby z nadwaga to pomyslalam dokladnie to samo, jak oni daja rade na codzien z tymi wielkimi brzuchami...

atdc8iikup31msj2.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 04:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też nie śpię
    Śniło mi się ze się duszę i ze strasznie chce mi się pić a nie umiem ugasić pragnienia :/
    Okazało ze to nie sen tylko na prawdę masakrycznie mnie suszy i nos mam mega zapchany
    Mały też się obudził, teraz się będziemy męczyć z zaśnięciem

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pigulska jak zobaczylam Twoj wpis to myslalam,ze urodzilas ;-) Patrze na Twoj suwaczek,ale chyba sie zawiesil,bo Ty dzis swietujesz donoszenie ciazy chyba ? Bedzie tort? ;-) i jakas lampka szampana ;-)
    Dzien dobry :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 05:59

PIGULSKA, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my z Wikusią ostatnie 7 dni i też będziemy donoszone :) 37 tydzień uważam za otwarty z:p ja miałam GBS w 31 tyg u gina i w 34 tyg w szpitalu. Oba wyszły ujemne. Mam nadzieję tylko że ta infekcja która teraz się kończy nie wpłynie jakoś negatywnie przy porodzie, bo bym się załamała. A tak w ogóle wczoraj Wiki dostała czkawkę , ale jest tak nisko źe czułam jak mi tyłek podskakuje. Chyba psychicznie wyczekuję porodu bo śni mi się już drugą noc z rzędu. Łóżeczko mam już dawno złożone, a pościel od niedawna, całość przykryłam narzutą i czeka na lokatora.

nadulek, gosiunia lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic mi ten apap nie pomógł :( głowa nadal boli :(
    Na dodatek złapał mnie taki skurcz łydki że myślałam że mi nogę wykręci
    Beti pewnie sporo myślisz o porodzie stąd te sny
    Kciuki za dzisiaj wizytujące

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny. Ja wlasnie mialam "przyjemnosc" znowu wypic ta cholerna glukoze
    PASKUDZTWO!!!
    Dlugo Cie meczy ten bol glowy Gosia :(

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj mnie chyba przewiało jak byliśmy oglądać samochód
    Dzisiaj będę z mamą w luxmedzie więc mogłabym podejść do internisty ale to chyba bez sensu bo pewnie i tak mi nic nie da poza paracetamolem
    A co Ci chirurg dzisiaj będzie robił cos z tą naroślą?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj ma byc kontrola po stosowaniu tego zelu. Guzik mi dal a tylko kase niepotrzebnie wydalam :/
    Mam nadzieje, ze stanie na tym, ze do wyciecia- ale na to z kolei potrzebuje zgode od ginekologa wiec moze dzis zalatwie

Gosia a moze to zatoki? Sprobuj moze posmarowac czyms rozgrzewajacym jakims hmm amolem/vicksem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 07:30

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, moze zapytaj czy wolno nam brac solpadeine do rozpuszczenia? Ostatnio gdzies mi mignelo że mozna, a to dla mnie jedyny lek ktory choc troche usmierzal migrenowe bole. Jeśli nie masz tendencji do migreny powinno pomoc bardzo szybko.
    Mi z ta moja choroba już lepiej, gardlo boli ale już polykam normalnie, katar tylko taki że jak dmuchne to krew 5min leci i jestem oslabiona.
    Za to noc mialam fatalna.... Od wczoraj po SR tak mi stwardnial brzuch i rozbolaly pachwiny.. Przez cala noc brzuch jak kamien i jeszcze u dolu i od gory jakbym kolki miala :( nijak lezec...

Karolcia wspolczuje glukozy, mam nadzieje że wynik wyjdzie dobrey :*

Kciukam za wizyty dzisiejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 07:35

• Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 09:55

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinie zimny okład odpada ja raczej z tych co muszą wygrzać czoło żeby przeszło
    Dziękuję Wam za rady dziewczyny :*
    Katalina dobrze że angina trochę przechodzi a na te bóle brzucha to leż sporo i się oszczędzaj

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szczesliwamama Ekspertka

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry bardzo :) wpisuje sie do was,bo mial byc czerwiec 3 a bedzie 20 maj jak nie wczesniej bo maly rosnie jak na drozdzach,i w 31 tyg mial 2,400 a teraz jak nic wybija nam poczatek 34 tyg :) !

PIGULSKA, dorota1987, katalina, Eklerka, Bluberry, gosiunia, GabiK, czarna panda, Magic, Anioł lubią tę wiadomość

88c5skjocwzv43pd.png[/url]
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj szczesliwamama :) Gosiu solpadeiny nie wolno stosować w ciąży, lepiej pozostań przy okładach i apapie. Mi z psem rano tata wyszedł więc byczę się dalej w piżamie w łóżku. Ciekawe kiedy nastąpi ten moment że prześpię całą noc, chyba dopiero grubo po porodzie. Pachwiny mnie od rana rwią że hoho. Chętnie bym się już na porodówce położyła i niech Młoda wychodzi.
    Zaczęłam podjadać w nocy, normalnie ten mój mały ssak tak ciągnie że burczy mi w żołądku do tego siku, a to mnie jeszcze coś swędzi i dostaję szału. No ale wiem że nie ja jedyna przez to przechodzę.

szczesliwamama lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • Nejcik Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej, witamy się w 34 tygodniu! ;-)
    My śpimy jak do tej pory po prostu super - odpukać! ;-) tyle, że nie jakoś długo, 7-7:30 to max. :)
    wczoraj byliśmy na małych zakupach w Krakowie i powiem Wam, że kiepsko się czułam, wczoraj Antoś tak szalał, że co chwile miałam duszności, bo naciskał na moje płuca, tak wierzgał stopkami, że szok! :D

Przyszła nam wczoraj też komoda kąpielowa, bardzo fajna sprawa jeśli jest na to miejsce w domku, już przełożyłam na półki wszystkie przybory higieniczne, do kąpieli, ręczniki i pieluszki. :)

Dziewczyny, proszę o radę - ginekolog na hemoroida kazała stosować HEMORECTAL, mąż wykupił i okazało się, że to czopki i nie prowadzono badań na kobietach w ciąży czy mogą stosować... :/ Chyba coś jej się pokręciło i nie wiem, co mogę wykupić w zamian? Znacie coś sprawdzonego i co najważniejsze - bezpiecznego?

gosiunia lubi tę wiadomość

Antoś! <3
    mhsv4z17gj8u0s1w.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi sie udaje przetrwac bez podjadania, ale pozno jem kolacje (czasem i po 21) wiec pewnie dlatego wytrzymuje do rana ;)
    Ja juz po pierwszym pobraniu. Jeszcze godzine musze tu siedziec :/ a tak mnie spanie lamie... najgorsze jest to, ze jak wroce to wcale nie moge sie polozyc na godzinna drzemke bo pasuje zjesc sniadanie i troche sie upiekrzyc a potem to juz maraton wizyt

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nadulek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy majowe cioteczki
    Jako że jesteśmy po pierwszej nocy w domu i mam 3 minuty dla siebie wrzucam obiecane foteczki naszego kwiatuszka

358ynx0.jpg

21jrhqd.jpg

Drogie ciocie życzymy Wam dotrwania do terminu - a my jak na razie próbujemy przytyć tzn ja zrzucić ( zostało jeszcze 3 kg a Mia przytyć)

Karolcia88, Ofelaine, gosia86, PIGULSKA, Nejcik, Wonderwall, MiM, dorota1987, maribel, katalina, Catyyy, Anielka, Puella, WesołaMama, Eklerka, Bluberry, beti97, gosiunia, paulinqa, GabiK, kic83, slash, czarna panda, Magic, nojaniewiem, Anioł lubią tę wiadomość

20.09.2013[*] 24.12.2013 [*] 09.02.2017[*]
    11.05.2018 Hubert 23 tc [*]
    Nieprawidłowy kariotyp
    Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
    hchyrjjgepvdd2o1.png
    Nadia <3 Mia <3
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie zasnac po 5 do tėraz. Ale juz wstaje i jade do labo z moczen i gbs. A potem do pracy z l4 i na ploteczki. Takze beDr dopiero po poludniu.

Kcikuam za wizytujace:)

Kotmisia odezwij sie, pewnie w domku juz jestescie ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:30

atdc8iikup31msj2.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek ale z Mii kruszynka! Ty zrzucaj a niech Malutka nabiera! :* super ze juz w domku jestescie.

nadulek lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Pigulska jak zobaczylam Twoj wpis to myslalam,ze urodzilas ;-) Patrze na Twoj suwaczek,ale chyba sie zawiesil,bo Ty dzis swietujesz donoszenie ciazy chyba ? Bedzie tort? ;-) i jakas lampka szampana ;-)
    Dzien dobry :-)
    Jeszcze jesteśmy w dwupaku ;) i udało mi się usnąć :)

Tak dziś świętujemy donoszoną ciążę! :D
    Tortu chyba jednak nie będzie...buuu ;) a alkoholu tak dawno w ustach nie miałam ze teraz jakbym coś wypiła to by mi nieźle uderzyło do głowy :P

Nejcik, gosia86, katalina, Anielka, nadulek, Bluberry, beti97, gosiunia, GabiK, Magic lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek ale słodziutki Kwiatuszek <3
    Życzę powodzenia w podtuczaniu Mii a Ty na pewno zrzucisz nadliczbowe kg piorunem ;)

nadulek lubi tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1287 1288 1289 1290 1291 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ