WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek gratuluję Wam powrotu do domku :*
    Mia jest śliczna ale sprawia wrażenie takiej delikatnej i kruchej że pewnie bym się bała wziąć ją na ręce ale wiadomo że mama pewnie się nie boi :*
    Beti dzięki za info o solpadeine szkda ze nie można go stosować bo kiedyś jak mnie przewiało to mi skutecznie pomogło
    Witaj szczesliwamamo :) napisz nam cos więcej o sobie
    Karolcia współczuję Ci tego dzisiejszego maratonu
    Ofeline a gdzie trzymałaś próbkę do badania na gbs? Bo mi kazała w lodówce
    Nejcik pochwal sie zdjęciami komody

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:38

nadulek lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwamama witamy :)

Karolcia współczuję tego badania glukozy i kłucia :/ trzymam kciuki żeby z tą naroślą w końcu coś mądrego zrobili :)

Gosia ja niestety nie znam bezpiecznego sposobu na ból głowy poza apapem :( mi pomaga tylko sen

Katalina super ze już lepiej się czujesz :)

Nejcik ja nie pomogę :( ale jeśli lekarz przepisał czopki to może wie co robi a na wielu lekarstwach jest info żeby nie stosować w ciąży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:41

gosiunia lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, Pigulska ja tez mam juz dosc. 2.5 tygodnia man takie zabiegane, ze codziennie cos/ktos. Ale dzis koncze maraton i mam "wolne" od lekarzy i badan do nastepnego piatku- strasznie sie z tego ciesze ;)
    siedzi obok mnie kobieta na glukozie (czyli pewnie kolo 25tc) a brzuch ma taaaki ogromny, chybq nawet wiekszy niz ja.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na kwietniówkach poród za porodem! Dziewczyny mają tempo :)

Tylko patrzeć jak u nas ciągiem się ruszy ;)

Karolcia88, gosiunia, dorota1987, Magic lubią tę wiadomość

8p3ovfxm10p58typ.png
  • maribel Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik wrote:

Dziewczyny, proszę o radę - ginekolog na hemoroida kazała stosować HEMORECTAL, mąż wykupił i okazało się, że to czopki i nie prowadzono badań na kobietach w ciąży czy mogą stosować... :/ Chyba coś jej się pokręciło i nie wiem, co mogę wykupić w zamian? Znacie coś sprawdzonego i co najważniejsze - bezpiecznego?

Procto-Glyvenol. Najpierw stosowałam czopki. Teraz profilaktycznie maść.

gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nejcik ja bym sie sugerowala zdaniem lekarza, skoro zapisal to wiedzial co robi. Ja prawie na kazdym lekarstwie mam napisane, ze nie wolno stosowac w ciazy.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek jaka Mia słodka i drobna! I szybko do domku Was wypuścili :) Świetne wieści, niech ładnie przybiera na wadze teraz :)

Szczesliwamama witamy :)

Gosiu, to przepraszam za zamieszanie z tą solpadeiną, ale myślałam że jednak można..

Pigulska! Gratki donoszonej ciąży! <3

Ja niby wczoraj donosiłam swoją wg USG, ale zaczynam znów bardziej rozważać OM, bo wiadomo, każdy tydzień na wagę złota, a donoszona wg OM wypada na 19stego, czyli na tydzien przed TP wg USG :) Mama moja podczas świąt uznała że daje mi jeszcze 2 max 3 tygodnie po opuszczającym się brzuchu. I powiem Wam że faktycznie.. przez ostatni tydzień tylko może 2 dni miałam takie uporczywe, że czułam bardzo w żebrach.. Jakie to uczucie cudowne jest, że można swobodnie oddychać i się poruszać :D Nawet mąż zauważył, że idę jakoś szybciej niż wcześniej się toczyłam :P

nadulek, PIGULSKA, gosiunia, GabiK, szczesliwamama lubią tę wiadomość

• WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!

Witam również SzczęśliwąMamę.

Nie wiem jak Wy ale ja pierwsze co robię gdy wejdę na nasze forum to sprawdzam pierwszą stronę czy aby któraś z Was/Nas rozpakowała się ;)

Czeka mnie dziś gotowanie :/ Emila w domu bo ma zielone gluty więc muszę ją poinhalować troszkę. Zupę pomidorową planuję zrobić a na drugi Emila męczy o kotlety - to jej ulubione danie ;)

gosiunia, szczesliwamama lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesola no to dogadzaj dziecku :) trzeba sie cieszyc ze chce jesc ;) ja to mam nadzieje, ze moja Mala bedzie miala wiekszy apetyr niz ja bo mialam taki czas ze u suchym chlebie bylam bo nic innego nie jadlam

WesołaMama, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • WesołaMama Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emila nawet je ładnie ale ma takie etapy że mniej zjada. Głównie lubi zupy a drugie danie może dla niej nie istnieć chyba że są kotlety ;) Ja mam na odwrót wolę drugie dania a zup nie muszę jeść.
    Emilkę karmiłam do 9 miesiąca potem sama odwracała głowę od cyca i nie chciała już jeść.
    Ciekawe czy Milenka będzie mieć apetyt ;) Ale powiem Wam że nadmierny apetyt dziecka (lub brak), odpowiednie przybieranie na wadze itp to kolejna zmora matki ;)

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie brzuch już niziutko, muszę siedzieć rozkraczona, bo mam go centralnie między nogami i na udach :D

Nadulek, Mia jest śliczna, ale wygląda na straszną kruszynkę... I jeszcze te kabelki, brrr :(

SzczęśliwaMama, witamy :) Dziewczynka czy chłopczyk? :)

nadulek, szczesliwamama lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek super córeczka, niech rośnie zdrowo! Mia śliczne imię, mój szef ma córeczkę Mie i jest prześliczna, przeslodka i mega rozrabiara :D

A jak tam w domku się ogarniasz?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek słodka Twoja kruszynka, patrzeć jak z dnia na dzień zacznie rosnąć na silną dziewczynkę. Świetnie że już jesteście w domu bo w domu najlepiej, zdrówka Wam życzymy <3

Pigulska gratulacje donoszonej ciąży :)

I witamy nową członkinie naszego wątku :)

Ja wyspałam się dziś, noc bez koszmarów i na szczęście przeszły mi wszelkie kłucia i boleści.

PIGULSKA, gosiunia, szczesliwamama lubią tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek Mia jest śliczniutka :) 3 kg do zrzucenia to nie tak źle, a Malutka na pewno niedługo nadrobi kilogramy.
    Ja właśnie wróciłam z piekarni i sklepu. Musiałam kupić chlebek i wodę. Strasznie dużo wody mi schodzi, w życiu tyle nie wypiłam co teraz. Może jestem sado maso, ale czekam na skurcze jak na zbawienie. Nigdy w życiu nie pomyślałam że tak pomyślę ,ale już mi ciąży ta ciąża. Ciekawe czy moja córunia też już by chciała wyjść?? Pewnie nie skoro siedzi nadal.

Eklerka, Magic, nadulek lubią tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia88 wrote:
    Gosia, Pigulska ja tez mam juz dosc. 2.5 tygodnia man takie zabiegane, ze codziennie cos/ktos. Ale dzis koncze maraton i mam "wolne" od lekarzy i badan do nastepnego piatku- strasznie sie z tego ciesze ;)
    siedzi obok mnie kobieta na glukozie (czyli pewnie kolo 25tc) a brzuch ma taaaki ogromny, chybq nawet wiekszy niz ja.
    To rzeczywiście maraton :/ ja tylko do gina chodzę i nieraz mam dość siedzenia jak jest np opóźnienie, wczoraj prawie godzinny poślizg

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    Nie ani grosza sle nie chodze na nfz tylko prywatnie do gin i moj lekarz jest za cc i jak mu powiedzialam ze chce to kazal isc do psychologa przyniesc zaswiadczenie bo bez wskazania nie zrobi a takie najszybciej mozna zalatwic i poszlam zaplacilam kobiecie 100 l za prywatna wizyte powiedzialam jak jest ze nie chce probowac naturalnie ona wypisala podbila i tyle lekarz przyjal bez problemu i wyznaczyl mi wstepny termin i on zrobi mi cc w ksiazeczce tez mi wpisa ze cc ze wskazaniem w razie asjakby cos sie zaczelo dziac

psycholog też wystawia takie zaświadczenia? kiedyś słyszałam od lekarza że tylko psychiatra może

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalna nic nie szkodzi i tal bym zapytała w aptece czy można go stosować w ciąży
    Wesoła Mama zgadzam się z Karolcią że tylko pozazdrościć apetytu też się obawiam żeby Pola nie była takim.niejadkiem jak ja

WesołaMama lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    psycholog też wystawia takie zaświadczenia? kiedyś słyszałam od lekarza że tylko psychiatra może
    Sorry psychiatra zle nap.i wprowadzilam w blad tak musi byc psychiatra

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mia jest sliczna taka kruszynka malenka

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny witamy na początku 37 tygodnia :) jeszcze tydzień i Wojtuś będzie donoszony <3

Nadulek malutka jest prześliczna ,a Tobie pozazdrościć tych 3 kg do zrzucenia :)

Wesołamama mam tak samo najpierw sprawdzam na pierwszej stronie czy któraś się nie rozpakowała ;)

Pigulska gratulujemy donoszonej ciąży :)

powodzenia na wizytach u nas w piątek- damy znać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:41

Bluberry, GabiK, PIGULSKA, dorota1987, WesołaMama, maribel, nadulek lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
‹‹ 1288 1289 1290 1291 1292 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ