Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Nadulek gratuluję Wam powrotu do domku :*
Mia jest śliczna ale sprawia wrażenie takiej delikatnej i kruchej że pewnie bym się bała wziąć ją na ręce ale wiadomo że mama pewnie się nie boi :*
Beti dzięki za info o solpadeine szkda ze nie można go stosować bo kiedyś jak mnie przewiało to mi skutecznie pomogło
Witaj szczesliwamamonapisz nam cos więcej o sobie
Karolcia współczuję Ci tego dzisiejszego maratonu
Ofeline a gdzie trzymałaś próbkę do badania na gbs? Bo mi kazała w lodówce
Nejcik pochwal sie zdjęciami komodyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:38
nadulek lubi tę wiadomość
-
Szczesliwamama witamy
Karolcia współczuję tego badania glukozy i kłuciatrzymam kciuki żeby z tą naroślą w końcu coś mądrego zrobili
Gosia ja niestety nie znam bezpiecznego sposobu na ból głowy poza apapemmi pomaga tylko sen
Katalina super ze już lepiej się czujesz
Nejcik ja nie pomogęale jeśli lekarz przepisał czopki to może wie co robi a na wielu lekarstwach jest info żeby nie stosować w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 08:41
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Gosia, Pigulska ja tez mam juz dosc. 2.5 tygodnia man takie zabiegane, ze codziennie cos/ktos. Ale dzis koncze maraton i mam "wolne" od lekarzy i badan do nastepnego piatku- strasznie sie z tego ciesze
siedzi obok mnie kobieta na glukozie (czyli pewnie kolo 25tc) a brzuch ma taaaki ogromny, chybq nawet wiekszy niz ja.
-
Nejcik wrote:
Dziewczyny, proszę o radę - ginekolog na hemoroida kazała stosować HEMORECTAL, mąż wykupił i okazało się, że to czopki i nie prowadzono badań na kobietach w ciąży czy mogą stosować...Chyba coś jej się pokręciło i nie wiem, co mogę wykupić w zamian? Znacie coś sprawdzonego i co najważniejsze - bezpiecznego?
Procto-Glyvenol. Najpierw stosowałam czopki. Teraz profilaktycznie maść.
gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość
-
Nejcik ja bym sie sugerowala zdaniem lekarza, skoro zapisal to wiedzial co robi. Ja prawie na kazdym lekarstwie mam napisane, ze nie wolno stosowac w ciazy.
-
Nadulek jaka Mia słodka i drobna! I szybko do domku Was wypuścili
Świetne wieści, niech ładnie przybiera na wadze teraz
Szczesliwamama witamy
Gosiu, to przepraszam za zamieszanie z tą solpadeiną, ale myślałam że jednak można..
Pigulska! Gratki donoszonej ciąży!
Ja niby wczoraj donosiłam swoją wg USG, ale zaczynam znów bardziej rozważać OM, bo wiadomo, każdy tydzień na wagę złota, a donoszona wg OM wypada na 19stego, czyli na tydzien przed TP wg USGMama moja podczas świąt uznała że daje mi jeszcze 2 max 3 tygodnie po opuszczającym się brzuchu. I powiem Wam że faktycznie.. przez ostatni tydzień tylko może 2 dni miałam takie uporczywe, że czułam bardzo w żebrach.. Jakie to uczucie cudowne jest, że można swobodnie oddychać i się poruszać
Nawet mąż zauważył, że idę jakoś szybciej niż wcześniej się toczyłam
nadulek, PIGULSKA, gosiunia, GabiK, szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
Witam!
Witam również SzczęśliwąMamę.
Nie wiem jak Wy ale ja pierwsze co robię gdy wejdę na nasze forum to sprawdzam pierwszą stronę czy aby któraś z Was/Nas rozpakowała się
Czeka mnie dziś gotowanieEmila w domu bo ma zielone gluty więc muszę ją poinhalować troszkę. Zupę pomidorową planuję zrobić a na drugi Emila męczy o kotlety - to jej ulubione danie
gosiunia, szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
Wesola no to dogadzaj dziecku
trzeba sie cieszyc ze chce jesc
ja to mam nadzieje, ze moja Mala bedzie miala wiekszy apetyr niz ja bo mialam taki czas ze u suchym chlebie bylam bo nic innego nie jadlam
WesołaMama, gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Emila nawet je ładnie ale ma takie etapy że mniej zjada. Głównie lubi zupy a drugie danie może dla niej nie istnieć chyba że są kotlety
Ja mam na odwrót wolę drugie dania a zup nie muszę jeść.
Emilkę karmiłam do 9 miesiąca potem sama odwracała głowę od cyca i nie chciała już jeść.
Ciekawe czy Milenka będzie mieć apetytAle powiem Wam że nadmierny apetyt dziecka (lub brak), odpowiednie przybieranie na wadze itp to kolejna zmora matki
-
U mnie brzuch już niziutko, muszę siedzieć rozkraczona, bo mam go centralnie między nogami i na udach
Nadulek, Mia jest śliczna, ale wygląda na straszną kruszynkę... I jeszcze te kabelki, brrr
SzczęśliwaMama, witamyDziewczynka czy chłopczyk?
nadulek, szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNadulek słodka Twoja kruszynka, patrzeć jak z dnia na dzień zacznie rosnąć na silną dziewczynkę. Świetnie że już jesteście w domu bo w domu najlepiej, zdrówka Wam życzymy
Pigulska gratulacje donoszonej ciąży
I witamy nową członkinie naszego wątku
Ja wyspałam się dziś, noc bez koszmarów i na szczęście przeszły mi wszelkie kłucia i boleści.PIGULSKA, gosiunia, szczesliwamama lubią tę wiadomość
-
Nadulek Mia jest śliczniutka
3 kg do zrzucenia to nie tak źle, a Malutka na pewno niedługo nadrobi kilogramy.
Ja właśnie wróciłam z piekarni i sklepu. Musiałam kupić chlebek i wodę. Strasznie dużo wody mi schodzi, w życiu tyle nie wypiłam co teraz. Może jestem sado maso, ale czekam na skurcze jak na zbawienie. Nigdy w życiu nie pomyślałam że tak pomyślę ,ale już mi ciąży ta ciąża. Ciekawe czy moja córunia też już by chciała wyjść?? Pewnie nie skoro siedzi nadal.Eklerka, Magic, nadulek lubią tę wiadomość
-
Karolcia88 wrote:Gosia, Pigulska ja tez mam juz dosc. 2.5 tygodnia man takie zabiegane, ze codziennie cos/ktos. Ale dzis koncze maraton i mam "wolne" od lekarzy i badan do nastepnego piatku- strasznie sie z tego ciesze
siedzi obok mnie kobieta na glukozie (czyli pewnie kolo 25tc) a brzuch ma taaaki ogromny, chybq nawet wiekszy niz ja.ja tylko do gina chodzę i nieraz mam dość siedzenia jak jest np opóźnienie, wczoraj prawie godzinny poślizg
-
nick nieaktualnyolka24 wrote:Nie ani grosza sle nie chodze na nfz tylko prywatnie do gin i moj lekarz jest za cc i jak mu powiedzialam ze chce to kazal isc do psychologa przyniesc zaswiadczenie bo bez wskazania nie zrobi a takie najszybciej mozna zalatwic i poszlam zaplacilam kobiecie 100 l za prywatna wizyte powiedzialam jak jest ze nie chce probowac naturalnie ona wypisala podbila i tyle lekarz przyjal bez problemu i wyznaczyl mi wstepny termin i on zrobi mi cc w ksiazeczce tez mi wpisa ze cc ze wskazaniem w razie asjakby cos sie zaczelo dziac
psycholog też wystawia takie zaświadczenia? kiedyś słyszałam od lekarza że tylko psychiatra może -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny witamy na początku 37 tygodnia
jeszcze tydzień i Wojtuś będzie donoszony
Nadulek malutka jest prześliczna ,a Tobie pozazdrościć tych 3 kg do zrzucenia
Wesołamama mam tak samo najpierw sprawdzam na pierwszej stronie czy któraś się nie rozpakowała
Pigulska gratulujemy donoszonej ciąży
powodzenia na wizytach u nas w piątek- damy znać...Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:41
Bluberry, GabiK, PIGULSKA, dorota1987, WesołaMama, maribel, nadulek lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-72656.png
https://www.maluchy.pl/li-72658.png
https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
ANIOŁEK 21.06.13 [*]