WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia i jak już coś wiesz coś odnośnie porodu?

Dziewczyny wiecie coś na temat wiesiołka stosowanego w ciąży aby ułatwić poród? słyszałam że działa zmiękczająco na szyjkę macicy i kiedy dochodzi do porodu szyjka łatwiej się skraca i rozwiera i na kwietnówkach czytałam że dziewczyny sobie do pochwowo aplikują

gosiunia lubi tę wiadomość

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a kiedy ja bede miala donoszona ciaze? Mam 36t i 4d, wg belly jestem w 37tc ale moj gin liczy inaczej, powie ze jestem w 36tc dzis... To kiedy donosze? wg belli jeszcze 3 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:49

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda to Jest i na poczatku ciazy nie mozna stosowac bo grozi poronieniem moja bratowa stosowala w ost tyg ciazy wiesiolek lykala i dopochwowo i pila i jadla masowo sok z malin i maliny na skurcze urodzila w godz po przyjezdzie do szpitala z jeszcze nie regularnymi skurczami i mowi ze tak bardzo nie bolalo a mala miala 3500

Bluberry, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania donoszona ciąża jak skończysz pełne 37tc na suwaczku będzie 37
    belly liczy tygodnie rozpoczęte a lekarze na ogół tygodnie pełne skończone

gosiunia, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry też słyszałam o tym wiesiołku ale nie wiem czy bym sobie aplikowala dopochwowo jak juz to może tylko doustnie
    No i o herbacie z liści malin też słyszałam ,już nawet kupiłam i będę parzyć filiżankę dziennie i pić

olka24, Bluberry, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek sliczna Kruszynka,a ja jestem pod wrazeniem,ze tak szybko spadasz z wagi! Kurcze tylko 3 kg Ci zostalo!
    Maribel a co lepsze na poczatki hemoroidow? Czopki czy masc?
    Karolcia siedz dzielnie i oby Ci dobre wyniki wyszly.
    Beti lacze sie w bolu, ja tez chce juz rodzic i tez mi "ciazy ta ciaza"
    Bluberry zazdroszcze,ze juz Ci sie latwiej oddycha, to chyba kolejny etap przygotowania do porodu.
    Pigulska, tak sie rozmarzylam o tym kieliszku szampana :-) , ale usta bedzie mozna umoczyc chyba dopiero jak skonczymy karmic.
    Chociaz powiem Wam,ze jesli czytacie poradniki brytyjskich autorow to sie mozecie zdziwic,bo oni pisza,ze mozna sobie golnac 2-3 drinki,ale trzeba odczekac 1,5h przed karmieniem. Zadziwia mnie ten narod 0_0
    Witam nowa Forumowiczke ! Jak maluszek tak szybko rosnie to mozemy juz niedlugo zobaczyc Cie na pierwszej stronie :-)
    A moze bysmy jakies male zaklady uruchomily? ;-) kogo obstawiacie?

PIGULSKA, gosiunia, dorota1987, nadulek lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria donoszone po skonczonym 37t, ginowie licza skonczone tygodnie. Zostalo Ci pare dni raptem :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też bała bym się sobie tam cokolwiek wsadzić jak antybiotyk musiałam to już głupie miałam myśli że coś zaszkodzę, wolę chyba te maliny bo i na zdrowie lepiej wyjdzie i bezpieczniej dziś będę w aptece to może kupię i pogadam z farmaceutą

PIGULSKA, gosiunia, olka24 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry ja gdzieś czytałam żeby pić taką herbatkę przez kilka tygodni bo wtedy ma ona skuteczne działanie, więc nie wiem czy dla nas juz nie jest za późno ;)
    Ale nie zaszkodzi pić a może pomóc podczas porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:02

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Gabik, zakłady :D wiesz co, nie wiem czy to się tak da :P W życiu bym nie obstawiała, że pierwsza się KotMisia pochwali na forum, więc ciężko byłoby mi typować.. Tak jak Magic pisała - to ruletka istna ;)

A w ogóle dziś mi sie śniło, że to Blu się chwaliła :P Blu - bez żadnej presji ;) to może właśnie być odwrotnie, że urodzisz o czasie :)

GabiK, czarna panda lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja juz w domku po sniadanku. Musze sie pomalowac i pewnie trzeba bedzie jechac do szpitala na echo i kardiologa..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina nie strasz mnie!! :) ;) jak na razie Jasiu na swoim miejscu i matce żebra po woli łamie.

gosiunia, katalina, nadulek lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu we wtorek mam wizytę wtedy będzie decyzja :)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to daj nam później znać :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie obstawiam bo to nie do przewidzenia która z nas kolejna się rozpakuje ;)

Ja o porodzie myślę coraz częściej, jestem ciekawa jak to się u mnie zacznie...
    Dziś mi się śniło ze miałam malinowy śluz, pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to sprawdziłam czy coś mi wyciekło ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tez mieszacie czasem w zolądkach? Ja wczoraj miska truskawek na to dwa tosty z serem i szynka na to torciki kakaowe kilka i kilka toffifie czy jak to sie pisze a po pol godz winogrona w normalnych warunkach bym wymiotowala dalej niz widze ale nic mi nie ma maz patrzec nie moze jak tak mieszam

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, ten wiesiołek to jaki? Bo ja znalazłam w nasionkach i w herbacie i w oleju i tabletkach :P Składam właśnie zamówienie w gemini i od razu bym dorzuciła to..
    A powiedzcie, kupowałyście witaminę K i D dla malucha po porodzie? I czy jakieś DHA czy inne dla nas na teraz i do karmienia trzeba? Mój gin jest anty takim preparatom i nigdy mi nie mówi. Nawet jak skurcze, to powiedział że jak już mus to wziąć sobie magnez, ale by nie przesadzać tylko dietę zmienić :P Niby podzielam jego zdanie, ale czasem zdaję sobie sprawę z tego że nie umiem sama wszystkiego dostarczyć organizmowi, a co dopiero jak będę karmić piersią.. I czy kwas foliowy trzeba brać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona miala w oleju w tabletkach ja tez go jadlam jak sie staralismy takie zolte tabletki na opakowaniu innych nie znam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalo tam olej z nasion wiesiolka zolte duze tabletki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesiołek Oeparol w kapsułkach, wyczytałam że może być, ja go brałam jeden cykl w staraniach o pierwszą ciążę i w tamtym cyklu się udało

gosiunia, Anioł lubią tę wiadomość

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ