Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGosiunia i jak już coś wiesz coś odnośnie porodu?
Dziewczyny wiecie coś na temat wiesiołka stosowanego w ciąży aby ułatwić poród? słyszałam że działa zmiękczająco na szyjkę macicy i kiedy dochodzi do porodu szyjka łatwiej się skraca i rozwiera i na kwietnówkach czytałam że dziewczyny sobie do pochwowo aplikujągosiunia lubi tę wiadomość
-
dziewczyny, a kiedy ja bede miala donoszona ciaze? Mam 36t i 4d, wg belly jestem w 37tc ale moj gin liczy inaczej, powie ze jestem w 36tc dzis... To kiedy donosze? wg belli jeszcze 3 dni?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:49
-
nick nieaktualnyPrawda to Jest i na poczatku ciazy nie mozna stosowac bo grozi poronieniem moja bratowa stosowala w ost tyg ciazy wiesiolek lykala i dopochwowo i pila i jadla masowo sok z malin i maliny na skurcze urodzila w godz po przyjezdzie do szpitala z jeszcze nie regularnymi skurczami i mowi ze tak bardzo nie bolalo a mala miala 3500
Bluberry, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bluberry też słyszałam o tym wiesiołku ale nie wiem czy bym sobie aplikowala dopochwowo jak juz to może tylko doustnie
No i o herbacie z liści malin też słyszałam ,już nawet kupiłam i będę parzyć filiżankę dziennie i pićolka24, Bluberry, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Nadulek sliczna Kruszynka,a ja jestem pod wrazeniem,ze tak szybko spadasz z wagi! Kurcze tylko 3 kg Ci zostalo!
Maribel a co lepsze na poczatki hemoroidow? Czopki czy masc?
Karolcia siedz dzielnie i oby Ci dobre wyniki wyszly.
Beti lacze sie w bolu, ja tez chce juz rodzic i tez mi "ciazy ta ciaza"
Bluberry zazdroszcze,ze juz Ci sie latwiej oddycha, to chyba kolejny etap przygotowania do porodu.
Pigulska, tak sie rozmarzylam o tym kieliszku szampana, ale usta bedzie mozna umoczyc chyba dopiero jak skonczymy karmic.
Chociaz powiem Wam,ze jesli czytacie poradniki brytyjskich autorow to sie mozecie zdziwic,bo oni pisza,ze mozna sobie golnac 2-3 drinki,ale trzeba odczekac 1,5h przed karmieniem. Zadziwia mnie ten narod 0_0
Witam nowa Forumowiczke ! Jak maluszek tak szybko rosnie to mozemy juz niedlugo zobaczyc Cie na pierwszej stronie
A moze bysmy jakies male zaklady uruchomily?kogo obstawiacie?
PIGULSKA, gosiunia, dorota1987, nadulek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWłaśnie ja też bała bym się sobie tam cokolwiek wsadzić jak antybiotyk musiałam to już głupie miałam myśli że coś zaszkodzę, wolę chyba te maliny bo i na zdrowie lepiej wyjdzie i bezpieczniej dziś będę w aptece to może kupię i pogadam z farmaceutą
PIGULSKA, gosiunia, olka24 lubią tę wiadomość
-
Bluberry ja gdzieś czytałam żeby pić taką herbatkę przez kilka tygodni bo wtedy ma ona skuteczne działanie, więc nie wiem czy dla nas juz nie jest za późno
Ale nie zaszkodzi pić a może pomóc podczas poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:02
gosiunia lubi tę wiadomość
-
Haha Gabik, zakłady
wiesz co, nie wiem czy to się tak da
W życiu bym nie obstawiała, że pierwsza się KotMisia pochwali na forum, więc ciężko byłoby mi typować.. Tak jak Magic pisała - to ruletka istna
A w ogóle dziś mi sie śniło, że to Blu się chwaliłaBlu - bez żadnej presji
to może właśnie być odwrotnie, że urodzisz o czasie
GabiK, czarna panda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też nie obstawiam bo to nie do przewidzenia która z nas kolejna się rozpakuje
Ja o porodzie myślę coraz częściej, jestem ciekawa jak to się u mnie zacznie...
Dziś mi się śniło ze miałam malinowy śluz, pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to sprawdziłam czy coś mi wyciekłogosiunia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA dziewczyny tez mieszacie czasem w zolądkach? Ja wczoraj miska truskawek na to dwa tosty z serem i szynka na to torciki kakaowe kilka i kilka toffifie czy jak to sie pisze a po pol godz winogrona w normalnych warunkach bym wymiotowala dalej niz widze ale nic mi nie ma maz patrzec nie moze jak tak mieszam
-
A powiedzcie mi, ten wiesiołek to jaki? Bo ja znalazłam w nasionkach i w herbacie i w oleju i tabletkach
Składam właśnie zamówienie w gemini i od razu bym dorzuciła to..
A powiedzcie, kupowałyście witaminę K i D dla malucha po porodzie? I czy jakieś DHA czy inne dla nas na teraz i do karmienia trzeba? Mój gin jest anty takim preparatom i nigdy mi nie mówi. Nawet jak skurcze, to powiedział że jak już mus to wziąć sobie magnez, ale by nie przesadzać tylko dietę zmienićNiby podzielam jego zdanie, ale czasem zdaję sobie sprawę z tego że nie umiem sama wszystkiego dostarczyć organizmowi, a co dopiero jak będę karmić piersią.. I czy kwas foliowy trzeba brać?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny