X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiunia i jak już coś wiesz coś odnośnie porodu?

Dziewczyny wiecie coś na temat wiesiołka stosowanego w ciąży aby ułatwić poród? słyszałam że działa zmiękczająco na szyjkę macicy i kiedy dochodzi do porodu szyjka łatwiej się skraca i rozwiera i na kwietnówkach czytałam że dziewczyny sobie do pochwowo aplikują

gosiunia lubi tę wiadomość

• AnnaMaria89 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, a kiedy ja bede miala donoszona ciaze? Mam 36t i 4d, wg belly jestem w 37tc ale moj gin liczy inaczej, powie ze jestem w 36tc dzis... To kiedy donosze? wg belli jeszcze 3 dni?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 09:49

7v8rskjo4oaslnud.png
    h4zpdqk3vi112s1e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawda to Jest i na poczatku ciazy nie mozna stosowac bo grozi poronieniem moja bratowa stosowala w ost tyg ciazy wiesiolek lykala i dopochwowo i pila i jadla masowo sok z malin i maliny na skurcze urodzila w godz po przyjezdzie do szpitala z jeszcze nie regularnymi skurczami i mowi ze tak bardzo nie bolalo a mala miala 3500

Bluberry, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania donoszona ciąża jak skończysz pełne 37tc na suwaczku będzie 37
    belly liczy tygodnie rozpoczęte a lekarze na ogół tygodnie pełne skończone

gosiunia, AnnaMaria89 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry też słyszałam o tym wiesiołku ale nie wiem czy bym sobie aplikowala dopochwowo jak juz to może tylko doustnie
    No i o herbacie z liści malin też słyszałam ,już nawet kupiłam i będę parzyć filiżankę dziennie i pić

olka24, Bluberry, gosiunia, czarna panda lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadulek sliczna Kruszynka,a ja jestem pod wrazeniem,ze tak szybko spadasz z wagi! Kurcze tylko 3 kg Ci zostalo!
    Maribel a co lepsze na poczatki hemoroidow? Czopki czy masc?
    Karolcia siedz dzielnie i oby Ci dobre wyniki wyszly.
    Beti lacze sie w bolu, ja tez chce juz rodzic i tez mi "ciazy ta ciaza"
    Bluberry zazdroszcze,ze juz Ci sie latwiej oddycha, to chyba kolejny etap przygotowania do porodu.
    Pigulska, tak sie rozmarzylam o tym kieliszku szampana :-) , ale usta bedzie mozna umoczyc chyba dopiero jak skonczymy karmic.
    Chociaz powiem Wam,ze jesli czytacie poradniki brytyjskich autorow to sie mozecie zdziwic,bo oni pisza,ze mozna sobie golnac 2-3 drinki,ale trzeba odczekac 1,5h przed karmieniem. Zadziwia mnie ten narod 0_0
    Witam nowa Forumowiczke ! Jak maluszek tak szybko rosnie to mozemy juz niedlugo zobaczyc Cie na pierwszej stronie :-)
    A moze bysmy jakies male zaklady uruchomily? ;-) kogo obstawiacie?

PIGULSKA, gosiunia, dorota1987, nadulek lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaMaria donoszone po skonczonym 37t, ginowie licza skonczone tygodnie. Zostalo Ci pare dni raptem :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie ja też bała bym się sobie tam cokolwiek wsadzić jak antybiotyk musiałam to już głupie miałam myśli że coś zaszkodzę, wolę chyba te maliny bo i na zdrowie lepiej wyjdzie i bezpieczniej dziś będę w aptece to może kupię i pogadam z farmaceutą

PIGULSKA, gosiunia, olka24 lubią tę wiadomość

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry ja gdzieś czytałam żeby pić taką herbatkę przez kilka tygodni bo wtedy ma ona skuteczne działanie, więc nie wiem czy dla nas juz nie jest za późno ;)
    Ale nie zaszkodzi pić a może pomóc podczas porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:02

8p3ovfxm10p58typ.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Gabik, zakłady :D wiesz co, nie wiem czy to się tak da :P W życiu bym nie obstawiała, że pierwsza się KotMisia pochwali na forum, więc ciężko byłoby mi typować.. Tak jak Magic pisała - to ruletka istna ;)

A w ogóle dziś mi sie śniło, że to Blu się chwaliła :P Blu - bez żadnej presji ;) to może właśnie być odwrotnie, że urodzisz o czasie :)

GabiK, czarna panda lubią tę wiadomość

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja juz w domku po sniadanku. Musze sie pomalowac i pewnie trzeba bedzie jechac do szpitala na echo i kardiologa..

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina nie strasz mnie!! :) ;) jak na razie Jasiu na swoim miejscu i matce żebra po woli łamie.

gosiunia, katalina, nadulek lubią tę wiadomość

• gosiunia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu we wtorek mam wizytę wtedy będzie decyzja :)

https://www.maluchy.pl/li-72656.png
    https://www.maluchy.pl/li-72658.png
    https://www.maluchy.pl/ci-72954.png
    ANIOŁEK 21.06.13 [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa to daj nam później znać :)

• PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie obstawiam bo to nie do przewidzenia która z nas kolejna się rozpakuje ;)

Ja o porodzie myślę coraz częściej, jestem ciekawa jak to się u mnie zacznie...
    Dziś mi się śniło ze miałam malinowy śluz, pierwsze co zrobiłam po przebudzeniu to sprawdziłam czy coś mi wyciekło ;)

8p3ovfxm10p58typ.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny tez mieszacie czasem w zolądkach? Ja wczoraj miska truskawek na to dwa tosty z serem i szynka na to torciki kakaowe kilka i kilka toffifie czy jak to sie pisze a po pol godz winogrona w normalnych warunkach bym wymiotowala dalej niz widze ale nic mi nie ma maz patrzec nie moze jak tak mieszam

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, ten wiesiołek to jaki? Bo ja znalazłam w nasionkach i w herbacie i w oleju i tabletkach :P Składam właśnie zamówienie w gemini i od razu bym dorzuciła to..
    A powiedzcie, kupowałyście witaminę K i D dla malucha po porodzie? I czy jakieś DHA czy inne dla nas na teraz i do karmienia trzeba? Mój gin jest anty takim preparatom i nigdy mi nie mówi. Nawet jak skurcze, to powiedział że jak już mus to wziąć sobie magnez, ale by nie przesadzać tylko dietę zmienić :P Niby podzielam jego zdanie, ale czasem zdaję sobie sprawę z tego że nie umiem sama wszystkiego dostarczyć organizmowi, a co dopiero jak będę karmić piersią.. I czy kwas foliowy trzeba brać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona miala w oleju w tabletkach ja tez go jadlam jak sie staralismy takie zolte tabletki na opakowaniu innych nie znam

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisalo tam olej z nasion wiesiolka zolte duze tabletki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesiołek Oeparol w kapsułkach, wyczytałam że może być, ja go brałam jeden cykl w staraniach o pierwszą ciążę i w tamtym cyklu się udało

gosiunia, Anioł lubią tę wiadomość

‹‹ 1289 1290 1291 1292 1293 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ