Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
To masz super Aktyde, bo u nas w Wwie to trzeba się umawiać z miesięcznym wyprzedzeniem. A do pediatry tym bardziej. A ja się już martwię, bo do ginekologa nie było już w ogóle miejsc do końca roku jak poszłam się zapisać w sierpniu
A swoją drogą -jak do rodzinnego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 11:18
-
Gabik, mi hemoroid pojawił się po jednej akcji z zaparciami, wdał się stan zapalny. Hemoroid nie krwawił. Najpierw stosowałam czopki Procto-Glyvenol, 10 sztuk w opakowaniu, stosowałam rano i wieczorem. Stan zapalny zniknął a hemoroid zmniejszył się. Teraz po każdej 2 biorę prysznic i smaruję profilaktycznie maścią Procto-Glyvenol. Kotmisi po porodzie hemoroid się wchłonął. Więc mam nadzieję, że i u mnie się wchłonie
GabiK lubi tę wiadomość
-
Ja u nas na wsi na pewno nie zapisze bo tam sie idzie i zajmuje kolejke wg kolejnosci przyjscia. Nie rejestruja telefonicznie.
Nie wiem czy tez nie stanie na luxmedzie tylko, ze ja akurat mam okolo 30km.. -
No mnie chyba też czekają wycieczki do Wwy do lekarza, bo tu gdzie mieszkam jest przychodnia Luxmedu, ale tam jest jakaś masakra. Ile razy tam szłam na pobranie krwi to mnie szlag trafiał,że 3 osoby w kolejce do rejestracji, a stoi się 15min, mimo,że obsługują 3 panie, ale czymś innym zajęte. Zawsze miałam wrażenie,że pasjansa układają. Nie zwracają uwagi na pacjentów, którzy czekają na obsłużenie. Ciasnota, duszno, bo panie mają okna za plecami, więc nie otworzą. Klimatyzacji też nie chcą włączyć. Koszmar. ja myślałam za każdym razem,że za chwilę zemdleję i nie wyobrażam sobie dziecka w takim czymś.
Druga przychodnia ma super info na stronie, ale pacjenci psy na niej wieszają. Reszta placówek prywatna, a ja chyba nie wyrobie na prywatne leczenie, bo oboje z mężem pracujemy państwowo i nie mamy pakietów do Luxmedu ani żadnej innej prywatnej przychodni -
Eklerka wrote:Dziewczyny, słyszałyście o nowym pomyśle?
http://opinie.newsweek.pl/nowe-becikowe-dla-polskich-matek-12-tysiecy-zl-na-dziecko,artykuly,360596,1.html
chyba prima-aprilis im się spóźnił
Witam się z Wami,
Nadrabiam Wasze wpisy
Ofe śliczna dziweczynka!!!!!!!!ależ ja Ci zazdroszczę tych zdjęć! Wiesz jak Twoja Lilka będzie wyglądała w dniu porodu
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Gabik ten luxmed tez nie jest taki rewelacyjny. Specjalisci sredniej jakosci wiec ja np jak place za to 5zl/mies to korzystam chciazby z badan i endokrynologa a reszte to raczej we wlasnym zakresie
GabiK lubi tę wiadomość
-
My też dzisiaj rozpoczęliśmy 37 tydzień ciąży. A wyglądamy tak:
Mąż sam z siebie zauważył w weekend, że brzuszek mi lekko opadł, ale sama nie wiem, ciężko mi to ocenić. A wczoraj mieliśmy wizytę. Wszystko na szczęście w porządku. Synek waży 2600g.
Ostatnio któraś z Was pisała, że wg jej lekarza wpływ na termin porodu może mieć poród mamy. Moja mama urodziła mnie i brata 2 tygodnie przed terminem. Ciekawe czy się sprawdzi. Jeśli tak to za 2 tygodnie poródkatalina, Catyyy, beti97, GabiK, gosia86, Magic, paulinqa, gosiunia, Bluberry, nojaniewiem, nojaniewiem, PIGULSKA, dorota1987, czarna panda lubią tę wiadomość
-
Zus leci sobie w kulki..
no cóż.. jakoś muszę przeboleć kolejne miesiące. W piątek miałam dostać decyzję po 30 dniach od złożenia L4, które mam od 1.03.. Do dziś zero odzewu, w piątek dostałam tylko info, że mają 30 dni owszem, ale od zakończenia trwania złożonego L4 czyli niby od 30.03 i ponoć mają czas do końca kwietnia.. załamać się idzie, bo wiadomo że to nie prawda, ale jak mam w tej chwili tego dochodzić? A w każdym razie już widzę jak chce mi się latać na koniec kwietnia i wyjaśniać z nimi.. Kurde, z porodówki chyba..
A ten artykuł to uważam, że przerysowany a laska pisząca jakieś śmieszne kompleksy ma pisząc o sprawiedliwości.. ech.. niby dlaczego jeśli ja i mój mąż płacimy horrendalne kwoty na składki i podatki nie mielibyśmy dostać "wspomagania", bo sobie radzimy? A ktoś kto w życiu nie podjął prób ma dostać to co myśmy opłacali? też mi sprawiedliwość.. -
gosia86 – mi tez tak pobrała, że nie wiedziałam kiedy
na koniec naszej wizyty zapytałam co z tym GBSem a ona mi pokazuje próbkę
Beti to współczujęmój mąż dlatego powiedział mi jak go zwolnił gościu z pracy, bo szef kazał mu na dwa weekendy na dwa tygodnie przed naszym slubem jechać na targi
to mój mąż powiedział, że nie pojedzie, że są inni chętni, bo z nimi rozmawiał, to skurwiel mu wypowiedzenie dał. To mój mąż podpisał od razu i z uśmiechem wyszedł
a najlepsze jest to, że dał mu wypowiedzenie i drugą umowę, na której było zatrudnienie na pół etatu ale wyrabiać godzinowo musiałby etat – czyli kasa za pół a robota na cały
no co za kretyn!
zobaczysz będzie dobrze :* nie stresuj się a co do ciążenia, mi może nie ciąży, ale mam wrażenie, że jestem już wieczność w tej ciąży
no ale nasze dzieci wiedzą kiedy zechcą wyjść
Dobrze wiedzieć dziewczyny z tymi wodami i brakiem wyniku GBS. Jestem ciekawa kiedy mój wynik będzie Monika1357 wrote:Mówię do męża: przestraszyłeś się w nocy, że rodzę, a on, że jest przygotowany i jak coś to wsiada w samochód i jedzie. No właśnie wcale bym się nie zdziwiła jakby pojechał sam. Kiedyś mnie odjechał myśląc, że siedzę w samochodzie z tyłu, to co dopiero jak będzie się stresował porodem.
Nie wiem jak Wasi mężowie/partnerzy, ale mój niby zero stresu, ale tak naprawdę to się stresuje dużo bardziej niż ja.on bardzo to przeżywa
nie wiem czemu ale z jednej strony bardzo mnie to cieszy, bo widzę, że mu zależy
ale za długo w stresie żyć też nie można
Karolcia mam nadzieję, że będzie bardzo dobry wynik :* nie stresuj się :*
Szczęśliwamama witamy w naszym groniespory bobas
Nadulek śliczną macie córeczkę :* życze Wam samych pomyślności :*
Gratuluję dziewczyny donoszonych dzieciaczków :* my jeszcze tydzień
Eklerka ja też dziś zauważyłam bardzo nisko brzusio, ciekawe co lekarz powie
Ja też słyszałam o liściach malin i wiesiołku, ale to wiadomo nie na każdą działaRika kiedyś wspomniała o ananasie świeżym
Co do lekarzy i wizyt po porodzie to już mi kuzynka poleciła się zastanowić i poszukaćale ja popytam koleżanki-mamy, gdzie one chodzą ze swoimi dziećmi
Katalina weź mnie nie strasz! Kurczę ja złożyłam w zeszły piątek no ciekawe jakie będzie mieć tempo….
Maribel mamy bardzo podobne brzuszkiteż mam taką przerwę między biustem a brzuchem
choć dziś wydaję mi się jeszcze niżej… no zobaczymy
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
GabiK wrote:To masz super Aktyde, bo u nas w Wwie to trzeba się umawiać z miesięcznym wyprzedzeniem. A do pediatry tym bardziej. A ja się już martwię, bo do ginekologa nie było już w ogóle miejsc do końca roku jak poszłam się zapisać w sierpniu
A swoją drogą -jak do rodzinnego?
Rodzinnego, w sensie, mam na myśli normalnego lekarza pierwszego kontaktu, zazwyczaj w przychodniach lekarzy rodzinnych jest kilku lekarzy pierwszego kontaktu i kilku pediatrów.GabiK lubi tę wiadomość
-
ciocie bardzo dziękujemy za miłe słowa - jakoś staramy się ogarnąć choć po 2 cc jest mi ciężej niż po pierwszej ale to ze względu na to że przez zrosty po 1 cc nie mogli mnie załatać tylko szwy im puszczały, więc czuje się jakby tir mnie rozjechał.
Strasznie wam zazdroszcze tego czasu który jeszcze macie - dla małej Mi nawet ubranka na 50 cm są za duże nie mówiąc o 56
odnośnie witamin dla dziecka - to witamina d3 i K ale dostaniecie to na wypisie. my witamine D3 mamy do 11 maja ( TP) podwójną dawkę.
Blu pięknie zrobiłaś 1 stronę - ale odpasłaś moje dziecięchciałabym żeby tyle ważyła a tu przy porodzie 2010g
buziaki dla was majóweczki
Magic, gosiunia, PIGULSKA lubią tę wiadomość
-
Magic wynikami sie nie martwie. Bardziej tym opoznieniem. Bo za godzine mam byc w centrum u chirurga a jeszcze mnie nie wzieli na badanie a jeszcze musze miec wizyte po badaniu...
-
nadulek wrote:ciocie bardzo dziękujemy za miłe słowa - jakoś staramy się ogarnąć choć po 2 cc jest mi ciężej niż po pierwszej ale to ze względu na to że przez zrosty po 1 cc nie mogli mnie załatać tylko szwy im puszczały, więc czuje się jakby tir mnie rozjechał.
Strasznie wam zazdroszcze tego czasu który jeszcze macie - dla małej Mi nawet ubranka na 50 cm są za duże nie mówiąc o 56
odnośnie witamin dla dziecka - to witamina d3 i K ale dostaniecie to na wypisie. my witamine D3 mamy do 11 maja ( TP) podwójną dawkę.
Blu pięknie zrobiłaś 1 stronę - ale odpasłaś moje dziecięchciałabym żeby tyle ważyła a tu przy porodzie 2010g
buziaki dla was majóweczki
Nadulek, nic się nie martw- Mia nadrobija ważyłam 2100 przy 58 cm i teraz kawał baby ze mnie
-
slash wada wzroku nie jest przyczyna do cc chyba że siatkówka się odkleja.
to powiem tak że ja znam datę porodu więc może ja będe następna;D ale na pewno któraś majóweczka sie pospieszy przede mnawięc nie obstawiam;D
Karolcia współczuje tego maraton po lekarzach..
w nocy bolał mnie brzuch jak na @.. ale przeszło.. mały kopie tak jak zawsze więc to pewwnie nic takiego.
Nadulek piękna córciataka malutka
Maribel aleś ty szczuplutkabrzuszek też zgrabny;)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:42
-
Karolcia wiem, że masz dziś maraton
ale stres w niczym nie pomoże
nadulek Malutka jest ta Wasza córuniaokruszek
a współczuję tych przejść po cc... dlatego ja chcę jej uniknąć za wszelką cenę... mam nadzieje, że będzie wszystko ok :* odpoczywajcie i tucz Malutką
je normalnie, czy odciągasz i z butelki dajesz?
paulinqa mnie też w nocy i teraz w dzień
dla mnie najbardziej przerażające jest to, że to może się stać w każdej chwili...ta niewiedza kiedy sie zacznie jest strasznie męczącaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 12:47
Lilianka 1.05.2015
Oliwierek 17.08 2016
Kornel 23.06.2018 -
Niestety stres jest nieunikniony jak masz wyliczony czas w ktorym uwzgledniasz najwyzej 30-40minutowe opoznienie. A jest juz 1.5h opoznienia. Chirurga odpuszczam bo zywcem nie ma szans zebym zdarzyla, najwyzej po ginekologu podjade
-
Magic, ja właśnie dziś do męża mówiłam, że teraz to już siedzenie jak na bombie.. a mąż się śmiał, że tylko Iza ma zapalnik w środku
Ja też jestem już tym spięta.. nie wiem nawet jak określić to uczucie, bo niby się cieszę a niby jestem przerażona..
Magic lubi tę wiadomość