X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • maribel Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulinqa wrote:

Maribel aleś ty szczuplutka ;) brzuszek też zgrabny;)

Dziękuję Paulinko, bardzo mi miło :) Zaznaczę, że przytyłam 15kg ;)

paulinqa lubi tę wiadomość

atdc9vvjg5na5b6o.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    katalina mam to samo! :D hahaha nie wiem czy to normalne, ale od kiedy zaczęłam uświadamiać sobie, że musze urodzić Lilę to mnie strasznie mdli i wymiotuję :( stras streeees ;) ja bardzo jestem ciekawa jak to będzie wyglądało :) czy będę pamiętać wszystko :D

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja właśnie na etapie umawiania wizyt końcowych itd.. Właśnie dzwoniłam do położnej żeby się umówić na rozmowy przed porodem.. Za tydzień w czwartek, a za tydzień w czwartek mam też kardio.. i to o tej samej porze! zaczynam się zastanawiać co ważniejsze, czy w ogóle do czwartku dotrzymam :D w końcu to już kilka dni przed donoszeniem wg OM.. A to moje małe coś ze środka już dziś mnie straszy, bo od wczorajszego wieczora chodzę ze skorupą.. takim kamieniem wręcz i czuję, że mała próbuje się prężyć a nawet nie ma jak się uderzyć porządnie bo wszystko sztywne.. Dziś kończę antybiotyk jutro rano idę na pobranie krwi na ostatnie badania, zrobię od razu morfo i mocz, jeżeli coś by było nie tak to za tydzień powtórzę oba jeśli będzie ok to w pon 20.04 jeszcze tylko podrzucę mocz do badania, żeby mieć na świeżo..
    I tak się śmiejemy z mężem, kiedy wybije godzina "0" bo on jeszcze na żużel z klientem idzie na narodowy w przyszłą sobotę i wiem, że bardzo mu zależy by tam być, ale za nic nie chciałby przegapić porodu.. Ale to ja już zacisnę nogi, bo nie wiem kiedy następnym razem będzie mógł się wybrać do loży dla VIPów :D

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie.. a propos badań i antybiotyku... W posiewie wyszło mi, że mam liczne kolonie E.Coli i te alfa-hemolityczne, ale mam też lactobacillus więc on ponoć te alfa niweluje. A co z tym e.coli? Dostałam antybiotyk na tę anginę duracef i tam na ulotce czytam, że właśnie stosuje się go również przy E.Coli.. Obawiać się tego czy nie? Bo już mam mętlik..

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina ja mialam ecoli,trudno to wyplenic,ale moze Tobie sie uda. Niestety,zeby kuracja byla skuteczna trzeba zrobic antybiogram,zeby zobaczyc na co Twoja coli jest wrazliwa. Jesli sie nie uda pozbyc to do porodu dostaniesz antybiotyk i tyle :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o 16:00 mam wizytę. Mam nadzieję że wszystko OK. Już mnie stres zaczął łapać :) Oby tylko jeszcze kwiecień w dwupaku wytrzymać...

03.02.2014
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawiozłam próbkę gbs do badania i nic za to nie płacę bo miałam skierowanie

Dziewczyny doradźcie mi proszę czy zrezygnować już z wizyt w luxmedzie u ginekologa? Teraz juz tak bardzo mi nie zależy na usg bo na nfz i tak mam na kazdej wizycie, badania mogę zrobić na kartę ciąży
    A taka wizyta to dla mnie wyjazd do Wrocławia a nie zawsze mam możliwość jechac z mężem i muszę wtedy korzystać z komunikacji miejskiej no i jeszcze dochodzi do tego fakt że powinnam leżeć
    I nie wiem co robić?

Karolcia też nie lubię takich poślizgów w końcu po coś rejestrują na daną godzinę
    Moja mama też ma dzisiaj wizytę u kardiologa i nie dosyć że pomyliły jej się godziny (myślała że ma na 11:30 a miała na 13:15) to też jest jeszcze poślizg

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach! No katalina ja kiedyś miałam e-coli, ale nie byłam wtedy w ciąży. Więc nie wiem, bo potem jak robiłam po jakimś czasie posiew to już jej nie było. Ja muszę zrobić mocz, morfologię, tsh, ft3 i ft4 :) ale nie wiem czy mam zrobić przed wizytą, bo nie wiem jaki rodzaj to będzie wizyty - czy tylko zapoznamy z lekarzem z Inflanckiej czy normalna wizyta to będzie :) ale chyba podjedziemy w piatek i zrobimy to wszystko, bo jak Lila będzie się chciała pojawic cześniej to musze mieć te wyniki :)

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • Magic Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia może zrezygnuj? wiadomo skoro musisz wytrzymac jeszcze 2 tgodnie to nie ryzykuj :)

gosia86 lubi tę wiadomość

Lilianka 1.05.2015
    Oliwierek 17.08 2016
    Kornel 23.06.2018
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia jesli masz u siebie blizej drugiego lekarza,ktory Ci prowadzi ciaze to ja bym sobie darowala. Zostal Ci miesiac, to tych wizyt bedzie max 2. Powinnas teraz duzo odpoczywac a nie tluc sie autobusami. Na pewno Ci ciezko,bo sadze po sobie. Teraz ledwo juz czlapiemy.

gosia86, gosiunia lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi by chyba już nie chciało się jeździć. W ogóle jak mam gdzieś dalej jechać to na samą myśl mnie krocze boli :/ może mi się jakoś dzisiaj humor poprawi bo od rana mam wisielczy. Chyba z braku zajęcia, ale nie wiem co tu sobie wymyślić , jednocześnie nie forsując się. Mam zamiar za trochę iść na spacer to się Wikusia troszkę dotleni.
    Nie wiem czemu ale wizja porodu przestała mnie przerażać , chyba juź pod koniec ciąży z głową mi się coś robi.
    Hmm zadzwonię do siostry popytam co dzisiaj porabia i może ją odwiedzę jak dam radę doczłapać :p

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny:*
    Właśnie nie chcę już sama podróżować tym bardziej komunikacją
    No i nie ukrywam że boję się oddalać sama od domu i jak Gabi piszesz w luxmedzie bym miała jeszcze dwie wizyty i już jakoś bardzo mi nie zależy
    Bardziej zależy mi na tym aby dotrwać te dwa tygodnie

Nie wiem czy tez tak macie ale dzisiaj jak dotykalam krocza to normalnie czuję ból mięśni i jakby opuchliznę

A jeszcze mnie mama wqrwila bo powiedziała mojej siostrze ze chyba będzie chrzestną
    Najpierw truła (mama) dupe że brat i siostra to nie wypada a teraz jej powiedziała że będzie Jadzia
    Nie wiem po kiego h... się wtrąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 13:48

GabiK, Magic lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, już dość się najeździłaś, wiesz że z Malutką jest ok, ja bym odpuściła, tym bardziej że to nie są wizyty wysokich lotów i nie oszukujmy się luxmed ma słabą jakość.. To też zawsze dodatkowy stres

MiM nie stresuj się! Mamy termin ten sam, nie wyjdzie wcześniej :P Sama pisałaś, że chłopcy są leniwi ;)

Magic, właśnie dzwoniłam.. wciąż nie ma żadnej decyzji w sprawie mojego zusu.. już przekroczyli termin, więc nie chciałam Cię straszyć tamtym wpisem, ale niestety mają w dupie czy jesteś w ciąży czy chorujesz czy co się z Tobą dzieje.. jesteś przedsiębiorcą i nie masz u nich praw.. to oni są władcy.. jak byś się spóźniła 1 dzień z chorobowym kiedyś to już byś nie miała prawa do l4 :P

gosia86, MiM lubią tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego opuchniecia,to ja mam wrazenie jakby mnie tam bylo 2x tyle. Opuchnieta i bolaca i jakby cala na wierzchu, sorki za opis :-/ Ale gin nic na to,wiec widac tak musi byc.
    Mnie Beti juz jest wszystko jedno jak bedzie - sn czy cc, moze mi nawet bokiem wylezc jak chce byle juz bylo po wszystkim :-)

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadulek wrote:
    ciocie bardzo dziękujemy za miłe słowa - jakoś staramy się ogarnąć choć po 2 cc jest mi ciężej niż po pierwszej ale to ze względu na to że przez zrosty po 1 cc nie mogli mnie załatać tylko szwy im puszczały, więc czuje się jakby tir mnie rozjechał.

Strasznie wam zazdroszcze tego czasu który jeszcze macie - dla małej Mi nawet ubranka na 50 cm są za duże nie mówiąc o 56

odnośnie witamin dla dziecka - to witamina d3 i K ale dostaniecie to na wypisie. my witamine D3 mamy do 11 maja ( TP) podwójną dawkę.

Blu pięknie zrobiłaś 1 stronę - ale odpasłaś moje dziecię :-) chciałabym żeby tyle ważyła a tu przy porodzie 2010g

buziaki dla was majóweczki

przepraszam Nadulek to chyba z euforii było że kolejna dziecinka na świecie.. a te parę gr pomyłki niech malutkiej na zdrowie wyjdzie <3

• beti97 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia , Gabik mam to samo :/ już 2 testy robiłam z gyneintima czy aby coś się nie przyplątało. No ale wychodziły super dobrze :) w środku czuję się spuchnięta, a całe zewnętrzne narządy płciowe mam jakby podrażnione. No ale tu podejrzewam że to wina tej infekcji z pęcherzem. Nie mogę się tego dziadostwa do końca pozbyć. No chyba że to jakieś znaki z nieba że niedługo poród :p Mała napiera w dół to i może tak musi być. Po spacerze z psem humor mi się poprawił, chyba dzięki promykom słoneczka. Do siostry nie idę bo wywaliła jej opryszczka, a ja bronię się przed takimi dodatkami przed końcem. Nie chcę skończyć na cc. To dla mnie ostateczność. Jestem ciekawa czy przyznadzą mi ubezpieczenie za pobyt w szpitalu, niby powinni ale mam mieszane uczucia. W sobotę mam SR ciekawe czego znowu się dowiem :)

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti trzymam kciuki za ubezpieczenie :-)

beti97 lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • MiM Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jak ja chce wychodzić z domu to Szanowny stwierdza że jest głodny i idzie sobie zrobić kanapki, mama która miała przyjechać do małej się spóźni. A ja jak na szpilkach!

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Magic lubi tę wiadomość

03.02.2014
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach :)

Karolcia współczuję takiego opóźnienia :/

Mim spokojnie zdążycie (mam nadzieję) czekamy na wieści ;)

Mirabel śliczny brzusio :) Ja co prawda nie mam porównania ale wydaje mi się że masz brzuch juz dość nisko

Byłam na zakupach i jakie było moje zaskoczenie jak pan ochroniarz rzucił się do mojego koszyka i pomógł wyładować zakupy na taśmę ;) miłe to było

gosiunia, Bluberry, gosia86 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
  • PIGULSKA Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja małego zapisze do przychodni do której sama należę bo mamy dobrego pediatre ale fakt ciężko się do niego dostać :/

Gosia ja chyba też bym zrezygnowała, coraz ciężej tulac się po lekarzach

gosia86 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-70850.png
    8p3ovfxm10p58typ.png
‹‹ 1292 1293 1294 1295 1296 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ