Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyolka24 wrote:A dziewczyny tez mieszacie czasem w zolądkach? Ja wczoraj miska truskawek na to dwa tosty z serem i szynka na to torciki kakaowe kilka i kilka toffifie czy jak to sie pisze a po pol godz winogrona w normalnych warunkach bym wymiotowala dalej niz widze ale nic mi nie ma maz patrzec nie moze jak tak mieszam
mieszałam w I trymestrze teraz już nie bo mnie odrzuca -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Katalina chyba każde dziecko przy wypisie dostaje na karcie zalecenie wit D i K i podają od razu jakie dawkowanie.
Ja nie mam jeszcze skompletowanej apteczki dla malucha w sensie tych właśnie witamin, czy czopków przeciwgorączkowych. Wymyśliłam,że wypytam w szpitalu dokładnie które kupić, bo na rynku jest masa, ale nie wszystkie preparaty dobrze się wchłaniają. I ostatnio od młodej mamy usłyszałam o jakichś kropelkach przeciwgorączkowych, że lepsze od czopków. Ale ona to wiedziała bezpośrednio od lekarza.gosiunia lubi tę wiadomość
-
A ja się zapijam hektolitrami płynów...... a sikam mało, nawet w nocy nie wstaję już od dobrego tygodnia.. hmm jeszcze te witaminy mnie zastanawiają, bo pielęgniarka wczoraj na SR mówiła, że się podaje od 1 i 8 doby życia dwie witaminy i teraz nie wiem jakie.. a wolałabym już kupić a nie męża później ganiać... ostatnio prosiłam o prenalen a poszedł zapytał o prenatalen i wrócił mówiąc że takich rzeczy ni ma.. W każdym razie musiałabym mu drukować chyba opakowania, a potem i tak się stresować czy dobrze kupi.. u mnie to potem najwyżej nerwówka, że znów nie kupił dobrze, ale biedak to tak przeżywa, że potem się boi do domu wracać
-
nick nieaktualnyGabiK wrote:Swoją drogą macie już wybraną przychodnię i lekarza pediatrę?
-
nick nieaktualnyGabiK wrote:Swoją drogą macie już wybraną przychodnię i lekarza pediatrę?
Ja będę chodzić do przychodni w mojej wiosce u nas jest dobra lekarka pediatra z tego co wiem tez w Piasecznie ma gabinet ja sama do niej chodziłam jak chorowałam bo drugi lekarz pierwszego kontaktu pożal się Boże nic nie umiał na ospę wietrzną mi takie leki przepisał a ona za głowę się złapała kazała mi to do kosza wywalić -
Katalina na pewno D i K.
Słyszałam,że w szpitalu trzeba podać przychodnię gdzie dziecko będzie leczone, ale pytałam tych co rodziły w zeszłym roku i żadna nic takiego nie podawała.
Bluberry a podasz nazwisko? Poszukam. A w Piasecznie to ona przyjmuje prywatnie czy w przychodni NFZ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:41
-
nick nieaktualny
-
Na razie cisza, a podobno miałyśmy dwójkami lub trójkami rodzić...chyba że się któraś jeszcze nie pochwaliła:)
Karolcia, powodzenia na wizytach. Jak któraś jeszcze dziś wizytuje to też trzymam kciuki.
Witaj Szczęśliwa Mamo:)
Ja już chyba nie mogę doczekać się porodu, no ale trochę boję się jak to będzie...ale trzeba to przeżyć, więc chyba wolę prędzej niż później, zanim Jaś jest jeszcze optymalnej wielkości. W sobotę mam ciążę donoszoną, a kiedyś śniło mi się że urodzę w piątek 10 kwietnia z wagą 2600g. Nie ukrywam, że byłoby fajnie, bo maluch praktycznie donoszony, a traktowany jak wcześniak i podobno jakieś szczepionki z tego tytułu są za darmo.Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość
-
Witajcie.
Spałam dzis tak mocno że rano nie mogłam oczu otworzyc, w nocy tylko 1 raz sikanie.
Nadulek - Mia przesłodka.
Olka - rozumiem skoro jestes zdecydowana na cc. Ja własnie do konca nie wiem czy cc czy sn. Kiedys myslałam o cc ze wzgledu na wade wzroku - 2, 75 na jedno - 2,5 na drugie, ale to podobno nie jest przeciwwskazaniem. Z jednej strony łudze sie ze po sn szybko wroce o formy.
A z drugiej obawy czy dam rade.nadulek lubi tę wiadomość
-
GabiK wrote:Swoją drogą macie już wybraną przychodnię i lekarza pediatrę?
Mam wybraną, koleżanka poleciła przychodnię i lekarza, będę tam i siebie zapisywała, bo po przeprowadzce mam teraz daleko do lekarza, i dziecko, akurat będzie spacerkiem 10 min. do przychodniTylko kiedy się należy zapisać? Zaraz po urodzeniu jakoś?
-
Pierwsza wizyta powinna się odbyć w przeciągu pierwszych 4 tyg. Patrząc co się dzieje z terminami na NFZ, ale nie tylko, to chyba warto zapisać się od razu po porodzie.
Jak jest możliwość to można skorzystać z wizyt położnej w międzyczasie,ale ja akurat nie będę miała takiej możliwości jeśli nie znajdę dobrej przychodni na NFZ u siebie w miasteczku.
Jeśli ktoś planuje szczepić to w 6tyg podawane są pierwsze szczepionki.gosiunia lubi tę wiadomość
-
Mnie trochę stresuje zdanie się na męża w kwestii rejestracji dziecka, PESELU, odbioru aktu urodzenia i zapisania do przychodni. On jest w tym kiepski, albo udawał do tej pory, i wszelkie urzędowe sprawy załatwiałam ja. Chyba,że jak to ujęła jedna dziewczyna "odkręcę se cycki" , zostawię w domu i załatwię sama. Ale boję się,że jak będę wracać to z odległości 15km będę słyszeć ryk w domu, męża i dziecka
gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość
-
GabiK wrote:Pierwsza wizyta powinna się odbyć w przeciągu pierwszych 4 tyg. Patrząc co się dzieje z terminami na NFZ, ale nie tylko, to chyba warto zapisać się od razu po porodzie.
Jak jest możliwość to można skorzystać z wizyt położnej w międzyczasie,ale ja akurat nie będę miała takiej możliwości jeśli nie znajdę dobrej przychodni na NFZ u siebie w miasteczku.
Jeśli ktoś planuje szczepić to w 6tyg podawane są pierwsze szczepionki.
Ale do lekarzy rodzinnych nie ma takich kolejek żeby czekać tygodniami, także myślę, że z tym na spokojnie, ja zawsze dzwonię rano i umawiam się na wizytę np. po południu, no i dobra przychodnia to dla mnie oprócz lekarza też obsługa w recepcji, zapisy, możliwość dodzwonienia się, uprzejmość itepe, itede. bo z tym na prawdę bywa różnie.