X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka24 wrote:
    A dziewczyny tez mieszacie czasem w zolądkach? Ja wczoraj miska truskawek na to dwa tosty z serem i szynka na to torciki kakaowe kilka i kilka toffifie czy jak to sie pisze a po pol godz winogrona w normalnych warunkach bym wymiotowala dalej niz widze ale nic mi nie ma maz patrzec nie moze jak tak mieszam

mieszałam w I trymestrze teraz już nie bo mnie odrzuca :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie oeparol femina tk sie to nazywalo nam udalo sie z nim po dwoch cyklach a wczesnij kilka kilka i nic wiec chyba dziala

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez jak kupowalam to oeparol w kapsulkach.

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluberry wrote:
    mieszałam w I trymestrze teraz już nie bo mnie odrzuca :)
    A to moze ja dlatego teraz bo dwa pierwsze trymestry wymioty odwdnienia cuda i omdlenia a teraz nic tylko zgaga

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina chyba każde dziecko przy wypisie dostaje na karcie zalecenie wit D i K i podają od razu jakie dawkowanie.
    Ja nie mam jeszcze skompletowanej apteczki dla malucha w sensie tych właśnie witamin, czy czopków przeciwgorączkowych. Wymyśliłam,że wypytam w szpitalu dokładnie które kupić, bo na rynku jest masa, ale nie wszystkie preparaty dobrze się wchłaniają. I ostatnio od młodej mamy usłyszałam o jakichś kropelkach przeciwgorączkowych, że lepsze od czopków. Ale ona to wiedziała bezpośrednio od lekarza.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą macie już wybraną przychodnię i lekarza pediatrę?

2r8ri09ksg9rle49.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się zapijam hektolitrami płynów...... a sikam mało, nawet w nocy nie wstaję już od dobrego tygodnia.. hmm jeszcze te witaminy mnie zastanawiają, bo pielęgniarka wczoraj na SR mówiła, że się podaje od 1 i 8 doby życia dwie witaminy i teraz nie wiem jakie.. a wolałabym już kupić a nie męża później ganiać... ostatnio prosiłam o prenalen a poszedł zapytał o prenatalen i wrócił mówiąc że takich rzeczy ni ma.. W każdym razie musiałabym mu drukować chyba opakowania, a potem i tak się stresować czy dobrze kupi.. u mnie to potem najwyżej nerwówka, że znów nie kupił dobrze, ale biedak to tak przeżywa, że potem się boi do domu wracać :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Ja mam ale nie u siebie bo mieszkam kolo bielska- bialej ale u mnie we wsi lekarz przyjmuje dwa razy w tyg dzieci po 2 h wiec porazka a w bb codziennie od 8 do 18 lekarze sa a autem mam 10 minut i wole tam mam wybrana lekarke z polecenia

• katalina Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji abonamentu w luxie chyba wybiorę luxmed, bo mam na przeciwko bloku ;) No chyba, że trzeba koniecznie wskazać NFZ to mam problem bo nie znam ani przychodni w pobliżu ani lekarzy, którzy tu leczą..

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:

Ja będę chodzić do przychodni w mojej wiosce u nas jest dobra lekarka pediatra z tego co wiem tez w Piasecznie ma gabinet ja sama do niej chodziłam jak chorowałam bo drugi lekarz pierwszego kontaktu pożal się Boże nic nie umiał na ospę wietrzną mi takie leki przepisał a ona za głowę się złapała kazała mi to do kosza wywalić

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina na pewno D i K.
    Słyszałam,że w szpitalu trzeba podać przychodnię gdzie dziecko będzie leczone, ale pytałam tych co rodziły w zeszłym roku i żadna nic takiego nie podawała.
    Bluberry a podasz nazwisko? Poszukam. A w Piasecznie to ona przyjmuje prywatnie czy w przychodni NFZ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:41

2r8ri09ksg9rle49.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi dr. Zofia Woźniak ja ja lubię ona jest od chorób płuc u dzieci, alergologiem i pediatrą miała prywatny gabinet na ul szkolnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2015, 10:44

GabiK lubi tę wiadomość

• GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Bluberry, sprawdziłam, na Szkolnej w przychodni przyjmuje. Ma sporo specjalizacji właśnie alergolog. Przychodnia prywatna :-( Ale dobrze mieć w zanadrzu :-)

Bluberry lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • dorota1987 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie cisza, a podobno miałyśmy dwójkami lub trójkami rodzić...chyba że się któraś jeszcze nie pochwaliła:)

Karolcia, powodzenia na wizytach. Jak któraś jeszcze dziś wizytuje to też trzymam kciuki.

Witaj Szczęśliwa Mamo:)

Ja już chyba nie mogę doczekać się porodu, no ale trochę boję się jak to będzie...ale trzeba to przeżyć, więc chyba wolę prędzej niż później, zanim Jaś jest jeszcze optymalnej wielkości. W sobotę mam ciążę donoszoną, a kiedyś śniło mi się że urodzę w piątek 10 kwietnia z wagą 2600g. Nie ukrywam, że byłoby fajnie, bo maluch praktycznie donoszony, a traktowany jak wcześniak i podobno jakieś szczepionki z tego tytułu są za darmo.

Karolcia88, gosiunia lubią tę wiadomość

dqprj44jymj31xvy.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    Spałam dzis tak mocno że rano nie mogłam oczu otworzyc, w nocy tylko 1 raz sikanie.

Nadulek - Mia przesłodka.

Olka - rozumiem skoro jestes zdecydowana na cc. Ja własnie do konca nie wiem czy cc czy sn. Kiedys myslałam o cc ze wzgledu na wade wzroku - 2, 75 na jedno - 2,5 na drugie, ale to podobno nie jest przeciwwskazaniem. Z jednej strony łudze sie ze po sn szybko wroce o formy.
    A z drugiej obawy czy dam rade.

nadulek lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pediatry jeszcze nie mam, ale nie wybiore u siebie w miejscocowsci bo tu jest lekarz do kitu na niczym sie nie zna, zapisze się 15 km dalej.

olka24 lubi tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:

Mam wybraną, koleżanka poleciła przychodnię i lekarza, będę tam i siebie zapisywała, bo po przeprowadzce mam teraz daleko do lekarza, i dziecko, akurat będzie spacerkiem 10 min. do przychodni :) Tylko kiedy się należy zapisać? Zaraz po urodzeniu jakoś?

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza wizyta powinna się odbyć w przeciągu pierwszych 4 tyg. Patrząc co się dzieje z terminami na NFZ, ale nie tylko, to chyba warto zapisać się od razu po porodzie.
    Jak jest możliwość to można skorzystać z wizyt położnej w międzyczasie,ale ja akurat nie będę miała takiej możliwości jeśli nie znajdę dobrej przychodni na NFZ u siebie w miasteczku.
    Jeśli ktoś planuje szczepić to w 6tyg podawane są pierwsze szczepionki.

gosiunia lubi tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • GabiK Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie trochę stresuje zdanie się na męża w kwestii rejestracji dziecka, PESELU, odbioru aktu urodzenia i zapisania do przychodni. On jest w tym kiepski, albo udawał do tej pory, i wszelkie urzędowe sprawy załatwiałam ja. Chyba,że jak to ujęła jedna dziewczyna "odkręcę se cycki" , zostawię w domu i załatwię sama. Ale boję się,że jak będę wracać to z odległości 15km będę słyszeć ryk w domu, męża i dziecka :-D

gosiunia, Eklerka lubią tę wiadomość

2r8ri09ksg9rle49.png
  • aktyde85 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    GabiK wrote:
    Pierwsza wizyta powinna się odbyć w przeciągu pierwszych 4 tyg. Patrząc co się dzieje z terminami na NFZ, ale nie tylko, to chyba warto zapisać się od razu po porodzie.
    Jak jest możliwość to można skorzystać z wizyt położnej w międzyczasie,ale ja akurat nie będę miała takiej możliwości jeśli nie znajdę dobrej przychodni na NFZ u siebie w miasteczku.
    Jeśli ktoś planuje szczepić to w 6tyg podawane są pierwsze szczepionki.

Ale do lekarzy rodzinnych nie ma takich kolejek żeby czekać tygodniami, także myślę, że z tym na spokojnie, ja zawsze dzwonię rano i umawiam się na wizytę np. po południu, no i dobra przychodnia to dla mnie oprócz lekarza też obsługa w recepcji, zapisy, możliwość dodzwonienia się, uprzejmość itepe, itede. bo z tym na prawdę bywa różnie.

f2w33e3kzy7745ry.png
    Karolinka <3
    l22np07wclwsxogu.png
‹‹ 1290 1291 1292 1293 1294 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ