Maj 2015 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej, u mnie dalszy ciag dolka.. od niedzieli mnie trzyma wiec nie chce mi sie nic.
Wczoraj po poludniu rozbolal mnie brzuch ale boli tylko jak sie poruszam takze przekrecenie z boku na bok jest bolesne tak jak i wstanie z lozka. I sama zasstanawiam sie co mnie boli, wiazadla, miesnie czy co??
Macica na pewno nie, brzuszek jest miekki, mala rusza sie normalnie a bol jest jakby w okolicy jajnikow tuz nad spojeniem lonowym.
Macie jakies pomysly ??
Nie wiem jak dojade do labo z moczem, moze to jakos rozchodze..
Eklerka gratuluje udanej wizyty a za Gabi kciukamGabiK lubi tę wiadomość
-
Witajcie.
Widze ze nie tylko ja dziś spac nie mogę.
Własnie wziełam prysznic - siusiu w pojemniczku. Po 10tej pojade z rodzicami do labolatorium.
Aktyde - ja tez z włąsnego doswiadczenia wiem ze PZU wypłaca bardzo szybko kase jak skłądam u nich przez internet. Kiedy lezałam w szpitalu badz za operacje to dostałam kase w 3 dni bodajze. Nie wiem jak jest z urodzeniem dziecka - jakie beda chcieli dokumenty. Ale mysle ze tez pojdzie szybko, jesli masz w PZU u innych nie wiem jak to jest. -
Byc moze, jutro wizyta wiec zglosze to ginowi.
A smuteczek jest bo czuje sie jakos tak samotnie, maz pracuje po 12-13 godzin a ja siedze sama calymi dniami i nawet nie mam do kogo ust otworzycjuz wszystko dla malej przygotowane wiec sie oszczedzam z robota zeby ciaze donosic i w sumie leze w wyrku od wczoraj W ciszy. Do tego rodzice mi dokladaja ale to dluga historia i beznadziejna wiec nie bede smecic.
Boje sie, ze jak urodze to maz nie będzie mial dla nas w ogole czasu bo w pracy sezon sie zaczal i duzo roboty maja. Wiem, ze to Nie jego wina ale nie podoba mi sie todziecko tez potrzebuje ojca...
-
Ofe ja tez jak leze i się przewracam z boku na bok czy jak wstaję to stękam tak, że może 100 letnia babcia tak nie stęka.
Ofe - rozumiem Twój smuteczek. ALe z drugiej strony popatrz na to w ten sposób, że dobrze iz mąż ma pracę, a gdyby nie miał, martwiłabys się pewnie jeszcze bardziej. W miare sił i mozliwosci na pewno choc chwilę bedzie Wam poswiecał zobazysz.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 07:25
-
nick nieaktualnyHej majówki, zaglądam do Was, pod patrzeć jak się macie:-D
Slash i jak tam?? Laktatorze kupiony???
OFE nie martw się, mój mąż tez pracuje po kilkanaście godzin, ale przy małej jest tyle pracy plus spacery ze dzień za dniem mijają bardzo szybko i tak juz ponad 3miesiace....teraz na końcówce ciąży leżysz i się nudzisz i bardzo dobrze, odpoczywają ile się da, potem bedziesz marzyła o śnie dłuższym niż godzina....
A maleństwo będzie miało tatę, zobaczysz......to wszystko inaczej wygląda po porodzie..... -
Slash ciesze sie,ze meza mam zaradnego i pracowitego ale on tez troche przesadza bo sam sie wyrywa do pracy w niedziele i po godzinach. Kasa wiadomo, potrzebna ale jego towarzystwo bardziej.
A ja tez jak stara babka wygladam podnosząc sie z lozka -
No własnie jeszcze nie kupiłam
Jakos się ociagam - miałam takiego lenia ostatnio ze nic mi sie nie chciało.
Wczoraj dostałam chwile powera i prasowałam ciuszki. Dzis jeszcze dokoncze reszte i pieluchy.
Potem jedziemy na krew i mocz (juz jestem głodna a musze byc na czczo) wiec pewnie jk wroce bede padnieta i znow nic nie bedzie mi sie chciało.
Cos zaczynam sie ze wszystkim ociągam, musze dac sobie jakiegos kopniaka w tyłek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 07:38
-
Hej Dziewczyny
mnie od wczoraj brzuch boli jak tylko cokolwiek zrobię, coś czuję że Malutka szykuje się na drugą stronę. Teraz leżę i też mnie nasuwa równo a byłam tylko z psem i po bułki drożdżowe w piekarni. Dzisiaj leżę i czekam do jutrzejszej wizyty u gina, muszę doczekać i koniec ! Uparta matka ze mnie. No i nie chwaląc się leczenie wreszcie podziałało i pozbyłam się nieprzyjemnych dolegliwości. Ale Wiki mogłaby posiedzieć bo za krótko jeszcze to wszystko biorę i mogłoby nawrócić , więc jeszcze 9 dni niech poczeka jeżeli może.
Ofelaine chociaż widzisz męża po 13 godz, ja swojego nie widziałam od 21 lutegozaraz 2 miesiące będą. I cóż wpadnie na 2 tyg i pojedzie z powrotem a ja tu zostanę z dzieckiem i jak dobrze pójdzie to po ok 2 miesiącach pojedziemy do niego. Wiem jak Ci ciężko, ale sama wiesz że kasa też jest potrzebna
-
Beti - ale mi zrobiłas smaka na drozdzoweczke. A ja taka głodna juz.
Oszczedzaj sie. Moze faktycznie mała chce juz na swiat. Moja tezsie wierci tez chwilami mam ucisk na jajniki i sciskanie takie jakby w macicy ale wierze ze jeszcze troche wytrzyma.
Własnie - to jest ten plus ze chociaz wieczorem go widzisz i moze choc na chwile sie przytulic, dotknąc. Mi pozostaje skyp. Czekam juz na meza jak na zbawienie - przyjedzie 30 kwietnia a tez go nie widziałam długo troche krocej niz beti bo od 18 marca ale i tak to jest długo.
Niestety dziewczyny takie to zycie czasem jest cos kosztem czegos.
Damy radę musimy - z tesknotą, z bolem, ze wszystkim.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 07:42
-
Ofe mialam.takiego sluchacza,ktory siedzial w biurze wrecz po nocach. Zona w domu w ciazy,a on mial ze mna lekcje nawet o 20:30,a potem jeszcze siedzial. Nie wiem o ktorej on do domu wracal. Do czasu az mu sie coreczka urodzila. Tak lecial do domu,ze kiedys myslalam,ze mnie ze schodow zepchnie,bo tak mu sie spieszylo
Meza masz odpowiedzialnego za rodzine. Jak sie maluszek urodzi to trudno go bedzie oderwac i jak zobaczy,ze nie umieracie z.glodu to odpusci sobie niedziele w pracy. Faceci inaczej sie przygotowuja na przyjscie dziecka. -
nick nieaktualny
-
Macie racje dziewczyny, ja to wszystko wiem,moze hormony biora gore, na pewno bo wyc mi sie chce i trzeba mnie trzepnac w leb.
A wam tez rozlaki wspolczuje i podziwiam, ze dajecie rade. Ja to chyba za slaba na takie rzeczy. Ale juz biore sie w garsc, pojade do miasta, rozruszam sie troche i przejdzie.
Malenq krocze tez boli niemilosiernie, taki bol juz mialam z miesiac temu i przeszlo samo z siebie a wczoraj znow wrocilo ale troche inny ten bol. Mam wrazenie jakbt mi ktos kijem bejsbolowym w krocze zasunal, a jak podnoszę noge lezac to masakra jest -
Hej dziewczynki my nadal w dwupaku,w nocy przez godzinkę znów skurcze Ale minęły.małż zakazał mi wychodzenia z domu a tu tyle spraw do załatwienia,boi się bo mówi że przez to 4 piętro się rozsypie wczesniej:-)Dominik jest już z nami od 24.04.2015
https://www.maluchy.pl/li-70993.png -
nick nieaktualnyOFE jak nic spojenie się rozchodzi, a zaczyna od ok. 30tyg.
Po porodzie to juz jest bajka....ten bol szybko się zapomina, a po SN trochę po boli, ale da się znieść... Nie bedzie czasu zastanawiać się nad bólem hejej
Slash ano rośnie juz 6kg ma co można odczuć jak się na ręce bierze... Mój małż się zakochał w imieniu ,Konstancja heheheslash lubi tę wiadomość
-
Hej, u nas nie najlepsze wieści z wczorajszej wizyty. Jelito cały czas poszerzone, nawet bardziej niż na ostatnim USG. Lekarka powiedziała, że będziemy podglądać i kontrolować sytuację, a po porodzie pediatrzy zweryfikują co jest przyczyną. Tak mi teraz ciężko z tym, myśli krążą tylko wokół tego tematu.
Mówiła też, że od 36 tygodnia zaczniemy motywować małą do wyjścia (zaleciła, bardzo dużo współżycia i masaże krocza, które będzie mi na wizytach robiła). Mała jest duża, więc nie ma co do 40 tyg czekać.