X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo to ja mam taka łazienkę że przy szorowaniu brodzika tak sie trzeba gimnastykować że Chodakowska wymięka ;)

tak wiec Katalina zapraszam, daleko do mnie chyba nie masz :p
    a wrazie co 2 szpitale po drodze :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:30

katalina, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina to chociaż trochę się wyjaśniło
    Żeby zmotywować Izunie to jeszcze chodzenie po schodach ale tylko w dół i przysiady

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:31

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blu, tę łazienkę to zostawię dla Ciebie :P W końcu jak stuknie Ci 40t a Młodego jeszcze na świecie nie będzie to sama będziesz szukała zajęcia :D Ja od biedy mogę wchodzić na swoje 11piętro :P może spróbuję po SR dzisiaj :D

Heh, ale tak serio.. To nie ma taki wysiłek negatywnego wpływu na dzieciątko? Bo jeśli coś miałabym jej tym zrobić, to już w du*ie pieniądze.. Jest dla mnie najważniejsza i nie chcę jej skrzywdzić..

Gosia a dlaczego po schodach tylko w dół?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:33

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina te metody to raczej kobiety stosują w ciąży albo przenoszonej lub gdy juz czas a tu cisza.
    Ja mam nadzieję ze u mnie będzie jak u mojej mamy ciążę terminowe i porody szybkie.

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego to nie wiem tak mówiła położna
    Że za jednym razem można zrobić 8 zejść po 8 pięter i przerwa
    Ale ja bym teraz nie wlazła po schodach, zejść jeszcze jak najbardziej ale po górę to by było kiepsko
    Ale co to da nie wiem?
    Może zapytaj na Sr o to chodzenie po schodach

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 10:37

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do schodów to mi znajoma mówiła ze lepiej nie ryzykować przynajmniej ona opieprz dostała od lekarza ze łaziła po schodach w I razie żeby rozruszać mocniej akcje. Rodziła w sw. Zofii

• katalina Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no, nie będę szaleć żeby jeszcze pytać :P Pomyśli sobie że co za matka ze mnie :P I tak jeszcze 20stego mam wizytę, więc może tam się rozjaśni.. Szyjka się skraca, ale do tej pory był zamknięta.. Skurcze bolesne są, może przy normalnym nie oszczędnym funkcjonowaniu sobie jakoś ulżę i urodzę szybciej. U mnie mama każdy poród inny miała, ja najmłodsza i najwcześniej się urodziłam.. ale raptem tydzień wcześniej.
    Po prostu będę bardziej aktywna, ale chyba bez mega obciążeń żeby Kruszynki nie skrzywdzić w brzuszku.. :)
    Przepraszam Was, ale jestem po prostu już sfrustrowana tym ZUSem..

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się w dwupaku jeszcze :)

Ogarnęłam łazienkę parownicą a teraz lece się ogarnąć :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina bez stresu wsumie i tak na to wpływu nie ma. Mozna cuda robić a dzidzia i tak wyjdzie jak zechce.

Miłego dnia dziewczyny. Zbieram sie i jadę do rodziców.

gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U mnie dziś akcja pakowania torby. Wreszcie nadszedł ten czas ;)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga coś się dzieje? Czy po prostu chcesz być gotowa?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aga coś się dzieje? Czy po prostu chcesz być gotowa?

no chyba najwyższy czas ta torbę spakować. Chociaż przyznam że od soboty mam wrażenie że to już nie długo.
    Ale niech leży sobie torba gotowa. Tym bardziej że ja całe tygodnie sama w domu bo mąż w pracy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:04

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja torba pseudo spakowana tzn. wszystko jest wrzucone ale na razie bez ładu i składu i nie wiem czy się pomieści bo teraz z niej kipi

Kochane znalazłam auteczko takie jak mąż chce i to we Wrocławiu
    Czekam aż się obudzi żeby mu pokazać a Was proszę o kciuki niech mu się spodoba i wreszcie niech kupi

dorota1987, Karolcia88, gosiunia, GabiK lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapraszam na 4 piętro schody zaojcze wszyscy mi to mówią po wejściu kazfy sapie jak parowó. A co dopiero ja masakra normalnie ale cóż innego wyjścia nie mam i z wózkiem potem też ciężko będzie ale co tam dam rade. Poszłam sobie na niezapowiedziana wizytę do gina i czekam właśnie wiem jedno gbs ujemny :-) a jak z resztą napiszę po wizycie buziaki dla was:-*

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Puella Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina...jak już masz nr do kobitki zajmującej się Twoją sprawą, to korzytsaj, dzwoń, pytaj. Ja też czekałam prawie 3 miesiące na wyplacenie zasiłku, więc niestety wiem jakie to wkurzające.

Jeżeli chodzi o rozkręcenie akcji, to tak jak mówiła moja lekarka wczoraj. DUŻO seksu, DUŻO ruchu, masaże krocza.

It's a Girl! - Michalinka :-)

3i49df9htr170int.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIGULSKA wrote:
    Dzień dobry :)

Oj Puella współczuję nie za dobrych wieści :( mam nadzieję że to nic poważnego i Michalina będzie okazem zdrowia. Wy też bądźcie dobrej myśli.

Eklerka gratuluję dorodnego synka :) super ze nie ma przeciwwskazań do porodu sn :) i to znaczy ze Karolek jest ułożony główkowo?

Paulinqa tobie też gratuluję :) ciesz się mężem

Mój małżonek też haruje od rana do wieczora jeszcze za kółkiem, czasem nawet nie wraca do domu ale dajemy radę bo trzeba :)
    Tak, siedzi główkowo, ale ma na tyle miejsca, że może się jeszcze majgać jak mu się podoba :D Dziś go znowu będę podglądać <3

Dziewczyny, ja brykałam dziś na 4 piętro już 3 razy i poza tym, że się zasapałam zero odzewu ze strony Małego :D Może gdybym się wdrapała na 10... :D

Puella, mam nadzieję, że sytuacja z jelitkami Maleńkiej wyjaśni się jeszcze przed porodem i wszystko będzie dobrze. Nie zamartwiaj się na zapas :) Trzymam kciuki Kochana <3

Mnie wczoraj mama przetrzepała torbę (nienawidzę jak robi ze mnie taką sierotę...) i mam dopięte na ostatni guzik, łącznie z wodą z dzióbkiem i sucharkami :D
    Muszę zaciskać nogi do soboty, mąż przyjedzie, zadziałamy w sypialni i liczę na to, że do poniedziałku Maluch się wykluje :D ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2015, 11:16

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia tm moja torba leży pod łóżeczkiem jeszcze z ceną he he.
    więc mam zamiar kupić ostatnie rzeczy do niej i ja ładnie spakować .jutro 36 tydzień się zacznie więc już czas.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia kciuki zapewnione! :)
    a ja zrobiłam sobie pazurki u rąk. Na nogi brakło sił.

gosia86 lubi tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno stymulacja sutkow też pomaga na akcje porodowa Ale nie wiem w której fazie.;)

• kika79 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam spakowane dwie torby jedną dla mnie drugą dla małego i gotowe już od 34 tyg. a wszystko przez ten pogrzeb wtedy gdy się dowiedziałam o śmierci szwagra dostałam pierwszych mocnych skurczy i się wystraszylam i się spakowalam

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ