X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Maj 2015 :)
Odpowiedz

Maj 2015 :)

Oceń ten wątek:
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia246 wrote:
    Eklerka, kciuki, żeby poszło wszystko szybciutko i sprawnie, żeby Cię tam za długo nie trzymali :* A mama Cię z zaskoczenia w nocy nie zbadała przypadkiem? ;)

Też się strasznie bałam, że się jakoś głupio zachowam i bardzo nie chciałam krzyczeć. Tyle się nasłuchałam czego to kobiety w takich bólach nie robią i nie mówią :/ Ale cały czas starałam się nad sobą panować i być miła. I chyba nawet wyszło. Pokrzyczałam trochę przy parciu, a na koniec ładnie przeprosiłam, że się tak darłam :D
    Nie, zaciskałam nogi i nie dałam się przebadać :D

Będę bez dostępu do internetu, więc o wszystkim opowiem dopiero jak wyjdę do domu :( Za to obiecuję dokładną relację co i jak się po kolei działo :D

Ciekawe ile dzieciaczków przyjdzie mi powitać po powrocie :P

Kika, bądź dzielna, wszystko będzie dobrze :) Czekają na nas najpiękniejsze nagrody <3

Trzymam kciuki za Was wszystkie i za każdą z osobna :) <3

gosia86, kika79, Bluberry, Karolcia88, beti97, GabiK, dorota1987, PIGULSKA lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa skasowało mi post grrtrrr

Agusia to lewatywa nie wystarczyła? Trochę się obawiam kupy że to krępujące będzie:(

Męczy mnie taka myśl
    W szpitalu gdzie będę rodzić są tłumy na ip od około 8-13 planowane przyjęcia, zapisy itp
    Chodzi o to że obawiam się że jeśli zacznę rodzić w tych godzinach to co wtedy mam grzecznie czekać na izbie aż przyjdzie moja kolej czy jednak pchać się bez kolejki?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • kika79 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poród sn to trudne ale i wspaniałe przeżycie zarazem ,ja ze strachu przed tym że bedą na mnie krzyczeć nie umiałam słowa powiedzieć, a sam lekarz nawet kazał mi krzyknąć a ja nie potrafiłam dźwięku z siebie wydobyć, ból byl kręgosłup pękał ale podświadomość mówila jeszcze chwila kruszynko i będziesz na świecie, i kładą ci na brzuchu taką małą istotkę a ona tak głośno krzyczy a ty rozpływasz się ze szczęścia i zapominasz o jakimkolwiek bólu liczy się tylko to że trzymasz swoję maleństwo w ramionach i płaczesz ze szczęścia

ale mnie na wspominki wzięło aż się rozkleiłam,aż mi żal ze tym razem tk nie będzie

gosia86, Wonderwall, Bluberry, Eklerka, beti97, GabiK, dorota1987 lubią tę wiadomość

Dominik jest już z nami od 24.04.2015
    https://www.maluchy.pl/li-70993.png
  • Wonderwall Ekspertka

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 10:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie, ale ta wizyta taka jak nie wizyta poza ktg nic nie było, wypisała mi tylko L4 do 30 kwietnia bo skończyło mi się w piątek, opieprzyła za przytycie 1,5 kg :) ale to przez Was.. Wasze lody, pączki itd :P
    mam przyjść w środę zrobi mi ręczne badanie (na które liczyłam już dziś bom ciekawa co tam w środku) i powtarzamy posiew, a co do ktg ponoć wszystko pięknie się pisze i tyle wiem.

wracałam do domu i w czasie jazdy dostałam skurczy, jakoś dojechałam ale chyba to ostatnia moja jazda jak się mąż dowie..

Wonderwall, gosia86, katalina, gosiunia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Aaaaa skasowało mi post grrtrrr

Agusia to lewatywa nie wystarczyła? Trochę się obawiam kupy że to krępujące będzie:(

Męczy mnie taka myśl
    W szpitalu gdzie będę rodzić są tłumy na ip od około 8-13 planowane przyjęcia, zapisy itp
    Chodzi o to że obawiam się że jeśli zacznę rodzić w tych godzinach to co wtedy mam grzecznie czekać na izbie aż przyjdzie moja kolej czy jednak pchać się bez kolejki?

pchać się bez kolejki, po za tym jak pani z rejestracji będzie mądra od razy Ciebie pierwszą weźmie, ale te wszystkie sprawy papierkowe to chyba już na oddziale robią?

gosiunia lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas to wygląda tak że się pyta kto ostatni i czeka ale nigdy nie byłam tam gdy była jakaś rodzącą
    Najlepiej będzie jak zapytam się mojej gin co mam zrobić w takiej sytuacji gdy duża kolejka
    Część papierologi wypełnia się na ip i podobno lewatywa też
    Blu teraz to już lepiej sama sie nie wypuszczaj nigdzie autem i ciekawe co tam w środę Ci wybada

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia to u nas sie idzie od razu na oddzial pomijajac ip. Nawet w nocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:08

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • Ofelaine Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka powodzenia Ci życzę z całego serducha <3

Ja się też boję kupki, mimo iż chciałabym lewatywę to nie wiem czy i tak coś nie pójdzie. Ale bardziej byłoby mi wstyd przed mezem niż przed położną o dla nich to norma..

A po tym odcinku Porodów to sie boję, że nie bede umiała przeć, oddychać, współpracować tak jak ta kobieta z gipsem ;/

Karolcia ładne łóżeczko, sówki sa teraz bardzo na czasie ;) ja mam kocyk minky z nimi ;)

Eklerka lubi tę wiadomość

atdc8iikup31msj2.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika79 wrote:
    Dziewczyny poród sn to trudne ale i wspaniałe przeżycie zarazem ,ja ze strachu przed tym że bedą na mnie krzyczeć nie umiałam słowa powiedzieć, a sam lekarz nawet kazał mi krzyknąć a ja nie potrafiłam dźwięku z siebie wydobyć, ból byl kręgosłup pękał ale podświadomość mówila jeszcze chwila kruszynko i będziesz na świecie, i kładą ci na brzuchu taką małą istotkę a ona tak głośno krzyczy a ty rozpływasz się ze szczęścia i zapominasz o jakimkolwiek bólu liczy się tylko to że trzymasz swoję maleństwo w ramionach i płaczesz ze szczęścia

ale mnie na wspominki wzięło aż się rozkleiłam,aż mi żal ze tym razem tk nie będzie
    Kika, pamiętaj, że nie ma gorszych i lepszych porodów! Niezależnie jak te Maluchy się z nas wydostaną, ważne jest to, że wydajemy na świat swoje Szczęścia :) Masz wskazanie do cc, nie da się tego uniknąć, więc głowa do góry, pierś do przodu i go go na porodówkę :P

Zmykam, bo muszę jeszcze oporządzić Bożenę, bo wczoraj niedokładnie ją obrobiłam ;D

gosia86, kika79 lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie w szpitalu też idzie się tylko do rejestracji z dowodem i babeczka szybko wypisuje kartkę z danymi i odsyła na oddział i tyle się dzieje na IP reszta na oddziale.

Gosia a na środę mam niby TP Z usg :) :)

idę się prysznicować i spać.. padam zmęczona

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2015, 21:16

gosiunia lubi tę wiadomość

• beti97 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna kazała w domu ćwiczyć parcie , sapanie, odgłosy takie że hoho. Podobno kobiety się wstydzą a to tylko wszystko spowalnia. Ja nie ćwiczę bo mama jeszcze mi na zawał zejdzie że rodzę.
    Młoda tak mnie torturuje że mam ochotę ją wyjąć i przełożyć do łóżeczka. Nie wiem czy nie strzeliła sobie jeszcze przed wyjściem piruetu bo dziwnie ją czuję.

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:29

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi na każdym usg wychodziło.

• Karolcia88 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia trzeba mu bylo powiedziec ze Pola na pewno na specjalne zyczenie wujka postanowi wyjsc 27 ;) oczywiscie nie szczedzac przy tym sarkazmu ;)

Zmykam do spania Dziewuszki bo padam na pysk.
    Eklerka trzymamy jutro mocno kciuki!!!

gosia86, Eklerka lubią tę wiadomość

Juleczka 04.05.2015 <3
    relg9vvjqldrmcme.png
    mama Aniołka 30.05.2014
    Raduś Aniołek 08.07.2016
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta moja Pola babola wypina się tak jak ostatnio Kubuś Madziorka i co próbuję zrobić zdjęcie to zaraz się chowa :)

Blu niedługo się pewnie zacznie u Ciebie

Kolorowych Karolcia

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • KotMisia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Wystarczy, że do Was napisałam że Ola nie przybiera a tu niespodzianka! 6 dni i 110 g więcej!!! <3

Moje serduszko śpi wykapane a Mamuska leży przed tv i pije piwo matek karmiacyh ;) Miałam w sobotę kryzys mleczny. I dobre lody i Karmi i bar mleczny znów otwarty ;)

GabiK, gosia86, kika79, PIGULSKA, Eklerka, Agusia246, Magic, slash lubią tę wiadomość

bl9cmg7y8brm1kw5.png
  • katalina Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po wizycie i ktg..... Dziecię moje waży dobre 3,5kg! :P Ja rozwarcie na 2cm resztka szyjki miękka może jeszcze z cm ma. Mogę rodzić w każdej chwili.. Gin się pożegnał uznał, że może i tak szybciej się w szpitalu spotkamy. Mam obserwować puchnięcie bo przytyłam blisko 4kg w 3tyg, ale nogi mam jak baryłki i pełno obrzęków.. Kazał się ważyć.. Chyba jutro kupię jakąś wagę. No i to chyba tyle.. Na ktg nie piszą się skurcze, położna prosi mnie bym wytrzymała jeszcze tydzień, to ona będzie już totalnie spokojna i powiedziała, żebym leżała i nie szalała.. Ale jak już mycie ścian nie wpłynęło na skurcze to ja nie wiem co bym robić musiała.. ;) Na pewno jeszcze zakupy ostatnie z ikei i drogerii i te drzwi i okna muszę ogarnąć.. może w weekend.. W każdym razie mam też obserwować Małą czy prawidłowo się rusza, bo łożysko już staaare.

Idziemy jeść jajecznice i spatki, bo padamy z nóg..

GabiK, gosia86, kika79, PIGULSKA, Eklerka, gosiunia, Magic, slash lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalina czyli pomiar położnej prawie się pokrył z pomiarem usg?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2015, 09:30

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
‹‹ 1435 1436 1437 1438 1439 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ